Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה היא תנוחת נהיגה נכונה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עד שקניתי את הגולף תמיד במכוניות שהיו לי הכסאות היו מאוד בסיסים ומוגבלים בכיוונונים שלהם ותמיד היה לי נוח... אבל רציתי לשבת נמוך יותר ולקרב את הגה.

בגולף אפשר לכוון הכול אבל אני לא מצליח לשבת ככה שלא יכאב לי הגב...

אולי מישהו יכול להסביר לי איך צריך לכוון את הכסא וההגה כדי לקבל שליטה מקסימאלית ובלי כאבי גב?

פורסם

התנוחה הכי טובה ובטיחותית היא קרוב להגה יחסית (ידיים כל הזמן מקופלות), גב זקוף כך שאין מרווח בין השכמות למשענת גב, ובעיקר כדי שתוכל לתת קונטרה עם רגל שמאל. זו תנוחה של נהיגת מסלול שהיא הבטוחה גם. בפועל אף אחד לא יושב ככה ביום יום. תמצא את התנוחה הנוחה לך.

פורסם

אתה צודק, ככה יושבים נהגי מירוץ וגם אני ניסיתי לשבת כמה שיותר נמוך וכמה שיותר קרוב להגה.

אבל אחרי כמה חודשים זה גרם לכאבים חזקים בגב עליון קרוב לצוואר עד שלא הרמתי את המושב. אחרי זה התחיל לכאוב גב תחתון עד שלא הרחקתי את המושב מההגה.

עכשו הגב כואב פחות אבל אני מרגיש פחות שליטה על ההגה...

בספר רכב יש ציור של ישיבה נכונה אבל הבעיה שאני גבוה מידי כדי לשבת ככה, ההגה לא יוצא מספיק.

f4d83bb445e0b995918b9dc9aa57850e.jpg

פורסם

חשוב מאוד שהיד תמיד תהיה כפופה ולא מרפק נעול!

2 הידיים צריכות להגיע לכל אזור בהגה,זאת אומרת עם יד ימין להגיע עד לצד שמאל קיצון של ההגה ולהיפך.

שתגיע עם הרגל לדוושת בלם עד הסוף מבלי לשנות תנוחה.

וכמובן גב ישר..אני אישית נוטה טיפה אחורה בשביל נוחות גב זקוף כואב אחרי כמה דקות..

תעשה ניסויים עד שיהיה לך נוח..

פורסם

אני אגיד לך את האמת, אולי זה גם תלוי במושב. לנו בעבר הייתה סקודה ייטי שהמושב די דומה לשלך, בנסיעות ארוכות היה כואב לי הגב התחתון. באופיסי לעומת זאת שהמושב ממש נוקשה, באותו נסיעות אתה יוצא רענן. מושבים שהם יותר רכים כזה גורמים (לי לפחות) לכאבים.

תנסה למצוא תנוחה שיהיה פחות לחץ מופעל על הגב התחתון. אולי טיפה להטות

אחורה את המשענת גב. לא יותר משי בצורה מוגזמת, אלא טיפה. שתוכל לשבת בנוחות.

פורסם

תנוחת נהיגה נכונה במכונית כביש קצת שונה מזו שבמכוניות מירוץ. במקום שמישהו יגיד לך, אני חושב שעדיף שתבדוק בעצמך:

קודם כל, האם אתה יושב במושב, כשהישבן דחוס היישר לפינת המושב, או שאתה יושב על המושב בצורה מרושלת כשהגב התחתון מקופל?

האם המושב קרוב מספיק לדוושות כך שאתה יכול לתפעל אותן לכל אורך המהלך שלהן? האם במצב הזה הברך עדיין מקופלת?

שים לב שכאשר בודקים את זה על דוושת הבלם, עדיף קודם להניע וללחוץ כמה פעמים כדי לקבל תגבור שמקל על הבדיקה.

האם אתה לוחץ על הדוושה עם מסרק כף הרגל או שאתה רק מגיע עם קצות האצבעות? האם אתה מניח את העקב על הרצפה או שאתה משעין את כל משקל הרגל על הדוושה?

באיזה גובה אתה יושב? אתה יושב נמוך מאוד, כמו במכונית מירוץ? אם כך, האם אין לך הפרעה לשדה הראיה או לתפעול ההגה?

