Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ראיתי פה בחיפוש הרבה פרוייקטים של צביעות לאחרונה אז אני אפרסם גם את שלי פה.

לפני כמה חודשים החלו סדקים בכנף של הקליאו שלי עקב צביעה אצל הערבים, והחלטתי לצבוע את זה בעצמי. אמנם הצבע שקניתי היה איכותי מטופ קולור בת"א, אבל צבעתי בלי פריימר ובלי להוריד את כל הצבע הקודם אלא רק לשייף אותו, ואחרי כמה חודשים הצבע החל להתקלף שוב.

הפעם החלטתי לעשות את העבודה כמו שצריך, נסעתי לטופ קולור פעם נוספת וקניתי פריימר לפלסטיק (אני מתכוון לצבוע את הכנף ואת הבאמפר האחורי שעשויים מפלסטיק באוטו הזה), וחומר פחחים עם מקשה 2% על מנת לתקן דפיקה שעשיתי בפגוש האחורי.

את עבודת הכיסוי של האוטו אני מכיר היטב וגם בפעם שעברה לא התכסה אף אזור באוטו פרט לזה שרציתי לצבוע, וגם הפעם אני מצפה לתוצאות דומות ע"י ציפוי האזורים הקרובים בנייר דבק ובעיתונים (שכבה כפולה).

את הצביעה פעם שעברה ביצעתי ממרחק גדול מידי (30-40 ס"מ) והפעם אני אתקן לכ-10-15 ס"מ על מנת שיהיה ברק לצבע ופחות התזות.

פעם שעברה עשיתי את העבודה במגרש בחוץ והפעם אני מקווה לעשות את זה בחניה תת קרקעית של קניון פה באזור או אצל חבר בבניין, עם עדיפות לקניון על מנת לא להתיז על מכוניות אחרות בטעות.

בכל מקרה, הסקתי מסקנות רבות והפעם אני מקווה לצביעה איכותית.

החלטתי לצבוע על הרכב עצמו ולא לפרק את הכנף וכנראה גם לא את הבאמפר משום שהם לא תפוסים בצורה מקורית ולכן יהיה קשה להחזיר אותם.

אני מצרף תמונה ראשונה מיני רבות ובה הכנף באמצע הדרך של קילוף הצבע ע"י מברג. אח"כ אני מתכוון לעבור על הכנף עם נייר שיוף 180 ולבסוף 320 או משהו בסגנון, אחרי שאסיים להוריד את כל הצבע של הכנף על מנת שלא יהיו הבדלי גוונים.

הערות הצעות טיפים וכו יתקבלו בברכה, אני מקווה להמשיך את הפרוייקט כבר מחר :-)

DSC00326.JPG

פורסם

צריך לשייף את האוטו אם ניר 400 ו 600 ורצוי להתיז ממרחק 30 סמ שלא יהייה נזילות ולהתיז לפחות 3 שכבות אם המתנה של 10 דקות בין שיכבה לשיכבה.בהצלחה

פורסם

30 ס"מ זה יותר מידי.

בהוראות החדשות של טופ קולור הם ממליצים על 10-20 בעוד בהוראות הקודמות היה רשום 20-30.

בכל מקרה, אם יהיו נזילות מה מומלץ לעשות?

פורסם

קודם כל אח'לה פרוייקט' אם יהיו נזילות, לפני שהצבע יתייבש סופית, מרח פוליש איכותי זה אמור לעזור,

אם הפוליש לא יעזור זה הזמן להגיד לך להתחיל הכל מהתחלה.

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם

אדווארד,

שלום,"לפני כמה חודשים החלו סדקים בכנף של הקליאו שלי עקב צביעה אצל הערבים"

ההיתי מציע לשנות את זה :אצל אי מיקצועיות או משו בסגנון.

כי לדעתי זה סוג של גיזענות והפורום לא נועד לזה.

וזה היה יכול להיגרם גם אצל צביעה אצל ישראלים ואצל כל אחד,אז פשוט המיקצועיות של אותו בן אדם לא היה בשיא.

אין לכלול גזע/דת בגלל משהו שהוא עשה לא טוב.

ואל תיקח את זה אישית ,אני לא תוקף אותך חס וחלילה,רק רוצה שזה יראה יותר טוב לקרוא בעיינים.

