Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

למי שלא יודע אני מחפש קליאו ספורט כבר המון זמן, כבר חודשים אני עוקב אחרי הלוחות והפורומים בנסיון למצוא אחת שתתאים לי, האופציות כרגע הן(כולן MK1): אחת שחורה מוגדשת שלא באה בחשבון מבחינתי, שניה כסופה שנת 2001 עם 160K ק"מ, יד 3 שאפילו נראית טוב והמוכר התחייב על מנוע גיר שלדה בבדיקה-מחיר 47 פני מו"מ, ושלישית צהובה שמת 2002 עם 70K ק"מ ומחיר התחלתי של 45K.

הענין הוא כזה, דברתי עם הבחור עם הקליאו הכסופה, הרכב אצלו חצי שנה, מתודלק רק 98, מטופל בחלקים מקוריים אבל לא במוסך "רנו", לרכב יש תוספות קוסמטיות שלא רלבנטיות מבחינתי(ספויילר F1 מוגזם), נשמע ילד, והוא מראשון.

לגבי הצהובה, יש הרבה סימני שאלה, ראשית, הבחור טוען שקנה אותה ללא בדיקת שלדה אלא רק גיר מנוע ולכן לא יכול להתחייב לי, הוא מכונאי ומטפל ברכב לבד, הרכב מתודלק 95 , לטענתו אין הבדל, והוא מתחייב גם על הק"מ.

הרכב נראה טוב בתמונה, ועם טמבונים מזעזעים. והוא ממעלות- שזה כמעט חו"ל מבחינתי - אני מהמרכז.

אי ודאות עם 70K ק"מ במחיר של 45 לפני מו"מ ושנתון מתקדם יותר,או ראש שקט עם 160K ק"מ ומחיר התחלתי של 47 ש"ח.

אה, ואני ממש לא מת על צהובות, אבל לא קריטי יותר מדי.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=43&SubModelID=1052&FromYear=&UntilYear=&Auto=0&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כבר דובר על הצהובה ואם אני זוכר נכון, יש לה קצה שלדה - תעשה חיפוש פה וגם בפורום רנו ב PSI, בטוח שיצוץ משהו.

לגביי הדלק, המלצת היצרן זה 98 אבל זה לא חובה, זה בגדר המלצה - כל אחד והשיקולים שלו, אני אישית ממלא 98.

העצה הכי טובה שתקבל זה לא למהר, אני מבין שאתה מחפש אחת הרבה זמן אבל חבל שעכשיו "תיפול" על רכב לימון (ואני חס וחלילה לא אומר שאחד מהרכבים הללו הם לימון - את זה צריך לבדוק)

פורסם

אני מכיר קליאו שתודלקה ב-95 ושפכה מנוע בפחות מ-100K ק"מ, היא עברה גם התחממות פעם אחת ולכן העניין לא מוכח ב-100% שתדלוק 95 גורם לנזק. מה שכן, אני בטוח שזה גורם נזק בטווח הארוך, היחס דחיסה של הקליאו גבוה מאוד ולכן הוא דורש דלק איכותי.

ידידי, אין ארוחות חינם. מי שרוצה קליאו שמורה צריך לשלם כי יותר מ-50% ממה שיש בשוק זה זבל (וגם ככה השוק לא גדול מדיי, כולה כ-120 מכוניות הגיעו לארץ ב-3 שנים). ה-10K ש"ח שלא תשלם מעל המחירון יחזרו אלייך מהר מאוד בתקלות כי החלפים של הקליאו לא זולים.

יותר מזה, אני מכיר הרבה בעלי קליאו שקנו רכב מטופל והמשיכו לטפל בו כמו שצריך ורק נהנו מהרכב ואני גם מכיר אנשים שקנו רכבים שחוטים ושילמו על זה ביוקר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אוקיי, אז הצהובה ירדה מהפרק, אבל 160K ק"מ זה לא המון??

אולי בכל זאת כדאי לי לחכות עוד? נתוני הרכב על פניו נראים טובים, הרכב מטופל , אבל שוב, ענין הק"מ מטריד אותי מאוד.

מצד שני, אני מחפש כבר המון זמן.

