Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 3 שבועות נעמד לי הרכב בצד הכביש. הסיפור (בקיצור) היה שנשבר הבורג שמחבר את הפולי.

הבורג הוחלף, משאבת מים הוחלפה, ורצועת טיימינג, שקפצה כמה שיניים מכל העניין, (ללא נזק למנוע) הוחלפה גם כן.

הבוקר שוב... אותו רעש מהמנוע, של סטרטר שמסובב רק את המנוע, ללא הרצועות.

את הפולי אני יכול לסובב ביד, והוא גם רוקד.

האם זה בגלל טעות של המוסכניק (עליו, אגב, אני סומך מאוד)?

מה יכול לגרום לשבר חוזר בבורג הזה?

האם בגלל בורג לא מתאים?

או בגלל בורג שלא חוזק כהלכה?

האם יש משהו בתפקוד של המנוע היכול לגרום לזה?

כמו למשל הצתה לא מכוונת הגורמת לפעולה לא רציפה של המנוע?

או תושבות מנוע גמורות המרעידות את התמנוע?

גם אם שתי התיאוריות שלי קשורות, לא נראה לי שבורג בן 3 שבועות אמור להשבר שוב כי המנוע לא עובד נקי...

עוד אציין כי בימים האחרונים כאשר אני מכבה את המנוע, הוא משמיע רעש מוזר, כאילו עוד פעולה של הבוכנה, לפני שהוא משתנק וכבה. האם זה קשור להצתה לא מכוונת? והאם (כפי ששאלתי) זה יכול להוביל לשבירה חוזרת של הבורג של הפולי?

תודה לכל המשיבים

אני כבר לא "חדש בפורום"!!! אני "נהג חדש"!!

נהג חדש???? אני???!!! :brickwall:

לא!!!!

פורסם

מנוע 1000 סמ"ק.

והפולי של המנוע (הראשי, זה שיוצא מהמנוע(משאבת מים, טיימינג)).

אני כבר לא "חדש בפורום"!!! אני "נהג חדש"!!

נהג חדש???? אני???!!! :brickwall:

לא!!!!

פורסם

עוד אציין כי בימים האחרונים כאשר אני מכבה את המנוע, הוא משמיע רעש מוזר, כאילו עוד פעולה של הבוכנה, לפני שהוא משתנק וכבה. האם זה קשור להצתה לא מכוונת? והאם (כפי ששאלתי) זה יכול להוביל לשבירה חוזרת של הבורג של הפולי?

את הבעיה הזאת אני מכיר טוב מאוד. 3.5 שנים הייתה ברשותי פיאט אונו, גם-כן מודל 92, רק 1100 ושלך הבנתי - 1000.

אף אחד לא ידע לענות לי למה המנוע אחרי כיבוי משמיע את הרעש הזה, אני אישית הרגשתי לא נעים אם הרעש הזה.

אם הזמן מצאתי פיתרון, כאשר אני הגעתי לאן שרציתי, לא כיביתי את המנוע מיד איך שחניתי, אלה חיכיתי כחצי דקה עד דקה. לאחר הדקה הזאת המנוע נכבה חלק ולא השמיע שום דבר. אני רחוק מלהיות מכונאי רכב, אבל המסקנה שלי הייתה שאחרי עבודה מאומצת לא טוב לכבות את המנוע ישר. אולי מי שמבין בזה יותר, יגיד שאני לא צודק :roll: אבל זה מניסיון אישי.

פורסם

לגבי הבורג שנשבר, יכול להיות שהשתמשו בבורג לא מתאים ז"א יכול להיות שצריך בורג בעל חוזק מסויים וצריך להדק אותו עם ידית מומנט.

פורסם

לגבי כיבוי המנוע מיידי(עים הסוויץ) ,אחראית דיזה חשמלית בקרבורטור ,לגבי בורג שניגזר ,אז הפולי הראשי מפעיל כמה אביזרים(אלטרנטור,משאבת מיים,רצועת טימינג וגל זיזים,קומפרסור של המזגן,וליפעמים גם משאבה הידראולית הגה כוח)יכול להיות שמשהו מהם תקוע (הולך קשה)ולכן הבורג ניגזר.או הרכבה לא נכונה של הפולי(לגלגל מניע של הטימינג יש "קייל"(שגם)ואולי הקייל גזור והחלפת בורג של הפולי לא תיפתור את הבעיה(קייל גזור).

פורסם

אהלן .

לשעבר גם לי הייתה בעיה דומה ,לא היה נשבר הבורג היה נשבר לי השגם והמנוע היה מסתובב על ריק.

צריך לבדוק עם הפולי של המזגן מחובר אצלך כמו שצריך ועם יש בכלל פולי נוסף של מזגן?

על הפולי שאתה מדבר יש עוד מקום לשלושה ברגים תכניס שתיים ותיצור התנגדות בעזרת מברג חזק או משהו דומה ותן חיזוק כמו שצריך על תשתמש בגיר בתור התנגות.!

לגבי הבעיה של מנוע משתעל קלות אחרי שמכבים את הסוייץ: תבדוק אצלך בקרבורטור את החוסם דלק לרוב הוא מנותק,

אצלי לא נפתרה הבעיה גם אחרי כיוונים של הדיסטרביוטור וגם של הרצועת זימון,רק אחרי שהחלפי סעפת יניקה ולבסוף החלפת כל הדיסטרביוטור.

בברכה.

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

כל מה שקשור למנועים ימיים.

• תוכן חדש...