Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנוגע לcarpc

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שפירסמת זה מארז מיני,עם לוח אם ומעבד אטום 1.6. מפרט לא משהו להריץ עליו carpc.

מה זאת אומרת רק המחשב?בלי אביזרים?

פורסם

יש לך מחשב ב-500 שקל,

ויש לך מחשב ב-3500 שקל,

ההבדל בינהם, הוא שאחד יכול לנגן מוזיקה ו-GPS בלבד,

והשני ינגן לך DVD במסכים מאחורה, עם אוזניות ייעודיות, מקדימה יהיה לך GPS שיכוון לנהג וכשהנהג יעבור למוזיקה, הוא יריץ 40 פילטרים וכל זה ברגע נתון אחד.

----

פורסם
יש לך מחשב ב-500 שקל,

ויש לך מחשב ב-3500 שקל,

ההבדל בינהם, הוא שאחד יכול לנגן מוזיקה ו-GPS בלבד,

והשני ינגן לך DVD במסכים מאחורה, עם אוזניות ייעודיות, מקדימה יהיה לך GPS שיכוון לנהג וכשהנהג יעבור למוזיקה, הוא יריץ 40 פילטרים וכל זה ברגע נתון אחד.

נראה לי שהאופציה השנייה טובה...

אתה יכול לתת לי טווח מחירים של מכשיר כזה?

אם תוכל לתת לי מפרט של חלקים למחשב זה עוד יותר טוב!

תודה

נ.ב

רק מחשב, בלי מסך

באמממת???? מה אתה אומר???

:-o:lol::-P

פורסם

איך ניתן לבצע את ההפרדה הזו?

כלומר לכוון תמונה נפרדת למושבים האחוריים (או אפילו לכל מושב בנפרד?), ובחלק הקדמי לקבל "שידור" שונה (GPS לדוגמא)?

האם גם ניתן לחלק את השמע בין היושבים מקדימה לאלה שמאחור?

פורסם

רק מחשב :

מעבד AMD Athlon 64 X2 4850e Box

₪333

לוח אם GIGABYTE GA-M68SM-S2L

₪277

כונן קשיח לנייד Western Digital WD1600BEVS 160GB SATA2

₪274

זיכרון Kingston DDR2 1024MB 800MHz CL 5-5-5-18

₪100

סה"כ מחיר לכל המוצרים:982₪

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

מחו"ל -

ספק כח יעודי - 80 דולר

כרטיס קול AUDIGY2 ZS, בערך 25 דולר

זאת אומרת - פחות מ1500 שקל, מחשב קומפלט עם כרטיס קול חזק, ויכולות שירייצו לך מה שבא לך

הכל כלל הכל !

לזה אתה צריך להוסיף (לשלמות מסויימות)

מקלט GPS עולה 150 שקל כלל משלוח עד הבית מEBAY,

דונגל BT עולה כ50 שקל פה בארץ,

כרטיס רשת אלחוטי עולה כ100 שקל פה בארץ

מסך לפי בחירה מתחיל ב170 דולר בחול,

כבלים, רכזות USB, וכו' וכו' עוד איזה 150 שקל בערך, אם תשקיע באיכותיים תגיע ל250 שקל,

ועל זה יש את מרכיב העבודה, הקונפיגורציה, וכו' שזה כבר תלוי אם אתה עושה לבד, או פונה למתקין .

פורסם

עתיד:

אנני מסכים איתך!

נתחיל מזה, הלוח אם הוא MICRO-ATX והמידות שלו 24.4X22.5, לעומת MINI-ITX שהם 17X17

זה הבדל משמעותי!

אם יש לפותח השרשור יש ביטוח רכב שכולל שריפות, מה שבחרת לו יתאים לו בול.

צריכת החשמל הקבועה תגיע ל 125W בעבודה רגילה.

וב PEAK יגיע ל 180-190W ובמחשב, זה יכול להגיע דיי בקלות.

ושלא נדבר על המצבר המסכן......

כול זה ידרוש כוח קרור מאוד גבוה.

רק למי שלא יודע צריכת החשמל של מעבד ATOM עם הלוח היא 1.5 עד 2.5 ואט בלבד!

לפי דעתי אסור להתפשר על מארז יעודי! - מארזי MOREX ידועים מאוד בתחום ויש להם מחלקת מחקר ופיתוח במיוחד לפיתוח מארזים עם יכול פיזור חום וקרור לתנאי רכב קיצוניים, לא סתם המארזים שלהם מאוד יקרים גם בחול!

לשאר השאלות, ניתן לפצל את הוידאו והאודיו ולעשות אזורי שמע\תמונה שונים, הכול תלוי בתוספות שיש למחשב (לקול זה הרבה יותר קל).

לפותח השרשור - המחשב שהבאתה הוא מאוד גבוה.

המארז אינו מתאים לתנאי רכב.

