Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמע.

הקשר בין איכות סאונד (SQ) וRMS. לא קיים!

כי יש סאבים מדהימים שהם 150W RMS. ויש שהם 350W RMS ויש שהם 750W RMS. ויש שהם 1000W RMS.

WRMS לא קשור לאיכות של הרמקול.!

ויש לביאמה (לא יודע את הדגם) סאב 10 אינטש. שמעתי אצל בחור. שהוא 150W RMS. והוא חזק. מדוייק. אמיתי.

אינפיניטי מדהים והוא 350W

הפירלס מדהים והוא 500W

ה12W7 מדהים. והוא 750-1500W

הIDMAX. מדהים הוא 250-1000W

אז. הקשר לא באמת קיים.

ואגב. למגבר למערכת החשמל ולתיבה יש לא פחות קשר לתוצאה! עם לא קשר חזק יותר!!

*מגבר שלא יכול לשלוט באלמנט לא יתן לו להיות מדוייק. ויהיה מרוח.

יתן מכות מרוחות. לא מספיק מדוייק. לא מהיר. עמום.

* מערכת חשמל לא מספיק חזקה. לא תתן למגבר את הכוח. המגבר יתאמץ. יתחמם. לא יכול לתת ללאמנט את הכוח הדרוש לזוז.

האלמנט לא ישתלב טוב. יאחר. לא יהיה מהיר מספיק.

* תיבה לא טובה. ולא מתאימה. כנ"ל. נפח לא טוב. גדול מדיי. מרוח. קטן מדי יאמץ את האלמנט. ועלול לשרוף אותו.

* חיווט לא מתאים. (דק מדיי לרוב.) לא יאפשר לחשמל לעבור. יהיה צוואר בקבוק..

* פאזות. חשמליות ואקוסטיות.

* מיקום בבג'ז.

* מעבר בין הבג'ז לסלון הרכב.

לכל זה ועוד. יש השפעה על התוצאה הישירה של הסאב!!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תגובות 139
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מחלית על MOREL ULTIMO.

מה אתם אומרים?

על איזה מגבר אתם ממליצים?

מה נתונים שלו צרכים לוית למגבר ?

זה "PDF" של סאב.

http://www.morelhifi.com/support/pdf...imo_manual.pdf

וקצת נתונים של סאב לאצלנים.

SPECIFICATIONS

SPECIFICATIONSULTIMO SUBWOOFERGeneral DataOverall dimensionsDxH305mmX146mm (12”X5.75”)Power handling RMSP1000 WTransient power 10ms 3000 WSensitivity 1W / 1M 85 dBFrequency response 10-900 Hz.Cone material Carbon-fiber laminated paperNet weight 6.7 Kg. (15 lb.)Voice Coil and Magnet ParametersVoice coil diameter 130mm (5.1”)Voice coil height 37mm (1.45”)Voice coil former AluminumVoice coil wire Hexatech AluminumNumber of layers 2Max. Linear excursionX± 12.5mm (0.5”) (Each way)Magnet system type Double magnet ventedHE-Magnetic gap heightHE12mm (0.5”)B flux densityB6.4 TBL productBXL13.0 T.MElectrical DataNominal ImpedanceZ4.0 OhmDC ResistanceRE3.7 OhmVoice coil inductance @1KHzLBM1.0 MHT-S ParametersSuspension complianceCMS0.40Mechanical Q FactorQMS1.372Electrical Q FactorQES0.46Total Q FactorQTS0.345Mechanical resistanceRMS14.2Moving massMMS143 gr.Eq. Cas air load (liters)VAS105 Liters (3.75 cu.ft)Resonant frequencyFS20 HzEffective piston areaSD0.0471 m²

subwoofers_ultimo1.jpg

פורסם
אני מחלית על MOREL ULTIMO.

מה אתם אומרים?

על איזה מגבר אתם ממליצים?

מה נתונים שלו צרכים לוית למגבר ?

זה כל כך פשוט אבל כל כך יקר :shock:. 1000 RMS ב4 אום. מממ: JL1000/1, Alpine PDX-1.1000,

תגדיר תקציב.

פורסם

אני ממליץ על Hertz Mille ML3000 בחום.

סאב מדהים לדעתי אך קצת יקר (סביבות ה 5000 ש"ח)

בקרוב זה מגיע....ה THESIS!!!!!!! פרטים בהמשך...

