Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

שלום ידידי

תן לי לעשות לך סדר בדברים

את המייסבים תחליף מהסיבה הפשוטה,שכבר פרקת אותם,וסט מייסבים לא עולה יקר.

המייסב בתמונה לא מראה סימני שחיקה כלל,זה לא אומר שהוא תקין.

פלסטיקגייג' תוכל לקנות בכל חנות לכלי עבודה לרכב שמכבדת את עצמה,כמו כן בחנויות האספקה הטכנית.

ה"מדרגה" בקצה הצילנדר היא כתוצאה מהשחיקה של הצילנדר והתרחבותה,מה שלא קורה בקטע שהטבעות אינן מגיעות אליו,וכמו כן מהצטברות פיח שם.

אם המדרגה אכן מפריעה לבוכנה לצאת אז כנראה שהצילנדר די שחוק.

בעזרת הפלסטיקגייג' ניתן למדוד בקלות את המרווח בין גל הארכובה למייסב ההחלקה,ע"י הנחת הפלסטיק על מרכז גל הארכובה,וסגירת הקסווה והמייסב במומנט הנכון,יש לדאוג להסיר כל שארית שמן מהמייסב ומגל הארוכבה.

את המידות יש להשוות לנתוני היצרן.

אם אני הייתי במקומך,הייתי מחליף את כל מייסבי ההחלקה,טלטל וראשי,סט רינגים איכותיים,סט אטמים איכותי .

וסוגר הכל.

זה רכב ישן,חצי אוברול לעניות דעתי יחזיק לעוד מספר שנים.

כמובן שלפי הספר,יש צורך בחריטת צילנדריםם,החלםת בוכנות,חריטת גל ארכובה...

אורן בן סימון

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המדרגה שמפריע להוצאת הבוכנות היא הצתברות הפיח, קניתי היום WD40 כדי לנקותה, עוד חצי שעה אלך לנסות להוציאם.

בנוגע למייסבים, ברור שהם יוחלפו, הן משום שאם כבר פתחתי הכל, וזה נגיש, למה לא, והן משום שגרמתי להם נזק כשניסיתי להוציאם.

בספר ישנו הסבר על בדיקת הצלינדר ע"י מד מרווח עלים, וטבעת בוכנה, את זה אני אעשה.

החלפת כל המייסבים, אטמים ומחזירי שמן תבוצע גם תבוצע.

בנוגע לחריטת גל הארכובה והצלינדרים, אני ממש מקווה שהדבר לא נחוץ, אבל אם הבדיקה "הבייתית" תיהיה שלילית, אני אשלח את הבלוק לחריטה, ובדיקה מעמיקה של גל הרכובה.

אם הבדיקה תיהיה חיובית,קרי, לא יהיה צורך בחריטה, אנסה למצוא מישהו שיוכל לעשות החלת צלינדרים (הונינג אם אני לא טועה).

ושוב, תודה רבה.

ברגע שיהיה המשך בעבודה, מבטיח לעדכן בשרשור הפרוייקט שלי.

פורסם

האונינג זה לא החלקת צילינדרים , אם כבר...ההפך - שחיקה מכוונת.

אורן כבר כתב לך איך להשתמש בפלסטיקגייג'.

לשאלתך בדף הקודם , המיסב לא נראה שחוק מעבר לנורמל בשימוש לרכב כזה( לפני הנזק שעשית לו ).

אין סימני שריטה עמוקים לאורך המיסב ולא עדויות לחימום יתר או הרעבת שמן.

מצב המיסב לא מעיד על מצב הצילינדרים והבוכנות , זה ללא קשר בכלל.

כל החלקים צריכים להמדד ולראות האם הם תקינים , ובמדידות איכותיות בכלים איכותים.

פורסם

הונינג עושים כדי לחספס את הצילינדר ולהוריד לו את הציפוי הקריסטלי שנהיה במהלך שנות עבודתו.

תוכל לעשות את זה לבד בקלות רבה, מטרת ההונינג היא שכאשר תרכיב את טבעות הבוכנה החדשות הן יתאימו את עצמן לצילינדר בצורה טובה.

