Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש רכב בעל 7 מקומות (לזוג+4 ילדים).כרגע עומדת על הפרק רכישה של אפלנדר או גרנדיס (כל השאר נפסלו).

בממוצע אני נוסע 15000 ק"מ בשנה.רב נסיעותי הן בעיר.

אודה לכם אם תפרטו יתרונות וחסרונות לגבי הרכבים הנ"ל.

כמו-כן,במפרט הטכני של שני הרכבים מצויין שהן צורכות (בתנאי מעבדה) 7.6 ק"מ לליטר בעיר , למרות שנפח המנוע של הגרנדיס 2.4 ושל האפלנדר 3.9 . האם ייתכן??

פורסם

יש לך גם את הטאון אנד קאנטרי של קרייזלר שאתה יכול או לקנות בארץ או להביא בייבוא אישי במחיר זול במיוחד ותקבל הרבה יותר תוספות, פינוק, ומרווח. עכשיו במיוחד שאלפי דילרים בארצות הברית מנסים להיפטר מהמלאי זה הזמן לחפש הנחות. ואם לא אז תנסה את הטראוורס שזה היורש של האאוטלנדר (זה מיניוואן מוגבה ולא רכב שטח כמו שחלק חושבים) גם אותו אתה יכול להשיג בייבוא אישי במחיר טוב לדעתי. האפלנדר כבר מיושן וכמו שאתה רואה הוא די הוחלף... כנ''ל הגרנדיס, עוד לא הוחלפה אבל די מיושנת. אם לא פורד גאלאקסי או קיה קרניבל (שזו אופציה גם ממש טובה) הייתי מנסה להשיג משהו בייבוא אישי מארה''ב.

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

מכל ה"משאיות המשפחתיות" לדעתי הגראנדיס עדיפה. היתה לי אחת במשך כשנה. בדקתי מספר מכוניות מהקבוצה לפני שבחרתי בה. מבחינת שימושיות היא נוחה ביותר, גישה טובה למושבים האחוריים, קיפול נוח של השורה האחורית ומרווח טוב גם בשורה האחורית.

היתרון המשמעותי ביותר הוא מזגן נפרד לחלק האחורי שמאפשר קירור מעולה וזאת בניגוד לSMAX שהמזגן שלה פשוט גרוע ולא מצליח לקרר את תא הנוסעים.

הרכב מספיק חזק ולמעט הSMAX נותן את הבטיחות האקטיבית הטובה בקבוצה (יציבות, מרחק בלימה, חדות הגה) בפער משמעותי על פני כל האחרות.

האמריקאיות הן, לדעתי, פשוט מלכודות מוות מסוכנות ואינני מבין איך נותנים למכוניות כאלה לעלות על הכביש.

כל האמור מדבר על מיניוואנים בגודל מלא ולא כולל את הקטנים יותר כדוגמת הFRV והמאזדה 5.

מבחינת צריכת דלק, לא יודע על האפלנדר אבל הגראנדיס צרך אצלי בממוצע 1 ל8.5 כשהרוב המכריע היה נסיעות בין עירוניות. להמחשה, נסיעה לאילת כשרוב הנסיעה היתה על בקרת שיוט ב110 נתנה תצרוכת של 1ל9.

הSMAX אותה רק בחנתי במשך מספר ימים מפנקת הרבה יותר ומרגישה הרבה יותר "אוטו" מכולם. אילולא המזגן המאוד מאוד מאוד גרוע שלה הייתי בוחר בה.

קח בחשבון שמבחינת נפח הטענה אין הרבה מקום כשהשורה השלישית פתוחה. יש יותר מבמיניוואנים הקטנים יותר אבל עדיין פחות מבכל משפחתית ממוצעת. המספרים בקטלוגים מטעים שם תמצא נפח הטענה גדול יחסית אבל כשהשורה השלישית פתוחה נשאר לך מעט מאוד עומק. אתה נותר עם מעט מאוד שטח רצפה כדי להניח עליו חפצים וכל היתר נערם על כלפי מעלה ומקשה על סגירת ופתיחת דלת תא המטען. מהר מאוד תמצא את עצמך זורק את המטען שלך מתוך הרכב אל שטח המטען ופותח אחר כך את דלת תא המטען תוך כדי תנועות אקרובטיקה מסובכות כדי למנוע את פיזור התכולה על הכביש.

בכל הרכבים האלו קח בחשבון ראות גרועה ביותר של סביבת הרכב עד כדי מסוכנות שלהם.

לסיכום, כל הקבוצה הזו לא מומלצת בכלל אבל הכי פחות גרוע לדעתי הוא הגראנדיס.

×
×
  • תוכן חדש...