Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה משתנקת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

הבעיה של ההשתנקויות והכיבוי בסקודה היתה בכוסית עודפים (צינור לעודפי דלק אשר חוזר לתוך מיכל הדלק), כאשר עכפתי אותה וחיברתי את צינור הדלק של המשאבה ישירות לקרב' זה הסתדר !

אך לפי דעתי עדיין יש בעיה, הקרב' מטפטף דלק לתוך סעפת היניקה (ממש הרבה טיפות גדולות)

אפשר ליראות זאת כאשר מסירים את פילטר האוויר...

וכאשר נותנים קצת גז, אז הטיפות נהפכות לזרם דלק של ממש !

ככל הידוע לי, כאשר המנוע עובד בטורים סרק, לא אמורים לראות אפילו את התרסיס שנכנס (תערובת)

וכאשר נותנים קצת גז, אז אפשר להבחין בתרסיס אשר נכנס, אבל לא זרם דלק של ממש !

תקנו אותי אם אינני צודק...

וכאשר נותנים הרבה גז, אז רואים שפריץ דלק זעיר אשר מגיע ממשאבת ההאצה אשר מופעלת ע"י מנוף שמחובר לציר המצערת, שפריץ זה הפך ליהיות ממש שולי ביחס לזרם דלק שנכנס...

ברצוני לנסוע למכון קרבורטורים אמיתי, אך כאמור אין כזה בקרית שמונה, :x

ולפני שאסע רחוק יותר, ברצוני לוודא שאכן התופעה הזו של כמות הדלק אשר נכנסת, כמו שתיארתי למעלה, היא לא טובה... מה אתם אומרים?

והיכן יש מכון קרבורטורים באיזור קרית-שמונה ?

צביקה: הייתי שמח לו יכולתי להגיע לנתניה אך זה רחוק מדי (שלוש שעות, הלוך בלבד)

תודה רבה וחג שמח !

סקודה טנדר שנת 93

פורסם
הי,

הבעיה של ההשתנקויות והכיבוי בסקודה היתה בכוסית עודפים (צינור לעודפי דלק אשר חוזר לתוך מיכל הדלק), כאשר עכפתי אותה וחיברתי את צינור הדלק של המשאבה ישירות לקרב' זה הסתדר !

אך לפי דעתי עדיין יש בעיה, הקרב' מטפטף דלק לתוך סעפת היניקה (ממש הרבה טיפות גדולות)

אפשר ליראות זאת כאשר מסירים את פילטר האוויר...לא תקין!

וכאשר נותנים קצת גז, אז הטיפות נהפכות לזרם דלק של ממש !

ככל הידוע לי, כאשר המנוע עובד בטורים סרק, לא אמורים לראות אפילו את התרסיס שנכנס (תערובת)

וכאשר נותנים קצת גז, אז אפשר להבחין בתרסיס אשר נכנס, אבל לא זרם דלק של ממש !

תקנו אותי אם אינני צודק...אתה צודק!

וכאשר נותנים הרבה גז, אז רואים שפריץ דלק זעיר אשר מגיע ממשאבת ההאצה אשר מופעלת ע"י מנוף שמחובר לציר המצערת, שפריץ זה הפך ליהיות ממש שולי ביחס לזרם דלק שנכנס...

ברצוני לנסוע למכון קרבורטורים אמיתי, אך כאמור אין כזה בקרית שמונה, :x

ולפני שאסע רחוק יותר, ברצוני לוודא שאכן התופעה הזו של כמות הדלק אשר נכנסת, כמו שתיארתי למעלה, היא לא טובה... מה אתם אומרים?היא בהחלט לא טובה!!

והיכן יש מכון קרבורטורים באיזור קרית-שמונה ?לא ידוע לי בקרייה, אך יש בנהריה אלון קרבורטוורים מומלץ! צביקה: הייתי שמח לו יכולתי להגיע לנתניה אך זה רחוק מדי (שלוש שעות, הלוך בלבד)

תודה רבה וחג שמח !

סקודה טנדר שנת 93

יש לבדוק עם המצוף המורכב כעת בקרבורטור לא סחף אליו דלק, (מחלה ידועה בסקודה)אם כך יש להחליפו , ונפתרה בעייתך, כמדומני שציינת שיש לך קרבורטור נוסף לחפים פרק ממנו את המצוף!

את השיקול להגיע לנתניה אני משאיר לך, קטונתי מלהציע עצות כאלה, לשיקולך בלבד!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
,

את הקרב' פירקתי כבר בעבר מפני שהוא היה מטפטף דלק לתוך המנוע, והוא נראה פשוט להתעסקות, ... האמנם?!