פורסם

לאון מעליי המליץ על סאב של הרץ שלדעתי הוא SQ טהור, אין לו יכולת SPL בכלל כמו שאני רואה את זה

אבל הדיעה שלי שהוא גם חסר עומק ואני לא הייתי משקיע כזה סכום על סאב כזה. הסאונד ברכב של לאון מדהים לכל הדיעות - אבל זה לא הטעם האישי שלי ולאון ואני ישבנו רבות אחד ברכב של השני, כל אחד הרעיף גם את הקומפלמנטים וגם את הטענות לשיפור או לפחות הדברים שלא לטעמנו.

שוב - הדיעה שלי באה להראות לך שמה שטוב לאחד לא בהכרח מתאים לאחר.

אתה החלטת עכשיו על אולטימו, איך?

שמעת את הסאב? ישבת כמה דקות טובות בתוך רכב כדי לעמוד על הטיב שלו ועל עד כמה אתה מרוצה ממנו?

לא - אתה קראת דיעות של חברי פורום והחלטת שזה מה שאתה רוצה - חבל! מתכון בטוח לבזבוז אדיר של כסף.

הציעו לך כאן להגיע למפגש - אני מבקש ממך דבר אחד, תהיה קצת סבלני ותגיע למפגש הקרוב.

דרך אגב - אני מתכוון להגיע ואתה מוזמן להשמעה.

אחרי שתהיה במפגש ותתרשם מכל מיני סאבים גם תיקח את עצמך לכמה בתי התקנות ותתרשם מעוד כמה.

אל תקנה מתוך קריאה - טעות איומה. שנים של נסיון מלמדות את זה, אבל בסופו של דבר לצערי, רוב צעירי הפורום לומדים את זה בדרך הקשה - כמו שאני למדתי בשלוש ארבע שנים הראשונות - דרך הארנק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בכל ה 36 תגובות עד עכשיו לא הזכרת נתון אחד, והוא התקציב. יש לך שמץ של מושג כמה עולה אולטימו?

אני מצטרף לקביעה שאין סאב העונה להגדרה SQ. סאב טוב זה סאב מדוייק, מהיר, נעים, ושעושה את מה שרוצים ממנו.

בהתאם לזאת, מאוד יכול להיות שסאב שלך ישמע גרוע לאחד אחר ישמע מושלם. לכל אחד טעם שונה במוזיקה, ויש כאלה ש P2 יהיה מושלם עבורם ויהיו כאלה שלא יסתפקו בפחות מהדיוק והפאנצ'יות IDMAX.

בכל מקרה סאב זה דבר שצריך לשמוע, ורצוי ברכב שלך. במיוחד בסאבים, לאקוסטיקה יש תפקיד מאוד משמעותי באיך הבאס נשמע בחלל הרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אלי, הסאב שלך יכול לשש גם כ-SPL לכל דבר (ראינו בתחרות). לא חסר סאבים שהם SQ אבל יכולים להיות חזקים בטירוף.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אתה צודק, אבל הוא לא ירעיד כמו ה-W7. יש סאבים שהם יותר SQL מאשר SQ, כמו ה-W7. האולטימו הוא ממש SQ.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בתקציב הזה ההמלצה האוטומטית היא כמובן ה IDMAX.

תעשה חיפוש , תראה כמה סופרלטיבים הוא מקבל.

למען האמת לא יצא לי עדיין לשמוע את האולטימו , אבל קשה לי להאמין שהוא ברמה של ה ID ולפי דעות של אנשים שכן שמעו אותו כנראה שאני מעריך נכון. מעבר לכך שיש ל ID יתרון גדול מאוד בזכות הגמישות של המגברים שהוא מצריך.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

הגודל שלו לא קובע כלום חוץ מגדול האפשרות שלו לייצר מאסת אוויר גדולה מספיק.זו בדיוק הסיבה מדוע הגודל כן קובע . לא משנה איזה חברה , אם זו פייז או אימאג' דיינמיקס או פירלס או גנסיס , אף אחת מהן לא יכולה ליצור סאב 10 שירד לתדרים נמוכים בעוצמה של סאב 12 , ומאידך שום סאב 12 (חוץ מאשר פירלס ) לא יכול להיות מהיר ומדוייק כמו סאב 10

הוצאתי את פירלס מהתמונה כי יש להם סאב 12 שהוא מאלומיניום , ולכן יתכן והוא מספיק מהיר כדי להתמודד עם הסאב 10 שלהם .

ולפותח השירשור , אם הסאב של פירלס היה נמכר בכול החנויות הייתי ממליץ לך לייבא אותו . עכשיו אתה יכול לבחור בין הפירלס הרגיל ששרגאמן קנה ב1400 ש"ח שהוא לדעתי לפחות סאב מעולה ובמיוחד למחירו , או את הIDMAX

בברכה יהודה

• תוכן חדש...