Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות השרשור הזה החלטתי לכתוב לגבי שמן מנוע של חברת WOLF הבלגית המשווק במוסכים וב"אוטו דיפו" ומיובא ע''י פרומט בע''מ: www.ferromat.co.il

השמן הספציפי שעליו ברצוני לדבר הוא WOLF MASTERLUBE F - FE 5W30 סינטטי מלא במיכלים של 5 ליטר ונמצא כרגע בשפע ב"אוטו דיפו".

הבעיות שלי הן:

1) על המיכלים מופיע מדבקה בעברית של "פרומט" עם המפרטים ומידה על השמן. מופיע כי השמן עומד בתקנים של מאזדה/פורד ומתאים לרכבים האלה. האמת שהוא לא! השמן באמת עונה למפרט של פורד גם למנועי בנזין ודיזל, אך הוא איננו עומד בדרישות של מאזדה, שהן API SL או ACEA A3. השמן המדובר הוא API SJ ACEA A-1

ניתן לעיין במפרט >> כאן

2) הבעיה השניה היא כי על התוית מקדימה מופיע הכיתוב והצמיגות WOLF MASTERLUBE F - FE 5W30, אך למרבה הפלא בתוית מאחורה (התוית המקורית באנגלית, לא תוית מקומית בעברית) ליד המפרטים מופיעה הצמיגות 5W/40 (!!!).

הדבר מעורר חשד באופן חד מאוד. לא יתכן שטעות כזאת עלולה לקרות על פס היצור של יצרן שמן גדול ומכובד http://www.wolfoil.com/en/bedrijf.aspx , זה פשוט לא יעלה על הדעת.

איך שזה נראה, יש לי כמה רעיונות:

1) תויות גם באנגלית וגם בעברית מודפסות בארץ (או סין?) ולא מודבקות על פס היצור. סביר להניח שהשמן גם לא ממולא במיכלים של 5 ליטר במפעל. אז איפה?

2) התויות מודבקות על פס היצור המקורי, אך השמן גנוז (?). לא יתכן כי שמן כזה ימכר בחנויות או מוסכים באירופה, כי בעצם זה מנוגד לחוק.

אז לפני שפרומט תובעים אותי על הוצאת דיבה, אולי כדאי שיענו על השאלות האלה. או בפורום פתוח, או באופן אישי.

הדבר מעורר חשד, התעניינתי בשמן הזה לפורדים, אבל בתנאים כאלה זאת רמאות (או טעויות מצרות?).

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

• תפנה במייל קצר לבירור אל חברת פרומט.
  • תפנה גם אל יצרן השמן במייל למחלקת השווק.
  • תעלה תמונות של מיכל השמן שנבין במה מדובר.
  • אם יש לך ספקות, למה אתה מקובע על השמן הזה, חסרים שמנים טובים ואחרים בשוק שאמינותם מוכחת?

פורסם
תעלה תמונות של מיכל השמן שנבין במה מדובר.

• אם יש לך ספקות, למה אתה מקובע על השמן הזה, חסרים שמנים טובים ואחרים בשוק שאמינותם מוכחת?

אני אעשה תמונות בקרוב.

אני לא מקובע על השמן, אבל אני תמיד בודק אופציות חדשות.

פורסם

להלן העדכון כולל תמונות:

1) "שמן סינטטי למאזדה" - מה למאזדה? מופיע תקן SJ ישן. השמן לא מתאים לשום מאזדה 3/5/6, ואולי גם לא ללאנטיסים.

83857339.jpg

2) על אותה המדבקה מאחורה מודפסים צמיגויות שונות. כיצד יתכן ??

83857340.jpg

3) מדבקה בעברית של היבואן (פרומט). "שמן מיוחד לשימוש במאזדה ופורד". - אומנם שני תקני פורד לבנזין ולדיזל, אבל מה קשור מאזדה? תופסים טרמפ על זה שבארץ מאזדה/פורד זה אותו יבואן, לכן כל הנוזלים זהים?

83857341.jpg

פורסם

שמן מוטוקראפט רשום כ- 5-30 מקדימה בגדול , מאחור בקטן רשום 5-20 ועוד טוענים שזה מה שממלאים במוסכים מורשים של מאזדה.

גם על הגאלון של מוטוקראפט רשום לרכבי פורד ולא מוזכר רכבי מאזדה.

חבל שאני לא יכול לצלם לכם את הגאלון, כי אחרי שקראתי מה שכתוב, החזרתי אותו לחנות ורכשתי שמן AGIP 5-30 סינטטי מלא העומד בתקן של ספר רכב מאזדה.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

• תוכן חדש...