Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למי ששאל על האפשרויות של הפיוניר, זה מה שיש אצלי בדגם יותר ישן (4850):

6 מצבי אקוולייזר קבועים מראש, ומצב אחד custom. יש לציין שהמשחק עם האקוולייזר מאד מפורט:

יש בגדול Low, Mid, High אבל יש אפשרות לכוון בדיוק את התדרים וכל מיני דברים שאין לי מושג מה הם כמו Q factor ועוד. יש במדריך עמוד עם כל מיני שירטוטים שמסביר על זה. זה לגבי האקוולייזר.

יש 3 מצבים של Loudness (לא כולל מצב כבוי)

ניתן לכוון חיתוך תדרים ביציאת סאב וופר (יש 5 מצבים).

ניתן להגביר את עוצמת הבאסים (תדרים נמוכים מ-100Hz או מה שאתה קובע) בוחרים עוצמה מ-0 עד 6.

יש אפשרות F.I.E - Front Image Enhancer

שמה שהיא עושה היא משתיקה את התדרים הגבוהים והאמצעיים ברמקולים האחוריים. כשהיא מופעלת אפשר לכוון אותה ל-3 רמות:

100, 160, 250 (Hz)

זהו בגדול בלי להכנס לאפשרויות כמו התאמת הווליום בניגון דיסקים לווליום של הרדיו כדי שלא תהיה קפיצה בווליום כשמחליפים מרדיו לדיסק, וכו'.

זה לא שאני טוען שהפיוניר יותר טוב מהפנסוניק, כי אני לא מכיר את הצד השני. אני אישית תופס מהפיוניר מכשיר משוכלל מבחינת כיווני סאונד וכל זה. אשמח אם מישהו יפרט על הפנסוניק אם הוא באמת יותר טוב מהבחינה הזאת. (או מבחינות אחרות).

פורסם
למי ששאל על האפשרויות של הפיוניר, זה מה שיש אצלי בדגם יותר ישן (4850):

6 מצבי אקוולייזר קבועים מראש, ומצב אחד custom. יש לציין שהמשחק עם האקוולייזר מאד מפורט:

יש בגדול Low, Mid, High אבל יש אפשרות לכוון בדיוק את התדרים וכל מיני דברים שאין לי מושג מה הם כמו Q factor ועוד. יש במדריך עמוד עם כל מיני שירטוטים שמסביר על זה. זה לגבי האקוולייזר.

יש 3 מצבים של Loudness (לא כולל מצב כבוי)

ניתן לכוון חיתוך תדרים ביציאת סאב וופר (יש 5 מצבים).

ניתן להגביר את עוצמת הבאסים (תדרים נמוכים מ-100Hz או מה שאתה קובע) בוחרים עוצמה מ-0 עד 6.

יש אפשרות F.I.E - Front Image Enhancer

שמה שהיא עושה היא משתיקה את התדרים הגבוהים והאמצעיים ברמקולים האחוריים. כשהיא מופעלת אפשר לכוון אותה ל-3 רמות:

100, 160, 250 (Hz)

זהו בגדול בלי להכנס לאפשרויות כמו התאמת הווליום בניגון דיסקים לווליום של הרדיו כדי שלא תהיה קפיצה בווליום כשמחליפים מרדיו לדיסק, וכו'.

זה לא שאני טוען שהפיוניר יותר טוב מהפנסוניק, כי אני לא מכיר את הצד השני. אני אישית תופס מהפיוניר מכשיר משוכלל מבחינת כיווני סאונד וכל זה. אשמח אם מישהו יפרט על הפנסוניק אם הוא באמת יותר טוב מהבחינה הזאת. (או מבחינות אחרות).

נכון מה שדיברתי עד עכשיו בכיוונים זה בדיוק מה שרשמתי פה וניסיתי להסביר על הפיוניר

בנתיים?

Panasonic CQC5401W

JBL GTO936 6*9

ההמשך יבוא...