ובפעם הבאה שאתה שולף את הבוכנות עם הטלטל החוצה לא דופקים עם פטיש ומברג על המיסב אלא בעזרת ידית העץ של הפטיש דופקים בעדינות על הגוז'ון של מיסבי הטלטל, ואם זה לא יוצא בגלל המדרגה בחלק העליון של הצילינדר מלטשים קצת בעזרת נייר מים ונפט עד להורדת הפיח שנוצר.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

תודה רבה על התשובות.

אגב, זאת התשובה שחיפשתי במקור "מצב המיסב לא מעיד על מצב הצילינדרים והבוכנות , זה ללא קשר בכלל."

וקיבלתי הרבה מעבר (שזה דבר טוב מאוד), תודה רבה לכולם.

נ.ב.KD2 כתבתי "החלת" לא החלקת. בהתאם למה שרשם אורן.

פורסם
תוכל לעשות את זה לבד בקלות רבה, מטרת ההונינג היא שכאשר תרכיב את טבעות הבוכנה החדשות הן יתאימו את עצמן לצילינדר בצורה טובה.

ביצוע ליטוש זה לא דבר פשוט, צריך לדעת לעשות זאת נכון ובצורה מבוקרת אחרת מורידים שכבה עבה מידי מבפני שטח הצילינדרים, חורכים אותם או לא מבצעים ליטוש אפקטיבי. זה בפרוש עבודה למקצוען ובעל נסיון.

בנוסף להתאמה מהירה של טבעות הבוכנה החדשות, מטרת הליטוש הוא לאפשר סיכה תקינה לטבעות הבוכנה.

פורסם

לא בטוח שאומרים החלת, בגלל זה כתבתי בסוגריים הונינג.

כעת לאחר בדיקה קצרצרה, הונינג משמעו להשחיז.

סליחה אם הטעתי מישהו.

המילה החלת קיימת, משמעה "לבצע, להוציא לפועל"

לעשות את זה לבד אני לא מתכוון, אבל מצד שני, למצוא בעל מקצוע שיעשה את זה (באיזור טבריה) קשה מאוד, הכי קרוב זה בנצרת. אני מקווה שאצליח לשכנע מישהו מהחברים להסיע אותי, עם הבלוק לשם.

ועוד דבר, האם יש המלצה לחברה מסויימת (או מסויימות) עבור מייסבים\טבעות בוכנה\ אטמים?

פורסם
ביצוע ליטוש זה לא דבר פשוט, צריך לדעת לעשות זאת נכון ובצורה מבוקרת אחרת מורידים שכבה עבה מידי מבפני שטח הצילינדרים, חורכים אותם או לא מבצעים ליטוש אפקטיבי. זה בפרוש עבודה למקצוען ובעל נסיון.

ב"שיטת המקדחה" לא מומלץ לעשות האונינג , חוסר התאמה בין מהירות הסיבוב לתנועה לאורך הקדח לא תמיד מושלמת וחבל לחסוך בעניין הזה(שלא נדבר על לחץ לא שווה לכל הכיוונים ביד לא מיומנת ) , במיוחד אם הבלוק בחוץ.

בנוסף להתאמה מהירה של טבעות הבוכנה החדשות, מטרת הליטוש הוא לאפשר סיכה תקינה לטבעות הבוכנה

+1

החריצים משמשים גם כמאגר לשמן על פני הצילינדר בשלב ההרצה.

YURASKOR יש לי מאמר פשוט בשבילך בנושא(נכתב ע"י) קבל בה"פ.

פורסם

קראתי את המאמר, וזה פשוט מרתק. יש לי עוד הרבה מה ללמוד.

היום רכשתי מד מרווח עלים (באשר לפלסטיקגייג'- הרבה אנשים הרימו גבה למשמע המינוח והיו בטוחים שאני מתכוון למד מרווח).

בדקתי את מרווח הבוכנה לקדח, ע"פ הספרות: חדש 0.03 מ"מ וגבול שחיקה 0.07, אצלי עומד על קצת פחות מ0.05 מ"מ.

מרווח טבעת בוכנה לבוכנה, ע"פ הספרות: חדש בין0.02 לבין 0.05 וגבול שחיקה 0.015, אצלי: קצת פחות מ0.05.

מרווח טבעת בוכנה (נמדד כשהיא בתוך הצלינדר ב-3 נק שונות), ע"פ הספרות: חדש 0.30 לבין 0.45, וגבול שחיקה זה 1 מ"מ, אצלי בכולן נע בין 0.3 לבין 0.45.