לסיכום:

המלצתי לחכות ל ATOM עם הליבה הכפולה הוא בעל ביצועים הרבה יותר גבוהים, ואינטל תיקנו הרבה בעיות שהיו קיימות בלוח הקודם והוסיפו המון פיצרים חדשים המובנים בלוח, ההבדל במחיר בחול הוא בכמה דולרים בודדים.

שווה לחכות!

פורסם

אתה יכול לא להסכים איתי!

:)

למה אתה מקשקש וכן אני דווקא בוחר במילה מקשקש כי אין תיאור אחר ?

הלוח הזה הוא לוח מיקרו ATX שצורך באיזור ה28 וואט,

המעבד הזה הוא מעבד שצורך 9 וואט באיידל ו45 וואט צריכה מקסימאלית,

אם אתה לא מתכוון לקרא את הנתונים הטכניים וללמוד אותם לעומק אני מבקש שלא תגיב

להודעות שלי עם מידע מופרח !!,

אין מה לחכות לשום אטום, והמצבר לא מסכן, שאני עובד על האוטו המערכת שלי פועל ואני שומע מוזיקה בלי מנוע מונע וגם אחרי 3 שעות לא קרה לי מעולם שום בעיה !.

המחשב הזה יגיע לצריכה בפיק ! של משהו כמו 100 וואט וזה גם בפיק, באיידל הוא נע סביב ה50 וואט

שום דבר שמערכת חשמל תקינה לא מתמודדת איתו בקליקלות,

מה שהולך זה פשוט מגוחך עד היסוד !!, אנשים מכניסים מגברים של 2000 וואט RMS לרכב, אבל מתחילים להתקמצן על 5 וואט לפה ולשם שמדובר במחשב,

אתה מוזמן לבוא אלי לרכב ולראות שגם ביום קיץ הכי חם המעבד שלי עומד על 42 מעלות, אצל אדגר ברכב אגב הוא אפילו פחות מזה, פשוט לי אין איורור למחשב כמעט בכלל.

אני מבין שאתה מבואס ששילמת 13 אלף שקל על מחשב, ושאתה רואה אחרים מעמידים מחשב פי 500 חזק יותר ב1500 שקל, ואני מבין שאתה רוצה למכור את המחשב שלך ב5 אלף שקל שזה מחיר מופקע בטירוף ואנחנו הורסים לך את המכירה עם זה שאנחנו מגלים לאחרים את האמת! וכן זאת האמת!

יש פה בפורום כבר 5\6 רכבים עם המפרט שאמרתי ברכבים מגוונים וכולם עובדים מעולה כבר חודשים רבים, אז אנא ממך אם אין לך את הידע\אתה לא מעודכן, תתעדכן

פורסם

עתיד.

אין לי מושג למה אתה מתחמם ככה, לא אמרתי שאתה מטעה אנשים, לא אמרתי שאתה שקרן, בסך הכול אמרתי שאני לא מסכים איתך והסברתי את עצמי.

אין שום קשר למחשב שלי שלמכירה, זה אולי מראה שאני לא מדבר באוויר ויש לי נסיון בתחום בדיוק כמוך.

זאת ועוד - אני יודע שאתה נחשב כאן בפורום לאחד שמבין בתחום, ולכן לא מיהרתי לחלוק על דעתך בצורה נחרצת.

אני ינסה להסביר את עצמי שוב, אם אתה מוצא טעות במה שאני אומר, אתה מוזמן להאיר את עניי בכיף - ולא בעצבים, בשביל להשכיל.

לגבי צריכת החשמל של הלוח יש לנו הסכמה (27)

לגבי המעבד - הצריכה שלו היא 45W ברגיל ו63W ב PEAK (וזה ע"י מספר אתרים) (45W)

סטיק אחד זיכרון (7.5W)

דיסק קשיח (25W) לפחות!

כול USB זה בבמוצע! (5W) ויש לנו לפחות כמה, למגע,לGPS,לBT סה"כ מינימום ממוצע (15W)

אמרת PCI ? יכול להגיע להמון מינימום (5W)

מאוורר לקרור (5W)

סה"כ 27+45+7.5+25+15+5+5=129.5W

אני מזכיר זה מינימום ולא ב PEAK

המחשב הזה יגיע לצריכה בפיק ! של משהו כמו 100 וואט וזה גם בפיק, באיידל הוא נע סביב ה50 וואט

שום דבר שמערכת חשמל תקינה לא מתמודדת איתו בקליקלות,

תסביר לי איך באיידל הגעתה ל 50 ואט?

מגברי סאונד לרכב בעלי צלעות קרור שגדולות פי 2 ממחשב רכב בשלמותו, ולכן אין להם בעיה להתמודד עם רמות כאלו של חום,

בלי קשר שהם בנויים לכך, במחשבים, החום הוא מרכיב שצריך הרבה יותר לשים לב אליו.

