Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול שמתי לב לבעיה קטנה אך מוזרה מאד, מקווה שהיא לא מעידה על תחילת מות הגיר (הוא בן 128 אלף ק"מ תיכף).

לאחר התנעה, כשהמנוע והתיבה קרים אין שום בעיה, מרימים ברקס והרכב מתקדם גם ב D , גם ב 2 וגם ב 1.

לאחר נסיעה של שעה בפקק (יום חמישי ...) , כשהבורר על "2" הרכב לא גולש קדימה בכלל! בהעברה ל D או ל 1 - מייד מתחיל לזחול.

אין שום רעש מיוחד, שמן הגיר נראה בסדר גמור וללא שום ריח מיוחד, בנסיעה הכל רגיל, חוץ מאפקט (פסיכולוגי בלבד לדעתי) של הקפצה קלה בירידה משלישי לשני.

מה לדעתכם צריך לעשות מיידית, אם בכלל ?

(ב K135 אני עושה טיפול שבו ממילא יוחלף שמן גיר)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אתמול שמתי לב לבעיה קטנה אך מוזרה מאד, מקווה שהיא לא מעידה על תחילת מות הגיר (הוא בן 128 אלף ק"מ תיכף).

לאחר התנעה, כשהמנוע והתיבה קרים אין שום בעיה, מרימים ברקס והרכב מתקדם גם ב D , גם ב 2 וגם ב 1.

לאחר נסיעה של שעה בפקק (יום חמישי ...) , כשהבורר על "2" הרכב לא גולש קדימה בכלל! בהעברה ל D או ל 1 - מייד מתחיל לזחול.

אין שום רעש מיוחד, שמן הגיר נראה בסדר גמור וללא שום ריח מיוחד, בנסיעה הכל רגיל, חוץ מאפקט (פסיכולוגי בלבד לדעתי) של הקפצה קלה בירידה משלישי לשני.

מה לדעתכם צריך לעשות מיידית, אם בכלל ?

(ב K135 אני עושה טיפול שבו ממילא יוחלף שמן גיר)

לי זה לא נשמע כמו בעיה, יתקן אותי שי (בעל מונדאו 95) אם אני טועה.

כשהשמן קר הוא צמיגי יותר ולכן לחץ השמן טוב יותר - אי לכך, הרכב לא מתקשה לזחול גם בהילוך 2 (בכפיה). כשהוא מתחמם, לחץ השמן הטבעי יורד קלות, לכן הוא לא גולש בשני...

בנוסף לכך כשהרכב קר סלד הסרק בד"כ יותר גבוה, לכן זה מקל על העניין (כמו לתת קצת גז בהילוך שני).

הילוך שני לא צריך לשמש אותך ליציאה מהמקום אלא לבלימת מנוע או התחלת נסיעה על משטחים חלקים במיוחד (שלג).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למיטב זכרוני, האוטו נוסע לבד גם בהילוך שני, אבל אני לא מוכן להשבע על כך. במונדיאו ופוקוס בחירה במצב 2 נועלת את הגיר בשני (כמו מצב "ווינטר" או "סנואו" בתיבות אחרות) ואני לעולם לא משתמש בו לזינוק או בנסיעה איטית בפקק.

למיטב זכרוני, הטורים אצלך נמוכים מעט מהמקובל, כך שיתכן וגם זה גורם לבעיה. כאמור, כשהמנוע קר, הסל"ד גבוה יותר (אצלי הוא גם מגיע לכמעט 1500 מיד לאחר ההתנעה, לעומת כ-700-750 במנוע חם) וגם זה משפיע.

בכל אופן, אני אבדוק את הנושא ואעדכן.

אם זה מנחם אותך (או שאולי ההפך :lol: ), למות הגיר אצלי (ב-137K) לא היו שום סימנים מוקדמים.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

שי, אתה בטוח שמצב 2 נועל את התיבה בהילוך שני בלבד ?

אם כן, אז אין שום תקלה ( 8) ), אבל עד כמה שידוע לי, בורר במצב 2 מגביל (ברכבים שאני מכיר) את התיבה להשתמש בהילוך הראשון והשני = ז"א שתחילת נסיעה תתבצע בהילוך ראשון.

בשביל מצב "שלג" יש לי כפתור בדשבורד שאמור להתחיל נסיעה בהילוך 2 נגד החלקה.

אני אנסה לברר באתרים מחו"ל , אולי יש שם דעות נוספות.

פורסם
שי, אתה בטוח שמצב 2 נועל את התיבה בהילוך שני בלבד ?

1000%. זה מצויין גם בספר הרכב.

אם כן, אז אין שום תקלה ( ), אבל עד כמה שידוע לי, בורר במצב 2 מגביל (ברכבים שאני מכיר) את התיבה להשתמש בהילוך הראשון והשני = ז"א שתחילת נסיעה תתבצע בהילוך ראשון.

ברוב הרכבים, זה אכן המצב. במונדיאו (ופוקוס)-לא.

קל מאוד לבדוק את הנושא: שלב לשני בעמידה וזנק בעדינות. בסביבות 20 קמ"ש הורד את הבורר ל-1.

בשביל מצב "שלג" יש לי כפתור בדשבורד שאמור להתחיל נסיעה בהילוך 2 נגד החלקה.

אני אנסה לברר באתרים מחו"ל , אולי יש שם דעות נוספות.

כפתור שלג? זה חדש לי.

היכן בדיוק הוא ממוקם?

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

קודם כל, אתה צודק ! (כמובן .... :lol: )

מצב 2 בתיבה משתמש בהילוך 2 בלבד

מצב 1 בתיבה - הילוך 1 בלבד

D - משתמש ב 1,2,3,4 בלי ביטול אוברדרייב, ובכולם חוץ מ 4 עם הביטול.

המסקנה המעודדת היא שאין לי בעיה בגיר.

לגבי כפתור ה"שלג" , יכול להיות שהוא קיים רק ברמת גימור GLX, נמצא על הדשבורד התחתון, מעט מימין לסוויץ'. מצוייר עליו גלגל עם "שפריץ" שמשפריץ ממנו.

פורסם
לגבי כפתור ה"שלג" , יכול להיות שהוא קיים רק ברמת גימור GLX, נמצא על הדשבורד התחתון, מעט מימין לסוויץ'. מצוייר עליו גלגל עם "שפריץ" שמשפריץ ממנו.

לי זה דווקא נשמע כמו כפתור הביטול של בקרת המשיכה, שאכן קיימת רק בדגמי 2.0 ליטר.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

ואגב, שלי דווקא כן נוסעת בהילוך שני גם עם מנוע חם (מאוורר פועל) ובעליה מתונה (לאט לאט, אבל לא נעצרת).

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...