Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח לעזרתכם בייעוץ עבור רכישת רכב יד שנייה מסוג "סופר מיני"

תקציב 70-80K

אנחנו זוג צעיר, ללא ילדים, גרים בעיר צפופה בלי חניות ונוסעים 95% בתוך העיר. (פעם בשבועיים שלושה נוסעים לסבתא מחוץ לעיר).

העדיפות הראשונה שלנו היא *בטיחות*, אנו רוצים רכב כמה שיותר בטוח, "טנק על הכביש"...

מהסיבה הזו פסלתי את כל רכבי המיני ועברנו לסופר מיני. (רכב גדול מזה לצערי לא רלוונטי בגלל האופי העירוני שלנו).

חשוב לי להדגיש שכאשר אני אומר בטיחות אני לא מתכוון למערכות סטיה מנטיב או בלימה אוטומטית, שזה מאוד נחמד, אלא אני מתכוון לשמירה על הנהג והנוסעים בזמן תאונה קשה - ציון טוב במבחן NCAP או דומה.

*אחרי בטיחות חשוב לי אמינות, נוחות, תחזוקה קלה אבל כל זה לא רלוונטי אם הרכב לא בטיחותי ולכן אני מוכן לקנות גם "רנו" כל עוד הרכב הכי בטוח שאפשר.

ברמת העיקרון רציתי לקנות יונדאי I20 שנת 2020 וזהו אבל ראיתי שבשנה זו הוא קיבל רק 3 כוכבים במבחן NCAP וגם לא בטוח בכלל שזה אותו הדגם שמוכרים בארץ...

אחרי עוד קצת מאמץ ובדיקה ראיתי רק 2 רכבים סופר מיני בתקציב שקיבלו 5 כוכבים בNCAP והם:

טויוטה יאריס היברידית משנת 2020 (הדגש "החדשה")

רנו קליאו משנת 2019 ולמעלה (גם פה קליאו גרסה 5 מדגם "החדשה").

*פתחתי נושא נפרד לאיך בכלל אני אמור להבין שהרכב שאני רואה הוא בפועל זה שנבדק בNCAP ...

אז השאלות:

1. האם אתם מכירים דרך אחרת/טובה יותר להבין איזה רכב סופר מיני הוא באמת הכי בטיחותי שאפשר מבחינה זו?

2. האם יש דגמים שפספסתי? (בתקציב... ברור לי שמרצדס/וולוו/אאודי בטוחים יותר בקטגוריה זו אבל הם מחוץ לתקציב).

שאלת בונוס :)

בעיקרון התקציב שלנו לא מוגבל ואנחנו יכולים לרכוש רכב חדש גם ב150,00 שקל אבל אנו רוצה לעשות את העיסקה הכלכלית הכי נכונה.

התוכנית שלנו היא לקנות את הרכב ולא למכור אותו לעולם, לנסוע איתו עד שיתפרק.

לפי כל מה שקראתי ובדקתי כולם ממליצים לרכוש רכב בן 3-4 כך שהוא אחרי ירידת המחיר הגדולה ובמקביל הוא עדיין מספיק חדש כדי לנסוע עוד שנים רבות ללא בעיות. (חלק מהרכבים שאני רואה בלוח יד 2 משנת 2020 עם קילומטרז מאוד נמוך, מתחת ל40,000, יד ראשונה, במצב מצויין ואפילו תחת אחריות היבואן עד 2025 לפעמים - יש המון רכבים ממש יפים ועל הנייר ניראים טוב מאוד - והמחיר לדוגמא במקרה של היונדאי I20 במקום 120,000 עבור חדשה משלמים 75,000 עבור שנת 2020)

האם זה נכון? האם פשוט לקנות רכב בין 3-4 זה הדבר הכי נכון לעשות כלכלית?

תודה רבה מראש!

דוד

פורסם

מבחני הריסוק של euro cap זאת הדרך להבין איזה רכב מגן טוב על נוסעיו.

הקליאו 1.0 אכן אופציה טובה ונוחה ובטיחותית.

גם היאריס היברידית אופציה טובה אך תהיה פחות נוחה אם כי חסכונית מאוד בעיר.

רכבים כי גיר רובוטי הייתי נמנע עקב נסיעה עיקרית בעיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...