Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום!

קניתי אתמול רכב (גולף 2002) וחשבתי לקפוץ לאוטו-דיפו ולאבזר אותו טיפה בדברים חיוניים וקצת פחות חיוניים (600-700 ש"ח תקציב, טיפה גמיש).

הרשימה כרגע:

-כבלים להתנעה

-שמן

-עץ ריח

אשמח להצעות נוספות!

(כנ"ל, אם יש מקומות עדיפים על אוטו-דיפו בדברים אלה באיזור תל אביב אני אשמח לשמוע)

תודה!

פורסם

אני מחזיק תמיד מנורות למקרה..

ארגז כלים קטן אם מברגים פלייר סכין...

אתה יכול לקנות משענת ליד אם אין לך באוטו, קניתי באוטודיפו לפני 3 ימים משהו נחמד.

פורסם

סע לרח' יצחק שדה, יש שם חנויות שמוכרות סחורה זהה עד דומה במחיר זול בהרבה.

שאלת תם :

מדוע אתה רץ לבזבז כסף על שמן וכבלים להתנעה? קודם כל, הכבלים שנמכרים במקומות הללו לא שווים גם את ה-50 שקל שמבקשים עליהם.

דבר שני - לא עדיף להכניס את האוטו למוסך שאתה מכיר ולהקדיש את הכסף ליישור קו (אם אתה לא יודע מתי טיפלו באוטו, שים את הכסף על טיפול 10K, כולל בדיקת בלמים. אם אין תיעוד על הח' טיימינג - שקול גם את זה (600 ש"ח לא יספיקו))?

פורסם

רכב ראשון, הרבה שאלות, מעט ידע, נא לקבל בהבנה :lol:

הרכב ידני- אין צורך במשענת.

לפני הקניה הרכב עבר במוסך רון- כל מה שצריך תוקן ונעשה יישור קו מלא.

כבלים- נראה לי שהשקעה של 50 ש"ח שווה את הפעם הבודדת שאתה נתקע.

שמן- לפי הבנתי צריך להיות תמיד ברכב שמן ומים. אני טועה?

בשביל 20 ש"ח הפרש אני מעדיף חנות מסודרת.

עוד הצעות?

פורסם

החנות הרבה פחות מסודרת ממה שנדמה לך. זה שווה ערך ל"הום סנטר" מול חנות כלי עבודה מקצועית.

אתה מקבל בד"כ סחורה נחותה במחיר מופרז (דגש על עניין נחיתות הסחורה. אם מדובר על סחורה זהה, אז נשאר עניין המחיר המופרז, ולא, לא מדובר על עשרה אחוז).

כבלים כמו שנמכרים שם לא שווים גם את חמישים השקלים. ברגע האמת הם יכזיבו אותך, זה בכלל לא עניין השקלים. אם החלטת שאתה צריך אחד כזה - קנה לך כבלים טובים (לא פחות מ-200 שקל).

שמן לא צריך להיות באוטו, אלא במנוע. אוטו תקין לא מאבד שמן. אם איבדת כמות שמצריכה מילוי שמן באמצע הנסיעה - אל תמלא, כי משהו בפירוש לא תקין ועדיף לא להמשיך לנסוע כך.

מים? טובים לשטיפת ידיים (במקרה של פנצ'ר למשל). את זה עוד אני יכול להבין, אבל אפילו מים מינרליים לא עולים כ"כ הרבה.

האוטו לא אמור להיות מחסן. אל תעמיס ללא סיבה (אם כבר - עדיף להשקיע בכלי עבודה בסיסיים אך טובים. קנה לך סט בוקסות 3/8 , סט מפתחות פתוחים וכמה מברגים טובים.

פורסם

שמר צודק, אוטו דיפו זה המילה הכי מנוגדת ל"חנות מסודרת"...

