Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.רציתי לדעת איזה כבל פלוס עובר בהונדה סיויק 99 מהאלטרנטור למצבר?

2.ואם יש לי משיכה של 1000RMS סך הכל באוטו איזה כבל אני צריך שם?

3.ואם יש איזה טיפ לדעת לפני שאני מחליף את הכבל?

4.ואם צריך להחליף גם את המינוס או שאין צורך?

5.אמרו לי שכבל של רתכת יכול להיות מעולה כי הוא אמור לעבוד בעומסים גבוהים והוא מוליך מצויין,זה נכון? וניתן להשיג אותו גם בזול,גם זמין יותר מכבלים של אוטו ייעודיים

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם

למשיכה של 1000 ומעלה ממליץ לך לעבוד עם 4 gauge

כבלי רתכת זה בהחלט פיתרון מקובל ויעיל בעיקר בשל העובדה שהם לא נופלים מכבלים רגילים יתרה מכך זולים יותר לרכישה.

יש לנו משתמש בפורום שאצלו כבלי רתכת רצים בכל האוטו וזה כולל גם מהאלטרנטור למצבר ואין שום בעיה עם הדבר.אתה יכול להתייעץ איתו..

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
1.רציתי לדעת איזה כבל פלוס עובר בהונדה סיויק 99 מהאלטרנטור למצבר?

2.ואם יש לי משיכה של 1000RMS סך הכל באוטו איזה כבל אני צריך שם?

3.ואם יש איזה טיפ לדעת לפני שאני מחליף את הכבל?

4.ואם צריך להחליף גם את המינוס או שאין צורך?

5.אמרו לי שכבל של רתכת יכול להיות מעולה כי הוא אמור לעבוד בעומסים גבוהים והוא מוליך מצויין,זה נכון? וניתן להשיג אותו גם בזול,גם זמין יותר מכבלים של אוטו ייעודיים

1.השאלה הייתה בגלל שאם רץ כבל 6 אז אין כל כך הרבה טעם להחליף

3.אם יש עם זה איזו בעיה או איזה משהו שאמור להפריע שאני אמור לדעת ממנו לפני ההחלפה.

4.מה לגבי המינוס,מומלץ להחליף או שאין טעם כי הרכב כולו הוא מינוס?

פורסם

אבל הבנתי שיש משהו בגלל הAC\DC משהו כזה...

רגילים לעבוד עם מתח גבוה ולא זרם גבוה משהו כזה...

לא מבין בזה כל כך בגלל זה לא יכול להסביר את עצמי.

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

אין קשר אם זה כבל רתכת או כבל של טילים....

קשור עובי הכבל עצמו,

על 1000 וואט RMS ,ברכב ממוצע של 4-5 מטר כבל רץ, אתה יכול להשתמש בשקט ב4G.(מכסה 1200 וואט RMS באורך של עד 5 מטר).

ואין לך מה לגעת בכבל של האלטרנטור.

תריץ 4G וזה מספיק, אם יש לך 2 מגברים ומעלה, תצתרך מפצל, ואז תוכל להוציא לכל מגבר כבל 8G מהמפצל,וזה מספיק.(לא יותר מ45 ס"מ כבל בין המפצל למגברים- מעבר ל45 ס"מ תתקין 4G גם מהמפצל).

בהונדה יש לך בכל מקרה אלטרנטור שמוציא עד 70 אמפ"ש.

זה גם גודל הפיוז המקסימלי שניתן להתקין על 4G.

אם מערכת החשמל שלך צורכת יותר מ70A,עם הצריכה של האודיו, תצתרך לשפץ את האלטרנטור , או להחליף אותו בהתאמה.

למרות שלא נראה לי שתצתרך כי זה רק 1000 וואט RMS.

וכבר ראיתי יותר מזה על סיוויק, על אלטרנטור סטנדרטי.

under construction..

פורסם
1.השאלה הייתה בגלל שאם רץ כבל 6 אז אין כל כך הרבה טעם להחליף

3.אם יש עם זה איזו בעיה או איזה משהו שאמור להפריע שאני אמור לדעת ממנו לפני ההחלפה.

4.מה לגבי המינוס,מומלץ להחליף או שאין טעם כי הרכב כולו הוא מינוס?