פורסם

2SinfuL

יש לך כמה הנחות מוטעות, שהן תוצאה של חוסר ידע בסיסי בתחום. הנחה אחת היא "דגם חדש - יותר טוב מהישן". זה לא נכון. זה נכון אולי לגבי מכוניות, מחשבים ופלאפונים, אבל לא תמיד לגבי ציוד אודיו. לפעמים אנשים הופכים את העולם כדי למצוא מגבר בן 15 שנים, או רדיודיסק שלא מיוצר יותר, כי הוא יותר איכותי. הנחה השניה היא "בוא נקח את כל הפרמטרים, בל לדעת מה הם, ונחפש את הדגם שיש בו הכי הרבה. כמובן שגם אם יש יותר אופציות מכל הסוגים - המכשיר יותר משוכלל". פיוניר עמוסה באופציות לעיוות צליל, לא לכיוון צליל. אתה לא צריך את הBBE, Loudness, FIE, וכל שאר הבולשיט שפיוניר החליטו שכדאי שיהיה במכשירים שלהם כדי למשוך ילדים. ומה אם אני אגיד לך שיש מכשירים ב1000$ שלא קוראים MP3? תגיד לי שזה חרא מכשיר? ואולי הוא פשוט לא מכוון לקהל הרחב, חסר הידע, שלא יודע מה זה דחיסה של MP3, שמחפש כמויות של אופציות ומראה מצועצע? ושם הוחלט להשקיע ברכיבים (ברמה אלקטרונית) הרבה יותר איכותיים, ולכן המכשיר נשמע הרבה יותר טוב?

עובדים אליכם בעיניים, ואתם - הפראיירים, קונים אופציות שהורסות את הצליל, במקום להשקיע בקומפוננט איכותי יותר. למה המיתוג של פיוניר וקנווד בארץ כל כך גבוה? למה כל הערסים מכירים רק פיוניר? חוסר ידע, וגישה שטחית. אז כשמנסים להסביר לכם, ולגרום לכם לעשות טובה לעצמכם - אתם עוד מתווכחים, ואומרים "יש כאן יותר אופציות!". תקנו פיוניר ותהנו. למה לשגע את כל הפורום?

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם
2SinfuL

יש לך כמה הנחות מוטעות, שהן תוצאה של חוסר ידע בסיסי בתחום. הנחה אחת היא "דגם חדש - יותר טוב מהישן". זה לא נכון. זה נכון אולי לגבי מכוניות, מחשבים ופלאפונים, אבל לא תמיד לגבי ציוד אודיו. לפעמים אנשים הופכים את העולם כדי למצוא מגבר בן 15 שנים, או רדיודיסק שלא מיוצר יותר, כי הוא יותר איכותי. הנחה השניה היא "בוא נקח את כל הפרמטרים, בל לדעת מה הם, ונחפש את הדגם שיש בו הכי הרבה. כמובן שגם אם יש יותר אופציות מכל הסוגים - המכשיר יותר משוכלל". פיוניר עמוסה באופציות לעיוות צליל, לא לכיוון צליל. אתה לא צריך את הBBE, Loudness, FIE, וכל שאר הבולשיט שפיוניר החליטו שכדאי שיהיה במכשירים שלהם כדי למשוך ילדים. ומה אם אני אגיד לך שיש מכשירים ב1000$ שלא קוראים MP3? תגיד לי שזה חרא מכשיר? ואולי הוא פשוט לא מכוון לקהל הרחב, חסר הידע, שלא יודע מה זה דחיסה של MP3, שמחפש כמויות של אופציות ומראה מצועצע? ושם הוחלט להשקיע ברכיבים (ברמה אלקטרונית) הרבה יותר איכותיים, ולכן המכשיר נשמע הרבה יותר טוב?

