Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המונדאו כנראה שפכה מנוע...

אחרי שנתיים של חוסר אמינות מוחלטת, אני מחפש רכב אמין בגודל נורמאלי.

דרישות חובה: אוטומט ואמין לחלוטין

נוחות,כוח וכו' זה סובייקטיבי, אבל אשמח לשמוע.

2 האופציות שחשבתי עליהן הם פוקוס ומאזדה 3.

רוצה לשמוע בעיקר על הפוקוס ועל האמינות שלה, מפני שהמחיר שלה מאוד מפתה.

שניהם יהיו משנת 2011 (פוקוס צורה ישנה) ושניהם יהיו עם פחות מ80 אלף קילומטר.

אשמח לעצות

פורסם

מיצובישי לאנסר 1.5 מעט חלשה ומעט רועשת אבל אמינה ביותר .שוק חלש יעזור לך

למצוא אחת טובה. מבין השתיים שהצגת הייתי מעדיף את מאזדה אחרי שנכווית עם פורד

פורסם

אכן אמינות מוחלטת (כמעט) תמצא במאזדה 3, טויוטה קורולה והטידה.

למרות שגם השאר אמינות למדי תקלה פה ושם זה נתון שכיח לרכב בין 5 עם 80000 ק"מ.

המונדאו הייתה ידועה בתור רגישה להזנחה.

פורסם

אין בעיות מיוחדות בפוקוס מהדור הקודם (עד 2011).

לא ציינת תקציב אבל הפוקוס תהיה הזולה ביותר בהשוואה למתחרות מאותה שנה.

אצטרף להמלצה ללנסר 1.5, לטעמי פחות נוחה מהפוקוס אבל עדיין טובה ואמינה ביותר.

עם קורולה תצטרך לרדת שנתיים על אותו מחיר (לדעתי לא שווה), עם מאזדה 3 כנראה ירידה של שנה אחת תספיק.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

האמת שאני לא אוהב את המיצובישי כל כך מבחינת תחושה.

ההפרש בין פוקוס למאזדה מקבילה הוא בערך 10 אלף שקל.

עוד נקודות הן:

1. בפוקוס אקבל את שנת היצור האחרונה, שבא כנראה נפתרו כל מחלות הילדות, ומאזדה אקבל את השנה הראשונה של הדור החדש.

2. הפוקוס הייתה מלכת הליסינג בדור המדובר ולכן אני מניח שיש לה חלקים בשפע ומכאן שהם זולים יותר.

בהנחה וכרגע מענייני הוא רק אמינות, האם יש סיבה ממשית לקחת את המאזדה במקום הפוקוס?

פורסם

אנסה לענות:

ההפרש הוא בערך שנתון (עד שנה וחצי בתאריך עליה לכביש), אם אתה ממש מעדיף את המאזדה למרות המחיר, לך על זה.

אין בעיות מיוחדות בדור הזה לא בראשיתו ולא בסופו בשנת 2011. ( מעליך כתבו שהוא לא אמין, אשמח לשמוע מאיפה הדעה הזאת כי זה סותר עשרות רכבים שאני מכיר, כולל שלי).

נושא החלקים והחלפים, בשתי המכוניות המצב דומה וטוב לך - חלקים בשפע, וממילא שניהם תחת אותו יבואן.

אני אישית לא אוהב את המאזדה אבל לגמרי מטעם וצרכים אישיים. כל פעם שאני מקבל את הרכב החליפי אצלנו (שנת 2013 מנוע 2 ליטר) אני מתבאס.

והדור הקודם היה עוד פחות נוח... קח גם בחשבון שהמושב האחורי של הפוקוס טוב בהרבה מזה של המאזדה.

שוב, זה טעם אישי כי אי אפשר להתווכח שיש למאזדה 3 המון אוהדים (וכנראה שבצדק).

בסך הכל מדובר בשני רכבים אמינים וטובים ולא עד כדי כך שונים.

אני הייתי הולך על הפוקוס אבל אם אין לך העדפה מיוחדת אני מציע שתחפש פוקוס 2011 או מאזדה 2010 באותו מחיר ותקח את הרכב "המושלם" הראשון שתמצא בבדיקה (מצב מכני, תאונות, קילומטרז', ידיים וכו').

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

הפורד כל עוד מדובר על הדגם הקודם דהיינו פורד-גרמניה עם גיר רובוטי... לא הייתי קונה...

שמע עברתי על בדיקות של עשרות רכבים בליסינג של החברה שאני עובד בה וגם שישבתי אצל אחד המגרשים של היבואנים הגדולים עברנו על ההיסטוריה של הפוקוסים השונים.. לא היה אחד שעבר ללא תלונות על הגיר\עדכוני תוכנה שלא עזרו\החלפות מצמדים וכו'

בגדול בחור שעובד איתי בצוות הייתה לו כזאת. נסיעות בכל הארץ עשה איתה - כאשר נסעה כמו שצריך הוא נהנה ממנה מאד. ברגע שהתחילו בעיות עם הגיר זה הפך לסיוט והחלפת רכבים בכל פעם (אז עוד חשבתי שזה רק שלו אח"כ שחפשתי רכב בעצמי הבנתי שזו הייתה בעיה גדולה ולראייה אפשר לראות שפורד זנחו את התיבה הזאת בדגם החדש..)

בכל מקרה מאזדה עדיפה באמינות...

Alfa 159 TBi

פורסם

מה?

לדור הקודם של הפוקוס יש תיבה אוטומטית 4 מהירויות, בשידוך למנועי 1.6 עם 100 סוסים (שפותח בשיתוף עם ימאהה) או 2.0 עם 140 וקצת סוסים.

לא גיר רובוטי ולא נעליים (פאוארשיפט יש בדור החדש לפני מתיחת הפנים, שהוא באמת זבל מבחינת אמינות).

בדוק את המודעה הבאה (לא מכיר לא את הרכב ולא את המוכר)- http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicCar.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=32c7cf13a25b920e2c65726d5b3b1686f44&Code=efa1c5ebcd8104f622e5297c2bf7fec9

אם נכנס לך הדור החדיש יותר עם גיר 5 הילוכים, מה טוב.

פורסם

בתור אחד שיש לו פוקוס 2007' (מאותו הדור של הפוקוס שאתה מחפש) קנינו אותה ב2009' עם 70 אלף קילומטר ועד עכשיו (151 אלף קילומטר) היא לא עשתה בעיות בכלל ברמה שהיא לא ראתה מוסך לעולם(חוץ מדברים קטנים כמו החלפת מצבר וברקסים פעם אחת) על אמינות אין לי דבר אחד רע להגיד עליה !

לגבי הצריכת דלק והביצועים בקטע הזה אני אישית שונא אותה:shock:

• תוכן חדש...