Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קסם האברט

השושנים
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*בתמונה מצורפת:

אוטוביאנקי אבארט דור 1 ואחרון 1985.

אילן ,פ

תודה רבה על התמונה של הדור הראשון היתה לי כזו בצבע הזה מודל 76

אוטו כחית מחמד , דרך אגב הרכב עם טיפולים מתאימים היה מאוד אמין וגרם שימחה רבה לבעליו

פורסם
בזמנו, אבא שלי עבד בסוכנות לנצי'ה,

הוזמנו ע"י שגרירות מסויימת (כנראה האיטלקית, לא שאלתי) כמות קטנה של אוטוביאנקי אבארט' והוא ועוד כמה חברים קיבלו לידיהם את התפקיד להעבירם לשגרירות מהסוכנות, בקיצור לא אסבך אותכם ביותר מידי פרטים, רק אומר שאבא שלי הגיע על השעון ל180 קמ"ש ואז הוא החליט שזה מספיק לו וירד למטה ושאר החבר'ה החלו להתרחק ממנו.

כמה שאבא שלי אהב ועדיין אוהב את הרכב הזה, שעושה לי טוב על הלב בכל פעם מהפעמים הנדירות שיוצא לי לראותו...

שי.

שי שלום

ברשיון האבארט שלי בסעיף מקוריות מצויין 'דיפלומטי'.

אם הסיפור של אביך היה בשנת 1984 יתכן ואנחנו סוגרים מעגל מעניין.

מבין שזה היה ישום המלצת היצרן לביצוע הרצה לרכב חדש, כשירות ללקוח...

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
שי שלום

ברשיון האבארט שלי בסעיף מקוריות מצויין 'דיפלומטי'.

אם הסיפור של אביך היה בשנת 1984 יתכן ואנחנו סוגרים מעגל מעניין.

מבין שזה היה ישום המלצת היצרן לביצוע הרצה לרכב חדש, כשירות ללקוח...

שי

בשום המלצה של היצרן האיטלקי לא כתוב שאסור להעלות טורים במנוע, להייפך המנועים האיטלקיים דורשים זאת....שמן איכותי נוזל קירור מתאים וטיפולים בזמן ו-.............יד אוהבת ומבינה והמנועים הנ"ל למרות תדמיתם יאריכו חיים-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לא מדוייק.

בשנים שבה יוצרה האבארט רמות הדיוק בעיבוד מתכות לא היו כמו בימינו וההרצה נידרשה על מנת להתאים את חלקי המנוע הנעים(בעיקר טבעות אטימה)היטב.

דווקא מנוע האבארט,בניגוד למנועי אלפא למשל,לא האריך ימים,בשל יחס דחיסה גבוה ומהירות פעולה גדולה.

לא היה נדיר להיתקל במכוניות כאלו שמנוען לא גמע אפילו 100,000 ק"מ.

אגב הרצה,במכוניות גרמניות עד היום יש הוראות הרצה קפדניות למדי(פולקסווגן,ב.מ.וו).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לא מדוייק.

בשנים שבה יוצרה האבארט רמות הדיוק בעיבוד מתכות לא היו כמו בימינו וההרצה נידרשה על מנת להתאים את חלקי המנוע הנעים(בעיקר טבעות אטימה)היטב.

דווקא מנוע האבארט,בניגוד למנועי אלפא למשל,לא האריך ימים,בשל יחס דחיסה גבוה ומהירות פעולה גדולה.

לא היה נדיר להיתקל במכוניות כאלו שמנוען לא גמע אפילו 100,000 ק"מ.

אגב הרצה,במכוניות גרמניות עד היום יש הוראות הרצה קפדניות למדי(פולקסווגן,ב.מ.וו).

חן חלילה לי מלחלוק עליך אבל....הממוצע של האסקונה לפני רינגים בגלל צריכת שמן היה 80000 לגולף

העובדת בסיבובי מנוע רגועים 95000-120000 לאנציות 80000 שוב להזכירך מדובר בסוף שנות השיבעים תחילת השמונים כך שיחסית לתקופה לא נחשב המונע הנ"ל לחריג כמובן שהמלצתי היא לא בתקופת ההרצה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

תשמע, אתה יכול להיות רגוע!

מבירור שערכתי עם אבי, התברר לי שהרכב היה ממודל MK1 אי שם בשנות השבעים,

וטעות נוספת שלי היא שהרכב נמסר לאו"ם ולא לשגרירות האיטלקית....

עכשיו אתה רואה איך שלך החזיקה מעמד עד היום?:wink:

שי.

פורד פיאסטה 83':arrow:

פורסם

אילן לשאלותיך

הרכב היה ברשותי עד שנת 98

הסמל (עקרב)בדש בורד היה שיך לסט שלושת השעונים עם השנים השעונים הורדו למטה

לוח השעונים הראשי היה שני שעונים עגולים גדולים

פורסם

רן,שרשור יפיוף פתחת!!!

שרשור שכמובן גם לי מעלה נשכחות.אני נוהג לא אחת להזכיר ולספר כמה שאבתי את אהבתי למכוניות

(ברזלים כמובן)בכלל ולסובארו הישנות בפרט מאחד מאחי,שהחזיק צרור לא מבוטל של רכבים משנות

ה-70-60,חלקן נדירות מייבוא אישי,אחד כזה שנהג להחנות כל חודש בחנייה יפיפיה חדשה.

אחד הזכרונות היותר יפים מהמאגר שצבר הייתה ביאנקי שנת 72 מייבוא אישי,הגה עץ גדול ומקורי,

מד טורים,ותוספות מיוחדות נוספות שרק הוא זוכר.אני זוכר שהקטן הזה נסע,ועוד איך נסע,עד כדי כך

שבשלב מסוים נקרעה האמבטיה עד לשאסי שהתנתק.לא מפירפורים,לא מסבסובים, ולא מנסיעה ברוטלית,

אלא מפאת המנוע החזק שהיה שם,שבזמנו אני זוכר שאמר כי מנוע של אברט יושב לו תחת מכסה המנוע.

אהבתי מאוד את הרכב וחבל היה למכור דבר מיוחד שכזה עם צליל ערב לאוזן,ממש קלאסיקה בעיני.

פורסם

אפרופו הסיפור על אנשים שלא ידעו שיש להם אבארט- אחד הסיפורים הכי משעשעים ששמעתי היה של חבר ששיכנע את אבא שלו לרכוש לו בראשית שנות ה 80 "אוטוביאנקי אלברט" (כן.אלברט) מכיוון ש"יש 5 הילוכים"-מה שהפך את הרכב לחסכוני ביותר בנסיעות לאוניברסיטת באר שבע.

אני זוכר שבימי טורבו העליזים היו מודעות בסגנון "נוסע לאיטליה-מוכן להביא פלאגים לביאנקי אבארט תמורת קומיסיון".

היו ימים...

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

The BX was actually a nice car. But I was looking for a sport/sporty car and wanted a bit more performance. What I did was wait about an extra year until I had a bit more money and bought an Alfa Romeo Spider instead. The Abarth was a cute little car - but I still think the Alfa was more fun :D

• 5 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...