1. אין קשר לעובי הכבל, תבדוק את הנפילת מתח בין האלטרנטור למצבר. אם היא מעל 0.3V אני ממליץ להחליף או להוסיף כבל במקביל. לשיפור המוליכות.

3.אין שום בעיה.

4.אין ממש טעם. יש של כ 0.02-0.05V ממש זניח.

תמיר

פורסם

איך אני בודק את הנפילת מתח בין האלטרנטור למצבר?

מפעיל את כל מערכות החשמל ברכב,כלומר מזגן,מפשיר אדים,מערכת,פנסים,אורות ערפל וכל מה שניתן ואז מחבר את המכשיר שמודד מתח לאן?

(האמת חיכיתי לתגובה שלך תמיר).

עכשיו חוץ מזה,אם יש נפילה שכזו בין האלטרנטור למצבר,מה המשמעות בפועל?כלומר מה גורם לזה?

פורסם

נתחיל בזה שהזרם שזורם בפלוס, זורם גם במינוס.

נעבור הלאה..

אם יש מפל מתח גדול בין האלטרנטור למצבר, משמע הכבל גורם למפל מתח.

נעבור הלאה...

עכשיו בוא נדמה מצב תיאורטי:

נניח שיש לך משיכה של 1000 וואט אר אמ אס. ממגבר לא כל כך נציל, CLASS AB.

ונניח שנעשה אותה במצב השיא שלה כמובן .. כשאתה בעצם מקבל את ה1000 וואט הללו.

ונניח שברגע שאתה מושך 1000 וואט אר אמ אס, המתח ברכב שלך נשאר 14 וולט.

בשביל ה1000 וואט הללו, אתה צריך לא פחות מ1500 וואט חשמל.(מצב אידיאלי, אני היתי מהמר על יותר)

1500 וואט, לחלק למתח של 14 וולט, זה בעצם 107 אמפר.

בתנאי שכל המצב הזה עונה למצב ברכב שלך, עם כבל של 8 גייג באורך כימעט -1- מטר, יהיה לך מפל מתח של 0.2 וולט.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

נניח נניח ונניח שום דבר מימה שרשמת לא מדוייק ולא רלוונתי.

את הרב מודד תכוון על 2V. את הההדק הפלוס תחבר ביציאה של האלטרנטור,

את ההדק של המינוס תחבר לפלוס של המצב.

תפעיל בעוצמה מקסימלית+פלוס אורות+מזגן תרים את סיבובי המנוע ל2000-3000 טורים,

ותראה מה מראה המולטימטר.

תמיר

פורסם
נתחיל בזה שהזרם שזורם בפלוס, זורם גם במינוס.

נעבור הלאה..

אם יש מפל מתח גדול בין האלטרנטור למצבר, משמע הכבל גורם למפל מתח.

נעבור הלאה...

עכשיו בוא נדמה מצב תיאורטי:

נניח שיש לך משיכה של 1000 וואט אר אמ אס. ממגבר לא כל כך נציל, CLASS AB.

ונניח שנעשה אותה במצב השיא שלה כמובן .. כשאתה בעצם מקבל את ה1000 וואט הללו.

ונניח שברגע שאתה מושך 1000 וואט אר אמ אס, המתח ברכב שלך נשאר 14 וולט.

בשביל ה1000 וואט הללו, אתה צריך לא פחות מ1500 וואט חשמל.(מצב אידיאלי, אני היתי מהמר על יותר)

1500 וואט, לחלק למתח של 14 וולט, זה בעצם 107 אמפר.

מיק מיק ,מאיפה הגעת לזה???

מה יש להניח? מגבר CLASS AB שנותן 1000 וואט RMS??? אני עדיין לא ראיתי כזה.

ופרט לכך לפי החישובים שלך, יש לי באוטו 131 אמפר.

ולפי זה אני צריך כבל של 0G, ואני לא מבין איך הברייקרים שלי (70A) עומדים בזה?

ואיך האלטרנטור הסטנדרתי שלי שמפיק 70 אמפ"ש,לא קורס.

קיצר,פול שטויות בפול ווליום.

under construction..

פורסם

צודקים, אני כניראה לא יודע על מה אני מדבר...

