Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא אחדש עם אגיד שהתוכנית הייתה מעולה ומאוד נהנתי לצפות בה.

היא מצליחה לפנות בצורה מאוד יפה לחובבי ההגה לצד סתם צופי טלויזיה.

בנושא הושבת התינוקות/מושבי התינוק, אני חייב להודות שלא הצלחתי להבין מאיפה הנתונים אותם הציג קובי ליאני, בעיקר שהם די סותרים את אופן מבנה הרכב.

הוא ממליץ להושיב את התינוק במרכז המושב האחורי, מאחר ולטענתו זהו המקום הבטוח ביותר, אני מעולם לא נתקלתי במחקר שמוכיח את הטענה הנ"ל (הכוונה שהמושב המרכזי הוא הבטוח ביותר) או אפילו המלצה בנושא. יתרה מכך, הוא ממליץ על עגינת מושב התינוק בהתקן ה-ISO FIX (המלצה מצוינת ונכונה) אולם, כמעט בכל המכוניות החדשות, התקני ה-ISO FIX אינם נמצאים במרכז המושב האחורי אלא דווקא בצידי המושב האחורי. אני מניח שאם באמת היה בטוח יותר להושיב את התינוקות במרכז המושב האחורי, יצרני הרכב היו מיצרים את עוגני ה-ISO FIX גם למושב המרכזי.

בהקשר של המושב האחורי, ישנה בעיה נוספת עם ההמלצה בתוכנית, בחלק מהמכוניות, בעיקר עד לתחילת שנות האלפים, חגורת המושב האחורי הייתה מצוידת ב-2 נקודות עגינה, זוהי חגורה שאינה מתאימה לקשירת מושב תינוק ועל כן במכוניות כאלו, מיקום זה אינו מומלץ לעגינת מושב תינוק.

בנושא ה-ISO FIX הפריע לי מאוד ציון העבודה שלהתקן הנ"ל 2 נקודות חיבור תחתיות. נתון זה אינו נכון! להתקן ISO FIX יש 3 נקודות חיבור, 2 התחתיות ועוד אחת מרכזית עליונה. בכל רכב שיש חיבור ISO FIX תחתון יש גם את האפשרות לעיגון החיבור העליון.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

לפחות בתיאוריה, הגיוני להגיד שהמקום הבטוח ביותר לתינוק הוא המושב האמצאי כיוון שכך הוא מרוחק יותר משני צידי הרכבים מה שאומר פחות סיכון (בעצם כמעט ואין סיכון) להיהרג בפגיעת צד (למרות שהעוצמה הדרושה לרכב פוגע להגיע למושב האמצעי ברכב היא גדולה, ושם כבר האנרגיה תשחק תפקיד).

Insane things comes from insanely people.

פורסם
לפחות בתיאוריה, הגיוני להגיד שהמקום הבטוח ביותר לתינוק הוא המושב האמצאי כיוון שכך הוא מרוחק יותר משני צידי הרכבים מה שאומר פחות סיכון (בעצם כמעט ואין סיכון) להיהרג בפגיעת צד (למרות שהעוצמה הדרושה לרכב פוגע להגיע למושב האמצעי ברכב היא גדולה, ושם כבר האנרגיה תשחק תפקיד).

אם הפגיעה היא בצד ימין של הרכב אזי הצד הקיצוני שמאלי הוא הבטוח ביותר ולהיפך. בפגיעה אחורית (חלילה) אני לא בטוח שהמקום הבטוח ביותר הוא דווקא המושב האמצעי. בקיצר, כל תאונה עומדת בפני עצמה ולכל תאונה ישנו מקום שבתאוריה הוא הבטוח ביותר. אני בטוח שיש מחקרים שמראים על אופן התאונה הממוצעת ועל פיה ניתן לראות היכן המקומות היותר מסוכנים או הפחות מסוכנים.

אני לא מכיר מחקר שמראה שדווקא המקום האמצעי הוא הפחות שכיח בעת תאונה או שהוא המקום בו מירב הסיכוים שלך להישאר בחיים. גם עם התיאוריה שלך נכונה, לי זה לא מסתדר עם העובדה שיצרני הרכב בוחרים להתקין דווקא את התקני ה-ISO FIX במושב האחורי הימני והשמאלי ובוחרים לא להוסיף את ההתקן למושב האמצעי.

מאחר שהתקני ה-ISO FIX ממוקמים בקצוות המושב האחורי, ההמלצה הגורפת היא כן להושיב את מושב התינוק, כאשר הוא רתום להתקן בצד שמאל או ימין של הרכב. בחירה של התקנת מושב תינוק הכולל התקן ISO FIX במושב האמצעי ללא חיבורו להתקן (מאחר והוא לא נמצע במרכז המושב) היא הבחירה הפחות בטיחותית.

פורסם
אם הפגיעה היא בצד ימין של הרכב אזי הצד הקיצוני שמאלי הוא הבטוח ביותר ולהיפך. בפגיעה אחורית (חלילה) אני לא בטוח שהמקום הבטוח ביותר הוא דווקא המושב האמצעי. בקיצר, כל תאונה עומדת בפני עצמה ולכל תאונה ישנו מקום שבתאוריה הוא הבטוח ביותר. אני בטוח שיש מחקרים שמראים על אופן התאונה הממוצעת ועל פיה ניתן לראות היכן המקומות היותר מסוכנים או הפחות מסוכנים.

אני לא מכיר מחקר שמראה שדווקא המקום האמצעי הוא הפחות שכיח בעת תאונה או שהוא המקום בו מירב הסיכוים שלך להישאר בחיים. גם עם התיאוריה שלך נכונה, לי זה לא מסתדר עם העובדה שיצרני הרכב בוחרים להתקין דווקא את התקני ה-ISO FIX במושב האחורי הימני והשמאלי ובוחרים לא להוסיף את ההתקן למושב האמצעי.

מאחר שהתקני ה-ISO FIX ממוקמים בקצוות המושב האחורי, ההמלצה הגורפת היא כן להושיב את מושב התינוק, כאשר הוא רתום להתקן בצד שמאל או ימין של הרכב. בחירה של התקנת מושב תינוק הכולל התקן ISO FIX במושב האמצעי ללא חיבורו להתקן (מאחר והוא לא נמצע במרכז המושב) היא הבחירה הפחות בטיחותית.

