Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,הערבקיבלתי בהודעה פרטיתחוות דעת של לקוח שלי מבאר שבע, שביקש את חוות דעתי המקצועית על האבחנה שהוא קיבל ,

על רכבו מסוג אפלאוז 93, אשר הגיע אלי לשיפוץ קרבורטור, וצריכת שמן גבוהה ועשן לבן בעת ההתנעה.

לדבריו חל שיפור ניכר בביצועי הרכב לאחר הטיפול, וחל שיפור רב בתצרוכת הדלק, וירידה בממסך העשן הלבן שהיה צלווה אותו, ובירידה בתצרוכת השמן.

ואלו הממצאים והאבחנה של מוסך מבאר שכע שחבר הפורום קיבל ממוסך מורשה דייאטסו מבאר שבע:

היום ביקרתי במוסך מורשה דייהטסו, מפני שצנרת המים שמתחברת לצ'וק מתפוררת וחלקי הגומי משוטטים לי במערכת (ומצטברים על פקק הרדיאטור) כמו כן, סיפרתי על גלישת המים ממיכל העיבוי.

ואז המכונאי ניגש אלי עם חיוך של "יש לי חדשות קצת לא נעימות" וביצע את הבדיקה הבאה: הוא ניתק את הכבל שבין הקויל לדיסטריביוטור ופתח את פקק הרדיאטור. כאשר ביצעתי התנעה, המים זינקו לגובה של כמעט מטר (!) והמכונאי אמר שהמנוע גמור (והציע לי החלפה ב- 9000ש"ח) האם הוא צודק לדעתך או שהבדיקה הזאת היא סתם פיברוק?

במוסך הקבוע שלי הוציאו את כל הפלאגים ופתחו פקק רדיאטור, ואז חיברו לחץ אויר כל פעם לצילינדר אחר וסובבו ידנית את הקראנק, בבדיקה זאת לא יצאה מפתח הרדיאטור אפילו בועה אחת (וגם לא נשמעה כל בריחת אויר לכיוון הקרטר).

אני סומך על מקצועיותך (המוכחת) ועל הידע הנרחב (והמוכח) שלך כדי שאגיע להחלטה נכונה לגבי החלפת\ שיפוץ\ הנחת המנוע לנפשו.

מכאן דרושה חוות דעתכם המקצועית של חברי הפורום המכובדים, לגבי חוות דעתו של המוסך הראשון, והתייחסותכם למחיר שהוא נקב.

בברכה

ובתודה מראש.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עניין של גלישת מים ממיכל העיבוי יכולה לנבוע מסיבה מאוד פשוטה ולא צריך להרחיק לכת עד הספדו של המנוע.אחת הסיבות הן פקק רדיאטור{מכסה רדיאטור תקול}.הפקק מותאם ללח של 0.9בר.ויש מכוניות שהלחץ טיפה יותר גבוה והוא 1.1.אם מכסה הרדיאטור תקול{הקפיץ של הפקק}גם אם המנוע יצא חדש משקית הניילון ואין לו שום בעיה יעברו מים מהרדיאטור למיכל העיבוי עד שימלאו אותו והוא יגלוש החוצה.{המים יגלשו}.אז.יכול מאוד להיות שאין לו בעיה במנוע ודורש החלפת פקק{גג 40 שח}.היה לי מקרה כזה בטויוטה קורולה והבן אדם נסע יותר מ80 קמ כדי להגיע אליי-מכיוון שידעתי שבמוסכים ימציאו לו כל מיני סיפורים{לא בכוונה תחילה אלא גם השערות למיניהם}והוא התלונן על אותה בעיה.הוצאתי את צינור העודפים וראיתי שבורח מהרדיאטור מים למיכל העיבוי .אחרי בדיקה אמרתי לו שהמכסה תקול הוא החליף אותו{שלחו לי בטעות פקק לא מתאים}בעצמו ונפתרה לו הבעיה.אין בריחה של מים ואין איבוד מים.

