Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אנסה להתחיל ישר ולעניין

אני בן 17 ואני בשלבי קניית רכב, אמי מקבלת כסף מביטוח לאומי (מה הקשר ביניהם?)

הגיע דף מביטוח לאומי שעליה למלות אותו ויש 3 סעיפים הקשורים לכלי רכב

א. האם יש בבעלותך או בבעלות אחד מילדיך רכב?

(התשובה לזה בזמן הקרוב תהיה כן)

ב. האם יש לך רשיון?

(לאמי אין רשיון ז''א התשובה היא לא)

ג. אם אין בבעלותך רכב, האם את נוהגת בקביעות ברכב (כולל רכב מעסיק)?

(התשובה נובעת מסעיף ב' והיא לא)

עכשיו השאלה היא כזאת

במידה והרכב יהיה רשום על שמי (וזה מה שאני רוצה) האם התשלום מביטוח לאומי יהיה מושפע מכך?

פשוט מעצם השאלה ניתן להבין שהם לא שואלים סתם אלה עם מטרה!

אני גר עם אמי והרכב יהיה שלי אבל עם זאת אין לה כלל רשיון לרכב ובמידה שאני לא מסיע אותה אין לה נגישות לרכב.

אני מחפש תשובה של 100% ומי שלא מבין בבקשה לא להגיב כי זה באמת עניין חשוב שהמצב עלול להישפע ממנו.

תודה מראש!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

למסכנה הזאת גם אני יכול להגיע...

השאלה הייתה מה ההשלכות על התשלום במקרה ויש בבעלותי רכב.

חשבתי לרשום על שם אחותי או על שם אבי (אחותי בת 23 ואני לא חושב שהיא נחשבת ככפופה לאמי בגיל זה)

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

צבא זה לא ביטוח לאומי

וגם בתוך ביטוח לאומי יכול להיות שהמצב שלך יהיה גרוע יותר ואתה תקבל פחות מאחרים, חוקים מטופשים!

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בקיצור תלך לביטוח לאומי ותשאל, ביטוח לאומי לא עובד לפי הכלל אלא לפי הפרט וכל מקרה לגופו

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אז ככה:

האם מדובר על הבטחת הכנסה ?

אחת מאמות המידה של הביטוח הלאומי לגבי מי שזכאי להבטחת או השלמת הכנסה הינו בעלות על רכב.

לפי הראייה של ביטוח לאומי (לא תלושה לחלוטין מן המציאות , אגב) - מי שביכולתו להחזיק ולממן רכב על כל ההוצאות הנלוות אליו , אינו זכאי לקבל מן המדינה כספים הדרושים לקיומו. קיומו - כלומר האפשרות לחיות בצורה בסיסית : אוכל , בגדים , מקום לינה.

מכיוון שאתה עדיין בחזקת קטין (לפחות מבחינת הביטוח הלאומי , עד גיל 18 ) וסמוך אל שולחנה של אימך , מבחינת ביטוח לאומי אתם עדיין יחידה כלכלית אחת - ואם לך יש את היכולת להחזיק רכב , אז גם לה יש.

זה אולי נראה לך מעוות ולא צודק וכו' - אבל נסיון העבר מלמד שאנשים עושים קומבינות על גבי קומבינות על הביטוח הלאומי ומוציאים כספים שלא מגיעים להם.

לדעתי יש לך שתי אפשרויות :

1. לחכות עם קניית הרכב עד שתהיה בן 18 ואז לא תיחשב תחת חסותה.

2. לצאת מהבית למגורים במקום אחר.גם אז לא בטוח.

שים לב - אם אתה קונה רכב במצב הנוכחי - אמך לא תהיה זכאית לקבל החזרים מהביטוח הלאומי.

קרא כאן :

http://btl.gov.il/btl_indx.asp?name=avt_ahn&type=g

פורסם

כל עוד אתה פחות מ 18, אתה בחסות הוריך ולפי חוק ביטוח לאומי הוריך גם מקבלים עבורך מביטוח לאומי קצבת ילדים. ולכן זכותו של ביטוח לאומי, לבדוק וגם להחליט על הפסקת תשלומים במידה ואתם חורגים מהכללים. איני קובע שזה בסדר או לא משום שזה לא המקום להתווכח אם חוקים אלו צודקים או לא. ובכלל אני לא בטוח כלל שכל הנושא עצמו שהעלת קשור לפורום הזה של מכוניות אבל זו כבר החלטה של מנהלי הפורום.