כשהיתי שם לפני כמה ימים, קבלתי שרות מאדם שלא ידע איך לסגור כראוי את הג'ינס שלו, שלא לדבר על ניסיון ברכב ובדברים הקשורים...

בזמן שהיתי שם שמעתי רק את זה: "וואי אחיייי איזה שטיחייייםםם גמאני שם כאלה בDL שלי עכשיוווו".

פורסם

המלצה שלי:

- סט מנורות, לפחות לפנסי הדרך הראשיים. מחברה טובה המומלצת לרכבך, על פי ספר הרכב.

- ריחות - אני ממליץ, אחרי התנסות עם אי אילו מוצרים מאוטו דיפו, לחפש פחיות ריח של CALIFORNIA SCENT, פחית אומנם מעט יקרה, סביב ה 25 ש"ח, אך עושה עבודה ממש טובה לאורך זמן (יותר מחודש, ומבטיחים חודשיים). אני חושב ששוה להתאמץ ולמצוא אחת.

- לגבי שמן, כמו שאמרו לך, כל עוד הכל תקין, אין צורך להסתובב עם זה בבגאז' (תחשוב מה יקרה אם זה בטעות ישפך שם). אני מחזיק ליטר במחסן לכל מקרה, כמובן רק שמן איכותי ותואם למפרט שלך. מים ירוקים כנ"ל, אין צורך להיגרר איתם.

- מוצרי ניקיון, אני ממליץ להזמין מהאינטרנט מוצרים של CARPLAN. יש להם אתר. שמפו ווואקס טובים - תקרא קודם מדריכים, איך משתמשים בוואקס וכו'.

- ספריי לחלונות גם הפשוטים עושים עבודה טובה, אבל דווקא ראיתי שהכי טוב זה ספריי ניקוי חלונות של הבית ( כלומר לא ייעודי לרכב). של סנו נדמה לי.

רק את המנורות אולי שווה לקנות מאוטו דיפו, וגם זה לא בטוח.

עריכה, שכחתי :D

אל תקנה ג'ילדות. יש מטליות וסמרטוטים מ מיקרו פייבר שעושות עבודה מעולה ולא ביוקר, יש בכל סופר בכל הגדלים. מעולה גם לחלונות, לייבוש הרכב ולהורדת הוואקס.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
המלצה שלי:

- סט מנורות, לפחות לפנסי הדרך הראשיים. מחברה טובה המומלצת לרכבך, על פי ספר הרכב.

- ריחות - אני ממליץ, אחרי התנסות עם אי אילו מוצרים מאוטו דיפו, לחפש פחיות ריח של CALIFORNIA SCENT, פחית אומנם מעט יקרה, סביב ה 25 ש"ח, אך עושה עבודה ממש טובה לאורך זמן (יותר מחודש, ומבטיחים חודשיים). אני חושב ששוה להתאמץ ולמצוא אחת.

- לגבי שמן, כמו שאמרו לך, כל עוד הכל תקין, אין צורך להסתובב עם זה בבגאז' (תחשוב מה יקרה אם זה בטעות ישפך שם). אני מחזיק ליטר במחסן לכל מקרה, כמובן רק שמן איכותי ותואם למפרט שלך. מים ירוקים כנ"ל, אין צורך להיגרר איתם.

- מוצרי ניקיון, אני ממליץ להזמין מהאינטרנט מוצרים של CARPLAN. יש להם אתר. שמפו ווואקס טובים - תקרא קודם מדריכים, איך משתמשים בוואקס וכו'.

- ספריי לחלונות גם הפשוטים עושים עבודה טובה, אבל דווקא ראיתי שהכי טוב זה ספריי ניקוי חלונות של הבית ( כלומר לא ייעודי לרכב). של סנו נדמה לי.

רק את המנורות אולי שווה לקנות מאוטו דיפו, וגם זה לא בטוח.

