Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה אומר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סאב פיוניר tsw306dvc שהוא יושב על מגבר :

boss lite ava-670

mosfet high power amplifier

2ohm stable stereo

150w x 4

זה רק מה שידוע לי על המגבר עכשיו אני חיברתי את הסאב על שתי גישורים מהמגבר הזה והוא ממש טוב עכשיו השאלות!

1 .מישהו מכיר תמגבר הזה איך הוא באופן כללי?

2. עכשיו אני הבנתי שהוא יציב ב 2 אום השאלה עם זה יכול להשפיע על הסאב או יש אפשרות חיבור יותר מומלצת של הסאב למגבר?

3 . 2 אום אומר יותר עוצמה? או תדרים יותר נמוכים?

מקווה שלא בילבלתי אותכם תודה לעוזרים !!!

***קרא את כללי הפורום (כותרת).

פורסם

1.לא מכיר (SORRY...)

2.גם אני שאלתי את השאלה הזאת אבל אל תדאג..כדי שירד המגבר ל2 OHM אתה צריך

א.סאב שהוא 2 OHM

ב. מגבר שיודע לרדת ל2OHM... אז אל תדאג המגבר שלך עובד על 4 OHM...

3.ב2OHM המגבר מספק לך יותר עוצמה (RMS...) לא תדרים יותר נמוכים.. .

ורק כדי להבהיר לך המגבר מוציא יותר RMS ככל שהוא עם פחות OHM אבל שים דגש על הדבר הבא:!

לעולם אל תחבר איזה סאב שאתה רוצה לאיזה מגבר שאתה רוצה !!!

כי

1. אתה תשרוף את המגבר. כי יכול להיא שהמגבר לא יורד ל1OHM ואז הוא יישבר מהלחץ ופח הלך המגבר...

עכשיו לא הבנתי איך עשית את הסאב על שתי גישורים אתה יכול להסביר לי ?

פורסם

יש לי תפיוניר tsw306dvc שזה 2 סלילים אז חיברתי גישור אחד ל פלוס מינוס של סליל אחת ואת הגישור השני ל פלוס מינוס של הסליל השני

זה בסדר איך שחיברתי?! או שזה יכול להרוס תסאב?

אם זה הורס יכולים להסביר לי איך אני יחבר תסאב נכון?

והסאב הזה יכול לרדת ל 2 אום או שלא?

פורסם

תשמע אם הסאב הזה היה הוא עצמו בהתנגדות של 2 OHM אז הוא היה יורד.. המגבר פשוט "רואה" באיזה התנגדות הסאב ונותן לו אותה וכמו שאמרתי אם הוא רואה יותר מידי הוא נשרף (בקשר ל1OHM)ובקשר לגישור..

מה אתה עשית בדיוק ??

חיברת סליל אחד על גישור של רמקולים וגישור של סאב לסליל השני ??? אז לא נראה לי שאפשר כי לעולם לא ניסיתי אני מדגיש אני אומר את הדבר הזה רק בגלל שמעולם לא ניסיתי ..

אבל אני יודע שסליל אחד אתה צריך לשים אותו על ערוץ ועוד סליל על עוד ערוץ (הערוצים שיהיו של סאבים (אלה שעושים בהם גישור))

הנה דוגמא למה שאני מתכוון:

ערוץ 1 (ערוץ של סאב אני מדגיש!)

פלוס>סליל פלוס

מינוס>סליל מינוס

ערוץ 2( של סאב אני שוב מדגיש )

פלוס>סליל פלוס

מינוס>סליל מינוס

תשמע כשהתכוונתי לערוץ של סאב... אני פשוט רגיל למגבר של חבר שלי שאותו עשית שפן ניסיונות (יש לו מגבר 4 ערוצים..) כי כשיש 4 ערוצים שני ערוצים בדרך כלל הם של סאב ושניים אחרים הם של רמקולים מבין ??

מקווה שעזרתי..

פורסם

מה שאני הבנתי מחבר שיש צורת חיבור מסויימת שמחברים תסאב למגבר ואז הוא יורד ל 2אום מישהו יודע אם זה נכון?

פורסם

אחי אני אומר לך .. אם מישהו מבין שני אלה לא תואם הוא נשרף!!!!

1. המגבר צריך לרדת ל2OHM. שאצלך נראה לי שאפשר!.

