Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דא"ג, נראה לי ש 205 יורדת מהפרק.

כתוב בתקנון שהדשבורד המקורי צריך להיות באוטו, שלם ותקין.

איזה דש בורד של 205 יעמוד במרוצי ראלי, כשבבורות של איילון הוא מתפרק?:-D

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יניב

הכוונה ל5 זה המינימום שפותחים קטגורייה, אם יש 7 ? עוד יותר טוב ,דרך אגב זה יכול להיות מסלול או ראלי או ספרינט או HILL CLIMB מה שיהיה זמין

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

דני

שאלה שבטח מעניינת את כולם ולכן אציג אותה כאן .

בתקנון מוזכרות בעצם 2 קטגוריות או קבוצות משתתפות - הראשונה עד 1600 סמ"ק והשנייה 2 ליטר טורבו .

הראשונה זו A-6 בתקנון ה-FIA והשנייה N-4 , אם אינני טועה .

נכון לתקנון 2006 של ה-FIA שונו מעט התקנות וקטגוריית ה-A-6 מתחרה יחד עם קבוצה N-3 , 2

עד 2 ליטר ללא שינויים ...

מעבר לרעיון ה-CUP (שהוא מבורך בפני עצמו ) האם מי שרוצה להכין רכב עד 2 ליטר לדוגמא , למירוצי הראלי יוכל להתחרות , גם אם לא יהיו 5 מכוניות בקטגורייה והוא יתחרה לדירוג הכללי .

אתן את עצמי כדוגמא לצורך העניין - אלפא 145 1.7 - כן או לא מבחינת תקנון ולא אם כדאי או לא ...

אני יודע שכיום יש 205 GTI 1.9 וכמובן הסיאט והסיטרואן ZX גם הן אם אני לא טועה מעל 1600 סמ"ק .

טוב זהו כתבתי יותר מדי .

דובי

attachment.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
מה שכולכם צריכים להבין זה שבסוף אין הרבה הבדל בקטגוריית ה 2X4 ביו הרכבים. רובם נעים בין 110 ל 120 כ"ס.

אלון.

אלון,

נראה לי שיש פה איזה קצר בתקשורת, או שמפאת גילי הקשיש, תקנות שהיו רלוונטיות לפני 10 שנים, לא תקפות כיום.

כשאני התחריתי ב GOLF CUP, השינויים היחידים שהיו מותרים לביצוע ברכב (למעט שינויים בטיחותיים)הם בולמים,קפיצים,בלמים(רפידות בלבד) וצמיגים.

אין שום סיכוי ש 205 1400 תגרד משהוא שאפילו קרוב ל 110 כ"ס, לצערי, כנראה משהוא שנראה יותר קרוב לחצי.

משהוא הישתנה מאז או שאני לא מבין משהוא?

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
דני

שאלה שבטח מעניינת את כולם ולכן אציג אותה כאן .

בתקנון מוזכרות בעצם 2 קטגוריות או קבוצות משתתפות - הראשונה עד 1600 סמ"ק והשנייה 2 ליטר טורבו .

הראשונה זו A-6 בתקנון ה-FIA והשנייה N-4 , אם אינני טועה .

נכון לתקנון 2006 של ה-FIA שונו מעט התקנות וקטגוריית ה-A-6 מתחרה יחד עם קבוצה N-3 , 2

עד 2 ליטר ללא שינויים ...

מעבר לרעיון ה-CUP (שהוא מבורך בפני עצמו ) האם מי שרוצה להכין רכב עד 2 ליטר לדוגמא , למירוצי הראלי יוכל להתחרות , גם אם לא יהיו 5 מכוניות בקטגורייה והוא יתחרה לדירוג הכללי .

אתן את עצמי כדוגמא לצורך העניין - אלפא 145 1.7 - כן או לא מבחינת תקנון ולא אם כדאי או לא ...

אני יודע שכיום יש 205 GTI 1.9 וכמובן הסיאט והסיטרואן ZX גם הן אם אני לא טועה מעל 1600 סמ"ק .

טוב זהו כתבתי יותר מדי .

דובי

דובי

אתה יכול להכין כל רכב שתרצה כמובן לפי תקן FIA ,אבל לא תהיה מדורג כי אין קטגוריה כזו,

או שעוד4 יכינו רכב דומה ואז תהיו קטגוריה

פורסם
אלון,

נראה לי שיש פה איזה קצר בתקשורת, או שמפאת גילי הקשיש, תקנות שהיו רלוונטיות לפני 10 שנים, לא תקפות כיום.

כשאני התחריתי ב GOLF CUP, השינויים היחידים שהיו מותרים לביצוע ברכב (למעט שינויים בטיחותיים)הם בולמים,קפיצים,בלמים(רפידות בלבד) וצמיגים.

אין שום סיכוי ש 205 1400 תגרד משהוא שאפילו קרוב ל 110 כ"ס, לצערי, כנראה משהוא שנראה יותר קרוב לחצי.