פורסם

לדעתי 160K זה ממוצע אם גיל הרכב 7\7.5 זה יוצא 21/22K בשנה ממוצע שזה ממוצע לגמרי. אם הרכב טופל כמו שצריך ונשמר אין שום בעיה לדעתי ללכת עליה במיוחד אם אהבת את האקזמפלר

פורסם

ממוצע או לא ממוצע, זה די הרבה. יש לא מעט בלאי לאוטו שנובע מק"מ וצריך בכל מקרה לבדוק מה הוחלף כי יש כמה דברים יקרים: קלאץ', טיימינג, בלמים אחוריים, בולמי זעזועים, האם המזגן תקים וכדומה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

משיחה שלי עם הבחור, הוא עשה טיימינג ב115K ק"מ, והרכב אחרי טיפול, לגבי שאר המכלולים, אני לא יודע.

וכן, אני חושש מאוד ממס' הק"מ.

פורסם

אפילו יותר מחשוד, והועלתה השערה שזו אותה אחת עם קצה שלדה שדובר בה כבר.

בכל מקרה, היא ירדה מהפרק בעיקר בגלל המוכר..

פורסם

אל תסתכל על הק"מ, עדיף שתברר מה המצב המכאני הנוכחי של האוטו.

גם הקליאו שלי עם ק"מ גבוה יחסית (140K ק"מ), זה לא מנע ממני לקנות אותה מכיוון שאני בדקתי את הרכב לגופו והוא יצא במצב מצויין. תבדוק שהרכב עבר כל החיים שלו טיפולים בזמן וטופל כמו שצריך.

בחו"ל יש אנשים שעם טיפול נכון נוסעים יותר מ-200K ק"מ ללא בעיה.

איפה הבעיה מתחילה? כאשר מתחילים לשים חלקים לא מתאימים (בקליאו של חבר שמו תושבת מנוע אחורית של קליאו רגילה) או כאשר מושכים טיפולים גדולים (טיימינג, רצועת אביזרים וכו') או משתמשים בשמנים ונוזל קירור לא איכותיים.

תאמין לי יש לי סיפורים מפה ועד להודעה חדשה אבל אם תטפל בקליאו כמו שצריך היא לא תעשה לך בעיות. יש בלאי טבעי כמו מיסבים של אלטרנטור או מדחס שמתחילים להרעיש או ציריות שהולכות אבל אלו דברים סבירים שקורים בכל רכב.

אצלי בנתיים לא היו הפתעות חוץ ממיסב בגיר שנשבר באשמתי. אני עושה טיפול החלפת שמנים לבד בבית כל 5K ק"מ, שם רק שמן של ELF שמומלץ ע"י היצרן (ולא היבואן שדוחף שמן של פז), עשיתי יישור קו מקיף שבו החלפת לנוזל קירור (ELF), שמן גיר (TRX במחיר מנותק מהמציאות של יותר מ-400 ש"ח לגלון), שמן ברקס, תושבות מנוע, הקדמתי בשנה את הטיפול טיימינג ועשיתי על הדרך גם רצועת אביזרים (ולא החלפתי רק רצועה ב-150 ש"ח כמו שרנו ממליצים אלא הזמנתי את כל הקיט עם המותחן שעולה יותר מ-2K ש"ח), ניקוי רדיאטור וכו'. עד היום טפו טפו טפו הקליאו לא מאכזבת למרות שהיא משמשת כרכב פאן ורוב הנסיעות הם נסיעות "כמו שצריך".

בשורה תחתונה, אל תסתכל על ק"מ, אל תסתכל על ידיים, תבדוק כל רכב לגופו. אל תחפש רכב יד ראשונה עם 50K ק"מ שנסעו בו זוג זקנים כי זה פשוט לא קיים.

פורסם
שמן גיר (TRX במחיר מנותק מהמציאות של יותר מ-400 ש"ח לגלון), .

מחיר מוגזם בטירוף. אני החלפתי ל-TRZ בעלות של כ-140 שקלים ל-4 ליטר. להבנתי הוא מתאים גם כן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אפילו יותר מחשוד, והועלתה השערה שזו אותה אחת עם קצה שלדה שדובר בה כבר.

בכל מקרה, היא ירדה מהפרק בעיקר בגלל המוכר..

הצהובה נקנתה מהוצאה לפועל או משהו בסגנון,

יש שרשור שהקוסם סיפר את ההיסטוריה של הרכב.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם
מחיר מוגזם בטירוף. אני החלפתי ל-TRZ בעלות של כ-140 שקלים ל-4 ליטר. להבנתי הוא מתאים גם כן.

