Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעית קפיצות סלד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב שנת 88 נפח 1200 קרבורטור ידני

לפני כחצי שנה הסלד התחיל לקפוץ לי בלי סיבה כלפי מעלה בקפיצות חדות של כ 500 סלד (לא גלישה)

הדבר לפעמים נמשך כמה שניות אפילו כל קפיצה כשליש שניה גם בנסיעה וגם בניוטרל התופעה באה פתאום ככה בלי סיבה לא משנה אם המנוע קר או חם במוסך החליפו לי את המפלג והבעיה באמת נעלמה לחודשיים ועכשיו שוב חזרה כמו כן בנסיעה בעליות חדות יש תמיד צליל של רעשן מסתובב כזה מכיון הגלגל השמאלי האחורי היכן שממוקמת משאבת הדלק החשמלית (רק בעליות חדות)

*השאלה שלי אם יכול להיות ששתי הבעיות איכשהו קשורות בגלל שהמשאבה שחוקה ובעליות קשה לה למשוך דלק וזה גורם לקפיצות למרות ששתי הבעיות אף פעם לא קורות ביחד!

*וגם האם זה יכול להיות קרבורטור או שזה שוב מפלג?

פורסם
יש לי רכב מסוג סובארו גאסטי שנת 88 נפח 1200 קרבורטור ידני.

לפני כחצי שנה ,הסלד התחיל לקפוץ לי בלי סיבה,כלפי מעלה, בקפיצות חדות של כ 500 סלד, (לא גלישה)

הדבר לפעמים נמשך כמה שניות ,אפילו כל קפיצה כשליש שניה, גם בנסיעה וגם בניוטרל. התופעה באה פתאום ככה בלי סיבה, לא משנה אם המנוע קר או חם. במוסך החליפו לי את המפלג ,והבעיה באמת נעלמה לחודשיים, ועכשיו שוב חזרה . כמו כן בנסיעה בעליות חדות, יש תמיד צליל של רעשן??? מסתובב כזה מכיון הגלגל השמאלי האחורי, היכן שממוקמת משאבת הדלק החשמלית (רק בעליות חדות).

*השאלה שלי האם יכול להיות ששתי הבעיות קשורות? אין קשר בין רעש לקפיצות! בגלל שהמשאבה שחוקה ,ובעליות קשה לה למשוך דלק ,וזה גורם לקפיצות למרות ששתי הבעיות אף פעם לא קורות ביחד! המשאבה חשמלית והיא אמורה לתפקד גם עם הרכב במאונך והפוך!

*וגם האם זה יכול להיות קרבורטור או שזה שוב מפלג?[/quote [b]העיני רנט[/b]גן של מחשבי חברי הפורום לא פועלים היום, לכן תשוב בשבוע הבא,,, בינתים חזור לחשמלאי שהחליף לך מפלג שתפקד בקושי חודשים,ובדוק תקינותו, גש למוסך ובדוק ניקיון מסנן דלק תחתון( נמצא בסמוך למשאבת הדלק,

קרוב לגלגל אחורי שמאלי)באם מפלג תקין לחץ דלק במשאבת דלק תקין ומסנן דלק נקי, בצע ניקוי

קרבורטור!

בינתנים צא ולמד איך מנסחים שאלה בצורה ברורה, וכיצד מנקדים ושמים פסיקים במקומות הנכונים,

כדי שאפשר לקרוא ולהבין!

תודה מראש

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לצביקה

קודם כל יש לי רק מסנן אחד תחתון (והחלפתי אותו לפני חודש בערך)

דבר שני אין לי מה לחזור למוסך אני גם מכונאי ואותי לימדו שמפלג לא יכול להקפיץ אם הציר שלו לא עושה שמיניות אז או שהוא נותן או שהוא לא נותן הוא לא יכול לתת יותר ממה שצריך!

תקן אותי אם אני טועה

לדעתי זה הציר של הקרבורטור אבל בזה אני לא מבין כלום

פורסם
לצביקה

קודם כל יש לי רק מסנן אחד תחתון (והחלפתי אותו לפני חודש בערך)

דבר שני אין לי מה לחזור למוסך אני גם מכונאי ואותי לימדו שמפלג לא יכול להקפיץ אם הציר שלו לא עושה שמיניות אז או שהוא נותן או שהוא לא נותן הוא לא יכול לתת יותר ממה שצריך!

תקן אותי אם אני טועה

לדעתי זה הציר של הקרבורטור אבל בזה אני לא מבין כלום!אין קשר לציר ואתה באמת לא מבין כלום![/QUOTE] אם אתה מכונאי אתה אמור לדעת שלא חלק נועד לעד, וגם מפלג חדש/ משופץ/ משומש, עלול להתקלקל

בטרם עת, באזור המפלג, יש רכיבים רבים הנוטים להשחק בטרם עת כמו רוטור כבל ופלטינה,

בהצתה אלקטרונית מודול ופיק אפ, יש לבדוק שוב תקינות מפלג!

גם עם הקרבורטור נוקה לפני שעה, תיתכן האפשרות שהקרבורטור ישאב לכלוך מטנק דלק שלא בהיה נקי במקורו, או מדלק מהול, או מנסיעה עד תחתית הטנק!

תמיד יש לקחת אפשוריות אלו בחשבון, ויש צורך לבדוק דברים אלה בקפידה שוב ושוב,

ולקחת זאת בחשבון, ולא לדחות זאת על הסף!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה אני מבין אותך אתה צודק

אבל תגיד לי דבר כזה במפלג רגיל (לא אלקטרוני)גם אם כל הרכיבים שלו דפוקים

לדעתי הוא פשוט היה מדמים את המנוע או היו קפיצות כלפי מטה אבל בחיים לא כלפי מעלה

אני לא צודק?

כי זה לא שהוא כל הזמן עובד בסלד נמוך יותר ולפעמים חוזר לעצמו הסלד תקין לחלוטין פשוט לפעמים קופץ

לסלד גבוהה מהרגיל בהרבה

פורסם

כמו כן רציתי לבקש שתמליץ לי על מכון קרבורטורים טוב בחיפה (פחות מעניין אותי המחיר אלה יותר אמינות ומקצועיות)

פורסם

אני מאמין שכדאי לך להקדיש חצי יום ולנסוע לנתניה אל צביקה לתקון הקרבורטור.

ראה במסך זה את השבחים שהוא קיבל. נסיעה מחיפה לנתניה זה לא לסוף העולם.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...