עובדים אליכם בעיניים, ואתם - הפראיירים, קונים אופציות שהורסות את הצליל, במקום להשקיע בקומפוננט איכותי יותר. למה המיתוג של פיוניר וקנווד בארץ כל כך גבוה? למה כל הערסים מכירים רק פיוניר? חוסר ידע, וגישה שטחית. אז כשמנסים להסביר לכם, ולגרום לכם לעשות טובה לעצמכם - אתם עוד מתווכחים, ואומרים "יש כאן יותר אופציות!". תקנו פיוניר ותהנו. למה לשגע את כל הפורום?

אם חלק גדול אני מסקים. אבל אני לא רואה את התמונה בצורה כזאת.

נגד וכל השטויות כמו LOUD זה באמת, לא ממש מובן למה זה? אבל זה לא אומר על פיונייר שהוא גרוע. הוא לא גרוע יותר מפנסוניק וכל החרטא.

יש אנשים בעינהים הפנסוניק הוא הטופ ויש כאלה שהפיונייר הוא כל החיים שלהם. מה שפיונייר וקנווד לדוגמה, עושים, הם עושים שוק טוב. אבל גם אלפיין עושה שוק טוב וטוב יותר מפיונייר :) הם פחות איכותיים או יותר? .כל אחד פה יתחיל אם פיונייר. אם הזמן אתה מכיר יותר ויותר ומתאכז יותר.

אם לדבר על מכשירים ברמה גבוה אז כבר ללכת על משהו שהוא באמת טוב מכל הבחינות וזה עולה הרבה.

אבל בדגמים פשוטים כל אחד בוחר לעצמו מה הוא צריך מה הוא לא צריך ומשלם על זה כסף.אני לא חושב שפה יש וויכוח על איכותי ולא איכותי. זה הכל אותו דבר. פיצ'רים פה, פיצ'רים שם. מישהו רוצה אנימציה ומשלם על זה. מישהו צריך קרוס אקטיבי אז הוא משלם על קרוס אקטיבי. אם הזמן כל אחד מבין מה הוא רוצה וקונה את זה. אבל להגיד ש X איכותי יותר מ Y במה בידיוק? בסאונד? מה זה סאונד איכותי אנשים??

אני רוצה לישאול האם מישהו מזה שענה בשרשור, שמע מוסיקה חייה? אם מישהו לא שמע אז על מה הוויכוח? על איזה איכות בידיוק? עוד פעם האיכות הזה!

אולי הם נשמעים אחרת זה יכול ליהיות. אבל אחד נישמע איכותי יותר מהשני, מה זה?

פורסם

מישהו שם לב ,

הפנסוניק איננו מצוייד בHPF?

אין אופצייה שמורידה באס מהרמקולים ?

אם יש בשיר יותר מדי באסים ברמקולים - המסקנה :צריך לעצור בצד הדרך ולכוון ?!

סט-אפ שבו הרמקול האחורי מחובר ל-HU , איך בדיוק מתבצע החיתוך?

הרי המכשיר עלוב ואיננו מסוגל לעשות דבר .

כדאי לקרוא על המכשיר בGOOGLE לפני שממליצים על מכשיר נחות ועלוב מבחינת פיצ'רים,

נכון?!

ZZR

פורסם
מישהו שם לב ,

הפנסוניק איננו מצוייד בHPF?

אין אופצייה שמורידה באס מהרמקולים ?

אם יש בשיר יותר מדי באסים ברמקולים - המסקנה :צריך לעצור בצד הדרך ולכוון ?!

סט-אפ שבו הרמקול האחורי מחובר ל-HU , איך בדיוק מתבצע החיתוך?

הרי המכשיר עלוב ואיננו מסוגל לעשות דבר .

כדאי לקרוא על המכשיר בGOOGLE לפני שממליצים על מכשיר נחות ועלוב מבחינת פיצ'רים,

נכון?!

אם אין בו אז HPF אז הוא עלוב ולא מסוגל לעשות דבר ? ?

ואולי לא אמורים לשנות את החיתוכים משיר לשיר, יכול להיות ? ?

