Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוקר טוב,

אז הגיע הזמן קצת להתקדם, אני מחפש מחשב בתקציב של עד כ~ 6,000 ש"ח (עם אופציה לחריגה קטנה אם נדרש).

השימושים הם בעיקר לעריכת אודיו ועיבוד מוזיקלי (תכנת Cubase Pro 10 ובעיקר פלאגינים כבדים).

אין צורך בציוד היקפי, מה שכן מאד חשוב זה מארז וקירור שקטים ככל שנית ,32GB זכרון ולפחות 500 ג'יגה SSD NVMe.

מתלבט קשות על מחשב מבוסס Intel / AMD, אבל ממה שיצא לי קצת להבין ולקרוא - AMD יתאים יותר לגיימינג ואינטל פשוט יעבוד טוב יותר לצרכים שלי.

שאו ברכה :) 

עריכה אחרונה על ידי carsgo
פורסם (נערך)

זו תכנה סופר בסיסית שדורשת 4GB RAM וממליצה על 8GB.

גם אם תכנס לאתר רנדומלי ותבנה מחשב לפי חלקים בהגרלה הוא כנראה יריץ.

AMD יותר טוב לעבודות שמצריכות ניצול ליבות רבות. אינטל טובים יותר בגיימינג, אבל אומרים שגם זה משתנה. אני בגדול "חסיד" של אינטל, אבל מתקשה למצוא הצדקה לרכוש מעבד שלהם כשלא מדובר בגיימינג. גם אז אני בספק.

כל מחשב מבוסס AMD יעבוד לך מעולה, כנראה שגם אינטל.

לך על מה שנכנס בתקציב, תכף תקבל פה המלצות ומפרטים.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם ניתן לידחות את הקנייה ל5.11 אז ממליץ לחכות כי זה היום שהמעבדים החדשים של AMD ישוחררו לקניה כולל ביקורות והם אמורים ליהיות כניראה טובים בכל הפרמטרים ממעבדי אינטל הקיימים בשוק.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

בינתיים קרא פה למטה (מסעיף 2) ותתאים את הצריכם למוצרים (למשל, האם אתה רק עורך או גם מפיק?)

https://www.logicalincrements.com/articles/build-pc-music-production-audio-daw

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

מדובר גם בהפקות, אולי תכנת הקיובייס כשלעצמה לא כבדה מדי, אבל יש לא מעט פלאגינים ו-VST מסביב שמכבידים משמעותית.

אין בעיה לחכות לחודש הבא, השאלה אם יהיה משהו מעניין..

פורסם

אכן יש:

https://www.guru3d.com/articles-pages/amd-announces-ryzen-5000-processors-preview,1.html

שיפור של 19% בIPC לעומת הדור הקיים, 24% שיפור בביצועים באותו הספק, פער של כ17% בביצועי ליבה בודדת בין ה5900X לבין 10900K, יש למה לחכות :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

עוד שאלות לכשהשרשור יתחדש בעוד חודש:

תהיה גם עריכת וידאו? 

האם אתה יודע להרכיב לבד? לפחות דברים בסיסיים כמו כונן SSD וכו'. קניה של חלקים כמו כונני SSD בנפרד תאפשר לך חסכון משמעותי במצטבר.

• רעיון טוב! 1

פורסם

@hwgeek אכן נראה מבטיח. כדאי לחכות, השאלה אם יהיה זמין בארץ החל מ 5.11?

כרגע חשבתי על i7 10700K.

@ניקו פ. עריכת וידאו מקצועית לא תהיה, אבל מדי פעם כן אתעסק עם פוטושופ, פרימייר וכדו'.

חשבתי לצורך זה על כרטיס מסך GTX 1660 SUPER, האם הכרטיס הנ"ל יענה לצרכיי?

וכן, אין בעיה לרכוש כוננים בנפרד ולהרכיב אם זה יוזיל משמעויתת את הקניה.

פורסם

כן 1660 אמור להספיק. חשבתי אולי תחסוך עוד קצת אבל במחיר של 1660 זה קצת NO BRAINER. אולי גם הוא יירד כשיצא הדור החדש. נראה, אין מה להתחייב למפרט עכשיו.

יש מלא מבצעי כונני SSD בכל מיני בלאק פריידי ומבצעי קריסמס וכו'. תעקוב אחרי HWZONE מפרסמים שם למשל. קניתי SSD 500 ג'יגה של סמסונג ב250 שקלים עד הבית. 

יש שם גם כוננים חדשים יותר במחירים מעולים.

לפעמים אני סתם נכנס לאמאזון ו-NEWEGG כשמשעמם לי ומחפש דילים מעניינים. 

פורסם

הכונן שקנית הוא בחיבור SATA או MVMe? בהנחה שכן, מחיר מעולה! אני גם חשבתי עליו.

אני אעקוב.

ואכן השרשור הזה יתחדש בעוד כחודש בע"ה :) 

פורסם

לעבודות אודיו יספיק לך גם מחשב בן 5. נתקלתי במערכות עוד יותר עתיקות באולפנים, בלי שום נחיתות.

להבדיל מעבודת וידאו, שקפצה בסדרי גודל בשנים האחרונות,

לא היה שום שינוי מהותי בדרישות לאודיו. במילים אחרות, קנה משהו עדכני עם כונן ssd מהיר אבל לא צריך להשתגע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, carsgo כתב:

הכונן שקנית הוא בחיבור SATA או MVMe? בהנחה שכן, מחיר מעולה! אני גם חשבתי עליו.

אני אעקוב.

ואכן השרשור הזה יתחדש בעוד כחודש בע"ה :) 

אל תגזים. SATA.

החדשים יעלו קצת יותר, אבל עדיין זול יותר מרכישה בארץ (מן הסתם).

• תוכן חדש...