בדיעבד לא הייתי שם את השמן הזה וגם לאנשים שמתייעצים איתי אני ממליץ ללכת על הזול כי ההבדלים לא מורגשים.

פורסם

קודם כל אתה מוזמן להצטרך אלינו למועדון , יש לנו הרבה מידע על רוב המכוניות שנוסעות היום בארץ כולל מספרי רכבים.

שנית,

אני לא יכול להגיד את זה יותר טוב מאלעד כאן - חוץ מהעובדה שמדובר ב89 רכבים ב3 שנים ולא 120....מה שעושה אותן נדירות יותר מ911 על הכביש היום.

לך על רכב שמטופל טוב (וזו לרא בעייה לבדוק את זה) בדיקת קומפרסיה פשוטה כולל בדיקת שילדה אצל מומחה יכולה לפתור לך הרבה בעיות בעתיד.

כמו שאמר רוני , 160K זה דיי הרבה ואכן ממוצע לגיל הרכב - לכן קח בחשבון יישור קו שלאו דווקא ירקיע שחקים במחיר-הרבה דברים ניתן לעשות לבד ולהוזיל עלויות עם ייבוא חלקים מחו"ל.

דבר אחד אני יכול להבטיח לך בוודאות - את הרכב הזה אי אפשר להרוס -הוא בנוי חזק מאוד והוא אמין ברמות שאתה לא יכול לתאר לך - הדרך היחידה להתעלל בו היא לא לטפל בו במוצרים טובים או לא לטפל בכלל.

מי שרוצה להתווכח על מה שאמרתי - מוזמן - אני מגובה בנתונים.

לגבי הצהובה , לא מכיר את הסיפור אבל אל תאמין לאף אחד בשום דבר במיוחד לא מה שנוגע לרכבים - תבדוק לבד זה שווה 500 ש"ח.

סיפורים יש מכאן עד להודעה חדשה כולל על הרכב שלי ושל חצי מהאנשים כאן בפורום - זה המחיר שאתה משלם על זה שהרכב שלך מצולם באירוע כזה או אחר נוטה קצת תוך כדי סיבוב...פתאום כל אחד מכיר אותי ואת ההיסטוריה של הרכב.

בהצלחה!

פורסם

ראיתי את הצהובה, היא נראת רע במציאות, החצאיות והטמבונים פשוט מיותרים. שלא לדבר על זה שהיא למכירה כפעמיים בשנה ותמיד עם 70K ק"מ, מעניין למה. אישית, לא הייתי נוגע ברכב שתודלק באופן קבוע ב95.

לדעתי הטורבו היא לא אופציה (עדיף כבר איביזה וזהו).

יש כסופה מהמרכז עם 204K ק"מ (!) אבל יד שניה בלבד אם היא אצל הבעלים הנוכחי זמן רב וטופלה כראוי במחיר הנכון אפשר לחשוב עליה.

יש עוד 2 מודעות שלא הזכרת, בשתיהן מדובר בדור ראשון כסוף עם כ140K ק"מ, לצערי אין תמונה והמחיר של האחת (40K) מחשיד אבל בכל זאת שווה בדיקה מדוקדקת (תעדכן אם תבדוק למען דורות העתיד) אולי יש פה מציאות.

אם אני לא טועה, אלעד AKA REDROZE עדיין מוכר את שלו (אם לא אז תעיף אותה כבר מהלוח!) זה רכב שתוכל לרכוש בראש שקט.

אני אומר משהו שיגרום לכמה ממשתמשי הפורום לטעון שקארזפורום הוקם כדי להעלות את המחיר של הקליאו, אם שתי הכסופות עם ה140K ק"מ נופלות, אל תתפשר ותמשיך להמתין למציאה. נכון לעכשיו, כל רכב השייך ל"מועדון" ונמכר לא איכזב בבדיקות, בהיסטוריית טיפולים וגם במבחן המציאות. נכון, שהמחיר יקר בעוד כמה אלפים אבל בהחלט שווה את זה.

מתוך ה89 שנמכרו לפחות 10 הושבתו ועוד כ25 הן MK2, מה שמשאיר לכל החפץ בקליאו MK1 שמורה מעט מאוד אופציות.

למען הסר ספק, למרות שכמעט נפלתי בקסמיה של איטלקיה לוהטת, אני לא מוכר ולא מתכוון למכור בזמן הקרוב.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...