או שאולי שאתה יושב גבוה, כמו ברכב מסחרי? המראה הפנימית וסך השמש לא מסתירים את הדרך? ניסית לשבת בגובה שבו העיניים שלך הם בגובה קו השני-שליש של השמשה?

עד כמה משענת הגב וזווית ההגה קרובים למצב מקביל ברכבך? האם הם מאפשרים לך להגיע לכל חלק בהגה באחיזה טובה וללא יישור היד או שליפת השכמות (מאחורי בתי השחי) מגב המושב?

כדי לבדוק את זה, נסה לכופף את פרק כף היד שלך על חלקו העליון של ההגה. האם אתה מסוגל לעשות את זה בלי להרים את השכמות מן המושב, או שאתה צריך להפעיל גם את הגב בשביל פעולות היגוי מסוימות?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
התנוחה הכי טובה ובטיחותית היא קרוב להגה יחסית (ידיים כל הזמן מקופלות), גב זקוף כך שאין מרווח בין השכמות למשענת גב, ובעיקר כדי שתוכל לתת קונטרה עם רגל שמאל. זו תנוחה של נהיגת מסלול שהיא הבטוחה גם. בפועל אף אחד לא יושב ככה ביום יום. תמצא את התנוחה הנוחה לך.

מסכים לגמרי.

פורסם (נערך)

http://www.trigo.co.il/show_tip/5

כתבה מקיפה, מכף רגל ועד ראש

לפני כחודש העברתי למחלקה שלי בעבודה הדרכה על ישיבה נכונה וכיוון מראות (אני לא מדריך נהיגה מוסמך). שתי הנקודות שפתחתי איתן היו- 1- ככלל, רובינו יושבים רחוק מידי ואחורה מידי 2- חשוב לשמור על כל המפרקים משוחררים ולא להגיע לנעילה.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני לא מסוגל להיות קרוב להגה, מאחר והרגליים מתחילת לכאוב אחרי 5 דקות במצב כזה, כי הרכב קטן ואין מספיק מרווח ברגליים.

אני נוהג ככה כבר שנים, מה הבעיה בעצם?

פורסם

כתלות במידות הגוף, מידות הרכב ואפשרויות הכוונון, ייתכן מצב שבו צריך להתפשר. למשל, לכוון את ההגה בזווית שאינה המתאימה ביותר כדי שיהיה אפשר לראות את המחוונים, או להיות מעט קרוב מדי עם הרגליים כדי שהגישה להגה תהיה טובה.

בכל אופן, לא צריך להיות צמודים להגה ולדוושות. זו אמורה להיות תנוחה נינוחה, ואלא אם כן יש לך מידות גוף מאוד חריגות, תנוחת נהיגה יעילה היא לא משהו שנראה חריג למשקיף מהצד.

פורסם
כתלות במידות הגוף, מידות הרכב ואפשרויות הכוונון, ייתכן מצב שבו צריך להתפשר. למשל, לכוון את ההגה בזווית שאינה המתאימה ביותר כדי שיהיה אפשר לראות את המחוונים, או להיות מעט קרוב מדי עם הרגליים כדי שהגישה להגה תהיה טובה.

בכל אופן, לא צריך להיות צמודים להגה ולדוושות. זו אמורה להיות תנוחה נינוחה, ואלא אם כן יש לך מידות גוף מאוד חריגות, תנוחת נהיגה יעילה היא לא משהו שנראה חריג למשקיף מהצד.

הכי נוח לי שאני בערך 2 קליקים לפני הסוף כשלוקחים את המושב אחורה, והמשענת קליק אחד מתחת ל90 מעלות כלומר בערך 105-110 מעלות עם המושב.

הגפיים שלי מאוד ארוכות מה שגורם לרגליים להיות מקופלות יחסית ולידיים לא להיות בגובה המתאים לתמרון הגה במצב אופטימלי

אני משתמש בכרית כדי להגביה לעצמי את הרגליים וכך 'לקצר' אותן, כדי שאוכל לקרב את עצמי להגה.