יניב

התקנות אותם תקנות,מה שהיה מותר , מותר גם היום,

הנקודה היא שכ"ס זה לא הדבר הכי חשוב ברכב ראלי,

205 עם 75 כ"ס יכולה ליתמודד עם רכב של 100 כ"ס,

תלוי בנהג וכמה המסלול טכני!!!

פורסם
דובי

אתה יכול להכין כל רכב שתרצה כמובן לפי תקן FIA ,אבל לא תהיה מדורג כי אין קטגוריה כזו,

או שעוד4 יכינו רכב דומה ואז תהיו קטגוריה

כמובן שלהכין אפשר השאלה היא הכדאיות...? וכמובן גם הדירוג הכללי . אני יודע שבחו"ל מכונית שאין לה קטגורייה נחשבת לקטגורייה שמעליה , וגם מקבלת מיקום בדירוג הכללי .

השאלה היא באם ההשתתפות תהיה פתוחה לכולם או רק למי שיהיה ב-2 הקטגוריות הקיימות ?

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

בואו נסכם דברים

אין כבר ויכוח על קאפ? מכוניות זהות מאותו דגם,אותו מנוע,אין שום שינויים מכניים,לא קוסמטים, תאומי סיאם למעט תקני בטיחות. מינימום 5 לפתיחת קאפ

קטגורייה!!

המגמה בעולם היא קטגורייה1.6 גרופ N או 4X4 גרופ N 4 לא גרופA יקר להחריד

אבל זוהי התחלה , בעתיד אם יהיו לחצים ממתחרים או שינוי מגמה אני משוכנע שתמצא אוזן קשבת

בהתאחדות כי האינטרס משותף.

לא דיברנו על מושג הכי חשוב , רישוי לנהג מירוצים (NOVICE? ?) מתחיל

מירוצי מכוניות

פורסם

אני מעוניין ללמוד נהיגת מרוצים ושטח.

איפה אפשר. (או עם יש משהוא שמתנדב.?)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

לא הייתי פוסל את הסיוויק על הסף בזלזול כזה.

מדובר ברכב שבתור התחלה יותר אמין בהרבה מרוב המכוניות שצויינו כאן, ובעיקר לחבר'ה שמחפשים להריץ קאפ שלהם כדי לצמצם עלויות זה קורץ לדעתי.

בנוגע למה שאלון אמר לגבי זה שהסיוויק "לא מתנהגת" בתור התחלה אני ממש לא מבין איך זה קשור, הרי הרכב הולך לעבור שינויים רציניים למדי כדי להתאים לתחרויות ראלי, מן הסתם ההתנהגות שלו תשתפר פלאים... וסתם כדרך אגב (למי שלא יודע), לסיוויקים הישנות, בעיקר אלו של 92-95, יש תצורת מיתלים לא רעה בכלל עם הרבה מאוד פוטנציאל, ולא נתחיל לדבר על זה שהמנועים שלהם טובים מאוד ובעלי קירור יעיל ביותר.

בתכלס, אפשר לחשוב שאימפרזה זה האוטו הכי מתנהג בעולם... זה הרי לא מונע מאף אחד מהנוגעים בדבר לדבר על האימפרזות כאילו הן הדבר.

באמת שאתם עושים כאן עוול להרבה מכוניות בצורה הזו, מי שרוצה להריץ ליגת קאפ ראוי לו שיבדוק כמה דברים כמו עלות רכבים, זמינות חלפים ועלות חלקים שהכרחיים למירוצים.

אני בטוח שיש הרבה מכוניות שנותנות פייט מצויין לכמה מהרכבים שצויינו כאן.

עוד גורם שאני אישית הייתי מסתכל עליו הוא גודלו הפיזי של הרכב בהקשר של מרחק הכלוב מהנהג וגובהו, זה בעיקר חשוב עם חלק מהמתחרים הם אנשים גדולי מידות כדי לשמור על סף בטיחות גבוה.

המבחן הזה יכול להיות מאוד פשוט - לוקחים את החבר הכי גבוה, שמים לו קסדה על הראש כדי להגביה אותו עוד יותר ורואים אם הוא נוגע בגג הרכב אם הוא ממש קרוב ואפילו לקחת חתיכת צינור כמו שמשתמשים בו לכלובים ולשים לו אותו מול העיניים כדי לדמות את הקשת הקדמית של הכלוב.. אולי זה ממש מפריע לשדה הראיה.