עד כמה שישמע מוזר, אין יתרון ברור במקרה של תאונה בין התקן ISOFIX לבין חגורה מהודקת היטב על פי ההוראות. הסיבה שיצרני הרכב הכניסו את ה ISOFIX (או ה LATCH בארה"ב) היא שרוב ההורים לא הידקו את החגורה בצורה טובה. עדיין יש יתרון של 43% במניעת פגיעה למושב הממוקם באמצע מאחור. לכן גם אם יש ISOFIX ברכב עדיין יש להשתמש במושב האמצעי. החגורה האמצעית אם היא רק חגורת אגן- גם נוחה יותר לחיבור מושב. אגב נקודת העיגון השלישית למעלה אמורה להיות גם במושב האמצעי. ואגב, אני לא יודע כמה מהמגיבים כאן ממש התשמשו במושבי בטיחות, אם הייתם בודקים את מגוון הכיסאות בשוק, רובם המוחלט לא מגיע כלל עם ההתקנים הדרושים ל ISOFIX וכמו שכתבתי, זה לא קריטי.

תוכלו לקרוא עוד על כך באתר המקיף הבא:

http://www.thecarseatlady.com/vehicles/the_latch_system_3.html

צירפתי לרועי ש"לא מכיר מחקר" וגם לא נראה לי שיודע לחפש אחד כזה, גם מחקר שפורסם בנושא מיקום מושב הבטיחות והסבירות לפגיעה בתאונה מגיליון מאי 2008 של pediatrics הירחון הנחשב ביותר לרפואת ילדים.

אני ממש מבקש, לפני שאתם כותבים כאן משהו כמו "המלצה גורפת", תבדקו היטב, מדובר פה בחיים של הילדים שלנו.

e1342.pdf

פורסם

ראשית כל- לא טענתי שאין, טענתי שאני לא מכיר מחקרים כאלו.

יתרון ה-ISO FIX הוא כפי שאמרת עגינה אופטימאלית של מושב התינוק (מצד שני אני כן מכיר שלל מחקרים המראים שהורים רבים לא עוגנים את התינוק בצורה האופטימאלית-בדיוק פה ה-ISO FIX עוזר).

עדין לא הצלחת להסביר לי, למה כל חברות הרכב בוחרות להתקין את התקן ה-ISO FIX בצידי המושב ולא במרכזו? והן עוד ממליצות בספרי הרכב להשתמש בהתקן הנ"ל בעת הושבת מושב תינוק.

יתרה מכך, מאחר והיום רוב המכוניות החדשות מגיעות עם חגורת בטיחות אחוריות בחגורת שלא מסוג ALR הרי שבמעשה זה הם מעודדות עוד יותר את הנהגים להשתמש בהתקני ה-ISO FIX הממוקמות בצידי המושב. הרי בחגורת שלא מסוג ALR מאוד קשה לעגון את מושב התינוק ולמעשה יש צורך ברכישת מתאם.

איגודי הבטיחות העולמים (IIHS, ENCAP, NHTSA) ממליצות על הושבת התינוק במושב האחורי ללא התייחסות למיקום המושב.

כל איגודי הבטיחות מדגישות את הייתרונות של עגינת מושב התינוק בהתקני ISO FIX ולכולם יש התייחסות להמצאות ההתקן בעת בחינת ריסוק הרכב.

http://www.euroncap.com/Content-Web-Faq/6afc8edf-dd5e-4fed-bb86-e64577af2348/child-safety.aspx

http://www.iihs.org/research/topics/child_restraints/default.html

יתרה מכך, המאמר המקושר של ENCAP טוען שיש להעדיף עגינת מושב תינוק בהתקן ISO FIX על חשבון החגורה הרגילה, לא מאמין, אתה מוזמן לבדוק. (עמוד 7 של המאמר)

http://www.dft.gov.uk/think_media/241045/241136/251

אגב, גם במאמר שאתה הבאת, מצוין שבחיים האמיתים, עדיף כן להשתמש בהתקני ה-ISO FIX על חשבון החגורה הרגילה.

אני לא מבין למה כולם טוענים כך?

לגבי הטענה שלך על חגורת בטיחות אמצעית בעלות 2 נק'- הרי שעד שנת 2003 הגיעו עדין חלק מהמכוניות עם חגורה כזו.

לגבי הטענה על כך שחלק ממושבי התינוק שנמכרים בארץ הינם מהסוג הזול שלא כולל את ההתקן- זה נכון שאין עדין תקן מחייב ואין מודעות בקרב חלק מהרוכשים. עדין, בכל חנות מכובדת לציוד של תינוקות, תמצא גם מושבים יקרים יותר מהסוג שכן כולל את ההתקן החשוב. כמעט כל מושבי התינוקות שנמכרים ע"י יצרני הרכב עצמם (אותם ניתן לרכוש בסוכניות הרכב) מגיעות עם ההתקנים. אגב, אני בטוח שכמו שמערכת ESP נכנסה למודעות של חלק מרוכשי הרכב, כך גם ההתקני ה-ISO FIX יחלו לקבל את ההכרה בחשיבות שלהן.

פורסם
ואני טענתי שאתה לא יודע לחפש, עובדה.

יתרון ה-ISO FIX הוא כפי שאמרת עגינה אופטימאלית של מושב התינוק (מצד שני אני כן מכיר שלל מחקרים המראים שהורים רבים לא עוגנים את התינוק בצורה האופטימאלית-בדיוק פה ה-ISO FIX עוזר).

עדין לא הצלחת להסביר לי, למה כל חברות הרכב בוחרות להתקין את התקן ה-ISO FIX בצידי המושב ולא במרכזו? והן עוד ממליצות בספרי הרכב להשתמש בהתקן הנ"ל בעת הושבת מושב תינוק.

