Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מחפש רכב משפחתי בתקציב של עד 170,000 ש"ח כולל הכול (רישוי, ביטוח, אבזור בסיסי וכו'). אני מתלבט בין כמה דגמים היברידיים, ואשמח לעזרה בגיבוש החלטה מושכלת.

אני נוסע כ־20,000 ק"מ בשנה – חצי מהנסיעות הן פקקים יומיומיים (בעיקר מרחובות לרעננה ובחזרה, פעמיים בשבוע), וחצי נסיעות בין־עירוניות רגועות יותר. בסופי שבוע יש שימוש משפחתי – שישי לרוב נסיעה לירושלים, שבת לנתניה, 3–4 פעמים בשנה נסיעות ארוכות לצפון הרחוק או לאילת. בימי חול הרכב בשימוש כמעט רק שלי לבד, בסופ"שים וחגים עם המשפחה.

יש לי שני ילדים קטנים (אחד בן 3.5 ואחד בן חצי שנה), עם ציוד תינוקות שדורש נפח משמעותי בתא המטען (עגלה, טרמפיסט וכו'). כיום אני עם סקודה פאביה, וכשיש גם עגלה וגם טרמפיסט, אנחנו פשוט לא מצליחים להכניס הכול לרכב בלי לאלתר. בנסיעות לחופשים זה כבר ממש צפוף – יש גם אמבטיה, מזוודות, צעצועים – לפעמים אני משתמש בצ'ימיגג.

אני מתכנן להחזיק את הרכב לשנים רבות, כמו שעשיתי עם הרכב הנוכחי (9 שנים). חשובה לי אמינות גבוהה, תחזוקה נוחה. אחריות זה יתרון, אבל לא בכל מחיר.

נוחות נסיעה חשובה לי, בידוד רעשים פחות.

דגמים שאני שוקל כרגע:

• קיה נירו היברידית חדשה, רמת גימור EX

• טויוטה ראב4 2022 ומעלה, רמת גימור e-volve, מהיבואן הרשמי דרך ה toyota select

אשמח לשמוע חוויות, תובנות והשוואות ממי שמכיר או התלבט בעצמו.

תודה רבה מראש!

פורסם (נערך)

נירו היברידית לא הייתי קונה ל- 9 שנים, התגלו מקרים של אמינות לקויה ביחידת ההנעה ההיברידית הזאת.

אפשר לעשות הארכת אחריות רק על הסוללה (לא זוכר לכמה זמן) ולא על רכיבים אחרים.

יהיה לך שקט בתקופת אחריות היצרן, אחר כך בספק.

גודל תא המטען גם בספק שיספיק לך הוא די קצר.

המרחב הפנימי מעולה, במושב האחורי מרווח רגליים  גדול מאד וגובה המושב גבוה ביחס לריצפת הרכב.

בראב 4 יש שקט תעשייתי בנוגע לאמינות בייחוד עם תבצע הארכת אחריות על הסוללה ועל הרכב (אפשר למיטב זכרוני עד 15 שנה).

תא המטען ענק ושימושי.

יחידת ההנעה חזקה משל הנירו וחלקה יותר.

המושב האחורי פחות טוב, מרווח הרגליים דומה לנירו אולי קטן יותר קצת אפילו, ואולם הוא נמוך יחסית לריצפה ושדה הראיה פחות טוב עקב כך. לילדים קטנים זה פחות משנה. 

הייתי בוחר בראב 4.

אבל אם אתה יכול למתוח את התקציב ל- 200 אלף ₪ יש לך את היונדאי טוסון החדשה ההיברידית שיותר מרווחת מהראב 4 במושב האחורי.

אבל גם כאן אחרי סיום תקופת האחריות תוכל לבצע הארכת אחריות רק לסוללה. אבל יהיו לך כמה שנים ראשונות של אחריות מלאה.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, bigzoltar כתב:

נירו היברידית לא הייתי קונה ל- 9 שנים, התגלו מקרים של אמינות לקויה ביחידת ההנעה ההיברידית הזאת.

אפשר לעשות הארכת אחריות רק על הסוללה (לא זוכר לכמה זמן) ולא על רכיבים אחרים.

יהיה לך שקט בתקופת אחריות היצרן, אחר כך בספק.

גודל תא המטען גם בספק שיספיק לך הוא די קצר.

המרחב הפנימי מעולה, במושב האחורי מרווח רגליים  גדול מאד וגובה המושב גבוה ביחס לריצפת הרכב.

בראב 4 יש שקט תעשייתי בנוגע לאמינות בייחוד עם תבצע הארכת אחריות על הסוללה ועל הרכב (אפשר למיטב זכרוני עד 15 שנה).

תא המטען ענק ושימושי.

יחידת ההנעה חזקה משל הנירו וחלקה יותר.

המושב האחורי פחות טוב, מרווח הרגליים דומה לנירו אולי קטן יותר קצת אפילו, ואולם הוא נמוך יחסית לריצפה ושדה הראיה פחות טוב עקב כך. לילדים קטנים זה פחות משנה. 

