Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רישיון לקטנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הבן שלי החליט שהוא מעוניין לעשות רישיון לקטנוע 50 סמ"ק.

יש לו רישיון על רכב כ-8 חודשים, אך עדיין לא מלאו לו 18.

השאלות:

1.כמה שיעורים צריך לעשות?

2. כמה עולה שיעור על קטנוע?

3.האם ישנן הקלות כלשהן על בעלי רישיון נהיגה?

פורסם

אז ככה:

1. 15 שיעורים. רק מי שיש לו רשיון לפרטי מעל 3 שנים ובן 21 לפחות מקבל פטור. (כלומר רק מבחן שליטה במגרש סגור)

2. תלוי מאיפה אתה. לפי מה שאנשים כותבים פה המחירים יורדים ככל שאתה יורד דרומה... (בצפון 80-90 ש"ח לשיעור + 300 לטסט, במרכז 70-80 ש"ח לשיעור + 300 לטסט ובדרום 500 ש"ח ל-15 שיעורים + טסט ראשון)

3. ההקלה היחידה היא שלא צריך לעשות תאוריה שוב.

פורסם

אין מצב שבדרום זה 500 שקל ל15 שיעורים +טסט

רק טסט עולה 300

אז כל שיעור עולה 13 שקל??

פורסם

רק טסט עולה 300

כן בבאר שבע זה המחיר אצל אהוד ומיקי זה בקבלנות ...

יש אחד שאני מכיר ששילם 500 שקל ועשה 17 שיעורים וטסט ראשון...

אבל אמרו שהתנאים לא מספיק טובים בבאר שבע כלומר יש לחץ ומכל מיני דברים כאלה לא יודע בדיוק...

פורסם
כן בבאר שבע זה המחיר אצל אהוד ומיקי זה בקבלנות ...

יש אחד שאני מכיר ששילם 500 שקל ועשה 17 שיעורים וטסט ראשון...

אבל אמרו שהתנאים לא מספיק טובים בבאר שבע כלומר יש לחץ ומכל מיני דברים כאלה לא יודע בדיוק...

לפי מה ששמעתי מחברים שהוציא בבאר שבע רשיונות, הם לא בדיוק מקפידים של 15 או אפילו משהו דומה ל15 שיעורים.

"...for long you live and high you fly and smiles you'll give and tears you'll cry and all you touch and all you see is all your life will ever be"

פורסם

לא נכון, אני מבאר-שבע ולמדתי אצל מיקי.

הייתי חייב לעשות 15 שיעורים מלאים לפני הטסט, וסה"כ עלה לי הכל 500 ש"ח +113 ש"ח אגרה (עברתי בטסט ראשון).

ואין שום לחץ ושום בטיח.

פורסם
לא נכון, אני מבאר-שבע ולמדתי אצל מיקי.

הייתי חייב לעשות 15 שיעורים מלאים לפני הטסט, וסה"כ עלה לי הכל 500 ש"ח +113 ש"ח אגרה (עברתי בטסט ראשון).

ואין שום לחץ ושום בטיח.

אני מאמין לך, רק חבר טוב שלי עם מישהו נסעו במיוחד לבאר שבע עשו 4-5 שיעורים ולמחרת טסט, סיפור אמיתי...

"...for long you live and high you fly and smiles you'll give and tears you'll cry and all you touch and all you see is all your life will ever be"

פורסם
אני מאמין לך, רק חבר טוב שלי עם מישהו נסעו במיוחד לבאר שבע עשו 4-5 שיעורים ולמחרת טסט, סיפור אמיתי...

כנראה הוא עשה את הקומבינה של אהוד לפני שעלו עליו...

בכל מקרה כיום אי אפשר לעשות את זה יותר.

פורסם
כנראה הוא עשה את הקומבינה של אהוד לפני שעלו עליו...

בכל מקרה כיום אי אפשר לעשות את זה יותר.

יותר טוב, פחות קומבינות יותר בריא

פורסם

רק טסט עולה 300

גם הטסט וגם השיעורים זה תימחור של בתי הספר לנהיגה עצמם, בזמנו כשאני יצאתי לטסט זה היה במחיר שיעור ולא 300ש"ח (זה דבר חדש יחסית).

Finger's gonna kill me.

פורסם

אני יודע שזה מבעס כמה אנשים אבל אני שמח שיש פחות קומבינות

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
גם הטסט וגם השיעורים זה תימחור של בתי הספר לנהיגה עצמם, בזמנו כשאני יצאתי לטסט זה היה במחיר שיעור ולא 300ש"ח (זה דבר חדש יחסית).
נכון, הכל פונקציה של ביקוש והיצע.

באזור המרכז והצפון יש הרבה אנשים שמוציאים רשיון על דו"ג בגלל בעיות התנועה, ובגלל זה מורי הנהיגה גובים מחירים גבוהים יחסית.

באזור הדרום כמעט ואין בעיות תנועה ולכן יש פחות אנשים שמוציאים רשיון לדו"ג, ולכן המחירים פה הרבה יותר אטרקטיביים.

ולדג נחש, לא, ותאמין לי שזה רק לטובתך.

עדיף שיקח לך קצת יותר זמן להוציא רשיון מאשר שתוציא רשיון ביום אחד ולמחרת כבר תמרח על הכביש/תכנס בעמוד/תכנס ברכב.

פורסם

גם הלימוד נהיגה בארץ דפוק מהיסוד, אז לפחות ילמדו 15 שיעורים, במקום לעשות משהו שאמור להיות טסט ולצאת לכביש חסרי ניסיון לחלוטין (עדיף 15 מכלום).

• תוכן חדש...