מאידך יכולה להיות מנגד בעיה של בריחת קומפרסיה למים ואז יש לחץ במערכת ויגרום גם לבריחה של מים למיכל העיבוי.אז

א:לבדוק את מכסה הרדיאטור.אם הוא תקין-

ב:לתחקר את בעל הרכב אם הרכב התחמם בשבועות האחרונים.ממתי יש בריחה של מים וכו.

ג:כשהאוטו קר לפתוח מכסה רדיאטור למלאות מים עד הסוף להניע ולראות אם יש בועות בקצב קבוע שעולות לכיוון מכסה הרדיאטור.

ד.יש את הבדיקה שנותנת אינדיקציה טובה-נוזל ששמים ברדיאטור ומשנה צבע אם יש בריחה של קומפרסיה לתוך המים.

ה.לראות את הצבע של השמן.

לגבי מחיר של החלפת מנוע.זהו מחיר מופרז ביותר.הפרש של כמה אלפים טובים.{הרכבה של מנוע בלנו98-מנוע מיבוא +הרכבה+טיפול בסביבות 6000אז תבינו לבד את ההפרש}

פורסם

נ.ב

זה שיש בריחה של קומפרסיה לא אומר שהמנוע גמור וגם לא ראש מנוע גמור.צריך להרים את הראש לראות מה מצבו{לפעמים צריך רק לעשות לו שטח}לשים אטם חדש ולסגור את הראש.רק שבאפלאוז לא נותנים אחריות על תיקון ראש מנוע{הרבה מוסכים}.מכיוון שהבלוק ברתיחה גם יכול לקבל עיוות.אבל אם המנוע לא רתח בצורה קיצונית אני בכל מקרה הייתי מעדיף לתקן את ראש המנוע ואם זה לא יתפוס אז זה יתקזז עם מחיר עבודת החלפת מנוע.{זוהי השקפתי בתור מכונאי}.

פורסם

הגעתי ואני יכול לתת פרטים משום שמדובר ברכב שלי:

לא חוויתי כל אירוע התחממות כלשהו מאז שהרכב אצלי (כמעט חצי שנה), למעשה, שעון החום לא עובר את החצי גם בימים חמים אלה.

השמן נראה די צלול (מעט מאוד פיח, אבל הבנתי שזה תקין) ואין בו ריח שרוף.

המים צבעם ירוק ללא סימני שמן או פיח וללא ריח דלק.

בפתיחת מכסה הרדיאטור בזמן עבודה כשהמנוע קר אין בועות אבל המפלס עולה והמים נשפכים אם מעלים סל"ד (הבנתי שגם זה תקין).

חוות הדעת במוסך האמור הייתה חד משמעית שהמנוע בדרכו להשיב נשמתו לבורא.

אציין גם ש(בלי עין הרע) אין שום בעיה בהתנעת בוקר גם בחורף.

פורסם

בבדיקה כזו שהוא עשה, אין סיבה שהמיים יקפצו לגובה מטר, אלא אם יש בריחת קומפרסיה מהותית למערכת המיים.

במקרה כזה, אכן יש בעיה במנוע, ליתר דיוק, כנראה באטם הראש, אך באפלאוז לעיתים יש בעיה לעשות ראש, כי גם אם הניתוח מצליח, לעיתים רבות מידי שמעתי שמנועים הולכים, כלומר, החולה מת.

מצד שני, אם המיים קפצו לגובה מטר, אין מצב שהמנוע פועל רגיל ואין איבוד של נוזל קירור, ו/או כל מיני סוגי תסמינים.

אז בקיצור, סיפור קצת מוזר, שהעתיד הקרוב יגלה את האמת.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני לא מבין כאן את הצד המכאני, לכן אני לא יתייחס לצד חשוב אחר, הצד הכספי.

מדובר באפלאוז מודל 93, אני חושב שהמחירון שלו הוא קצת יותר מ- 13K ש"ח, ובד"כ נמכר הרבה מתחת למחירון.

המחיר הנדרש עפ"י המוסך הוא 9K ש"ח.