זו שאלה מצויינת, שאין לי עליה תשובה, אבל מבטיח לבדוק- אבל חגירה נכונה במושב האמצעי אחורי עדיפה! וצריך לזכור שאמצע יש רק אחד, ולעתים יש יותר מילד אחד.

י

איגודי הבטיחות העולמים (IIHS, ENCAP, NHTSA) ממליצות על הושבת התינוק במושב האחורי ללא התייחסות למיקום המושב.

כל איגודי הבטיחות מדגישות את הייתרונות של עגינת מושב התינוק בהתקני ISO FIX ולכולם יש התייחסות להמצאות ההתקן בעת בחינת ריסוק הרכב.

http://www.euroncap.com/Content-Web-Faq/6afc8edf-dd5e-4fed-bb86-e64577af2348/child-safety.aspx

בקישורים שהבאת אין כל התייחסות ישירה לסוגייה

יתרה מכך, המאמר המקושר של ENCAP טוען שיש להעדיף עגינת מושב תינוק בהתקן ISO FIX על חשבון החגורה הרגילה, לא מאמין, אתה מוזמן לבדוק. (עמוד 7 של המאמר)

בדקתי, לא ראיתי, אנחנו מדברים על אותו עמוד 7?

אגב, גם במאמר שאתה הבאת, מצוין שבחיים האמיתים, עדיף כן להשתמש בהתקני ה-ISO FIX על חשבון החגורה הרגילה.

אני מצטט ממה שכתוב שם, תקרא שוב-

. Ride in the center of the back seat.

The center seat is 43% safer than the side seats because you can't take a direct hit in the center. While the lower anchors allow for an easy installation, the center of most vehicles do NOT have lower anchors. It is usally NOT ALLOWED to use the inner lower anchors from the side vehicle seats to secure a child safety seat in the center of the backseat. Assuming your vehicle does not have lower anchors for the center seat, it is usually best to try to get a tight installation using the vehicle's safety belt in the center seat first (and remember to use the tether also!) If this does not work, try installing the child safety seat on the side using the lower anchor strap, and of course using the top tether for forward-facing child safety seats.

אף אחד לא טוען, בכל מקום רציני נאמר כי עדיף למקם את כיסא הבטיחות במושב האחורי האמצעי, עם או בלי קשר ל ISOFIX, היתרון שלו הוא זניח לעומת 43% (!) הגנה שמעניק המיקום הנ"ל, אין כאן שום ויכוח.

אני ממשיך לצטט מאותו לינק (מה שגורם לי לתהות על הבנת הנקרא שלך באנגלית)

It is not yet clear if LATCH is safer in real-world crashes. One small study found that parents were making the same mistakes with LATCH as they made with the vehicles safety belt--that the child safety seat was not secured tightly to the vehicle and that the child was too loose in the harness.

בקיצור רועי, תבדוק ותקרא היטב.

בנוסף הספרות הרפואית העדכנית מצביעות על היתרון הברור של המיקום האמצעי האחורי.

מי שראה את הפרק ראה גם את מר ליאני ממליץ לקחת את הרכב ולנטרל לחלוטין את כרית האויר הקדמית, שזו המלצה פשוט רשלנית. מזל שאון עצר אותו והשחיל הבהרה. בכלל קובי ליאני היה הפעם עילג מתמיד.

פורסם

צר לי אבל אתה פשוט מטעה אנשים תמימים ונוגד המלצות של יצרנים רבים.

בעוונתי, יש ברשותי 2 מכוניות חדשות. אחד של מאזדה והשנייה, סובארו.

החלטתי לבדוק את המלצות הייצרנים בנושא.

בספר רכב של מאזדה3 יש טבלה (עמוד 2-32) בה מופיע סוג המושב שניתן להתקין בכל מושב ומושב. בעמודה של המושב האמצעי רשום במפורש X המסמן במקרא ש"אין להושיב במושב זה מושב לתינוק".

בספר רכב של סובארו B3 רשום בעמוד 1-21 "C: מושב אחורי, מקום ישיבה מרכזי-אין להתקין מושב בטיחות לילדים או מושב הגבהה."

אגב, עמוד 1-23 מופיע טבלה המסמלת במפורש שלא ניתן להושיב מושב תינוק במושב המרכזי!!!

שים לב, הה(מ)לצות שלך פשוט סותרות את ההמלצות של מהנדסי רכב שיש להם ידע קצת יותר נרחב מהידע שלי ושלך.

המלצות אלו משלבות מצוין עם העובדה שכמעט ולא ניתן למצוא רכב הכולל התקני ISO FIX במושב המרכזי-אחורי לעומת העבודה שלא ניתן למצוא רכבים שלא מגיעים עם התקנים כאלו בצידי מושב האחורי.

בשלב זה אני אמליץ לך לאמץ את שכתבת קודם:-

אני ממש מבקש, לפני שאתם כותבים כאן משהו כמו "המלצה גורפת", תבדקו היטב, מדובר פה בחיים של הילדים שלנו.

רק שלצערי ההמלצה הלא מובססת שלך גם שודרה ברחבי הארץ ולצערי אנשים נוספים עלולים לאמץ המלצה שנוגדת את הוראות היצרנים.

בהקשר לתגובה האחרונה שלך,

לפני שאתה שולח אותי לקורס הבנת אנגלית, אני ממליץ לך קורס בהבנת הנקרא-אני חושב שעברית שלי לא עילגת.

בקישורים ששלחתי נטען שבאף איגוד בטיחות אין המלצה על הושבת מושב תינוק במושב האמצעי-אחורי (יש המלצה רק על הושבת תינוק במושב האחורי)

ההתיחסות היחידה למיקום ושימוש ההתקן, נמצא בקישור של אתר ENCAP. באותו קישור בעמוד 7 רשום במפורש (אני מתפלא שלא מצאת את זה)

"An ISOFIX child restraint is installed using these & not the adult seat belt"

משמע, כאשר יש לך אפשרות להושיב את התינוק בהתקן ISO FIX (על פי קישור NCAP) עשה זאת על חשבון החגורה הרגילה. העובדה שההתקנים הללו נמצאים בצידי המושב, לדעתי היא הוכחה שגם איגוד NCAP הנכבד שולל את הטענות שלך ומחליט לאמץ את המלצות היצרנים.