עריכה, שכחתי :D

אל תקנה ג'ילדות. יש מטליות וסמרטוטים מ מיקרו פייבר שעושות עבודה מעולה ולא ביוקר, יש בכל סופר בכל הגדלים. מעולה גם לחלונות, לייבוש הרכב ולהורדת הוואקס.

יואב

1. מה זה ג'ילדות?

2. נורות- אם נשרף לי פנס- אני יכול להחליף לבד??

3. ספריי חלונות- הכוונה היא בלמלא אותו איפה שהמים לוישרים?

4. מוצרי KLEAN CAR- האמת היא ששקלתי להרים אליהם טלפון להצעת מחיר לדיטיילינג. בין היתר המושבים אצלי מלאים בכתמים. יש תכשירים שאני יכול לעשות את זה בעצמי?

הייתי בטוח שצריך להחזיק ברכב שמן ומים (מים רון הביא לי, שמן חשבתי לקנות 5W40 לפי מה שקראתי בפורום)

אז לא צריך??

פורסם

1. מגבת ליבוש מעור\עור סינטטי\מיקרו פיבר.

2. אם אתה יודע איך אז כן.

3. הוא התכוון לספריי לניקוי חלונות חיצוני, לא ל"מים הכחולים" של הוישר, למרות שזה גם רעיון טוב.

4. אם אלו כתמים קשים שיתנחלו שם ממזמן יהיה קשה בעזרת תכשיר רגיל ועבודה עצמית.

אתה בטח מתכוון למים לרדיאטור, זה אף פעם לא מזיק אם כי רכב תקין לא אמור להתקל בבעיות כאלה.

פורסם
רכב ראשון, הרבה שאלות, מעט ידע, נא לקבל בהבנה :lol:

הרכב ידני- אין צורך במשענת.

לפני הקניה הרכב עבר במוסך רון- כל מה שצריך תוקן ונעשה יישור קו מלא.

כבלים- נראה לי שהשקעה של 50 ש"ח שווה את הפעם הבודדת שאתה נתקע.

שמן- לפי הבנתי צריך להיות תמיד ברכב שמן ומים. אני טועה?

בשביל 20 ש"ח הפרש אני מעדיף חנות מסודרת.

עוד הצעות?

החנויות שהציעו לך יותר מסודרות ומקצועיות מאוטו דיפו...

כבלים ב50 שקל לא יניעו לך את הרכב, תשקיע בכבלים טובים, ההתנגדות שלהם נמוכה והם מעבירים את הזרם כמו שצריך.

תמיד טוב שיהיה שמן ומים ברכב, לא 8 גאלון מכל אחד, שיהיה למקרה חרום שחסר.....

עדיף שתשקיע בכמה כלים (לא מאוטו דיפו!) מאשר בעץ ריח או שטות כזו, למקרה שתאלץ להשתמש בהם, אם ישתחרר לך צינור מהרדיאטור, עץ ריך יהיה פחות שימושי מג'בקה....

פורסם

דברים שכדאי שיהיו:

1. נורות להחלפה.תוודא שהן מתאימות לרכב.אם תעצר ע"י שוטר בגלל נורה שרופה ויהיה לך נורה להחלפה יש סיכוי גדול שלא תקבל דו"ח ותוכל להחליף במקום.תלמד איך מחליפים נורות ברכב שלך - זה מאד מועיל.

2. נוזל לרדיאטור (גאלון/4 ליטר).תוודא שהנוזל איכותי ומתאים לרכב שלך וזהה למה שיש כרגע בראדיאטור.לא טוב לערבב ולא טוב לשים נוזל מאיכות ירודה.נכון שרכב לא אמור לאבד נוזל קירור אבל אם נתקעת במקרה חירום עדיף שיהיה - כמובן מיד לגשת למוסך ולברר מה התקלה.

3. 1 ליטר שמן מנוע.ראה כל ההערות בסעיף מעל לגבי התאמה ואיכות - תקף לפחות באותה מידה לגבי שמן מנוע.