מכאן תגיעו לבד למסקנה על כדאיות העסקה המפוקפקת הזאת.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם
הגעתי ואני יכול לתת פרטים משום שמדובר ברכב שלי:

לא חוויתי כל אירוע התחממות כלשהו מאז שהרכב אצלי (כמעט חצי שנה), למעשה, שעון החום לא עובר את החצי גם בימים חמים אלה.

השמן נראה די צלול (מעט מאוד פיח, אבל הבנתי שזה תקין) ואין בו ריח שרוף.

המים צבעם ירוק ללא סימני שמן או פיח וללא ריח דלק.

בפתיחת מכסה הרדיאטור בזמן עבודה כשהמנוע קר אין בועות אבל המפלס עולה והמים נשפכים אם מעלים סל"ד (הבנתי שגם זה תקין).

חוות הדעת במוסך האמור הייתה חד משמעית שהמנוע בדרכו להשיב נשמתו לבורא.

אציין גם ש(בלי עין הרע) אין שום בעיה בהתנעת בוקר גם בחורף.

משה שלום רב!

בעת התנעת מנוע קר, מי הקירור לא אמורים לגלוש, אלא להסתחרר כלפי מטה, מה שיעיד על פעולה תקינה של סירקולציית המים, בשל פעולה תקינה של משאבת המים.

לדעתי יש לבצע בדיקת ליקייג( לחץ הפוך), לכל צילנדר בנפרד, שכל צילנדר המנוע מסובב, שכל שסתומי היניקה והפליטה של

של הצילנדר הנבדק סגורים.

ירידה בשעון הנבדק בעת הכנסת לחץ לצילנדר,בועות מים ברדיאטור, או חס וחלילה מים שיתפרצו לגובה מטר, יעידו חס ושלום על חדירת קומפרסייה למי הקירור, או לקרבורטור, בגלל אטימה לקוייה של שסתומי יניקה, או לאגזוז, עקב שסתומים שרופים.

יש לבדוק האם יש לנקז אוויר במערכת, והאם שאח המגע של רשת הרדיאטור חם במידה שווה, לכל אורכה ורוחבה של רשת הרדיאטור במנוע חם(יש לבדוק זאת במגע קל עם כף היד, ולהזהר מכוויה).

אנא חזור עם הממצאים.

בשלב זה לא מומלץ לפתוח מנוע או ראש מנוע.

בברכה

צביקה

פורסם

כאשר המנוע קר, המים לא "קופצים" החוצה, בסרק מפלס המים בפתח המילוי ברדיאטור יורד. אם אני מעלה את הסל"דים המפלס עולה בהדרגה עד לשפיכת המים.

הבדיקה המדוברת בוצעה כאשר המנוע בטמפרטורת עבודה (שעון חום באמצע הסקאלה) לאחר פעולה\ נסיעה רצופה של כחצי שעה. האם ייתכן שזאת הסיבה שהמים זינקו החוצה (ומכאן שהבדיקה לא מקצועית ומטרתה סחיטה?).

לצביקה: אני חושד שעדיין ישנה חדירת אויר למערכת, ואני מתכוון להחליף את כל החבקים הקפיציים המקוריים שעדיין קיימים במערכת הקירור בחבקים רגילים.

לדני: ההתנעה קלה במיוחד, הנסיעה חלקה והרכב סוחב יפה עליות (עם מזגן), שעון החום לא עובר את החצי (בדקתי אותו, הוא תקין) ובנסיעה ארוכה ביום חם הוא לא מאבד יותר מליטר מים (שנדחפים החוצה דרך מיכל העיבוי - שזאת הבעיה שמטרידה אותי מלכתחילה) והעשן הכחלחל לבנבן בכמות לא ממש מרשימה (הודות לשיפוץ הקרבורטור אצל צביקה) שגרם לאותו מכונאי\ מנהל עבודה להכריז "זהו! הלכו לך הרינגים! המנוע מת!".

לאור האמור לעיל, חוות דעתך המקצועית תתקבל בתודה ובהערכה.

אוסיף רק שכאמור, במוסך הקבוע שלי ביצעו בדיקה אחרת: הוציאו את כל המצתים, חיברו צינור עם לחץ אויר כל פעם לצילינדר אחר וסובבו את הקראנק ידנית.