פורסם

יתרה מכך, מאחר והיום רוב המכוניות החדשות מגיעות עם חגורת בטיחות אחוריות בחגורת שלא מסוג ALR הרי שבמעשה זה הם מעודדות עוד יותר את הנהגים להשתמש בהתקני ה-ISO FIX הממוקמות בצידי המושב. הרי בחגורת שלא מסוג ALR מאוד קשה לעגון את מושב התינוק ולמעשה יש צורך ברכישת מתאם.

לגבי הטענה שלך על חגורת בטיחות אמצעית בעלות 2 נק'- הרי שעד שנת 2003 הגיעו עדין חלק מהמכוניות עם חגורה כזו.

לגבי הטענה על כך שחלק ממושבי התינוק שנמכרים בארץ הינם מהסוג הזול שלא כולל את ההתקן- זה נכון שאין עדין תקן מחייב ואין מודעות בקרב חלק מהרוכשים. עדין, בכל חנות מכובדת לציוד של תינוקות, תמצא גם מושבים יקרים יותר מהסוג שכן כולל את ההתקן החשוב. כמעט כל מושבי התינוקות שנמכרים ע"י יצרני הרכב עצמם (אותם ניתן לרכוש בסוכניות הרכב) מגיעות עם ההתקנים. אגב, אני בטוח שכמו שמערכת ESP נכנסה למודעות של חלק מרוכשי הרכב, כך גם ההתקני ה-ISO FIX יחלו לקבל את ההכרה בחשיבות שלהן.

צר לי אבל אתה פשוט מטעה אנשים תמימים ונוגד המלצות של יצרנים רבים.

בעוונתי, יש ברשותי 2 מכוניות חדשות. אחד של מאזדה והשנייה, סובארו.

החלטתי לבדוק את המלצות הייצרנים בנושא.

בספר רכב של מאזדה3 יש טבלה (עמוד 2-32) בה מופיע סוג המושב שניתן להתקין בכל מושב ומושב. בעמודה של המושב האמצעי רשום במפורש X המסמן במקרא ש"אין להושיב במושב זה מושב לתינוק".

בספר רכב של סובארו B3 רשום בעמוד 1-21 "C: מושב אחורי, מקום ישיבה מרכזי-אין להתקין מושב בטיחות לילדים או מושב הגבהה."

אגב, עמוד 1-23 מופיע טבלה המסמלת במפורש שלא ניתן להושיב מושב תינוק במושב המרכזי!!!

שים לב, הה(מ)לצות שלך פשוט סותרות את ההמלצות של מהנדסי רכב שיש להם ידע קצת יותר נרחב מהידע שלי ושלך.

המלצות אלו משלבות מצוין עם העובדה שכמעט ולא ניתן למצוא רכב הכולל התקני ISO FIX במושב המרכזי-אחורי לעומת העבודה שלא ניתן למצוא רכבים שלא מגיעים עם התקנים כאלו בצידי מושב האחורי.

בשלב זה אני אמליץ לך לאמץ את שכתבת קודם:-

רק שלצערי ההמלצה הלא מובססת שלך גם שודרה ברחבי הארץ ולצערי אנשים נוספים עלולים לאמץ המלצה שנוגדת את הוראות היצרנים.

בהקשר לתגובה האחרונה שלך,

לפני שאתה שולח אותי לקורס הבנת אנגלית, אני ממליץ לך קורס בהבנת הנקרא-אני חושב שעברית שלי לא עילגת.

בקישורים ששלחתי נטען שבאף איגוד בטיחות אין המלצה על הושבת מושב תינוק במושב האמצעי-אחורי (יש המלצה רק על הושבת תינוק במושב האחורי)

ההתיחסות היחידה למיקום ושימוש ההתקן, נמצא בקישור של אתר ENCAP. באותו קישור בעמוד 7 רשום במפורש (אני מתפלא שלא מצאת את זה)

"An ISOFIX child restraint is installed using these & not the adult seat belt"

משמע, כאשר יש לך אפשרות להושיב את התינוק בהתקן ISO FIX (על פי קישור NCAP) עשה זאת על חשבון החגורה הרגילה. העובדה שההתקנים הללו נמצאים בצידי המושב, לדעתי היא הוכחה שגם איגוד NCAP הנכבד שולל את הטענות שלך ומחליט לאמץ את המלצות היצרנים.

ברור שאם יש הוראות ספציפיות לרכב עדיף להשתמש בהן, אולם עדיין, אני עומד על דעתי המבוססת במחקרים- המקום הבטוח ביותר לילד ברכב הוא המיקום האמצעי מאחור- ISOFIX לא יציל שום ילד שהדלת תמעך לו את הצורה בפגיעת צד.

כמו שכתבתי, אין יתרון ברור ל ISOFIX על חגורת בטיחות, מדובר ביתרון תיאורטי שלא הוכח בשטח. הלינק שהבאת הוא למסמך בן 3 שנים, מחקרים מעודכנים מוכיחים את טענותי.

אני שמח שאתה מתבסס על NCAP אולם ישנם מקורות נוספים מעודכנים שהבאתי ששם נכתב אחרת, בפירוש.

איון ספק שמדובר בנושא המחייב בדיקה מעמיקה.

פורסם
ברור שאם יש הוראות ספציפיות לרכב עדיף להשתמש בהן, אולם עדיין, אני עומד על דעתי המבוססת במחקרים- המקום הבטוח ביותר לילד ברכב הוא המיקום האמצעי מאחור- ISOFIX לא יציל שום ילד שהדלת תמעך לו את הצורה בפגיעת צד.

כמו שכתבתי, אין יתרון ברור ל ISOFIX על חגורת בטיחות, מדובר ביתרון תיאורטי שלא הוכח בשטח. הלינק שהבאת הוא למסמך בן 3 שנים, מחקרים מעודכנים מוכיחים את טענותי.

אני שמח שאתה מתבסס על NCAP אולם ישנם מקורות נוספים מעודכנים שהבאתי ששם נכתב אחרת, בפירוש.