ואולי נאמנות למקור זה גם חשוב ?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אני אסביר שוב ,

חוץ מיציאה לסאב - צריך HPF כדי שתאפשר לשלוט על כמות הבאס ברמקולים ,

אם הHU מחובר למגברים - הם יכולים לבצע את החיתוך , אך עדיין שליטה ממושב הנהג היא מבורכת.

הבעייה הרצנית היא בסט-אפ שבו רמקול אחורי מחובר לHU , ואז הרמקול מנגן הכל, כולל באס לא נחוץ .

ולענייננו:

מכשיר שלא מצוייד בHPF מגביל את הסט-אפ ,

ה- 5401 לא מצוייד בHPF - מה שהופך אותו למכשיר נחות/גרוע .

כנ"ל ה5301 שהומלץ בתחילת השרשור.

ולכל מי ש"מבסוט מהמכשיר"

אני הייתי באותה דילמה כמוך לפני שנה וקצת, ולאחר התייעצות קניתי את הפנסוניק ואני מבסוט עליו,

אחרי שהבנת שאין לו HPF מובנה במכשיר (כמו פיוניר 3950 לדוגמא)

אתה עדיין "מבסוט עליו " ?!

כי אני לא הייתי כ"כ שמח אם הייתי קונה כזו גרוטאה.

גם האלפיין 9855 , והפיוניר 880 באים עם HPF מעולה בעל SLOPE משתנה ,

אז מה , הם לא "נאמנים למקור" ?!!

נ.ב.

תפסיק לטעות ולהטעות-זה מרגיז.

מידן.

ZZR

פורסם

לגבי נאמנות למקור, זה לא היה נגד הפילטר

ואני לא מבואס על הפנסוניק כי אין לו את הפילטר הזה, לי אישית זה לא מפריע כי האחוריים שלי לא מושמעים בד"כ

זה חיתוך שצריך להיעשות היטב ברמת הקרוס, ועם זאת, למי שאין מגבר או קרוס חיצוני יכול למצוא מזור בפיצ'ר הזה

להגיד שהפנסוניק הוא מכשיר "גרוטאה" זה להפגין חוסר ניסיון

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

ולכל מי ש"מבסוט מהמכשיר"

אחרי שהבנת שאין לו HPF מובנה במכשיר (כמו פיוניר 3950 לדוגמא)

אתה עדיין "מבסוט עליו " ?!

כי אני לא הייתי כ"כ שמח אם הייתי קונה כזו גרוטאה.

תראה, בתור בעל פיוניר 3950 אתה צודק, אין לי את האופציה. יש לי את המכשיר כבר 10 חודשים כאלו.

אבל, חברים שלי קנו את הפאנל הנ"ל השבוע, ואצלם דווקא יש את האופציה הזאת במכשיר.

כנראה שעידכון קושחה פותר את הבעיה.

יש מושג איך אפשר לעשות את זה כדי לשדרג את זה?

פורסם

גם האלפיין 9855 , והפיוניר 880 באים עם HPF מעולה בעל SLOPE משתנה ,

אז מה , הם לא "נאמנים למקור" ?!!

אחלה השוואה , מכשיר נורמאלי ב 750 ש"ח לבין מכשיר ב 3 אלף .

קצת פרופורציות ... אז אין לו HPF , אף פעם לא הפריעה לי , ולא צריכים להיות לך בכלל רמקולים אחוריים .

וזה לא בעיה בשבילי לעצור בצד , ולשנות את ה HPF דרך המגבר .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם
לא צריך לשדרג כלום , צריך להפעיל פונקצייה במכשיר.

אם הפונקצייה אינה קיימת (כנראה שכן, אבל לא מצאת אותה) לך תחליף למכשיר חדש

כי הוא תקול.

אבל אתה אמרת בעצמך של3950 אין את האופציה.

אז גם המכשיר הספציפי עליו אתה מסתמך תקול? לא נראה לי הגיוני.

• תוכן חדש...