Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פנה אלי סוכן ביטוח

טוען שהרפורמה שעשו בביטוחי הבריאות היא טובה ושחד משמעית עדיף לי לעבור אליה.

אני מתייחס כרגע רק לפוליסה שעשיתי לילדים שלי בפרמיה קבועה, כלומר משלמים סכום קבוע עד גיל 21, מגיל 21 יש תוספת של 30 שקל והסכום הזה נשאר קבוע כל החיים (או, עד גיל 65 כפי שראיתי).

בזמנו כשעשיתי את הביטוח, נקודת האיזון הייתה גיל 30, כלומר אם מחזיקים את הפוליסה מעבר לגיל 30 כבר יש רווח.

לצורך העניין בואו לא נתמקד בעניין הכסף אלא בעניין הכיסוי הביטוחי.

עכשיו הסוכן טוען שקיבוע הפוליסה הוא לא טוב ושעדיף לעבור לפוליסות ברפורמה

אשמח לשמוע ממביני עניין או אנשים שכבר עשו מחקר מקיף בנושא.

פורסם

ראשית, אין דבר כזה "חד משמעית" בביטוח. כמו כל מוצר אחר יש פה עלות מול תועלת.

שנית, הרפורמה נועדה לפשט את המוצר לצרכן. לא עוד "תוסיף 5 ש"ח לחודש ותקבל עוד כיסוי X (שאתה לא צריך בכלל...)"

להשוות תפוזים לתפוזים.

פול' חדשה תהיה עדיפה בתנאי שהכניסו אליה כיסויים שלא היו בפול' הישנה, לדוגמא, פרוצדורה ניתוחית חדשה.

אם הפול' הקיימת לא ישנה מדי (הופקה נאמר בחמש השנים האחרונות) אז אני לא חושב שיש יותר מדי יתרונות להחליפה לחדשה,

בטח ובטח כשמדובר בפול' בפרמיה קבועה. כלומר, כזו שעד עכשיו שילמת עליה מחיר יקר, כדי להנות בעתיד ממחיר אחיד וזול.

נקודה נוספת- עמלת הסוכן גבוהה יותר בפול' חדשות שהוא מפיק עבורך, אם הוא יקח על עצמו לטפל בפול' הקיימות שלך, עמלתו תהיה נמוכה יותר.

גילוי נאות- בעל רשיון סוכן ביטוח. ברוב המוחלט של הזמן לא מתעסק בלהיות סוכן :wink:

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

אולי אני טועה אבל בפוליסות הישנות, חברת הביטוח לא יכולה לשנות את התנאים, בחדשות כן ושינוי משמעו לרעת המבוטח.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
ראשית, אין דבר כזה "חד משמעית" בביטוח. כמו כל מוצר אחר יש פה עלות מול תועלת.

שנית, הרפורמה נועדה לפשט את המוצר לצרכן. לא עוד "תוסיף 5 ש"ח לחודש ותקבל עוד כיסוי X (שאתה לא צריך בכלל...)"

להשוות תפוזים לתפוזים.

פול' חדשה תהיה עדיפה בתנאי שהכניסו אליה כיסויים שלא היו בפול' הישנה, לדוגמא, פרוצדורה ניתוחית חדשה.

אם הפול' הקיימת לא ישנה מדי (הופקה נאמר בחמש השנים האחרונות) אז אני לא חושב שיש יותר מדי יתרונות להחליפה לחדשה,

בטח ובטח כשמדובר בפול' בפרמיה קבועה. כלומר, כזו שעד עכשיו שילמת עליה מחיר יקר, כדי להנות בעתיד ממחיר אחיד וזול.

נקודה נוספת- עמלת הסוכן גבוהה יותר בפול' חדשות שהוא מפיק עבורך, אם הוא יקח על עצמו לטפל בפול' הקיימות שלך, עמלתו תהיה נמוכה יותר.