,

... כמדומני שבתגובה זאת ציינת שבעבר הקרבורטור היה מטפטף דלק לתוך המנוע, ושטפלת בכך... האמנם?!

האם ההיסטוריה חוזרת שנית?

בברכה

צביקה

פורסם

הי צביקה,

החלפתי כבר 3 מצופים+מחט, ואף אחד לא היה עם דלק בתוכו...

האם צדקתי ?

האם אכן יש לי בעיה של עודף דלק ?

תודה.

פורסם
הי צביקה,

החלפתי כבר 3 מצופים+מחט, ואף אחד לא היה עם דלק בתוכו...אז מדוע החלפת .מיותר??!!

האם צדקתי ?

האם יש לי בעייה של עודף דלק?! כנראה שכן!

תודה.

החלפת מצופים תקינים,היא מיותרת, ומכיוון שמקודם התלוננת על השתנקויות, ולאחר עקיפת המסנן בועות( קניסטר), אתה מתלונן על הצפה , יש לבחון שוב את הרכבת הצנרת למסנן בועות ( קניסטר), ולבדוק שוב מדוע הקבורטור משתנק /או מציף!

את הפתרון הבא עשה חבר פורום מרמת הגולן ששקל להחליף קרבורטוור סובארו שהיה מורכב אצלו בסיטרואן BX' , בגלל תצרוכת דלק גבוהה,ושקל כבר להגיע לנתניה אלי לקנות קרבורטור וויבר מקורי,

אך ברגע האחרון הוא הצליח להשיג חינם קרבורטור וויבר מקורי, וכך נחסכה לו הנסיעה לנתניה!

אך אם כמות הנסיעות שלך ברכב רבה, החיסכון בדלק שיושג בנתניה על ידי שיפוץ הקרבורטור , עלול

לקזז את זמן הנסיעה ואת זה תוכל לעשות בימי שישי ותשלב זאת בטיול למרכז!

למה רק אנחנו אנשי המרכז מטיילים בצפון וצפונים נמנעים מלטייל במרכז, וגם לחסוך דלק??!!

בברכה

צביקה

פורסם
הי צביקה,

החלפתי כבר 3 מצופים+מחט, ואף אחד לא היה עם דלק בתוכו...

האם צדקתי ?

האם אכן יש לי בעיה של עודף דלק ?

תודה.

עצה לכל הנוגעים בקרבורטורים בעצמם(מניסיון).

גם אני בתור בחור צעיר אהבתי לחקור ולהתנסות...

לפני 12 שנה היתה ברשותי פיאט אונו 1100 55S מודל 85.

גם אני חשבתי שאני חכם, ויכול לפרק את הקרבורטור בעצמי ולטפל בבעיות סחיבה השתנקויות וכו(חלק קטן מים הבעיות שהיו לרכב זה-ממנו למדתי הרבה....מאד:smile: ).

התוצאה היתה:

כמעט תאונה כאשר רציתי לתת "גז" באחד הצמתים בבת ים שם גרתי אז, והרכב במקום להתקדם ולהאיץ נשתנק ונכבה באמצע הצומת.

לאחר ביקור במכון קרבורטורים הסתבר שעקב הפירוקים וההרכבות נוצרו בעיוצת בקרבורטור כגון אי אטימה מלאה של תא המצוף(גם עקב אטם וגם עקב התעקמות המתכת) וכן קריעת ממברנת התאוצה ,מה שמנע הזרמת "שפריץ" דלק להעשרת התערובת ברגע פתיחה חדה של המיצערת("לתת גז" לצורך האצה בשפה פשוטה).

עד שלא ביצעתי שיפוץ כללי של הקרבורטור במכון כולל החלפת גומיות ואטמים וממברנות , לא ניפתרו הבעיות שקשורת לסחיבה עם רכב זה.

מסקנה:

כדאי לשלם למכון קרבורטורים בעל ניסיון שיעשה עבודה מקצועית ומושלמת.

זה :

א.חוסך המון דלק שכידוע מאד יקר היום-ומהר מאד החיסכון בדלק יכסה את עלות הטיפול בקרבורטור.

ב.ימנע תקלות ובעיות בהאצה ובסחיבה(בטיחות אקטיבית) וכן ימנע טיפטופי דלק מיותרים שעלולים בשילוב ניצוץ לגרום להתלקחות הרכב(לא עלינו).

ניצן

• תוכן חדש...