מוטי

פורסם
אלון,

יניב

לא הבנתי את השאלה - בסה"כ ציינתי מה קיים כיום ולמה עדיף 106. ל 106 1.4XSI יש למיטב ידיעתי כ - 95 כ"ס וזה מאוד תחרותי. לידיעתך אני התחריתי עם 205 ראלי עם 69 כ"ס בגלגלים - מדוד וסיימתי תמיד במקומות גבוהים ולא פעם גם על הפודיום. כשהרכב עבר אובר-אול הוא כבר ממש נהיה תחורותי וגם אז אני לא מאמין שהמנוע בן ה 17 שנים הוציא מעל 100 כ"ס. בקיצור - עם רכב בטיחותי ואמין - עם מתלים טובים וכל דבר בין ה 85 ל 100 כ"ס אתה יכול להיות תחרותי גם בגרופ של עד 1.6 - אני מוכן להוכיח את זה שוב לכל אחד. - מספיק רק להסתכל על התוצאות המעולות שקובי כהן משיג עם אותה 205ראלי 1.3 ומתלים רגילים.

אני מאמין וכך תמיד האמנתי שבגרופ הזה עוד 10 וגם עוד 20 כ"ס לא עושים את ההבדל - ממילא אין אחיזה ל 2 על ארבע בפתיחה וביציאות מהסיבובים (לרובם ככולם אין LSD) והיות ואין ישורות מטורפות אז הכוח פחות משמעותי לעומת דברים אחרים כמו מתלים, צמיגים, אמינות ומעל לכל יכולת אישית של הנהג ונהג המשנה.

עובדתית גם ה GTI1.9 (למיטב ידיעתי משופרת ועם מעל ל 130 כ"ס) גם ה ZX2.0 (עם 150 סוסים) לא היו יותר חזקות עד היום בסוג זה של אירועים.

מקווה שהבהרתי את עצמי.

אלון

פורסם
יש לי שאלה אם לרכב יש גג נפתח

ואני מפרק אותו ושם במקומו שני פתחי אויר, זה תקני?

או שזה תלוי לאיזה קטגוריה אני משתתף

למיטב זכרוני כבר שאלת ונדב ענה לך. צריך גג אטום לחלוטין - מחליפים את קליפת הגג לגג פח. אח"כ אתה רשאי להתקין פתחי איוורור - לא סיפור גדול.

אלון

פורסם

מדובר ברכב שבתור התחלה יותר אמין בהרבה מרוב המכוניות שצויינו כאן, ובעיקר לחבר'ה שמחפשים להריץ קאפ שלהם כדי לצמצם עלויות זה קורץ לדעתי.

בנוגע למה שאלון אמר לגבי זה שהסיוויק "לא מתנהגת" בתור התחלה אני ממש לא מבין איך זה קשור, הרי הרכב הולך לעבור שינויים רציניים למדי כדי להתאים לתחרויות ראלי, מן הסתם ההתנהגות שלו תשתפר פלאים... וסתם כדרך אגב (למי שלא יודע), לסיוויקים הישנות, בעיקר אלו של 92-95, יש תצורת מיתלים לא רעה בכלל עם הרבה מאוד פוטנציאל, ולא נתחיל לדבר על זה שהמנועים שלהם טובים מאוד ובעלי קירור יעיל ביותר.

מוטי

אני פוסל את הסיוויק, בדיוק בגלל מה שהעלת - אין חלקים להסבה בארץ - חלקי הצרפתיות זמינים יותר וכדי להפוך סיוויק ל"מתנהגת" צריך יותר כסף מכדי להגיע למצב זהה בצרפתיה ממוצעת. בסוף הרוב (אם לא הכל) זה כסף.

נראה לי שעובדתית הצרפתיות יותר נפוצות בתחום זה של ראלי וראלי ספרינט ולא בלי סיבה...

אלון

פורסם

בתכלס, אפשר לחשוב שאימפרזה זה האוטו הכי מתנהג בעולם... זה הרי לא מונע מאף אחד מהנוגעים בדבר לדבר על האימפרזות כאילו הן הדבר.

מוטי

קודם כל , אני אוהב אותך!!! סוף סוף מישהו אומר מילים טובות על הונדה סיוויק...

ולמה בדיוק אתה מתכוון לגבי פוטנציאל תצורת המתלים? שווה להשקיע בהחלפת בולמים?

עמרי (נוהג בהונדה סיוויק DX ידנית , מודל 95)

וואלאק אתה!!

פורסם
קודם כל , אני אוהב אותך!!! סוף סוף מישהו אומר מילים טובות על הונדה סיוויק...

ולמה בדיוק אתה מתכוון לגבי פוטנציאל תצורת המתלים? שווה להשקיע בהחלפת בולמים?

עמרי (נוהג בהונדה סיוויק DX ידנית , מודל 95)

אף אחד לא דיבר מילים רעות על הסיויק (לפחות לא אני) אלא נטען (על ידי) שלמירוצי ראלי וראלי ספרינט ה 106 ואפילו ה 205 הצרפתיות עדיפות ואם תקרא בעיון את מה שכתבת - תבין גם למה.

לא סתם - יש יותר PSA המשמשות לראלי באירופה ובכלל בעולם (אני חושב) מאשר סיוויקים למיניהם או הונדות בכלל.

אין ספק שבמירוצים אחרים - יש גם יתרונות אחרים רבים להונדה ומנועים שלהם ואולי גם לסיויק.

אלון

• תוכן חדש...