4. נוזל שמשות-שימוש בנוזל שמשות ימנע סתימות ונזק למערכת ותמיד נגמר באמצע הדרך.

5. כבלי התנעה מאיכות טובה.

6. סט פיוזים-בדוק איזה סוג יש ברכבך וקנה סט רזרבי.

7. כלי עבודה בסיסיים:מברג שטוח,מברג ראש פיליפס,פלייר,מפתח שבדי בינוני וסט בוקסות ראש 3/8" סטנדרטי.

8. ארגז כלים בינוני/קטן מפלסטיק לשים בו את הכלים-חבל שיהיה באלגן בבגאז'.את הנורות והפיוזים מומלץ לשים בתא הכפפות.

9. מים לשתיה ושטיפת ידיים.לא קריטי אבל מאד נחמד כשיש וצריך...

לגבי ריחות ושאר פינוקים - כל אחד וטעמו שלו.

עלה והצלח,שא ברכה...

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

חנויות מסוג זה מוכרות את אותם המוצרים ואולי טובים פחות כמו ששמר ציין במחירים יחסית יקרים למחיר השוק הממוצע.

לכן לא להכנס לחנות אחת ולרכוש בה את כל המוצרים בקניה אחת,אני לדוגמא מבקרת במתחמי מכירה די הרבה כך שיוצא לי לפקוד את רשת אייס, אוטו דיפו, הום סנטר וכ', ברגע שיש מבצע על מוצר מסויים אני רוכשת אותו, אלו מוצרים שאין להם פג תוקף וניתן לשמור אותם בבית עד לשימוש.

רשימת קניות:

1. סט נורות שבו יש נורות חזית ואיתות.

2. פיוזים.

3. כבלים.

4.ג'ילדה, שמפו לניקוי הרכב, ווקס.

5. נוזל שמשות (רק אם יש במבצע זול).

6. נול קרור יעודי לרכב. (שמן יש לי בבית, לרכב אני לוקחת עימי בבקבוק קטן של ליטר).

7. כלים לרכב אין צורך לרכוש במיוחד, תפתח את ארגז הכלים הביתי שלך אני בטוחה שיש לך שם כלים כפולים, משם תוכל לבנות לך ערכה קטנה.

סע לשלום, המפתחות בפנים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מתכון פשוט לתכשיר להברקת חלונות:

חומרים:

1. חומץ.

2. בקבוק פלסטיק ריק.

3. ראש ספריי כמו זה:

spray_nozzle_head.jpg

4. מים.

הוראות הכנה:

1. קח את הבקבוק ומלא חצי ממנו חומץ.

2. מלא את החצי השני במים.

3. סגור את הבקבוק עם הראש ספריי.

4. נער את הבקבוק ותשתמש.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הבהלה לנוזל שמשות...

למה הנוזל שנמכר בארץ עשוי ממיים טהורים ומזוקקים? החומר ניקוי עצמו לא יסתום את המתיז? מי מבטיח לכם את זה?

פורסם

הכבלים של האוטו דיפו וכו. זה זבל. זה לא מניע מנוע שרופה אפילו!@

הם כבלים עבים מבחוץ ואין כלום בפנים. 4 וחצי גידים!

אתה רוצה כבלים טובים!

לך לחנות כל עבודה.

תקנה 5-6 מטר כבל 16 מ"מ (רתכת, כבל כתום) עולה כ 15-25 שקל למטר. (יוצא ל 5 מטר כ 100 שקל)

תקנה 4 ראשים טובים לכבלים , עולה כ 40-50 שקל לזוג. (כ 100 שקל ל4)

יוצא לך כ 200 שקל. ל כבלים מרמה ממש גבוהה. שיחזיקו לך שנים מנסיון.

והכי חשוב.! אתה יכול להניע איתם הכול! מכוניות. משאיות. ! בקיצור הם יעמדו בהכול!

תתחדש!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...