Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רישיון משיט 12 (סירה מהירה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש בקהל מישהו עם רישיון שכזה? 

השאלה שלי היא לא לגבי הרישיון עצמו, אלא האם אתם מנצלים אותו? 

אם כן, אז איך (בעלים של סירה, השכרה) ואיפה? 

כמו כן, אשמח לשמוע לגבי עלויות אחזקה/השכרה. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אם כבר, הייתי הולך (והלכתי) על משיט 30

עשיתי 3 מתוך 4 תאוריות ונתקעתי ברביעית - ניווט חופים

לצערי לא מצליח להביא את עצמי להשלים את זה, זה פשוט לא נכנס לראש, ראיתי את השיעור הראשון כבר 4 פעמים ולא מצליח לעבור את השיעור השני, כל כך משעמם.

אבל אין ברירה, אמצא את הזמן ואכריח את עצמי..

אחרי הרישיון אפשר להיות חבר מועדון ואז להבנתי לפי רמת החברות ניתן להשכיר מהמועדון.

פורסם

זה בדיוק העניין, משיט 30 זה תהליך הרבה יותר ארוך.

אני מניח שגם אופרטיבית זה אחרת לצאת עם יאכטה לים לעומת סירה מהירה. 

אני חשבתי לתומי שניתן להשכיר מדי פעם סירה ל 4-5 אנשים ולצאת לכמה שעות לדוג או לגרור אבוב. 

איפה אתה עושה? 

אפשר לשאול מה העלות? 

פורסם

עושה ב BLUEWAVE 

מתחילים בתאוריות, יש 4 מהם (אני נתקעתי באחרונה)

במהלך הזמן הזה עושים 6? (לא זוכר בדיוק) מפגשי שייט שבהם מתחילים להרגיש את הדברים בידיים (זה רק ההכנה)

ובסוף זה הקורס האמיתי - 5 או 6 ימים רצופים (8-17 כזה) על היאכטה שהיום האחרון זה הטסט

עלות הייתה (בזמנו, לא יודע כמה היום) באזור הקרוב ל 7000 לא כולל התאוריות (300 שקל כל אחת כמדומני) והטסט (נדמה לי 500/600)

כלומר זה אמור להסתכם באזור ה 8500/9000 (אם עברת טסט ראשון), כל טסט נוסף זה באזור ה 1000 וקצת (נדמה לי שזה לבית הספר).

אכן זה אחרת לגמרי.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

יש לי משיט 12 ואני בתהליך של משיט 30.

אין מה להשוות בינהם.

את ה 12 תיקתקתי בכמה שבועות, תיאוריה וגם טסט ראשון.

ה30 זה תהליך של קרוב לשנה, הרבה יותר תיאוריה, לימודים, ורק אחרי שעברת את כל 4 הבחינות אתה מתחיל את המעשי.

במידה ואתה לא מכוון לקניית כלי שייט,

יש מספר בתי ספר בארץ שמאפשרים להשכיר כלי שייט. וגם גורמים פרטיים, גם בכנרת וגם בים התיכון. יש אפשרויות להשכרה חד פעמית ויש אפשרות לסוג של כרטיסיה. 

זה כמובן ישתנה בסוג כלי השייט ומשך ההשכרה אבל המחירים נעים במנעד די גדול מכמה מאות לכמה אלפי שקלים שקלים לכמה שעות.

לגבי אחזקת כלי שייט, זה כמו שתשאל כמה עולה אוטו. אין דין יאכטה 40 פיט לסירה עוצמה א.

וגם פה משנה מאוד איפה (כנרת/הרצליה/חיפה) והאם אתה עוגן בים/עגינה יבשה/ מוביל את הסירה עם נגרר), יותר מידי משתנים.

אם תרצה לדעת משהו ספציפי תשאל

עריכה אחרונה על ידי locus
  • אהבתי 1

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת! 

אני מתכנן רק רישיון משיט 12, יאכטה לא מעניינת אותי. 

אז כמה שאלות: 

עד כמה אתה מנצל את הרישיון? 

אם כן, בעלים של סירה, שוכר? 

ועוד שאלה קצת ספציפית, האם ניתן להשיט את הסירה בשמורה ימית לצרכי שנורקלינג? נניח שקמונה בחיפה. 

תודה

פורסם

יש את האופציה אבל אני מפליג די הרבה, גם דרך הפלגות לימוד בלימודים וגם עם חברים, אז לא הרגשתי צורך בינתיים להשכיר.

אם תלמד תדע שאסור להפליג בשמורה ימית.

אני בינתיים מהנה מהדרך (הלימודים וכל ההפלגות הנלוות). בשלב מאוחר יותר אוכל להשכיר יאכטות בארץ ובחול עם אופציה לקנות, אבל יש עוד זמן לזה.

• רעיון טוב! 1

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

• תוכן חדש...