איון ספק שמדובר בנושא המחייב בדיקה מעמיקה.

אני באמת מקווה שאתה מאמץ את הדברים שכתבת לי באדום, בנושא ההטיה של גולשי הפורום-לצערי אתה בוחר להתעלם מהמלצה זו.

שנבין מה היה לנו עד כה,

1) 2 ספרי רכב של ממכוניות ממודל 2008-הטיעון של מחקרים ישנים לא רלוונטים פה. (אגב, בדקתי רק 2 ספרים אני מניח שאם אמשיך לבדוק אמצא בעוד חברות את ההתייחסות הנ"ל).

2) מדובר על 2 חברות רכב שאין בינהן קשר הדורשות לא להושיב תינוק במרכז המושב האחורי (מה יותר מזה?)

3) הן לא בוחרות להתעלם, או לדרג את עדיפות הושבת מושב התינוק. (הן היו יכולת לרשום שעדיף להושיב את מושב התינוק בצידי המושב מבלי לאסור על עגינת המושב באמצע או אפילו לא להתייחס לנושא)

4) הן מגדילות ובוחרות להתקין את התקני ה-ISO FIX בצידי המושב ולא באמצע (לטובת רוכשים שיש להם יותר מ-2 תינוקות)

5) בקישור של ENCAP ממלצים להעדיף להושיב תינוקות בהתקני ISO-FIX (שכאמור נמצאים רק בצידי המושב האחורי).

אתה ממשיך להמליץ, בניגוד מוחלט להמלצות של אותם מומחים, שעדיף להושיב באמצע המושב האחורי את התינוקות.

אגב בנושא שנתון המחקרים שהבאתי -העובדה שהקישור למחקר של NCAP הינו מלפני 3 שנים עובד לטובתי, מאז נושא הגנת מרכב הרכב רק עלה והתווספו אביזרי בטיחות צד שלא היו בעבר, כריות ווילון לדוג'.

תבין, כרגע הדיון בכלל לא עומד בנושא איפה יותר בטוח, אלא אם בכלל מותר להושיב תינוקות במרכז המושב האמצעי-אחורי.

פורסם

כרגיל הנושא גלש אבל גם לדעתי הוא גלש לנושא חשוב מאוד. רועי ,זה חשוב לקרוא ספרי רכב אבל צריך לפעמים גם להקשיב לדברים אחרים.

בהנחה שאנחנו מסכימים שמושב מעוגן היטב בחגורה עם 3 נקודות זה כמעט כמו איזופיקס . אז למה לדעתך עדיף שהילד ישב בצד,כלומר חוץ מהאיזופיקס איזה יתרון יש לדעתך בישיבה בצד? כי היתרון של ישיבה באמצע לדעתי ברור והגיוני מאוד

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
כרגיל הנושא גלש אבל גם לדעתי הוא גלש לנושא חשוב מאוד. רועי ,זה חשוב לקרוא ספרי רכב אבל צריך לפעמים גם להקשיב לדברים אחרים.

בהנחה שאנחנו מסכימים שמושב מעוגן היטב בחגורה עם 3 נקודות זה כמעט כמו איזופיקס . אז למה לדעתך עדיף שהילד ישב בצד,כלומר חוץ מהאיזופיקס איזה יתרון יש לדעתך בישיבה בצד? כי היתרון של ישיבה באמצע לדעתי ברור והגיוני מאוד

שאלה מצוינת. התשובה פחות :-).

1. בנושא ה ISO FIX- העובדה היא שחלק מהאנשים לא יודעים לעגן כראוי את מושב התינוק (גם אם הם חושבים שהם עושים זאת)-במקום זה מגיעה ערכת חיבור זריזה שבקלות ובפשטות מצליחה להגיע לאותו 100% שאולי הצלחת להגיע בעגינה ע"י החגורה.

2. חלק גדול מהמכוניות היום מגיעות עם חגורות אחוריות שלא מסוג ALR כמו שיוצרו בעבר. המשמעות היא שהחגורה לא "נתפסת" בעת הגעה למקסימום המתיחה (שאתה משכת, לא המקסימום אפשרות משיכה של החגורה). לחגורות מסוג זה אין אפשרות לעגון את מושב התינוק, אלא ברכישת "תופסן" יעודי שעל טיבו לא בדיוק ניתן לדעת.

3. עיקר הסיבה לא נעוצה בדעות שלי אלא בעובדה שחלק מיצרני הרכב אוסרים (לא מבקשים) על הושבת התינוק במושב האמצעי. אגב, בגלל אותה המלצה הייצרנים לא מיצרים את התקני ה-ISO FIX במושב האמצעי. לי אישית אין מושג להמלצה הגורפת הזאת, אבל היא קיימת.

לא יודע למה, אני אישית מעדיף להסתמך על הדרישות של הייצרנים.

פורסם
1. בנושא ה ISO FIX- העובדה היא שחלק מהאנשים לא יודעים לעגן כראוי את מושב התינוק (גם אם הם חושבים שהם עושים זאת)-במקום זה מגיעה ערכת חיבור זריזה שבקלות ובפשטות מצליחה להגיע לאותו 100% שאולי הצלחת להגיע בעגינה ע"י החגורה.
מחקרים מראים , כמו שכבר ציינתי שגם בחגירה ל ISOFIX יש כשלים, כנראה חלק מההורים שלא יודע ולא מקפיד על חגירה נכונה לחגורה גם לא מקפיד לגבי חיבור נכון ל ISO

2

. חלק גדול מהמכוניות היום מגיעות עם חגורות אחוריות שלא מסוג ALR כמו שיוצרו בעבר. המשמעות היא שהחגורה לא "נתפסת" בעת הגעה למקסימום המתיחה (שאתה משכת, לא המקסימום אפשרות משיכה של החגורה). לחגורות מסוג זה אין אפשרות לעגון את מושב התינוק, אלא ברכישת "תופסן" יעודי שעל טיבו לא בדיוק ניתן לדעת.
איזה רכבים למשל? אולי ברכבים אלה אכן יש בעייה, וצריך לוודא רק ברכבים אלה בספר המשתמש.