אני המצאתי את הכל עכשיו.... מצטער.

-פותח התרד חשש לגבי מפל מתח בכבל המתח שעובר בין האלטרנטור לבין המצבר.-

נתתי לו מצב תיאורטי של משיכה מטורפת במצב שיא של הספק חזק ולא נציל מבחינת חשמל, עם כבל בעובי X.

באתי להמחיש לו במצב שיא, מה ההשלכות של משיכה עם כבל בעובי X.

אם דבר פשוט כזה אינכם יכולים להבין, הבעיה חמורה ואינני הגורם המטפל.

אז כל ניסוח טיפשי וילדותי של, "פול שטויות בפול ווליום" , זה באמת מעיד על הרבה הבנת הנקרא והרבה הבנה בתחום.

סייג לחוכמה - שתיקה, ויפה שעה אחת קודם.

GREEN MONSTER, תוריד טורים, ואל תקפוץ בראש, קודם לקרוא, להפנים, רק לאחר מכן לתת ביקורת. (במידת הצורך כמובן)

יש למישהו בעיות עם זה ? שמח, לא איכפת לי.

לילה מצויין ! :)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

יש מגברי AB שמספקים 1000W אבל לצורך העניין זה לא משנה אם מדובר במגבר אחד או בכמה מגברים.

בגלל שבדרך כלל אנחנו שומעים מוסיקה ולא TEST TONES צריכת הזרם המקסימלית היא לא דבר שנגיע אליו באופן רציף אלא רק לפרקי זמן קצרים.

NEO תדפדף בלינק הבא לטבלה הראשונה וקרא את הפיסקה הקצרה שמעליה:

http://www.bcae1.com/wire.htm

קח בחשבון שאם אתה רוצה להתחרות בEMMA למשל ושלא יורידו לך ניקוד אז יש לפעול לפי הטבלה שלהם שהיא יותר שמרנית.

פורסם

[

אז כל ניסוח טיפשי וילדותי של, "פול שטויות בפול ווליום" , זה באמת מעיד על הרבה הבנת הנקרא והרבה הבנה בתחום.

סייג לחוכמה - שתיקה, ויפה שעה אחת קודם.

GREEN MONSTER, תוריד טורים, ואל תקפוץ בראש, קודם לקרוא, להפנים, רק לאחר מכן לתת ביקורת. (במידת הצורך כמובן)

דבר ראשון,קראתי ,לא הפנמתי כי אני חושב שאתה לא צודק,ולכן הביקורת,כי אני לא אוהב את "ההנחות" שלך.

אז בוא "נניח" שאתה צודק,אז לפי דבריך,

בוא נניח שיש לנו ברכב אלטרנטור סטנדרטי של 70 אמפ"ש (לגיטימי לא?), זה אומר שמקסימום ניתן לחבר עליו 980 וואט RMS לא? (עפ"י החישוב שלך 70amp X 14V=980 watt RMS.).

אז כן נראה לי שאתה טועה.

כי לפי מה שאתה אומר,הכבל 4G שעובר אצלי ואצל אחי ברכב היה ניתך מזמן,וכל שניה הברייקרים שלי היו קופצים וכל הפיוזים אצלי במערכת היו נשרפים(מה עוד שעל מגברים של 1200 וואט RMS מותקן פיוז של 70אמפר (כלומר ב980 וואטRMS הפיוז היה נשרף לא?).

ואגב לפי הטבלה(והטבלה אף פעם לא משקרת), 1200 וואט RMS באורך של4-5 מטר יושבים על כבל 4G ופיוז של 70 אמפר מקסימום.

אז גם זו טעות???

אז או שכל העולם טועה ורק מיקמיק צודק או שאני כבר לא יודע מה.

לגבי 1000 וואט RMS קלאס A\B, כמו שכבר כתבתי: "לא ידעתי שקיימים מגברים כאלו"(אייל אני עוד לא ראיתי אחד כזה,אבל אני נוטה להאמין לך).

למיקמיק,"פול שטויות בפול ווליום" זוהיא הערה צינית בהומור (מה שכנראה חסר לך קצת).