כמו כן, מדדתי את מרווח השיניים של משאבת השמן (ספרות: 0.05 לבין 0.20), אצלי קצת פחות מ0.15.

ןמרווח בין השינים למשטח החיבור, לפי הספרות מרווח מקסימלי של 0.15, אצלי לא הצלחתי להכניס את העלה הזה ולכן אני מסיק כי אני עומד בתקן.

לצערי אין בידי הכלים למדוד אובליות של הצלינדר, קוטר בוכנה ותקינות מייסבים וגל ארכובה.

מצאתי מס' משפצי מנועים בנצרת, אגש אליהם באחד מסופי השבוע (עם הבלוק, המייסבים וגל הרכובה), אבקש לבדוק את תקינותו, ואם צריך אז להשחיז, כמו כן לנקות את מעברי המים והשמן, וכמובן הונינג.

נ.ב. אם יש המלצה לבעל מקצוע באזור טבריה (+-30 ק"מ ממנה), אשמח לשמוע אותה.

פורסם

שמח שנהנת מהמאמר , תעדכן מה קורה עם השיפוץ.

על פניו נראה שאתה צריך לשפץ את המנוע ה"עליון", ובכלל לאחר עבודה כזאת , שיפוץ לא מלא ולא מקצועי הוא טעות מרה.

אחפש ואתן לך לינק למישהו שהיה במצבך ובחר שלא לשפץ מלא , ותראה איך זה נגמר.

פורסם

מה כוונתך מנוע "עליון" (ראש?).

המדידות שביצעתי הם רק לצורך הבנה שלי את הנושא, וכמובן ניסיון בשימוש בכלים שונים. אגב, הבחור מהקישור לא ביצע שום מדידה (!), אני ביצעתי מדידה, גם אם לא מקצועית ומדוייקת ב-100%, אבל לפחות משהו.

אך עם זאת, אני לא סומך רק על הבדיקה שלי, ואבקש שמשפץ מנועים יבדוק זאת שוב (אוליי מדדתי בצורה לא נכונה), נוסף על כך, בדיקת המרווחים השונים (חוץ מזה של משאבת השמן) לא יכולה להעיד חד משמעית על כך שאין צורך בחריטת הבלוק.

אני מאוד מקווה שאין צורך (בכל זאת לא מליונר), אבל אם יהיה צורך, או ספק אם צריך או לא,בשבילי אין ספק, אני אשלח לחריטה. כי כמו שמישהו אמר "לנו, העניים, אין כסף לקנות דברים זולים".

בעניין השיפוץ, בנתיים אוסף חלקים, ועדיין מחכה לראש המובטח.

פורסם
אך עם זאת, אני לא סומך רק על הבדיקה שלי, ואבקש שמשפץ מנועים יבדוק זאת שוב (אוליי מדדתי בצורה לא נכונה), נוסף על כך, בדיקת המרווחים השונים (חוץ מזה של משאבת השמן) לא יכולה להעיד חד משמעית על כך שאין צורך בחריטת הבלוק.

לצערי אין בידי הכלים למדוד אובליות של הצלינדר, קוטר בוכנה ותקינות מייסבים וגל ארכובה.

עם הנתונים שהשגת , אתה רוצה להגיד שאתה תעשה את כל העבודה הזאת ולא תחרוט את הצילינדרים?

הרי הם רחוקים ממושלמים , אמנם לא בקרשים אבל גם לא מי יודע מה מושלמים.

מעבר לכך שאתה צריך מדידה של הקדח/בוכנה וכו... בצורה מקצועית ( מדידה במד עלים לא מספיקה , היא אינדקציה ).

עד אז אין מה להמשיך בדיון.

• ספונסר פורום
פורסם
מה כוונתך מנוע "עליון" (ראש?).

המונחים מנוע עליון ומנוע תחתון מגיעים מעולם האופנועים ואינם מתאימים למנועי רכב.

באופנוע המנוע התחתון מכיל בתוכו את הגיר ,גל הארכובה והטלטל\ים ואילו החלק העליון הוא הצלינדר\ים והראש.

כוונתו של KD2 היא לחריטת הצילנדרים והחלפת בוכנות(שלדעתי אין צורך בזה).

אורן

• תוכן חדש...