Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית ברצוני לציין שיש לכם כאן אחלה פורום.

אני משתתף פסיבי בעיקר ונהנה לבקר כאן מידי פעם.:smile:

אני בעליה הלא מרוצה של רנו סניק 1.6 אוטומטית שנת 2000:-x

הרכב הזה מאכיל אותי קש ותבן ב3 שנים האחרונות למרות שנסע רק 70,000 ק"מ

את תיבת ההילוכים כבר הספקתי לשפץ ע"ח:-x

לעניננו,

אני שוקל כרגע רכישת פיקאסו אוטומטית חדשה.

האם מדובר באותה תיבת הילוכים שמורכבת ברנו סניק?

באם כן, אני מניח שאני אפסול את פיקאסו על הסף.

אמינות תיבת ההילוכים בסניק היא מתחת לכל ביקורת ואיני מתכוון להכנס להרפתקאות הללו בשנית.

אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית.

פורסם

למגאן ולפיקאסו אותה תיבה אוטומטית,AL4 מתוצרת משותפת.

ההבדל העיקרי הוא בדרך הפיקוד שלהן-רגיל ברנו וטיפטרוניק בסיטרואן.

מעניין שדווקא מבעלי מכוניות מתוצרת PSA לא נישמעו תלונות על אמינות התיבה.

אני אישית מכיר 4 מכוניות שמצויידות בתיבה כזו,ולאף אחד לא היו בעיות,כולל המגאן של אחותי,שנת 2001' שגמעה 178K ללא בעיות(למעט 2 חיישנים שהוחלפו).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני שוקל כרגע רכישת פיקאסו אוטומטית חדשה.

האם מדובר באותה תיבת הילוכים שמורכבת ברנו סניק?

באם כן, אני מניח שאני אפסול את פיקאסו על הסף.

אמינות תיבת ההילוכים בסניק היא מתחת לכל ביקורת ואיני מתכוון להכנס להרפתקאות הללו בשנית.

אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית.

בבסיס מדובר באותה התיבה עם שינויים קלים בפיקוד (כפי שציין חן פרחי).

אם אתה מתכוון לשלול את המכונית על הסף - כדאי שתאמר זאת עכשיו (אחרת כל מילה שאוסיף מיותרת). אם אתה עדיין שוקל את הפיקאסו (אחלה רכב), אני אמשיך לפרט.

ממתין לתגובתך

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

התיבה אומנם אותה תיבה כפי שכבר צויין אולם:

הסניק לא תוכננה לסחוב את המשקל העודף לעומת הפיקאסו ["פשוט זרקו את הגיר פנימה ויאללה נוסעיםעל אותם מכלולים של המגאן "]

ידוע לי על מספר לא מבוטל של אנשים שקיללו את הרגע שרכשו את הסניק רוב הבעיות אכן בגיר

ואת המשפט שרשמתי בתחילה [המצוטט] אמר לי מוסכניק במוסך המרכזי של רנו

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

חן חן על התגובות המהירות.

באם כך, אני מניח שבעיית הכשל בגיר תחזור על עצמה גם בפיקאסו שהרי מדובר ביצור משותף (תקנו אותי באם אני טועה)

אנו בחיפושים אחר רכב למש' עם 3 ילדים (כולם בכיסאות בטיחות)

כפי שהבנתם מהצרפתיות ברצוני להתרחק והמזדה 5 לא בדיוק עונה על הדרישה עקב הספסל השני שמתאים ל 2 נוסעים בלבד.

אם כך, מה דעתכם על המזדה פרמסי יד שנייה?

אני יודע שהרכב פחות נוח, אולם לפחות אמינותו אינה מוטלת בספק.

אפשרות אחרונה שחשבנו עליה היא המולטיפה (דגם בנזין בלבד במלאי היבואן) אבל כאן מדובר בפשרה גדולה:

העדר גיר אוטומטי (70% מהנסיעות בעיר בפקקים) רמת בטיחות נמוכה במיוחד.

כמו כן, אני לא חושב שהמוניטין של פיאט טוב יותר מזה של סיטרואן (אבל יתכן ואני טועה)

פורסם
התיבה אומנם אותה תיבה כפי שכבר צויין אולם:

הסניק לא תוכננה לסחוב את המשקל העודף לעומת הפיקאסו ["פשוט זרקו את הגיר פנימה ויאללה נוסעיםעל אותם מכלולים של המגאן "]

הAL4 (אגב, מתוצרת Siemens) מותקנת גם בסיטרואן C8 הכבדה בהרבה מהקסארה ואין איתה בעיות מיוחדות. אמנם היא מוצעת שם רק עם מנועי 2.0 בנזין ודיזל - מנועי ה2.2 דיזל ובנזין באים רק עם ידנית 5/6 הילוכים ומנוע הבנזין 3.0 V6 מגיע עם גיר אחר מתוצרת ZF, אבל ע"פ הוראות היצרן ה AL4 מתאימה למומנט של עד 33NM והפיקאסו אפילו לא מתקרבת אליו.

לדעתי המולטיפלה מכונית מדהימה הן מבחינת שימושיות וטובה מאד מבחינת יציבות ונוחות. המחיר שלה בעבר היה אטרקטיבי ועוד עם מנוע דיזל וחבל שלא זכתה לפופולריות.

כיום עם המחיר הגבוה יחסית והעדר מנוע דיזל יש סימן שאלה על הכדאיות, אך עדיין זו מכונית נוחה עם תא מטען גדול ומרחב אדיר ל 6 מבוגרים עם עודף משקל והכל ב 3.99 מטר!

פורסם

תודה על חוות הדעת.

לא הבנתי על איזה משקל עודף מדובר!!

סה"כ ההבדל בן שתי המכוניות עומד על 95 ק"ג, אני לא מאמין שזה מה שעושה את ההבדל בתיפקודו של הגיר.

אולי הסיבה שאנו לא שומעים על הבעיות בגיר של פיקאסו היא הפופולריות הנמוכה שלה בקרב הנהגים.

שאר הפרמטרים ברכב זוכים לתשבוחות, אבל זה ידוע לי.

****התייעצות לגבי רכבים מבצעים בפורום יעוץ ברכישת רכב****

• תוכן חדש...