Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האחד - בהלצת חברי הפורום... ליקווימולי - 10W40HD במיכל הצהוב (הפרסי אמר שזה אותו דבר - רק החליפו אריזות - האם זה נכון???)

והשני - שמן של CASTROLL מדגם GTX 20W50 שדרגתו היא SJ והמחיר שהיה עליו הוא 120 ש"ח....

(אני מנסה להבין מי מהם יהיה טוב יותר לזואי שלי)

את האחד - הליקווי - קניתי היום אצל הפרסי...

ואת השני מצאתי בבגאז' של המיצו. של אמא שלי.. - האוטו היה אצל דוד שבא לבקר בשבוע שעבר מאר"הב והוא רצה "לצאת בסדר" אם יקרה משהו לאוטו... אז הוא קנה שמן... מין הסתם דחפו לו את ההכי יקר.... (יש לו נסיון רע עם מכוניות ושמן - הוא הזניח את מצב השמן באופל (שלי!!!) וגמר לה את המנוע) אז מאז הוא נזהר...

בכל מקרה, מה נראה לכם יותר טוב לזואי-בייבי?

ליקווי 10W40HD - מחיר 80 שקל אצל הפרסי

או

קסטרול GTX 20W50 SJ שעלה 120 (אין לימושג מאיפה)

תודה למי שיענה...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מתעלק:

אני משתמש בליקווי מולי, אבל מיכל כחול... גם 10w40

מעניין אותי איך אני יודע אם הוא מבצע את העבודה שלו כמו שצריך?

האם מספיק להסתכל על הצבע שלו? ומה נחשב טוב ומה לא?

תודה.

פורסם
האחד - בהלצת חברי הפורום... ליקווימולי - 10W40HD במיכל הצהוב (הפרסי אמר שזה אותו דבר - רק החליפו אריזות - האם זה נכון???)

והשני - שמן של CASTROLL מדגם GTX 20W50 שדרגתו היא SJ והמחיר שהיה עליו הוא 120 ש"ח....

ליקווי 10W40HD - מחיר 80 שקל אצל הפרסי

או

קסטרול GTX 20W50 SJ שעלה 120 (אין לימושג מאיפה)

תודה למי שיענה...

רון.

מה שם המוצר של LM ?

השמן הסינטטי-למחצה שלהם (במיכל התכלכל) נקרא Leichtlauf.

האם זה האחד שקנית? איך נקרא השמן שקנית?

הקסטרול GTX הוא שמן מינרלי והמחיר ששילם קרוב משפחתך מעט יקר מדי ( :shock: ).

לך על ה-LM שקנית.

MCS 2008

פורסם

ואחד כחול - אבל הוא היה באצע הטור - היו מליון לפניו.... ככה שקניתי אחד צהוב...

הכיתוב עליו הוא LEICHTLAUF 10 W-40 HD - העתקתי את זה מהאתר של ליקווי....

1301_Super-Leichtlauf.jpg

1310_Leichtlauf.jpg

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מרבית מיצרני השמנים משתמשים בצירוף HD (משמע: HEAVY DUTY) עבור שמנים המיועדים למנועים שעובדים "קשה", קרי: דיזל קל ומנועי בנזין.

עיקר ההבדלים שאני ראיתי היו בסמיכות השמן. ככל הנראה, מדובר בהוספת תוספים המונעים דילול מוגזם של השמן - וגם מקטינה עקב כך את תצרוכת השמן במנועים שעובדים "קשה" ויש עליהם בלאי מסויים .

עבור אנשים הדורשים שמן טוב לרכבם (גם אם צורך -מעט- שמן) אני ממליץ להשתמש בשמן 10/40 חצי סינטטי רגיל (לא HD) ו"לשלם" בהוספת שמן "סדירה" של שבוע/שבועיים.

אגב, פעם בדקתי על רכב ישן את ההבדלים (ברעש, באופי הפעולה החלק של המנוע) בין 20/50HD לבין 10/40 חצי סינטטי רגיל - והסתבר שהם היו עצומים למדי (רעש מנוע בעיקר - ואופי פעולה אנרגטי יותר וקליל יותר עם ה 10/40 החצי סינטטי).

עם החצי סינטטי 10/40HD לא התנסתי ובכל מקרה אם 10/40 חצי סינטטי רגיל עושה את העבודה על מנועי דיזל קל (טנדרונים), אין טעם לשים HD על בנזין (לדעתי האישית) - אם כבר אז על דיזל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...