Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מדובר במכשיר LT של Megger דגם LTW 325, בבדיקת זרם גבוה התוצאות עיקביות ומדויקות. לעומת זאת עבור אותה תשתית (בדיקה באותו שקע בין פאזה-אפס) בדיקת הזרם נמוך (No-trip) כל פעם נותנת תוצאה אחרת.

המכשיר לא באחריות, אבל בכל מקרה היבואן טוען שאלו הם סטיות נורמליות, ונגרמות עקב רעש בקווים, ובכל מקרה יש לבדוק בזרם גבוה אם מעוניינים בבדיקה מדוייקת.

אני אתן דוגמא לשינוי בתוצאות:

בדיקת זרם גבוה (פאזה-אפס): 0.59-0.60 אוהם קבוע בכל בדיקה.

בזרם נמוך עבור אותו השקע: התקבלו תוצאות בין 0.2 ל- 1.3 אוהם (הבדל של מאות אחוזים).

האם למישהו יש מכשיר עם אופציית No-trip להשוואה?

האם מישהו נתקל בתופעה דומה?

יש המלצה למקום בארץ שמסוגל לבצע כיול למכשיר (היבואן יכול לשלוח ליצרן באנגליה) ?

megger-loop-tester-lwt325-full[1].jpg

פורסם

מה מחיר המכשיר?

יכול לומר בוודאות שכיול בארץ יעלה הון.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

תודה, dany , מחיר המכשיר בארץ סביב 3000 ש"ח וצפונה.

לצערי יש התפתחות לא טובה בכלל. פתחתי את המכשיר ומסתבר שסוללה ישנה נזלה על הלוח. ניקיתי את המשקעים, ונראה שאין נזק בלתי הפיך, עד שנגעתי בזה:-(.

הג'יפה מהסוללה איכלה את ההלחמה על קבל SMD . ברגע שניסיתי לבדוק עם המודד אם יש רציפות בין המגעים שלו ללוח הקבל יצא.

הטעות הבאה שלי היא שניסיתי להלחים אותו חזרה (עם מלחם סביר וראש דק+ מיקרוסקופ), אבל כנראה שאני מאותגר הלחמתית ולאחר נסיונות רבים הקבל לא נתפס (השתמשתי במשחת הלחמה של GOOT כנוזל הלחמה). בשלב מסויים בניסיון ההלחמה הידקתי את הפינצטה חזק מדי והקבל עף לכל הרוחות, מקום קבורתו אינו נודע. עוד בעייה שאני לא יודע את ערך הקבל.

מצורפות תמונות של הקטסטרופה.

מספר שאלות:

1. האם יש דרך לדעת מה ערך הקבל (לפי המידה) ?

2. האם לדעתכם יש סיכוי להציל את המכשיר, או שלהתקדם הלאה?

3. האם יש כאן מישהו שיכול לסייע (בתשלום כמובן) להלחים קבל כזה ללוח (יש לי עקרונית ציוד שאולי מתאים, אבל חסרה יכולת) ?

הנזק מהסוללה:

attachment.php?attachmentid=490916&d=1499675740

ניסיון ההלחמה הכושל:

attachment.php?attachmentid=490918&d=1499675756

תמונה של הסביבה, חסר קבל SMD שדומה ויזואלית לאחד מהשלושה קבלים ליד הצ'יפ שבתמונה:

attachment.php?attachmentid=490923&d=1499675786

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

פורסם (נערך)

** על קבלים קירמיים בדרך כלל אין סימון של ערך הקבל לכן ניתן להסיק בוודאות שזה נגד גם לפי הצבע. צבע קבלים קירמיים בדרך כלל הינו חום, חום כהה מאוד או אפור בהיר.

1. חפש את הנגד. נסה לטאטא את חדר העבודה עד שתמצא את הנגד.

2. אם יש לך מגנט חזק תוכל לנסות להעביר את המגנט על איזור העבודה ואולי הנגד ייתפס למגנט.

אם הנגד בגודל אריזה 0805 או 0603 אולי אוכל לעזור לך במציאת נגד מתאים חינם אין כסף.

הנזק שגרמת לא רציני. במקום המוליך החשמלי מחברים את הפדים בעזרת חוט קצר דק.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
יש לך אפשרות למדוד את ערכי 2 הקבלים הנותרים?

זה לא קבלים אלא נגדים וערך הנגד מודפס על גבי הנגד.

פורסם

דני ומרק,

קודם כל תודה רבה לשניכם על העזרה.

כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון, הרכיב החסר הוא בצבע חום, אני משער שקבל, כלומר בשורה יש שני נגדים והשלישי שחסר הוא קבל.

1. חפש את הנגד. נסה לטאטא את חדר העבודה עד שתמצא את הנגד.

2. אם יש לך מגנט חזק תוכל לנסות להעביר את המגנט על איזור העבודה ואולי הנגד ייתפס למגנט.

מרק, אתה גאון! לאחר טיאוט העברתי מגנט ביעה, והפלא ופלא הרכיב נתפס (לא הייתי מוצא אותו בג'יפה בלי המגנט).

יש לך אפשרות למדוד את ערכי 2 הקבלים הנותרים?

עכשיו אנסה למדוד את הרכיב.

אני מצרף תמונות של הרכיב:

attachment.php?attachmentid=490946&d=1499705416

attachment.php?attachmentid=490947&d=1499705418

הנזק שגרמת לא רציני. במקום המוליך החשמלי מחברים את הפדים בעזרת חוט קצר דק.

מרק, נראה לי שהפדים שלמים, הם פשוט מכוסים בבדיל מהניסיון הלחמה שלי.