3

. עיקר הסיבה לא נעוצה בדעות שלי אלא בעובדה שחלק מיצרני הרכב אוסרים (לא מבקשים) על הושבת התינוק במושב האמצעי. אגב, בגלל אותה המלצה הייצרנים לא מיצרים את התקני ה-ISO FIX במושב האמצעי. לי אישית אין מושג להמלצה הגורפת הזאת, אבל היא קיימת.
בדקתי במספר רכבים חדשים, למשל ב c5 החדש ושם לא מציינים בעיה בחיבור למושב המרכזי. . לדעתי שוב כשלת בהבנת הנקרא של חוברת הרכב שלך עצמה-

לפי האמור כאן:

http://www.thecarseatlady.com/vehicles/the_latch_system_10.html

סובארו היא אחת היצרניות (ראו בתחתית העמוד) שבה לא ניתן להשתמש בשני התקני ה LATCH הפנימיים עבור התקנת מושב תינוק. ה X הוא לגבי שימוש ב LATCH במרכז, זה אומר שלא אמורה להיות בעיה בהתקנת מושב באמצעות החגורה. אבל כמובן אין לי את ספר המשתמש המקורי באנגלית שלך. מעניין כי גם בהתייחסות המפורשת באתר זה לסובארו הם לא מציינים כי יש בעיה בהתקנת מושב במרכז, אז כנראה שאתה שוב טועה.

לא יודע למה, אני אישית מעדיף להסתמך על הדרישות של הייצרנים.
מסכים לחלוטין- ספר הרכב קובע, אבל רק אם כתוב שם שיש העדפה ברורה על חגירה בצד, או איסור על התקנה מרכזית באמצעות חגורה ולא רק איסור על שימוש ב LATCH

אתה מתעלם לחלוטין מתוצאות המחקר שהוצג בשנה שעברה, מציע שתקרא את מסקנותיו:

ברפואה קיים מונח שנקרא EBM-evidence based medicine

רושם אישי, ידע מקצועי כללי, ספקולציה, כל זה לא "תופס", מה שחשוב ביותר היא השורה התחתונה, מה קורה בשטח, במחקר אמיתי שמפורסם בעיתון peer review ורצוי מול קבוצת ביקורת כפול סמיות. במקרה הזה, מאחר שמדובר בחיים של ילדים, קבוצת ביקורת לא באה בחשבון.

יכול להיות שבתאוריה, ISOFIX או מערכת LATCH, עדיפה- טכנית, פרקטית. אולם מבחן התוצאה הוא זה שקובע. לעתים חולף זמן עד שהנחיות וממצאים במחקרים מבוססים נכנסים גם להנחיות קליניות או טכניות אולם זה לא אומר שאנו (כרופאי ילדים במקרה זה) לא צריכים להיות מעודכנים בספרות.

אז אולי בתיאוריה- יש יתרון ל ISOFIX, לבטח שיווקי וכלכלי (ליצרני כיסאות הבטיחות), אולם בשטח זה לא עובד.

ואשמח אם תענה לי

בהנחה שאני חוגר מעולה, לפי הספר, וברכב שלי מותר להניח את הכיסא במרכז- למה לא לעשות זאת? תן תשובה מנומקת.

יהיה לך מעניין לראות גם את המצגת הבאה (לא שאני מסכים איתו)

וראה גם את ההמלצות המעודכנות:

http://www.car-safety.org/latch.html

ב FAQ שלהם

I heard the middle seat is safest, but our vehicle only has LATCH on the outside, what should I do? Any position in the rear is safe. First try installing with the seatbelt in the center if it fits well and is allowed by the carseat and vehicle owner's manuals

ואם במקרה אתה חושב שאסור, צירפתי את מה שכתוב באתר משרד התחבורה האמריקאי לגבי ה LATCH, עמוד 3

מסקנות המחקר (שצורף בהודעה קודמת)

CONCLUSIONS

Although placement in any rear seating position pro-

vides excellent protection for young children in CRSs,

those in the center rear have the lowest risk of injury.

Children aged 0 to 3 years seated in the center rear

position were at approximately half the risk of injury as

those restrained in either of the rear outboard positions

after adjusting for key vehicle and occupant character-

istics. The right rear outboard is the most common seat-

ing position for appropriately restrained child occupants

in a CRS, and their presence in this position increases as

they get older. This trend is in contrast to the center rear

seating position, which is less often used by CRS-

restrained children as they get older. Recommendations

should continue to encourage families to install CRSs in

the center of the rear seat

מקווה שבזאת הדיון הסתיים.

LATCH_faq.pdf

פורסם
מחקרים מראים , כמו שכבר ציינתי שגם בחגירה ל ISOFIX יש כשלים, כנראה חלק מההורים שלא יודע ולא מקפיד על חגירה נכונה לחגורה גם לא מקפיד לגבי חיבור נכון ל ISO

הרבה יותר פשוט להגיע להתקנה נכונה עם ISO FIX מאשר עם חגורה.

2איזה רכבים למשל? אולי ברכבים אלה אכן יש בעייה, וצריך לוודא רק ברכבים אלה בספר המשתמש.

גש לסוכנות סוזוקי הקרובה לביתך, סוכנות פולקסוואגן, סוכנות מיצובישי וזה רק משלוש סוכנויות שביקרתי בהן לאחרונה. יש עוד הרבה.

3בדקתי במספר רכבים חדשים, למשל ב c5 החדש ושם לא מציינים בעיה בחיבור למושב המרכזי. מזל טוב על הרכישה של הרכב הנ"ל, האמת עוד לא ידעתי שהחלו לשווק את הדור החדש של ה-C5.. לדעתי שוב כשלת בהבנת הנקרא של חוברת הרכב שלך עצמה-

לפי האמור כאן:

http://www.thecarseatlady.com/vehicles/the_latch_system_10.html

סובארו היא אחת היצרניות (ראו בתחתית העמוד) שבה לא ניתן להשתמש בשני התקני ה LATCH הפנימיים עבור התקנת מושב תינוק. ה X הוא לגבי שימוש ב LATCH במרכז, זה אומר שלא אמורה להיות בעיה בהתקנת מושב באמצעות החגורה. אבל כמובן אין לי את ספר המשתמש המקורי באנגלית שלך. מעניין כי גם בהתייחסות המפורשת באתר זה לסובארו הם לא מציינים כי יש בעיה בהתקנת מושב במרכז, אז כנראה שאתה שוב טועה. מאחר ולאחר הדיון איתך, התחלתי לפקפק ביכולת קריאת האנגלית שלי. מצ"ב סריקה בעברית של אחד מספרי הרכב. אגב, למתקשים ביננו, באותו דף ישנו גם איור המראה היכן ניתן להתקין את מושב התינוק והיכן לא.