גילוי נאות- בעל רשיון סוכן ביטוח. ברוב המוחלט של הזמן לא מתעסק בלהיות סוכן :wink:

הפוליסה הקיימת קיימת כשנה, המטרה כאן הייתה לקבע אותה לאורך הרבה שנים (עד שהילדים יהיו בני 65),

אם אני משנה אז זה עכשיו, כלומר אם אני יודע בוודאות שפוליסה ישנה פחות טובה מפוליסה חדשה, אז אשנה היום ולא אחכה שהיא תהיה ישנה (ואשלם יקר עד אז).

אין לי טעם שיקח הסוכן על עצמו את הטיפול בפוליסה שלי, "הסוכן החדש" זה סתם איזה סוכנות ביטוח שיצרה איתי קשר, הם מנסים לשכנע אותי שהחדש טוב יותר - סתם כדוגמא אמרו שבחדש הכיסוי לתרופות הוא עד 2 מיליון מתחדש ושאצלי זה עד מיליון אחד, טוען הבחור שעוד 5 שנים הפוליסה הישנה לא תהיה רלוונטית.

אממה, כל זה מתנגש לי עם הידע שיש לי בן משפחה שעשה ביטוח בריאות מאוד ישן ומקיף כשהביטוחי בריאות רק יצאו, משלם על כל המשפחה מה שאני משלם רק על הילדים וכשבדק את מצבו אם צריך לשנות משהו נאמר לו שמה שיש לו מספיק טוב ושלא לגעת בכלום.

השאלה הנשאלת, בתור בעל מקצוע בלתי תלוי לצורך העניין, מה היית ממליץ לעשות ?

לקבע מחיר לפוליסה קבועה ל 65 שנה או לקחת את הסיכון עם פוליסה ע"פ תקנון ?

אגב, האם תוכל לגלות לנו כמה בבמוצע הם אותם עמלות הסוכן ? מאוד מסקרן אותי לדעת כמה אני משלם לו באופן קבוע על הטיפול החד פעמי שלו (בעת רישום הפוליסה).

אולי אני טועה אבל בפוליסות הישנות, חברת הביטוח לא יכולה לשנות את התנאים, בחדשות כן ושינוי משמעו לרעת המבוטח.

אכן, אבל הטענה כאן היא שהרפורמה היא לטובת המבוטח ושכל הזמן יש עדכונים, כלומר הגדלת כיסוי/טיפולים/תרופות חדשות נכללות בפוליסות, לכן אשמח לעוד דעות מיודעי דבר.

פורסם

כיסוי לתרופות עד 2 מליון מתחדש... הציע לך ביטוח של מגדל במקרה?

שכח לספר שבמנורה זה 3 מליון...

בכל אופן, לרוב יהיה עדיף לשמר פוליסת בריאות "ישנה" שלפני הרפורמה. החיסרון היחיד שלהן הוא הקיבוע הזה שאתה מדבר עליו (למשל, אם יש פירוט של כיסוי לטיפולים חדשניים, לא יתעדכנו שם טיפולים חדשים יותר). אבל הן נותנות (לרוב) כיסוי גדול בהרבה במחיר טוב.

אם עולה בך החשד מומלץ להתייעץ עם סוכן/ת הביטוח שלך, או יועץ בלתי תלוי, שיתנו לך מידע השוואתי לטוב ולרע על ההבדלים.

לי אישית יש פוליסת בריאות מלפני שנתיים שאין לי שום כוונה להחליף, וזוגתי סוכנת ביטוח שכל הזמן בודקת ומשווה ללקוחות את הפוליסות החדשות, ועד היום לא נתקלה בלקוח שהיא היתה יכולה להמליץ לו לבטל פוליסה ישנה לטובת חדשה. תבדוק טוב טוב, עד לרמת לשבת עם מרקר צהוב והפוליסה, לפני שתחליט לעבור לפוליסה חדשה כי זה בלתי הפיך.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אז מה שאתה אומר זה שהגבלות הסכומים לא ממש רלוונטים.

הרבה תודה, רק מחזק את דעתי.

האם יש סיכוי שזוגתך תוכל לעזור לי בהשוואה הזו ?

• תוכן חדש...