פורסם

מכיר את הבעיה שלך. זה עניין של בעיית פרופורציה בין אורך הידיים לרגליים.אם כי מוזר לי שאתה מסוגל להרחיק את המושב כל כך הרבה ועדיין לתפעל את הדוושות כראוי: אתה יכול ללחוץ על כל הדוושות עד קצה המהלך ועדיין לשמור על ברך כפופה?

לצערי, כרית זה גם פתרון בעייתי, ואני חושב שכבר עדיף להסתפק בתנוחת ישיבה לא אופטימלית.

או שיושבים מעט קרוב מדי מבחינת הרגליים כדי להגיע לתפעול הגה נכון, או (אם אי אפשר להגיע למצב שלא פוגע במידה ניכרת בתפעול הדוושות) להתפשר מעט על הגישה להגה.

הבעיה המרכזית של כרית היא בזמן התנגשות:

איבדת את תמיכת הצד של המושב ולכן החגורה לא תוכל להחזיק את גופך בזמן שהוא מיטלטל מצד לצד.

ההשפעה של קדם-המותחן "תבוזבז" על דחיקת הגוף שלך כנגד הכרית ודחיסתה.

הכרית תחליק מן המושב ואיתה העכוז שלך, כך שפלג הגוף התחתון "יצלול" מתחת לחגורה.

הכרית לא מעכבת בעירה כמו ריפוד המושב.

הפתרון הוא בבחירת רכב מלכתחילה, שמתאים יותר למידות הגוף שלך או שלכל הפחות יש לו הגה מתכוונן לעומק. נוחות, במובן הארגונומי, היא (אמורה להיות) מרכיב בעל חשיבות עליונה בבחירת רכב.

פורסם
מכיר את הבעיה שלך. זה עניין של בעיית פרופורציה בין אורך הידיים לרגליים.אם כי מוזר לי שאתה מסוגל להרחיק את המושב כל כך הרבה ועדיין לתפעל את הדוושות כראוי: אתה יכול ללחוץ על כל הדוושות עד קצה המהלך ועדיין לשמור על ברך כפופה?

לצערי, כרית זה גם פתרון בעייתי, ואני חושב שכבר עדיף להסתפק בתנוחת ישיבה לא אופטימלית.

או שיושבים מעט קרוב מדי מבחינת הרגליים כדי להגיע לתפעול הגה נכון, או (אם אי אפשר להגיע למצב שלא פוגע במידה ניכרת בתפעול הדוושות) להתפשר מעט על הגישה להגה.

הבעיה המרכזית של כרית היא בזמן התנגשות:

איבדת את תמיכת הצד של המושב ולכן החגורה לא תוכל להחזיק את גופך בזמן שהוא מיטלטל מצד לצד.

ההשפעה של קדם-המותחן "תבוזבז" על דחיקת הגוף שלך כנגד הכרית ודחיסתה.

הכרית תחליק מן המושב ואיתה העכוז שלך, כך שפלג הגוף התחתון "יצלול" מתחת לחגורה.

הכרית לא מעכבת בעירה כמו ריפוד המושב.

הפתרון הוא בבחירת רכב מלכתחילה, שמתאים יותר למידות הגוף שלך או שלכל הפחות יש לו הגה מתכוונן לעומק. נוחות, במובן הארגונומי, היא (אמורה להיות) מרכיב בעל חשיבות עליונה בבחירת רכב.

בגיל שלי מה שחשוב בבחירת רכב הוא בעיקר התקציב ... :)

אני מסוגל ללחוץ את כל הדוושות, ורק את הקלאץ אם אני מצמיד עד הקצה הרגל כמעט וישרה, אבל זו רגל בעייתית בברך, ובתנוחות נהיגה אחרות אני פשוט לא יכול לשבת יותר מחמש דקות, אלא אם כן אני מעוניין לסבול מכאבים במשך 3 ימים רצוף לאחר מכן.

לגבי גז וברקס - מגיע עד הקצה והרגל עוד מקופלת, בעיקרון הבעיה היא גם בגובה ההגה שככל שאני קרוב יותר הוא כמעט או נוגע לי ברגליים.

לגבי הכרית - גבר אמיתי מת בתאונת דרכים ;)

פורסם
בזמן נהיגה, הרגליים שלך צמודות (הכנס בדיחה מגדרית כאן:wink:) או שאתה מפשק אותן?

מפושקות.

• תוכן חדש...