ולגבי "רמת ההבנה" שלי בתחום,זה בטוח לא אתה ששמו אותו כשופט,לאור ההתנגחויות שלך על ימין ועל שמאל אם אנשים שאני נוטה להאמין להם ולו במקצת מאשר לך.(לא שמישהו מנסה להתחרות פה במישהו--->פרט אלייך שיצר התחרותיות גובר על יצר החשיבה)

ולגבי ה"סייג לחוכמה שתיקה"-ויפה שעה אחת קודם,תיישם אצלך, כי ממה שנקרא פה,ומשתמע אתה די נוטה לדבר פה המון (אז מה זה אומר עלייך??), ובנוסף לכל, זה שאתה אומר הכל בבטחון מוחלט,זה לא אומר בהכרך שאתה צודק.

אז....יפה שעה אחת קודם.

אגב,אייל, יוצא לי המון להשמיע TEST TONES ברכב, במיוחד לסאב שהוא הרכיב הכי חזק במערכת מבחינת הספק,ועדיין,לא קרס שום דבר..:).

וגם במדידות הספק,נוכחתי לדעת שהכל תקין.(ועברנו מזמן את ה980 וואט RMS לסאב. על 4G ו70 אמפר)

under construction..

פורסם

green monster.

נראה לי שהבעיה חמורה מכפי שחששתי, גם אחרי שהסברתי לך, עדיין לא הבנת ?

אז יאללה, בוא אסביר לך שוב, פותח התרד התעניין במפל המתח של הכבל שעובר בין האלטרנטור - למצבר שלו. (זה לא היה ברור בפעם הראשונה ? בבקשה !)

נתתי לו מצב -תיאורטי- של משיכה עצומה - עם כבל לא קצר במיוחד - בעובי מסויים.

ניסיתי להמחיש לפותח התרד, מה יהיה מפל המתח במצב התיאורטי שנתתי לו, ולהראות לו עד כמה קטן הוא יהיה במצב הגדול הזה.

אז אם עכשיו לא הבנת את זה, אז אני ניכנעתי...

שום דבר ממה שכתבתי איננו חקוק בסלע מן הסתם, זאתי רק -דוגמא- למצב -תיאורטי-. (עדיין לא נפל האסימון ? תיאורטי בלבד ! לא - מדוד - לא בדוק - לא חד משמעי - בתיאוריה הוא יכול להתאפשר! מצב קיצוני בשביל להמחיש כמות של מפל מתח!)

האם זה קורה כרגע אצלך ברכב ?

אני אמרתי שזה קורה עכשיו אצלך ?

אני אמרתי איזה כבל יש לך ?

אני אמרתי איזה מגבר יש לך ?

אני אמרתי איזו צריכה יש לו ?

אני אמרתי איזה ניצול יש לו ?

אני אמרתי מה הכיול של הגיין שלך ?

אני אמרתי מה אורכו של הכבל שלך ?

אני אמרתי מה העובי של הכבל שלך ?

אני אמרתי שזה מעניין אותי ?

ממש לא. אז תוריד טורים הערות שלך לא במקום ובאמת שלא מעניינות אותי.

תגיב לתוכן, ואל תתפזר, שוב - לא מוסיף לך הרבה.

אם מצב תיאורטי זה מצב שאינו ברור לך, אז כמובן שאל תיקח מצב תיאורטי ותהפוך אותו לנתון אמיתי. זה רק מראה כמה אתה לא מחובר למציאות, הרבה רעש וצילצולים.

בוא נתחיל לעבור על הטעויות שלך(רק בגלל שאני נחמד ותורם לך קצת ידע כי אתה ממש זקוק לו)

בבקשה:

70 אמפר כפול 14 וולט זה אכן כמות הספק.

אבל אי אפשר לעשות חשבון כזה בשביל לקבל תשובה חד משמעית - מהסיבה הפשוטה שלמגבר יש ניצול חשמל.

ולכל כיול של קליפינג יהיה את יעילות החשמל שלו.

וכמובן בזמן "מאמץ" המגבר יהיה פחות יעיל.

וכמובן וכמובן, שהמגבר -לא- עובד על 14 וולט, יש לו מעלה מתח.

משום העובדה שכשמדובר בהספק של 1000 וואט, ב4 אוהם.

הרי לך ש1000 וואט הספק, משמע - 63.5 וולט AC.

