Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בחשמל כן אומר בהכרח שריפת נתיך. זמן שריפת הנתיך נקבע ע"י זמן זרימת הזרם, וגובהו.

זה אתה אמרת לא אני. לא ציינת והגבלת שמדובר על מעגלי חשמל בסיסים עם נתיכים.

במבט על ההגדרה הטכנית היבשה של קצרבמעגל חשמלי אתה צודק*. קצר מתקיים שיש חיבור לא רצוני בין שני מעגלים הנמצאים בהפרש פוטנציאלים שונה וללא התנגדות (צרכן). גם באלקטרוניקה זה קורה ושם לא נשרפים נתיכים או רכיבים (תלוי כמובן בסוג המעגל ושימושו), כפי שציינתי ונראה שהסכמת, וזה עדיין קצר טיבין ותקילין.

בתחום החשמל רכב מקובל לציין קצר חשמלי כאשר יש מגע לא-רצוני/לא-מכוון בין שני מעגלים, בין אם הם באותו הפרש פוטנציאלי או לא וכידוע לך שתחום הרכב הוא מה שהפורום הזה מתעסק בו כמו גם הנושא הזה.

* הנה ההגדרה מתוך ויקפידיה: A short circuit (sometimes abbreviated to short or s/c) allows a charge to flow along a different path from the one intended

http://en.wikipedia.org/wiki/Short_circuit

כדאי שתקרא.

פורסם

יש לי בדיוק אותה בעיה במיצובישי כריזמה 2004 ,עקבתי אחר הדברים שנאמרו ולא הצלחתי להבין את הפתרון הסופי שבאמת פתר את הבעיה ,אודה לכם אם תוכלו להסביר שוב מה עלי לעשות,ברכב יש מקום אחד רק לנורת חניה ורשום בספר 5W ועוד מקום אחד גם לחניה וגם לברקס ורשום בספר 21/5W ,נראה לי שהחניה הוא מגע אחד והברקס הוא שני מגעים.כרגע פירקתי את הנורת חניה בגלל ששמו שם נורות 21/5W .תודה מראש

פורסם

דניאל, קודם כל ליבי מלא שמחה שסוף סוף לאחר ויכוחים טכניים רבים ביננו, כתבת "אתה צודק".

לידיעתך, כבר לפני שהגבתי לך עיינתי בויקפידיה, כדי לרענן את זכרוני. איתך תמיד אני נוהג כך כדי לא להכשל, בגלל הידע הרב שיש לך. :-P

דוד.

נא לתקן את הציטוט שלי כך כתבתי: "קצר בחשמל כן אומר בהכרח שריפת נתיך".

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אם באחד מבתי הנורות של הפנסים האחוריים, וליתר דיוק, בית נורה שמכיל נורה בעלת שני מגעים וסלילים, שהם בעצם, נורת אור חניה ואור בלם באותה נורה עצמה, במידה ויוציאו נורה זו (למשל בגלל שהיא נשרפה) ויתקינו במקומה נורה אחרת, בעל מגע אחד, או אף נורה דומה שאינה מותקנת נכון בבית הנורה שלה, התופעות האלה יתרחשו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לבסוף הוכוח בין דניאל ודוד אני חייב לציין ששניהם צודקים. קצר הוא מהמילה קיצור דרך כלומר, שכל מעבר של זרם שלא במקום שתוכנן עלידי המתכנון הוא קצר באם זה על''י מגע קו חיובי ישיר לשלילי ושרפת נתיך ומוליכים , או הפעלת מעגלים אחרחם עלידי התקצרות המעגלים .

AVIV בדוק את נורות הבלם שלך , החלף את הנורה בעלת מגע אחד לשני מגעים. נורת בלם וחניה הוא בעל 2 מגעים.

שבוע טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

ניסיתי את מה שרשמו כאן והבעיה עדיין קיימת.בכריזמה אייר יש 2 מקומות לאורות ברקס וחניה,כניסה אחת רשום בספר רכב 5W שמתי נורה כזאת שהיא מגע אחד(נורה עבה אבל קטנה) ולכניסה השניה שמתי נורה שני מגעים 21/5W שהיא גם חניה וגם ברקס,(שני בתי הנורות שונים באחד יש למטה פס מתכת אחד ובשני יש למטה שני פסי מתכת),בדקתי גם את הפיוזים והם לא שרופים,מי שמכיר את הבעיה יותר מקרוב או שמכיר את הכריזמה אייר בפרט אשמח לפתרון .תודה

• תוכן חדש...