Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פיזו 407 2008 2000 סמ"ק מונעת בגז

השאלה היא מה השמן מנוע שמתאים ל מנוע המונע בגז

לפי ספר האוטו והארץ רשום TOTAL QUARTZ 7000 15W50

האם הגיוני?

Doc1.pdf

פורסם

אם נתעלם מההמלצה לעניין היצרן, אני מוכרח להודות שההמלצה לעניין הצמיגות תמוהה מאוד ואני לא מבין את הרציונל מאחוריה.

אני גם תוהה האם אין המלצת היצרן מכוונת לרכב שיצא כך מהמפעל, לא רכב שהוספה לו מערכת גז בהתקנה מקומית עם מערכת שימון עצמאית.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לי את הקובץ המקורי של היצרן Recommended consumables לשנת 2009.

השמן המומלץ למנוע RFJ הוא 5W40. לא מאשרים שום דבר אחר כגון 5W30.

תקון פיז'ו B712296.

0155d07ce0b1cd8db781c7c2151aeb63.jpg

פורסם

אם תהית למה מקביל השמן

EO PSA 2296 (PSA B71 2296 oil) (4-Stroke Engine Oils)

PSA B71 2296 is a Peugeot/Citroen, SAE 0W-30, or 5W-40 synthetic crankcase engine oil specification meeting ACEA A3/B4, & API SL/CF for gasoline & diesel engines.

:onfire:
פורסם

רק לציין שתקני יצרן ספציפיים הם תקנים מחמירים מתקני ACEA או API ודורשים מהשמן להפגין רמת ביצועים גבוהה מזו שקבע תקן ה ACEA או ה API אשר עליו הם מבוססים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עוד אני יכול להוסיף שפיז'ו מאשרים השלמת מפלס בין הטיפולים עם שמנים בעלי תקן מתאים של ACEA בלבד ללא התקן הספציפי שלהם, אבל בהחלפה מלאה בטיפול מחייבים שימוש בשמן בעל התקן הספציפי.

פורסם

כמובן שחובה להצמד לתקני OEM ואישורי יצרן.

לגבי השלמה, רב היצרנים מאשרים השלמה קטנה עם תקן מקביל אך גם זאת במקרה "חירום" בלבד.

:onfire:
פורסם
:roll:תודה רבה על התשובות אך השאלה היתה לגבי סוג השמן למנוע המונע בגפ"מ(אני יודע מה סוג השמן למנוע שלי RFJ המונע ה בבנזין)
פורסם

צמיגות שמן נבחרת על ידי היצרן על פי מרווחי סיכה במנוע, המרווים האלו לא מתשנים בין אם המנוע רץ על בנזין ובין אם על גפ"מ.

לכן לדעתי המלצות יצרן הרכב תקפות גם לעבודה על גפ"מ.

דעתי בלבד ולא מידע מוסמך.

• תוכן חדש...