Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאני מתחיל, הערת פתיחה:

קלאץ' זה לא משהו שצריך לרשום פה לדעתי. קלאץ' זה דבר שמחליפים בכל רכב ורכב - ההבדל היחידי בתקופת ההחלפה היא אופי הנהיגה והנסיעה באוטו. אין הבדל בין קלאץ' בטויוטה קורולה לבין קלאץ' 106ראלי. לעומת זאת, מיסב קלאץ' שנהרס זה כן תקלה.

כנ"ל לגבי מצבר. מצבר מוחלף בכל רכב ורכב - זוהי לא תקלה. במידה והוחלף בשנתיים כ 4 מצברים אז כן יש בעיה, אבל אם בזמן של 3 שנים הוחלף מצבר בודד זה בסדר לחלוטין לדעתי.

פיג'ו 106 ראלי דור שני

תקלות בשנה וחצי שהייתה אצלי:

1. מחזיר שמן אחורי. הוחלף בעת החלפת הקלאץ' (108,000 ק"מ) ולכן העלות הייתה עשרות שקלים בודדים בלבד. על מנת להחליף את מחזיר השמן צריך להוריד גיר ולכן במקור העלות גבוהה מאוד בעקבות העבודה עצמה. אם לא הייתי צריך להחליף קלאץ', לא הייתי מוריד גיר במיוחד בשביל המחזיר שמן. למען האמת, קשה לי לקרוא לדבר הזה תקלה מרוב שזה קטן ולא משמעותי.

2. וונטה (מאורר). ב 106 יש שני מאוררים, הימני הוא לקירור המנוע והשמאלי נפתח אוטומטי בעת הפעלת המזגן. מישום מה המאוררים הפסיקו לעבוד והמנוע התחיל קצת להתחמם (לא התקרב לאזור האדום). נבדק והתברר שנשרף הפיוז של המאוררים ולכן הוא הוחלף, אך הוא נשרף שוב כמה שעות מאוחר יותר. נבדק מה גורם לקצר והתברר שהמאורר השמאלי גמור והוא מקצר את הפעולה של המאורר השני שתקין. עלות המאורר במוסך מורשה היא 1500 ש"ח, לפני עבודה!! לאחר התייעצות עם חברי פורום (תודה דניאל!!!) התברר לי שהמאורר השמאלי הוא של המזגן ושאפשר גם לנסוע בלעדיו. אז ניתקתי אותו והראלי שלי נסעה אך ורק עם מאורר אחד, הימני. המאורר של המזגן נותק על מנת לא לקצר. נסעתי הרבה עם מזגן, אך למרות זאת הראלי בחיים לא התחממה (אם כי הטמפ' הממוצע שלה לא היה נמוך, תמיד מעל האמצע, אבל מתחת ל 3/4). תודה דניאל!

3. משאבת דלק. מסרה את נשמתה לבורא ללא כל סיבה מיוחדת ובמקומה באה חדשה. מחיר במוסך מורשה, כולל הרכבה, 1800 ש"ח.

4. תא כפפות הרוס. נפוץ ב PSI:evil: . אם מנסים לפתוח אותו, הוא פשוט נופל.

5. הסל"ד התחיל לעלות ולרדת בניוטרל ולעשות הרבה בלאגן. נפוץ ב PSI :evil: .אני חושב שהוחלף מנוע הצעדים, אין לי מושג מה הייתה עלות התיקון (הייתי בחו"ל באותו הזמן והתיקון בוצע על ידי אחי).

- צריכת הדלק הייתה ליטר ל 9 - הנסיעה הייתה משולבת 50/50 בין נסיעה עירונית לבין כביש מהיר.

- הייתי צריך למלא שמן (חצי סינטטי אני חושב) ומים ירוקים מדיי פעם. לא זוכר כמה קילו שמן לכמה ק"מ, אבל זה לא משהו חריג ומתרחש בכל הצרפתיות הספורטיביות למיניהם.

נקנתה כשהמחירון היה 42K. לאחר כ 18 חודשים נמכרה כשהמחירון הוא כ 27K בלבד. ירידת ערך של 35.7%. בממוצע, 2% לחודש! משוגע לוי יצחק.

סיאט איביזה GTI קופרה2

1. כוהיל. הכוהיל נשרף והוחלף בחדש. עלות הרכיב: כ500 ש"ח.

2. מנגון חשמלי לחלון. נפוץ ב VAG:evil: . החלון עלה קצת וירד קצת, אבל עשה בעיות. עלות הרכיב: כ700 ש"ח.

- צריכת הדלק היא ליטר ל 12~. כמעט כל הנסיעות הם בכבישים מהירים.

- אין צורך למלא שמן או מים בין טיפול לטיפול.

עלות ביטוח צעיר, כולל הכל: כ6000~ ש"ח.

נקנתה כשהמחירון היה 71K. כיום, 14 חודשים לאחר מכן, המחירון עומד על 59K. ירידת ערך של 15.2%. אחוז לחודש בערך.

הערת סיום:

החלפים של VAG לא יקרים משמעותית מהחלפים ב PSI. בשני המקומות יודעים להגזים מאוד עם עלות החלפים ולכן בכל רכב, לא משנה מה הוא, צריך לדעת לטפל ולרכוש חלפים בחוכמה.

Back to the original - NC again.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• תוכן חדש...