כמובן שמכסה הרדיאטור היה פתוח ובשום צילינדר לא נצפו בועות אויר או עליית מפלס המים ברדיאטור ולא נשמע שום ביעבוע באגן השמן. למעשה, בנקודה מסוימת (בכל הצילינדרים) הגיע מצב שהשתררה דממה (לא עבר לחץ אויר לשום מקום).

מה גם שהרדיאטור חדש לגמרי (הקודם היה סתום).

ערב נעים, משה.

פורסם

כפי שנאמר, לא למהר להספיד את המנוע, לבצע בדיקה בלחץ של מערכת הקירור לנזילות, לבדוק בצורה יסודית ולתקן כל דליפה שמתגלה.

לעקוב שנית אחר תצרוכת שמן ומים.

לא לשכוח לבדוק את מכסה הרדיאטור.

פורסם
כאשר המנוע קר, המים לא "קופצים" החוצה, בסרק מפלס המים בפתח המילוי ברדיאטור יורד. אם אני מעלה את הסל"דים המפלס עולה בהדרגה עד לשפיכת המים.

הבדיקה המדוברת בוצעה כאשר המנוע בטמפרטורת עבודה (שעון חום באמצע הסקאלה) לאחר פעולה\ נסיעה רצופה של כחצי שעה. האם ייתכן שזאת הסיבה שהמים זינקו החוצה (ומכאן שהבדיקה לא מקצועית ומטרתה סחיטה?).

לצביקה: אני חושד שעדיין ישנה חדירת אויר למערכת, ואני מתכוון להחליף את כל החבקים הקפיציים המקוריים שעדיין קיימים במערכת הקירור בחבקים רגילים.

לדני: ההתנעה קלה במיוחד, הנסיעה חלקה והרכב סוחב יפה עליות (עם מזגן), שעון החום לא עובר את החצי (בדקתי אותו, הוא תקין) ובנסיעה ארוכה ביום חם הוא לא מאבד יותר מליטר מים (שנדחפים החוצה דרך מיכל העיבוי - שזאת הבעיה שמטרידה אותי מלכתחילה) והעשן הכחלחל לבנבן בכמות לא ממש מרשימה (הודות לשיפוץ הקרבורטור אצל צביקה) שגרם לאותו מכונאי\ מנהל עבודה להכריז "זהו! הלכו לך הרינגים! המנוע מת!".

לאור האמור לעיל, חוות דעתך המקצועית תתקבל בתודה ובהערכה.

ערב נעים, משה.

משה שלום רב!

כפי שכתבתי לך , יש חשד לאוויר במערכת הקירור, שמקורו בניקוז לא מספיק, או בחדירת קומפרסיה למים , שקיימת רק במנוע חם בגלל התרחבות סדק באם קיים כזה בראש מנוע סמוך למעברי מים.

לא ניתן לאבחן זאת ללא בדיקה יסודית, במכשיר לחצ המתחבר לרדיאטור, במנוע חם, ובבדיקת לחץ הפוך, כפי שהסברתי בתגובתי הקודמת.

נושא אובדן כליטר מים , הוא מה שמדאיג אותי, ולא משמח אותי,קיימת שני סיבות אפשריות:

אובדן מי קירור בגלל נזילה בלתי נראית לעין, אך יכולה להתגלות רק במכשיר לחץ המחובר ישירות לרדיאטור, וזה מה שמסביר גם את חדירת האוויר למערכת הקירור.

או במקרה הגרוע, חדירת מי קירור לתא השריפה, הפיכתם לקיטור, ופליטתם בצורת עשן לבן מצינור הפליטה.

לסיכום במערכת מים סגורה, אסור ולא יתכן אובדן מי קירור, אפילו לא טיפה.

כל אבחנה שלי, היא בגדר ספקולצייה, ויש להתייחס אלייה בהתאם\ על מנת לבדוק את השערתי, יש לבצע את הבדיקות שציינתי.

בתקווה לבשורות טובות.