מסכים לחלוטין- ספר הרכב קובע, אבל רק אם כתוב שם שיש העדפה ברורה על חגירה בצד, או איסור על התקנה מרכזית באמצעות חגורה ולא רק איסור על שימוש ב LATCH

אז לידיעתך, לא רק בסובארו ובמאזדה. במקרה היום לקחתי ספרי רכב של 2 רכבים נגישים. בסוזוקי SX4 ישנה גם טבלה המסבירה שאין להושיב במרכז המושב האחורי מושב תינוק. בספר רכב של פולקסוואגן פאסאט 2008 יש אומנם אפשרות להושיב את מושב התינוק במרכז המושב האחורי, אומנם בדיוק באותה פיסקה מצורפת ההמלצה הבאה "אנו ממליצים לך להתקין את מושב הילד על המושב מאחורי מושב הנוסע הקדמי."

אתה מתעלם לחלוטין מתוצאות המחקר שהוצג בשנה שעברה, מציע שתקרא את מסקנותיו:

ברפואה קיים מונח שנקרא EBM-evidence based medicine

רושם אישי, ידע מקצועי כללי, ספקולציה, כל זה לא "תופס", מה שחשוב ביותר היא השורה התחתונה, מה קורה בשטח, במחקר אמיתי שמפורסם בעיתון peer review ורצוי מול קבוצת ביקורת כפול סמיות. במקרה הזה, מאחר שמדובר בחיים של ילדים, קבוצת ביקורת לא באה בחשבון.

יכול להיות שבתאוריה, ISOFIX או מערכת LATCH, עדיפה- טכנית, פרקטית. אולם מבחן התוצאה הוא זה שקובע. לעתים חולף זמן עד שהנחיות וממצאים במחקרים מבוססים נכנסים גם להנחיות קליניות או טכניות אולם זה לא אומר שאנו (כרופאי ילדים במקרה זה) לא צריכים להיות מעודכנים בספרות.

אז אולי בתיאוריה- יש יתרון ל ISOFIX, לבטח שיווקי וכלכלי (ליצרני כיסאות הבטיחות), אולם בשטח זה לא עובד.

ואשמח אם תענה לי

בהנחה שאני חוגר מעולה, לפי הספר, וברכב שלי מותר להניח את הכיסא במרכז- למה לא לעשות זאת? תן תשובה מנומקת.

יהיה לך מעניין לראות גם את המצגת הבאה (לא שאני מסכים איתו)

וראה גם את ההמלצות המעודכנות:

http://www.car-safety.org/latch.html

ב FAQ שלהם

I heard the middle seat is safest, but our vehicle only has LATCH on the outside, what should I do? Any position in the rear is safe. First try installing with the seatbelt in the center if it fits well and is allowed by the carseat and vehicle owner's manuals

ואם במקרה אתה חושב שאסור, צירפתי את מה שכתוב באתר משרד התחבורה האמריקאי לגבי ה LATCH, עמוד 3

מסקנות המחקר (שצורף בהודעה קודמת)

CONCLUSIONS

Although placement in any rear seating position pro-

vides excellent protection for young children in CRSs,

those in the center rear have the lowest risk of injury.

Children aged 0 to 3 years seated in the center rear

position were at approximately half the risk of injury as

those restrained in either of the rear outboard positions

after adjusting for key vehicle and occupant character-

istics. The right rear outboard is the most common seat-

ing position for appropriately restrained child occupants

in a CRS, and their presence in this position increases as

they get older. This trend is in contrast to the center rear

seating position, which is less often used by CRS-

restrained children as they get older. Recommendations

should continue to encourage families to install CRSs in

the center of the rear seat

מקווה שבזאת הדיון הסתיים.

אתה יודע, בוא נלך אחרת- כל העולם יודע (לטענתך) שעדיף להושיב מושבי תינוק במרכז המושב האחורי.

לעומת זאת כל יצרני הרכב דורשים או ממליצים על השבת התינוקות בצידי המושב האחורי ולא באמצעי. למה להם להסתבך עם המלצה כזאת?

למה הם בוחרים להתקין את התקני ה-ISO FIX בצידי המושב ולא במרכזו? למה פולקסוואגן מאפשרת לקבל מושב אחורי הכולל מושב מובנה לילדים אשר ממוקם בצד המושב ולא במרכזו? כל עולם הרכב טועה?

יותר מזה, אני חיפשתי והבאתי דוגמאות לדרישות של אי הושבת מושבי תינוק במושב המרכזי אחורי ע"י מספר יצרני רכב.

אשמח עם תראה לי איזשהוא יצרן הממליץ להושיב דווקא במושב האמצעי אחורי את מושב התינוק.

תבין, המטרה ביננו היא סופר חשובה, המטרה היא לא להתנצח אלא באמת להביא המלצות נכונות ומועילות לגולשי הפורום ובכלל, הקישורים שלך בחלקם היו מאוד מעניינים אבל עדיין, לא ראיתי בעולם הרכב המקצועי (הכוונה למהנדסי הרכב של הייצרנים) איזשהוא חיזוק לטענה שלך, אלא רק חיזוק לטענות שלי.

scan0001.jpg

scan0003.jpg

פורסם
אתה יודע, בוא נלך אחרת- כל העולם יודע (לטענתך) שעדיף להושיב מושבי תינוק במרכז המושב האחורי.

לעומת זאת כל יצרני הרכב דורשים או ממליצים על השבת התינוקות בצידי המושב האחורי ולא באמצעי. למה להם להסתבך עם המלצה כזאת?

