Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלך המצבר לעולמו..............או שלא??......

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול באתי להניע את האוטו ואין.....הסטארטר מת.......לא מגיב.......האורות בקושי נדלקים.......אין צופר.....אין וינקרים.......טוב ביקשתי משכן נחמד שיניע לי את האוטו עם כבלים.....הניע......

ואין אפילו שנסעתי איזה שעה הוא לא נטען........כלום.........עכשיו אני לא יודע מה קרה שם.......לקנות מצבר?.........מה אפשר לבדוק לפני שאני מוציא מהכיס את מה שאין לייייי :mad:

מדובר בפיאט אונו שנת 88

אהלן מה נישמע???.

פורסם

כנס לחשמלאי רכב, או בדוק טעינה בעצמך אם אתה יודע להשתמש בוולטמטר.

האפשרויות הן או מצבר גמור או אלטרנטור שפשוט מת

שני הדבראים האלה לא קוראים פתאום ובד"כ מרגישים בעייפות שלהם במשך כמה שבועות או חודשים, לא מסרת מספיק פרטים כדי שנבין אם אכן הרגשת "עייפות" כזאת.

אפשרות נוספת היא שאחד מכבלי הטעינה מהאלטרנטור למצבר פשוט לא תקינים ברמה של הכבל קרוע באמצע, נעל הכבל הגיעה לסוף חייה ונרקבה, מגעים לא טובים.

בקיצור, תן יותר פרטים.

פורסם

כן ..................הרגשתי בעייפות כזאת שאתה מדבר עליה.........לפני שבוע זה גם לא הניעה לי......אבל אחרי הנעה בדחיפה הכל עבד שבוע ככה.,.....

אהלן מה נישמע???.

פורסם
כנס לחשמלאי רכב, או בדוק טעינה בעצמך אם אתה יודע להשתמש בוולטמטר.

האפשרויות הן או מצבר גמור או אלטרנטור שפשוט מת

שני הדבראים האלה לא קוראים פתאום ובד"כ מרגישים בעייפות שלהם במשך כמה שבועות או חודשים, לא מסרת מספיק פרטים כדי שנבין אם אכן הרגשת "עייפות" כזאת.

אפשרות נוספת היא שאחד מכבלי הטעינה מהאלטרנטור למצבר פשוט לא תקינים ברמה של הכבל קרוע באמצע, נעל הכבל הגיעה לסוף חייה ונרקבה, מגעים לא טובים.

בקיצור, תן יותר פרטים.

נכון, יש המון סיבות לתקלות של חוסר טעינה, טעינת יתר.

- כבל הפלוס שמגיע מאלטרנטור בנקודה שהוא מחובר לאלטרנטור רופף ומקצר.

- כמו שידידי אמר, כבלים סדוקים.

- מצבר לא תקין, לא יטען יותר.

- אלטרנטור לא תקין.

- ווסת מתח (במקרה של טעינת יתר).

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
תבדוק את הרצועה שמחברת בין המנוע לאלטרנטור, יתכן שהיא שחוקה וכבר לא ממש מפעילה אותו

נכון, אבל אם היא הייתה שחוקה (תוצאת החלקה) אז היה סיכוי שהמנוע היה מתחמם לו, ואת זה הוא לא רשם.

למי שלא מבין, הרצועה של האלטרנטור מניעה גם את משאבת המים בחלק מהמכוניות.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם
תבדוק את הרצועה שמחברת בין המנוע לאלטרנטור, יתכן שהיא שחוקה וכבר לא ממש מפעילה אותו

נכון, אבל אם היא הייתה שחוקה (תוצאת החלקה) אז היה סיכוי שהמנוע היה מתחמם לו, ואת זה הוא לא רשם.

שמוליק

זה ממש לא קנה מידה.

לא זוכר איך זה באונו , אבל ברוב המכוניות המשאבה מונעת ישירות ולא באמצעות חגורה (בדיוק מהסיבה שהזכרת).

פורסם

שמוליק

זה ממש לא קנה מידה.

לא זוכר איך זה באונו , אבל ברוב המכוניות המשאבה מונעת ישירות ולא באמצעות חגורה (בדיוק מהסיבה שהזכרת).

צירפתי תמונות של משאבת המים באונו. (מזל שיש היינס :D )

pump2.JPG

pump1.JPG

פורסם

סביר להניח שהמצבר מת

דגשים קטנים :

1. מדידת טעינה : אומנם מצבר 12 וולט , אבל הטעינה צריכה להיות בסביבות ה14

2.אם לא היתה לך טעינה מהאלטרנטור אז אחרי ההנעה עם הכבלים האוטו היה מת לאחר כמה דקות , אם הצלחת לסוע בלי בעיות סביר שטעינה כלשהי יש

3. טעינת יתר - גם קורה , בדרך כלל בטעינת יתר רואים שהמצבר חם מאוד או שעולות בועות במים בתוכו

4. מד מתח לא יגיד לך את מצב המצבר , את זה יגיד מכשיר שיש לחשמלאים שבודק את המצבר תחת עומס

5. תבדוק בן כמה המצבר שלך אולי הוא באחריות במיקרה .

מקווה שעזרתי במשהו

עפר.

פורסם

מים בדקת?!

כן, אפילו במצברים "סגורים" קיים איבוד נוזלים...

פתח את הפקקים (זהירות שלא ותיז לך על הבגדים או על העיניים!!!) ותראה האם הנוזל מגיע ועובר את גובה הלוחות (צריך להיות יותר גבוה בס"מ בערך).

אצלי זה החייה מצבר "מת", ונתן לו עוד חצי שנה ויותר....

בהצלחה!!!

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אנשים החלפתי אלטרנטור ועכשיו שמתי לב שהמנוע מתחמם.................אז בטח כמו שאמרתם צריך לבדוק את הרצוע הזאת שמניע אותו

אני יכול לבדוק אותה בעצמי??????..........

אהלן מה נישמע???.

פורסם
אנשים החלפתי אלטרנטור ועכשיו שמתי לב שהמנוע מתחמם.................אז בטח כמו שאמרתם צריך לבדוק את הרצוע הזאת שמניע אותו

אני יכול לבדוק אותה בעצמי??????..........

בדוק אם הרצועה רפויה על ידי לחיצה עם האצבע. המידה התקינה בדרך כלל היא חצי ס"מ עד ס"מ רפויה. בדוק שחיקה פנימית, בדוק לסדקים חיצונית.

שמוליק

פורסם
[quote name="Shmulikצירפתי תמונות של משאבת המים באונו. (מזל שיש היינס :D )[/quote]

מה עם איזה היינס לוולקן 95 שלוש דלתות ? מתי יהיה ?

הפרחים נובלים כשאיננו רוצים להפרד מהם,

עשבים שוטים באים כשאיננו רוצים להתבונן בהם.

(דוגן)

• תוכן חדש...