(ולא אני לא ערבי.)

בצער רב נמכרה לה ה205GTI שלי כולל המנוע MI16.

הרכב הבא יהיה הנעה אחורית/4X4. ממממ

פורסם

מסכים איתך.

בקשר לנזילות, באמת להתחיל הכל מחדש? נשמע קצת קיצוני. ואם פוליש, אז אחרי כמה זמן? חצי שעה אחרי הריסוס? שעה?

אני אצא לצבוע בשעות הקרובות, תמונות בהמשך.

בינתיים עברתי על כל הכנף עם ניירות שיוף 180 ואח"כ 320. הכנף יצאה ממש חלקה ואחידה.

אני מתכוון ללכת, לשייף פעם אחרונה עם 320, לנקות טוב טוב עם מיקרופייבר יבש, לצבוע 2 שכבות של פריימר ו2-3 שכבות צבע עם 10 דקות המתנה בין כל שכבה, להמתין כשעה שהכל יתייבש ולנסוע הביתה.

פורסם

אוקיי חזרתי מהצביעה והנה כמה תמונות מאמצע הצביעה.

תוצאות סופיות אני אעלה מחר.

יש טיפה אחת שנזלה במהלך העבודה, נטפל בה עם פוליש מחר או בעוד כמה ימים.

אני מרוצה מהתוצאות למרות שאין התאמה מושלמת למכסה המנוע ולדלת אבל הכנף עצמה אחידה.

התמונה הראשונה זה לפני הצביעה והשנייה זה אחרי השכבה הראשונה.

תוצאות מחר

DSC00334.JPG

DSC00335.JPG

פורסם

תגיד כמה עלה לך הצבע ? ואם זה בא יחד עם מקשה או שאתה זה שמערבב ?

זה בא בתרסיס או שיש לך קומפרסור עם אקדח צבע ?

HONDA CIVIC LS

פורסם

הגיע בתרסיס כשכל פחית עולה כ-70 ש"ח. צריך פריימר וצבע שמותאם לאוטו לפי קוד צבע או ע"י מניפה.

עם קומפרסור העבודה הייתה יוצאת יותר איכותית אבל אני מרוצה מהתוצאות.

אני מצרף תמונה שצילמתי עכשיו.

הצבע יותר בהיר משאר האוטו גם כי הוא חדש וגם כי כל האוטו יחסית מלוכלך.

יצא יחסית טוב אבל אני חושב שצריך פוליש לגימור מושלם.

DSC00336.JPG

פורסם

נראה ממש טוב... אני חושב שאני אאמץ את שיטתך לגבי מכסה המנוע של הסקסו שלי.. רק אשמח אם תיידע אותי כמה עלתה כל ההשקעה?

ואיזו כמות אני צריך של הפריימר ושל תרסיסי הצבע כדי שבטוח יספיק, והעבודה תצא מושלמת ,כמו שלך 8) ?

תודה מראש!

פורסם

חבר רואים בתמונות השתקפות של מנורות על הצביעה החדשה, בהשתקפות אפשר לשים לב שצבע לא ממש חלק, האם זה נכון או רק נראה כך?

במידה וזה באמת ככה תנסה לעשות פוליש ואז ווקס גם על החלקים שמסביב ותעלה תמונות של תוצאות.

חג שמח,טל

פורסם

הצבע אכן לא חלק.

למרות שרק במבט מקרוב ניתן לראות שזה לא מושלם, בהחלט כפי שאמרתי אני אנסה לעשות פוליס גס ואח"כ עדין, וקס ולאחר מכן אפרסם תוצאות.

לגבי עלויות - הצביעה של כל הכנף עלתה לי 140 ש"ח - 2 פחיות של פריימר וצבע שעולות 70 ש"ח בטופקולור.

למכסה מנוע אני משער שתצטך כמות כפולה לפחות של הצבע אולם פריימר תספיק פחית אחת.

חשוב לציין שאצלי לא עשיתי את זה עקב צבע דהוי או כשיפור קוסמטי אלא בגלל שהצבע הקודם התחיל להתקלף בקצוות.

אני עדיין חושב שהכי טוב זה צביעה מקצועית אבל אני מרוצה מאוד מהתוצאות.

כפי שאמרתי תוצאות בהמשך.

• תוכן חדש...