למה הם בוחרים להתקין את התקני ה-ISO FIX בצידי המושב ולא במרכזו? למה פולקסוואגן מאפשרת לקבל מושב אחורי הכולל מושב מובנה לילדים אשר ממוקם בצד המושב ולא במרכזו? כל עולם הרכב טועה?

יותר מזה, אני חיפשתי והבאתי דוגמאות לדרישות של אי הושבת מושבי תינוק במושב המרכזי אחורי ע"י מספר יצרני רכב.

אשמח עם תראה לי איזשהוא יצרן הממליץ להושיב דווקא במושב האמצעי אחורי את מושב התינוק.

תבין, המטרה ביננו היא סופר חשובה, המטרה היא לא להתנצח אלא באמת להביא המלצות נכונות ומועילות לגולשי הפורום ובכלל, הקישורים שלך בחלקם היו מאוד מעניינים אבל עדיין, לא ראיתי בעולם הרכב המקצועי (הכוונה למהנדסי הרכב של הייצרנים) איזשהוא חיזוק לטענה שלך, אלא רק חיזוק לטענות שלי.

הסוגיה מרתקת,

אני חושב שוב שיש לעקוב אחר הוראות השימוש של הרכב, אבל כשאין מניעה, כמו שממליצים האתרים שהבאתי, יש לחגור במושב האמצעי מאחור. זה המקום הבטוח ביותר על פי מחקרים. ועל פי משרד התחבורה האמריקאי אין כל מניעה לחגור בו.

השאלה מדוע אין התקן ISOFIX במושב האמצעי מעניינת ועדיין לא מצאתי אליה תשובה, אם לך תהיה אשמח.

כן ראיתי באחד הקישורים הנחיות כיצד לרתום בהגבלות ספר הרכב ויצרן הכיסא את מושב הבטיחות בנקודה האמצעית תוך העזרות בשני ההתקנים הצדדיים.

מעניין כי בכל האתרים המוקדשים לבטיחות ילדים ברכב, מציינים כי המיקום האמצעי בטוח ואף מומלץ, כולל באתר משרד התחבורה האמריקאי, ורק בספרי הרכב שאתה מצטט מהם זה לא כך. זה נושא למחקר רציני, ואני שוקל לפנות בנושא לאחד האתרים המובילים בשאילתא.

נכון להיום, כששואלים אותי, היכן לרתום את הילד אני עדיין משוכנע כי מיקום מרכזי מאחור הוא זה שעדיף אם אין קונטראינדיקציה ברורה של יצרן הרכב.

פורסם

האם ידעתם שבארה"ב יש מקצוע הנקרא:

Certified Child Passenger Safety Technician

עוד חזון למועד אצלנו :-)

ממה שהצלחתי לקרוא בכל הפורומים שלהם הם כותבים כי ההמלצות המעודכנות הם לחגור במידת האפשר על פי הוראות היצרנים במושב האמצעי, גם אם זה אומר להשתמש בחגורה.

http://www.carseat.org/Technical/tech_update.htm#seatpos

Where is the safest place in the car for my child to sit? The National Highway Traffic Safety Administration recommends that all children 12 and under be restrained in the rear seat. Researchers estimate that putting a child in the back seat instead of the front reduces the chance of injury and death by more than 30%, whether or not the car has a passenger air bag. The center of the back seat is the farthest away from a possible side impact, so we always try first to install a safety seat there. If you can't secure the safety seat firmly in the center or there is more than one child in the car, you will need to use an outboard (side) seating position. Safety seats fit differently with various vehicle belts and seat cushions, and a tight fit is very important. If the car has lap-shoulder belts on the sides only, older children in boosters or belts alone should sit on the side instead of using a lap-only belt in the center. If there are two young children in the family, it may be necessary to separate them (for various behavioral reasons, and particularly if one is a vulnerable newborn) and not use the center seat for either one. For more information, go to

Seating position

How do I secure a newborn in a safety seat? A newborn will need to ride facing the rear of the vehicle in a safety seat reclined halfway back. This gives the best protection for the head and neck while keeping the airway open. (See also Angle of recline, rear-facing.) The first preference for location of the safety seat in the vehicle is the center rear seat, farthest from all points of potential impact. Choices of safety seat include an infant-only seat, preferably with a 5-point harness, or a 5-point harness convertible seat that is certified to at least 30 lb. rear-facing. A child born prematurely requires testing in a safety seat for potential breathing and heart-rate problems. Some of these infants will need to use a crash-tested infant car bed instead of a standard rear-facing safety seat. When identifying the best safety seat, look for at least one set of very low harness strap slots, so that the straps come up and over the baby’s shoulders.

Place the baby in the safety seat buttocks first, with the infant’s back resting against the safety seat back. The baby should not be dressed in a sack-type outfit but in something that keeps the legs free. Next imagine the baby as a star, and place the straps over the child, coming together at the buckle. One leg is on each side of the crotch strap with the harness across the baby’s hips or thighs, and each arm is outside the shoulder strap, not under it. Because newborns make involuntary movements with their limbs and may be a bit tricky to harness, try adjusting the harness in two stages. First, be sure that some soft fabric (the baby’s collar or a short, thin strap cover) is between the harness and the infant’s neck to avoid chafing, and then tighten each strap part of the way. Now make the harness “snug,” so that slack cannot be pinched near the shoulder (see Harness tightness), and slide the shoulder harness retainer clip up so the top is at armpit level. There should be nothing added under the baby. Blankets can go over the harnessed baby. In other words, strap before you wrap.

זה קצת לא ברור:

s the LATCH system or the safety belt preferred? The LATCH system allows you to securely attach your safety seat in your car without using the vehicle belt and possibly to get a better fit. For seating positions with LATCH anchors, experts recommend trying the LATCH installation first and only using the vehicle belt in that seating position if LATCH, for some reason, results in a looser fit. If you want to use the center rear seat and no LATCH anchors are available (check the vehicle owner's manual), try the vehicle belt to be sure you can get a tight installation. If you cannot, try the LATCH anchors in a different
seating position.

• תוכן חדש...