2.אתה צריך סאב 2OHM כדי להפעיל את המגבר על 2OHM!!

אין דבר כזה.. אמרתי לך כמה פעמים המגבר רק "רואה" מה ההתנגדות של הסאב ופועל על פי ההתנגדות של הסאב!

נ.ב.

תשמע המגבר עושה מה שאומרים לו לעשות שהוא מגביר בהתנגדויות שהוא יכול עליהם!אם אתה תתן למגבר סאב שהוא יותר ממה שהמגבר יכול עליו הוא פשוט יישרף !

ובקשר שלהוריד את הסאב ל2OHM אין דבר כזה כי הסאב עצמו יוצר 4OHM...

אחי אני רוצה שתבין כל סאב וההתנגדות שלו אי אפשר להוריד לסאב את ההתנגדות שלו ובקשר למגבר המגבר רק נותן את העוצמה לפי ההתנגדות של הסאב.. אז מה שיכול להישרף פה זה רק המגבר במקרה ואתה מפעיל עליו פחות OHM ממה שהוא יכול ! אז לא יקרה לסאב דבר במקרה הזה אבל אני אמרתי לך כדאי שתשמע בקולי ... אני רק רוצה לתת טוב בתגובה הזאת וזהו..

בכללי התשובה היא חד ומשמעי

לא נכונה!

פורסם
יש לי תפיוניר tsw306dvc שזה 2 סלילים אז חיברתי גישור אחד ל פלוס מינוס של סליל אחת ואת הגישור השני ל פלוס מינוס של הסליל השני

זה בסדר איך שחיברתי?! או שזה יכול להרוס תסאב?

אם זה הורס יכולים להסביר לי איך אני יחבר תסאב נכון?

והסאב הזה יכול לרדת ל 2 אום או שלא?

החיבור בסדר גמור רק תבדוק כמה RMS מוציא המגבר בגישור

כדי שלא תשרוף את הסאב

ובכדי לקבל 2 אום מהסאב שלך אתה צריך לחבר את שני הפלוסים ושני המינוסים לערוץ אחד בלבד

מקווה שעזרתי

:shock2::snipersmi
פורסם
החיבור בסדר גמור רק תבדוק כמה RMS מוציא המגבר בגישור

כדי שלא תשרוף את הסאב

ובכדי לקבל 2 אום מהסאב שלך אתה צריך לחבר את שני הפלוסים ושני המינוסים לערוץ אחד בלבד

מקווה שעזרתי-אחי אני הסבירו לי פה את זה 100 פעמים אבל אני לא יודע אולי אתה צודק אבל אני איך שהבנתי לאחר 1000 הסבר שאם אתה מוריד את הסאב מההתנגדות שלו הוא ייהרס..[/QUOTE]

מקווה שעזרתי..

פורסם

אתה עוזר אחי אבל אני לא בטוח כל כך שזה נכון מה שאתה אומר אז אני רוצה שהתותחים הכבדים יענו ואז אני יהיה בטוח ב 100 אחוז תודה על הכל !

אין לי מושג עם הסאב שלי יכול לרדת ל 2 אום מישהו יודע עם הוא יכול או לא?

פורסם

בקיצור החיבור הנכון זה כמו שאתה חיברת, כל גישור לסליל.

זה שהמגבר יכול לעבוד בשני אוהם, מדובר על ערוץ בודד, כלומר עבודה בשני אוהם בגישורתוריד את המגבר לעבודה באוהם מה שיוביל קרוב לוודאי להרס המגבר, לכן הצורה שבה אתה עובד היא הנכונה.

בכל מקרה כיוון הסאב בצורת עבודה כזאת צריך להיות: כיוון של סליל אחד לפי הכללים, לאחר מכן לחבר את הסליל השני בפאזה הפוכה, להתחיל ממינימום ולהגביר את הגיין עד אשר הממברנה עומדת יציבה, לבסוף להחזיר את הפאזה ההפוכה למצב הרגיל. בכל מקרה מומלץ להוועץ במתקין מיקצועי או חבר שמתמצא

בשיפוצים

פורסם

המגבר יתאים פיקס לסאב, כול סליל לחבר בגישור.

צריך הסבר באופן החיבור וכיול להשוואת ההגברה בכול סליל?

תמיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...