Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ניגשתי היום כהרגלי מדי חודש מרץ לעשות טסט לרכב של אישתי (גולף 2001).

כמובן הכל עבר חלק חוץ מלוחית זיהוי אחורית דהויה ולוחית קדמית מתקלפת, הבוחן שלח אותי לשלם לפקידה ולהחליף לוחיות.

אממה, יש חוק מ-2014 שאסור למכון רישוי לגבות תשלום עבור לוחיות חדשות בתנאי שלא חלפו 5 שנים מהתוקף שלהן (השנת ייצור חרוטה בצד ימין למעלה של הלוחית).

שלפתי את החוק שהכנתי מבעוד מועד אך הבוחן הבין שאני צודק והסביר שרק על אחת מהן אני צריך לשלם מכיוון שהיא מתקלפת ולא דהויה.

סעיף 1 לחוק אומר כך:

בוחן רכב אשר יזהה לוחית רישוי פגומה אשר התגלתה בה תופעה של הפרדה בין שכבת הציפוי העליונה

לבין גוף הלוחית ואו דהיית הצבע הצהוב יפסול לוחית רישוי זו וידרוש מבעל הרכב את החלפתה

בחדשה.

הלוחיות נרכשו ב-2013 והן תקניות (מבחינת תקן ישראלי).

ניסיתי לומר לפקידה וגם לבוחן האחראי שאני לא אמור לשלם שקל אך הבוחן האחראי במכון סירב והתעקש שאשלם על אחת מהשתיים למרות שהחוק לצידי.

שילמתי כמו ילד טוב, כמובן שהכל מגובה בקבלות מהמכון [מצורף].

מה אני יכול לעשות כעת?

:?

Screenshot_2017-03-26-16-05-43.jpg

לוחית.pdf

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

תלוי מה הסיבה שבגינה נפסלו לוחיות הרישוי.

מתוך הנוהל :

בוחן רכב אשר יזהה לוחית רישוי פגומה אשר התגלתה בה תופעה של הפרדה בין שכבת הציפוי העליונהלבין גוף הלוחית ואו דהיית הצבע הצהוב יפסול לוחית רישוי זו וידרוש מבעל הרכב את החלפתה

בחדשה.

בוחן הרכב מחויב לעדכן את בעל הרכב על זכותו למימוש אחריות ע"י היצרן ללא תשלום כאמור בסעיף

ד' להוראת נוהל זו.

ד. עלות לוחיות לבעל הרכבבמקרה של הפרדה בין שכבת הציפוי העליונה לגוף הלוחית ואו דהיית הצבע צהוב של הלוחית בתחום של 5 שנים

מיום ייצורו הינו באחריות יצרני הלוחיות ללא כל תשלום.

כל סיבת פסילה אחרת חייבת בתשלום.

פורסם
תלוי מה הסיבה שבגינה נפסלו לוחיות הרישוי.

מתוך הנוהל :

כל סיבת פסילה אחרת חייבת בתשלום.

דברי הבוחן: "הצבע התקלף וזה לא פגם בייצור"

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

1. לא היית חייב כלל להחליף לוחית במכון הרישוי, במקרה כזה אתה מקבל את המדבקה וכו' ורק נרשם לך מאחור שאתה מחוייב בהחלפת לוחיות.

2. בדיעבד, חבל שלא לקחת איתך את הלוחיות הפגומות, כעת זה מילה שלך מול שלהם.

• תוכן חדש...