צביקה

פורסם

אוסיף רק שכאמור, במוסך הקבוע שלי ביצעו בדיקה אחרת: הוציאו את כל המצתים, חיברו צינור עם לחץ אויר כל פעם לצילינדר אחר וסובבו את הקראנק ידנית.

כמובן שמכסה הרדיאטור היה פתוח ובשום צילינדר לא נצפו בועות אויר או עליית מפלס המים ברדיאטור ולא נשמע שום ביעבוע באגן השמן. למעשה, בנקודה מסוימת (בכל הצילינדרים) הגיע מצב שהשתררה דממה (לא עבר לחץ אויר לשום מקום).

מה גם שהרדיאטור חדש לגמרי (הקודם היה סתום).

ערב נעים, משה.

משה שלום רב!

התוספת שהוספת לאחר שערכת את הודעתך, מבשרת טובות.

עכשו דרושה רק בדיקת מים בלחץ, לאיתור נזילות מים, שלא נראות בעין בלתי מזויינת, אך גורמת לחדירת אוויר למערכת הקירור.

המשך לעדכן.

צביקה

• ספונסר פורום
פורסם

כמה שאלות שיקלו עלינו את האבחון:

ראשית,מרושת שהשעון נבדק כביכול, האם המאוורר עובד ובזמן?

פקק ראדיאטור תקין?

בצע שוב את הבדיקה של הסרקול,בטמפרטורת עבודה,כאשר אתה מעלה את סל"ד המנוע,מפלס המים צריך לרדת. האם זה כך?

כאשר המאוורר עובד,האוויר היוצא ממנו חם מאוד?

לדעתי העשן נובע מגומיות מובילי שסתומים יבשות.

פורסם
כמה שאלות שיקלו עלינו את האבחון:

ראשית,מרושת שהשעון נבדק כביכול, האם המאוורר עובד ובזמן?

פקק ראדיאטור תקין?

בצע שוב את הבדיקה של הסרקול,בטמפרטורת עבודה,כאשר אתה מעלה את סל"ד המנוע,מפלס המים צריך לרדת. האם זה כך?

כאשר המאוורר עובד,האוויר היוצא ממנו חם מאוד?

לדעתי העשן נובע מגומיות מובילי שסתומים יבשות.

לגבי המאווררים (קיימים שניים) הם עובדים בזמן, ובעוצמה מלאה. אם הרכב עומד, אתה יכול לכוון את השעון לפי זמני ההפסקה שלהם ולפי משך הפעולה (תחילת פעולה באמצע הסקאלה, והפסקה בשליש סקאלה).

האוויר הנפלט מהם לוהט והחום אחיד לכל רוחב וגובה הרדיאטור.

לגבי מפלס המים בזמן עבודה, את זה אני אצטרך לבדוק, אני אחזור עם תשובה.

פקק הרדיאטור חדש יחסית, אבל אני ארכוש חדש בהזדמנות הקרובה.

פורסם

משה שלום רב!

מכסה הרדיאטור חייב להיות בעל לחץ של 0.9 ליברות.

בשום פנים ואופן לא להרכיב מכסה של 1.1 ליברות.

לתקינות מכסה הרדיאטור יש חשיבות לבניית לחץ, ולשמירה מפני אובדן מי קירור, וחדירת אוויר.

בברכה

צביקה

פורסם

אני בהחלט אקח זאת בחשבון, וכמו שציינתי קודם, אחליף גם את כל החבקים הקפיציים המקוריים.

חבר אמר לי שעם הגיל, כאשר המנוע חם, החבקים הללו נוטים להשתחרר קלות ולגרום לאיבוד מים (ול"בליעת" אוויר).

הדבר הזה נשמע לי מאוד הגיוני (מה גם שמצאתי כבר חבק אחד על הצנרת שעולה אל הצ'וק, שהתרחב וניתן היה לשלוף את הצינור ממקומו בקלות, הוא הוחלף מייד עם הגילוי), ועלות חבקים רגילים היא ממש זניחה לצורך העניין, כך שאעשה זאת ואחזור לעדכן בממצאים.

• תוכן חדש...