פורסם

תודה שמר!

תודה רבה על תשובתך המלאה והמפורטת!

אז מה שנשאר לי זה לרשום את הרכב על אחותי או על אבי כן?

ואני לא רואה את עצמי כיחידה אחת כלכלית כי זה הכסף שלי פרטי ללא כל קשר לאמי! וגם התחזוקה עליי!

יש מצב אני אפנה אליך בפרטי מאוחר יותר פשוט אני רץ עכשיו ולא עולים לי כל הדברים שהייתי מעונייף לכתוב\לשאול

שוב תודה רבה לך!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

זה לא משנה מה אתה רואה את עצמך - זה מה הביטוח הלאומי רואה.

אם אחותך או אביך קשורים בצורה כלשהי לאמך (מזונות או כל דבר אחר) - גש לשאול בביטוח לאומי לפני רכישת האוטו , שלא תעשה נזקים בלתי הפיכים.

פורסם

יש לי עוד קצת זמן

שמר, אכן אבא שלי משלם לאמי מזונות ואת הסכום קב בית המשפט כאשר הם התגרשו, אתה מאמין זה יכול להישפע מכך שיהיה לואוטו?

אני מאמין שלא אבל מה היא דעתך?

אחותי כרגע מתחתנת אך עדיין גרה עם אמי.

ושוב תודה רבה לך על עזרתך!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אל תשחק באש !

זה בכלל לא משנה על שם מי הרכב, ברגע שאתה גר עם אמך, גם אם הרכב רשום על שם מישהו אחר, הקצבה יכולה להשלל אם מדובר הבטחת / השלמת הכנסה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מדינה מסריחה!

מה בעצם קורה פה- יש כאן ילד עצמאי לחלוטין מבחינה כלכלית (וכל הכבוד לך על זה, אגב)

שרוצה לשדרג לעצמו את איכות החיים ברכב, ואני מתאר לעצמי שהוא לא יקנה פורש קררה GT..... והמדינה מחפשת לעשות ממנו מליונר, כאילו כל ילד שיכול לקנות פיאט אונו 89 יכול לפרנס משפחה שלמה- גם אם בפועל הוא לא קשור אליהם

סליחה שאני נכנס כאן לפילוסופיות- אבל ילד כזה, שמגלה היום שלא כדאי לו כלכלית לעבוד ולהרוויח כסף על מנת לשדרג את עצמו מאבד לחלוטין את המוטיבציה לעבוד, את ההמשך תדמיינו לבד

במקום לעודד אנשים לעבוד ולהתקדם המדיניות היא לדכא את החשק לעבוד ומייצרת פרזיטים :evil: (והכוונה היא לא אלייך)

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

אתה לא לגמרי צודק.

אם הילד עצמאי כלכלית ומרוויח כסף, אין שום סיבה שהוא לא יעזור לאימו במקום לקנות רכב - זאת הראייה של המדינה.

כמו ששמר רשם, יש הגיון מאחורי הדבר הזה כי נעשו הרבה מאוד קומבינות.

פורסם
כל עוד אתה פחות מ 18, אתה בחסות הוריך ולפי חוק ביטוח לאומי הוריך גם מקבלים עבורך מביטוח לאומי קצבת ילדים. ולכן זכותו של ביטוח לאומי, לבדוק וגם להחליט על הפסקת תשלומים במידה ואתם חורגים מהכללים. איני קובע שזה בסדר או לא משום שזה לא המקום להתווכח אם חוקים אלו צודקים או לא. ובכלל אני לא בטוח כלל שכל הנושא עצמו שהעלת קשור לפורום הזה של מכוניות אבל זו כבר החלטה של מנהלי הפורום.

למיטב ידיעתי (ובמקרה היום ראיתי טופס לזיכוי במס הכנסה) הועלה רף הגיל ל-19.

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...