בכל מקרה לבד אני כבר לא אנסה להלחים שוב, גרמתי כבר מספיק נזק, ובכל מקרה אני לא עושה משהו נכון כנראה כי זה פשוט לא נתפס.

Still0006.jpg

Still0007.jpg

פורסם (נערך)

1. לא מחזירים קבל/נגד SMD בחזרה למעגל במיוחד לאחר שהוא נפגע מחומצה. שנית כתוצאה מנסיונות ההלחמה בדרך כלל הפדים בצידי הקבל כבר לא מהודקים היטב לקבל ועלולים להתנתק בזמן ההלחמה. שלישית מרוב חימום לפעמים נוצרים מאמצים מכנים בקבל אשר בעתיד יגרמו לסדק בקבל.

2. בתמונה שצירפת ניתן לראות שמוליך חשמלי שמחובר לקבל התרומם ונקרע. או מה שרואים מכאן זה שונה ממה שאתה רואה בעזרת המיקרוסקופ.

לסיכום:

1. תמדוד את ערך הקבל ואת המידות שלו ואני אבדוק אם יש לי קבל מתאים. בכול מקרה תמיד ניתן להלחים קבל TH שווה ערך לקבל SMD.

2. במקרים מסויימים חוץ מערך הקבל ומידותיו חשוב גם סוג החומר הדיאלקטרי אשר ממנו עשוי הקבל קרי X7R/NPO ועוד אשר משפיעים על יציבות הקבל בהתחשב בטמפ', תדר עבודה ועוד...

פורסם (נערך)

תודה מרק,

הקבל הוא 0.01 מיקרו פארד (נמדדו 10.5 ננו פארד במודד)

מידות פיזיות (1608 :

1.6 [ממ] על 0.8 [ממ]

אגב, במיקרוסקופ זה נראה באמת הרבה יותר ברור , לפי מה שאני רואה זה בדיל שמחובר לצד של הקבל, אבל אני אבדוק שוב. אבל בכל מקרה יש נזק קל ללוח מסביב לפד, או שהחריץ מסביב לפד מכוון?

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם
דני ומרק,

מרק, אתה גאון! לאחר טיאוט העברתי מגנט ביעה, והפלא ופלא הרכיב נתפס (לא הייתי מוצא אותו בג'יפה בלי המגנט).

בכל מקרה לבד אני כבר לא אנסה להלחים שוב, גרמתי כבר מספיק נזק, ובכל מקרה אני לא עושה משהו נכון כנראה כי זה פשוט לא נתפס.

ייתכנו מספר סיבות שגלל לא הצלחת להלחים את הקבל.

1. טמפ' עבודה לא מתאימה או/גם מלחם דל הספק וראש הלחמה קטן מידי אשר לפעמים יוצרים בעיה בהלחמה עם בדיל ללא עופרת לחסרי ניסיון.

2. ראש הלחמה מלוכלך.

3. איזור ההלחמה כלומר הפדים ספגו פלקס שרוף לכן הבדיל לא 'נתפס'.

לדעתי אם אתה מאותגר תעבוד עם בדיל עם עופרת כגון: סגסוגת 63/37 או 60/40 אשר טמפ' ההתכה שלה נמוכה וגם הזרימה של הבדיל וגם ההרטבה טובה יותר מבדיל ללא עופרת.

פורסם
תודה מרק,

הקבל הוא 0.01 מיקרו פארד (נמדדו 10.5 ננו פארד במודד)

מידות פיזיות (1608 :

1.6 [ממ] על 0.8 [ממ]

מהנתונים שכתבת כנראה מדובר על קבל בעל ערך של 10 ננו-פאראד באריזה בגודל 0603.

דרך אגב עם איזה מכשיר בדקת את הקיבוליות ?

פורסם (נערך)

נבדק עם fluke 87 עתיק ושוב עם fluke 87 V ההפרש היה זניח 0.4 ננו פארד.

המלחם שהשתמשתי בו עתיק אבל נראה לי שאמור להספיק כעיקרון, weller EC 2002. אולי הבעייה עם הבדיל, השתמשתי בבדיל סיני (נגמר לי הקודם ולא הספקתי לקנות).

אני ארכוש בדיל חדש ופלקס, אם יש משהו מומלץ אשמח לשמוע (הכוונה ליצרן)...

אגב לגבי הפדים, אני מצרף תמונה מסומנת לנזק שאני חושש שנגרם.

שוב תודה, אני אחפש את הקבל שציינת 0603.

חריץ.jpg

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם (נערך)

יש לי קבל מתאים. אם אתה מעוניין בקבל קפוץ לאיזור רמת-גן.

אני התכוונתי לנזק בתמונה המצורפת (מסומן בחץ לבן).

בכול מקרה נראה שהחומצה גם אכלה את הדפסת המשי על גבי המוליכים. אתה חייב לנקות היטב את כול המעגל עם אלכוהול או חומר אשר מנטרל את ההשפעה המזיקה של החומצה אחרת הנזק ייתמשך.

5.jpg

פורסם

תודה רבה, אני אשמח, אצור איתך קשר בהודעה פרטית.

אנקה באמת את כל המעגל שוב, יכול להיות שפיספסתי אזורים. עכשיו הבנתי לאיזו נקודה התכוונת, אני אנקה את הבדיל משם, אני כמעט בטוח שהמוליך שלם אבל חשוף (הדפסת המשי נאכלה שם, והבדיל נתפס למוליך).

שוב, תודה רבה על העזרה.

• תוכן חדש...