Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי בקרואטיה בפעם האחרונה לפני קרוב לעשור. כבר אז קיבלו יורו בכל מקום, למעט אולי בסופרים גדולים, שם לא ניסיתי מאחר והשתמשתי באשראי.

באזורים המתויירים לרוב גם הופיע המחיר ביורו במקביל למחיר בקונה. לפעמים המחיר ביורו היה גבוה במספר אחוזים, אבל לא משהו שבגינו הייתי טורח לרכוש ולהתקע עם קונה, שלא לדבר על עמלות ההמרה. צריך לזכור שקרואטיה היא מדינה קטנה יחסית (4 מיליון נפש) עם תיירות מאסיבית (כ-20 מיליון תיירים בשנה) והם מבינים היטב שלא כולם מעוניינים לטרוח עם המטבע הקיקיוני שלהם.

בכל זאת, אם במהלך הכנס תראה שאתה הולך להזדמן לאיזה כפר הררי או פרבר של זאגרב, תוציא קונות בשווי 100 ש"ח מהכספומט הקרוב.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

ספריאל,

אם יש חשבון של Revolut, אפשר להעביר אליו שקלים ולבצע את ההמרה כבר ב-Revolut עצמו ללא עלות. העברה ב-Swift.

אופציה נוספת, יש ישראלים שגרים בחול ויכולים להפקיד כסף לשם ללא עלות, תמורת הפקדה של סכום זהה לחשבון הישראלי שלהם.... :-)

לפעמים זה יכול לחסוך סכומים משמעותיים, מקומות רבים באירופה כמו גסטהאוסים, דירות וכאלה מבקשים העברה לבנק, לדוגמא. זה סכום לא קטן בעמלות.

ולגבי החלפה בשדה או במלון. מהניסיון שלי ובכל מקום שראיתי - מדובר בעלויות משמעותיות. שער ההמרה גבוהה ב 10-15% לפחות, ולפעמים אפילו יותר. על כל 100 יורו מפסידים 15 יורו, לדוגמא. זה סתם מעצבן...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

ולכן אני נמנע מצ'יינג'ים ובנקים ומשתשמש בכרטיס האשראי. בכרטיס העמלה נקבעת על ידי החברה הישראלית (בכרטיסים סטנדרטיים 2.3-3% לגיהוץ ו-3-3.9% למשיכה בכספומט). מעבר לכך, לעתים מפעיל הכספומט גובה איזו עמלת פעולה, בדרך כלל די סמלית, סדר גודל של 1-2 ש"ח.

המקרה היחיד שבו נדרשתי להעביר סכום לצימר היה לפני כ-9 שנים באוסטריה, והדרישה היתה להעברת SWIFT שהיא עניין די יקר. אבל בעלת הצימר לא היתה מוכנה לקבל תשלום בשום דרך אחרת. בשנים האחרונות שילמתי לצימרים באמצעות booking.com, כלומר גם לא היתה בעיית מזומנים. היה לזה יוצא מהכלל אחד, וזה היה בגרמניה, שם נדרשתי לשלם במזומן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חזרתי. היה מדהים.

היינו (אני ועוד מספר אנשים מהמגזר הממשלתי ושותפים של חברת HP) בכנס של חברת ARUBA ברשת מלונות AMDARIA שבעיר סיבניק (sibenik).

ביום שני שעבר לא הצלחתי להרדם לפני הנסיעה לנתב"ג (יצאנו ב-12 בלילה לכיוון השדה) ויצא שרק בשעה 8 בערב שלמחרת נרדמתי. הטיסות קונקשן היו מתישות מאוד. טסנו בטיסה הראשונה לפרנקפורט, המתנו כ-3 וחצי שעות בטרמינל ואז המשכנו לקרואטיה. חוץ מהעייפות הכללית החוויה בטיסות לא הייתה הכי נעימה וכשהגעתי למלון (אחרי 45 דקות נסיעה מהשדה) , אכלנו ארוחת ערב והלכתי לישון.

להיות בכנס מקצועי בחו"ל זו חתיכת חוויה. ביום יש פגישות קבוצתיות עם בכירים מהחברה בעולם והרצאות כשהכל הזמן דוחפים לך אוכל ושתייה בכל הפסקה ובערב יש אוכל טוב ומסיבות. המלון עצמו ממש נחמד (מלון Ivan, יש שם עוד כמה מלונות באותו מתחם שייכים לאותה הרשת). ארוחות הבוקר סבירות פלוס (למי שאוהב נקניקים ובשר על הבוקר) ואת ארוחות הצהריים אכלנו במלון הסמוך (כנראה בגלל כמות האנשים שהוזמנו מכל העולם). מה שבטוח, שהבתי מלון זקוקים ליועץ מיזוג אוויר, כי המיזוג לא היה הכי מוצלח בבתי מלון ובארוחות הצהריים (האוכל היה טוב, החוויה לא).

קרואטיה מדהימה. יש שם רק 4.5 מיליון תושבים על שטח שהוא פי 2.5 מישראל. בקושי ראינו כלי רכב ואנשים כשהיינו בכבישים. חבל שאין טיסות ישירות לקרואטיה (אמרו לי שיש, אבל לא מצאתי) כי לטוס קונקשן עם ילדים היא בטח משימה לא פשוטה.

אז בהקשר של המטבע, הלכתי רק עם 100 יורו ולרוב השתמשתי באשראי (בזבזתי רק 40 יורו למעשה מהמזומנים שהיו לי).

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לגבי טיסות ישירות - אני טסתי לדוברובין ששיכת לקרואטיה למרות שהיא קרובה הרבה יותר למונטנגרו מאשר למרכז קרואטיה.

שנים לפני כן טסתי ללובליאנה בסלובניה המחוברת בכביש מהיר לקרואטיה... בהחלט יעד מעולה לטיול משפחתי.

Sent from my mobile using Tapatalk

פורסם

דוברובניק.

אחוזת דוברובין זה בעמק החולה.

סלובניה מקסימה, מהמדינות שבהן יותר נהניתי קרואטיה עדין ברשימת ההמתנה.

יש לא מעט טיסות לכמה ערים בקרואטיה. אבל זה עונתי.

כנסים מקצועיים - אם הם מושקעים הם דבר נפלא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...