פורסם

מצטער שאני מתפרץ באמצע הבלאגן שניגרם פה אבל יש לי שאלה קטנה

עם אני קונה מחשב של בית (לא אכפת לי ממקום באוטו) ואני מחליף לו רק ספק מתח האם המחשב יעבוד טוב באוטו?

ויש לי כרטיס מסך שיש לו יציאה לטלויזיה של בית אולי אפשר לחבר אותו למסך של אוטו? כמו בDVD ולא אני לא רוצה מסך מגע אני רק שאול שאלות לידע כללי

:evil:SEAT IBIZA CUPRA-R:evil:

פורסם

almog_shron

טכנית אתה יכול, יש רק כמה דברים שצריך לקחת בחשבון.

רצוי ביותר דיסק קשיח 2.5 של ניידים הבנוי לעמידות בפני מכות ותזוזות.

רצוי ביותר מארז מיוחד הבנוי לפיזור נכון ויעיל של החום בתוך המחשב.

ויש עוד.....

אם יש לך יציאה לטלויזיה (RCA) איך שום בעיה לחבר לכול מסך ממוצע רגיל לרכב.

אל תשכח שזה בילתי אפשרי לנהוג ולהתעסק עם מקלדת\עכבר בו זמנית.

הפתרון היחיד והנוח ביותר הוא מסך מגע.

פורסם

בחיי איזה ת'רד הזוי..

מר אדוונט היקר, מה זה משנה ? הוא צורך 50 או 150 וואט ?

הרי עתיד (גורל, מזל, גורו HTPC, כמה שמות יש לו ??) אומר לך בפירוש שחום המעבד לא עולה על 42 מעלות - אם הספק כוח מחזיק את הצריכה הזו ולאורך הרבה זמן במקרה של הגורו (טפו טפו..) אז אין שום סיבה לדאגה.

אני מציע שתקרא שוב את הפוסט הראשון שלך, אם היית חדש בעניין הייתי מבין מההצהרות שלך שאני צריך לשקול להרכיב את המחשב מחוץ לרכב כדי שיקבל רוח בנסיעה או להרכיב לו אינטרקולר !!

ולמר גורו - צפה פגיעה, בשבוע הבא אני מתכוון להציק לך המון, כל החלקים החשובים הגיעו --> אני אוודא שהכל עובד ואז תצתטרך לפנות לי קצת זמן - אגב, אני מניח שאת כל פרוייקט ההתקנה של התוכנה והאביזרים מבצעים בבית בסביבה נוחה יותר ורק אז יורדים עם מוצר מוגמר לרכב, לא ?

מה RCA ? מה תראה עם RCA ?

חגי

OVER AND OUT

...CASKA for life

פורסם

כמה עולה דיסק קשיח של מחשב נייד ומאיפה אפשר לקנות

וספק מאיפה אפשר לקנות ומה מחירו?

כל שאר הרכיבים הרגילים שיש במחשב של בית הם יכולים להיות במחשב של רכב..

ואני מתכוון לחבר את המחשב לHU בחיבור AUX

:evil:SEAT IBIZA CUPRA-R:evil:

פורסם

nimikipod

יש הרבה בפורום ששואלים אם אפשר לשים מגבר+רמקולים של בית באוטו ואומרים שלחבר שלהם וגם לדודה זה עובד מעולה, ואז כול חברי הפורום ישר קוטלים אותם.

הסט אפ הזה על אותו עיקרון, נכון שזה עובד (ואפילו מעולה) ולא למגיע לחום בעייתי, אותו דבר מגברים של בית באוטו.

אין לי שום בעיה עם החברה שיש להם את הסט אפ הנ"ל ואני מרוצה בשבילם שזה עובד (גם אצלי במחשב החדש יהיה תכנון שכולל דברים שלא בנוים במיוחד)

אני חוזר ומוסיף - ניתן לשים כול לוח וכול מעבד באוטו, מבחינתי הבעיה הקשה היא לא צריכת חשמל אלא החום - ואת זה גם ניתן לפתור.

עריכה:

אלמוג, דיסק קשיח של נייד ניתן לקנות כמעט בכול חנות מחשבים, והוא יהיה בגודל 2.5 (ולא 3.5 כמו במחשב בייתי)

קישור לזאפ עם סינון של 2.5 ופנימי

ספק חשמלי שמתאים לרכב, עדיין לא ניתן לרכוש בארץ, אני מאמין שבקרוב מאוד יהיה לזה שיווק בארצנו.

ניתן למצוא ב EBAY דגמים פופולרים ע"י חיפוש: M2-ATX \ M4-ATX ועוד.....

פורסם

איך מתבצע הפיצול הזה אם כך?

אני יודע שיש לוחות שניתן להרכיב בהם 2 כרטיסים אבל זה לא ריאלי במחשב ברכב.

ידוע לכם אולי על פתרונות מסויימים או לפחות דוגמאות מפורטות?

• תוכן חדש...