הייתי בוחר בראב 4.

אבל אם אתה יכול למתוח את התקציב ל- 200 אלף ₪ יש לך את היונדאי טוסון החדשה ההיברידית שיותר מרווחת מהראב 4 במושב האחורי.

אבל גם כאן אחרי סיום תקופת האחריות תוכל לבצע הארכת אחריות רק לסוללה. אבל יהיו לך כמה שנים ראשונות של אחריות מלאה.

אם הייתי מכניס למשוואה את היונדאי קונה?
לצערי לא גמיש בכלל, חייב עד 170

פורסם

יונדאי קונה אותו סיפור כמו הנירו מבחינת יחידת ההנעה, ועוד פחות מרווחת ותא מטען קטן יותר.

יש גם mg zs היברידית בכ- 160 אלף ₪ (אפשר לקבל הנחות או הטבות).

יש אחריות מלאה על כל הרכב ל- 7 שנים. על הסוללה ל- 8 שנים. 

אז אם תרצה שקט נפשי תמכור אחרי 7 שנים 😁

יש לה מרווח מספק למשפחה, תא מטען סביר.

שווה בדיקה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 35 דקות, bigzoltar כתב:

יונדאי קונה אותו סיפור כמו הנירו מבחינת יחידת ההנעה, ועוד פחות מרווחת ותא מטען קטן יותר.

יש גם mg zs היברידית בכ- 160 אלף ₪ (אפשר לקבל הנחות או הטבות).

יש אחריות מלאה על כל הרכב ל- 7 שנים. על הסוללה ל- 8 שנים. 

אז אם תרצה שקט נפשי תמכור אחרי 7 שנים 😁

יש לה מרווח מספק למשפחה, תא מטען סביר.

שווה בדיקה.

תודה!
אני יודע שאי אפשר לנחש מחירים בעוד 7 שנים, אבל כיום כמה עולה להחליף סוללה ליונדאי נירו? זה משהו שהוא ריאלי?

פורסם (נערך)

אני כן הייתי רוכש יונדאי קונה היברידית חדשה. היא כן מתאימה מאוד לדרישות.

הדגם החדש יותר מרווח מהקודם, עולה פחות מאשר נירו, שקט ונוח יותר.

@bigzoltar

אשמח הפניה למקור ממנו אתה מביא מידע על בעיות ביחידה היברידית של נירו/ קונה מהדגמים החדשים. 

כיום מחיר הסוללה  ההיברידית ליונדאי קומה 2023 כמעט 20 אלף שקלים.

אי אפשר לדעת מה יהיה המחיר בעוד 9 שנים.

ניתן להעריך אחריות לסוללה היברידית בעלות של 400₪ לשנה/ 15 אלך.קילומטרים עד שהרכב יגיע לגיל 9 או 180 אלף קילומטרים. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אינטואיטיבית הייתי בוחר בראב 4 ולו בגלל הסחירות הגבוהה והביקוש שלו. כנראה תפסיד עליו פחות במכירה.

מה גם שהוא נראה מרווח יותר.

הייתי מוסיף למשוואה עלויות ביטוח כי הבנתי שהוא מאוד מבוקש אצל הבני דודים...

פורסם
לפני 11 שעות, vladclar כתב:

אני כן הייתי רוכש יונדאי קונה היברידית חדשה. היא כן מתאימה מאוד לדרישות.

הדגם החדש יותר מרווח מהקודם, עולה פחות מאשר נירו, שקט ונוח יותר.

@bigzoltar

אשמח הפניה למקור ממנו אתה מביא מידע על בעיות ביחידה היברידית של נירו/ קונה מהדגמים החדשים. 

כיום מחיר הסוללה  ההיברידית ליונדאי קומה 2023 כמעט 20 אלף שקלים.

אי אפשר לדעת מה יהיה המחיר בעוד 9 שנים.

ניתן להעריך אחריות לסוללה היברידית בעלות של 400₪ לשנה/ 15 אלך.קילומטרים עד שהרכב יגיע לגיל 9 או 180 אלף קילומטרים. 

יש לי חבר, כרגע הנירו עולה לי 172 כולל רישוי והכל.

הקונה תחצה לי את ה180

פורסם (נערך)

אם כך, תקנה נירו.

רק בפוליסת הביטוח שיהיה סעיף בו מקבלים מחיר רכב חדש בשנה הראשונה, במקרה של גניבה. 

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, vladclar כתב:

אשמח הפניה למקור ממנו אתה מביא מידע על בעיות ביחידה היברידית של נירו/ קונה מהדגמים החדשים

ראה את הקישור הזה:

ויש עוד מקורות ברשת.

היחידה ההיברידית זהה עם שינויים קלים למיטב ידיעתי, תקן אותי אם אני טועה.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
פורסם (נערך)

כמה מקרים שהיו בכלל בדגמים קודמים , לא יודע האם  זה צריך למנוע רכישת דגם חדש.

יש גם אחריות על הרכב, ולא קצרה...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...