אז לא - לא ניתן לעשות חישוב טיפשי כמו שניסית לנסות להפוך את המצב התיאורטי שאני נתתי,

בשביל להמחיש צריכה מאסיבית על כבל, והשלכות ההתנגדות של הכבל שלו לעומת העובי והאורך שלו.

ולעשות מזה נוסחא בדוקה לכל אספקת החשמל וההספק המתקבל ממנה.

ולא, אין לי מושג איך הגעת למסקנה שהכבל של 4 גייג היה ניתך, 70 אמפר לא מתיכים כבל של 4 גייג. (מה הקשר ניתך, מאיפה הבאת את השטות הזאת?)

ולא, לא מומלץ בשביל 1200 וואט הספק כבל עם סגולה של 70 אמפר מכסימום.

מאיפה אתה קורא את השטויות הללו !?, לא מהפורום הזה, בטח ובטח שלא !

אתה מעוניין להאמין בוודוו ובאנשים שמוכרים לך וודוו, תאמין.

אתה רוצה ללמוד ולהשכיל, תשכיל.

תעשה עם המידע והידע הזה מה שאתה רוצה, אבל לבוא ולהגיד שאני טועה בגלל שאתה בור, זה לא יעבור בשתיקה.

ולגבי מה שאיל אמר לך שחור על גבי לבן, זה ממש לא רלוונטי מה אתה מכיר, ומה אתה לא מכיר.

זה נתון של צריכה ! אולי 20 מגברים הריצו זאת ? אולי 15 ? ואולי מגבר של 5 אלף וואט משך 1000 וואט.

יודע מה, אולי בכלל המגבר הזה לא קיים ולא נברא, אבל פיספסת את הנקודה המרכזית, -מצב תיאורטי-.

למי איכפת אם הוא קיים ?! זה מצב קיצוני !!!!! שלא יהיה קיים !!!! במצב קיצוני שלא קיים - המפל יהיה 0.2 וולט !, עכשיו מובן לך ? (שמח לעזור ולהסביר)

-המחשה של מצב תיאורטי בנוגע לכמות אספקת חשמל שעוברת דרך כבל, למי איכפת אם המגבר קיים או לא !? מה נסגר !? מצב תיאורטי וקיצוני !, לא בדוק, ולא מדוד-

כפי שחזרתי ואמרתי, תאמין למה שאתה רוצה, למי שאתה רוצה, ובמה שאתה רוצה.

לתקן אותי אתה לא תתקן, ולהשתמש במילים שלי עבור מה שאתה מנסה ליצור, מצב ממש מעוות של דוגמא טיפשית.

יש לך 2 אפשרויות עכשיו, להגיב עוד כמה שטויות שאני אצטרך לתקן, או לאחכים, ולהתבגר ולהגיד "סליחה, תודה שלימדת אותי כמה דברים שלא ידעתי, להבא אני באמת אשאל לפני שאצא בהצהרות בנושא שכפי הנראה לא הבנתי עד תומו."

ציטוט מ WWW.BCAE1.COM

כבל עם סגולה של 82 אמפר, 680 וואט, מגבר AB , ו850 וואט, מגבר D.

כמובן, עובי של 6 גייג.

מאיפה הנתון של 70 אמפר מתיך כבל 4 גייג, ומאיפה הנתון ש70 אמפר = 1200 וואט ?

כניראה שלא כל העולם חושב בניגוד למיקמיק, כניראה שגם אנשים שמבינים עיניין חושבים כמוני.

לפעמים אני חושב שיש אנשים בפורום הזה שחושבים שהם ממציאים את הגלגל כל פעם מחדש, והם פה בשביל לעשות "רוח" על מישהו.

אז לא, מצטער.

אין לי שום בעיה עם תיקונים, כשמתקנים אותי אני לומד משהו חדש.

כשמישהו זורק שטויות לאוויר שכניראה הוא ממציא, והבנה בסיסית אין לו בשביל להבין מצב תיאורטי - הוא יקבל שיעור מלא בכל הנושאים שאיננו בקיא בהם.

אם הוא יבחר להמשיך עם ראש בקיר, הוא יצטרך למצוא שותף אחר לטנגו, אני זה לא הכתובת.

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...