Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בהשוואה ל GTI 2011 ו A3 Sline 2013 הקודמות שלי, הסאונד גרוע בלשון המעטה.

ה HU ברכבי מסוג NU 3001 Newsmy סינית אשר רכשתי מחבר פורום. מערכת אנדרואיד מלאה אשר דיי מספקת אותי. הסאונד השתפר בצורה מסויימת לאחר החלפת המערכת המקורית.

זוהי תצורת הרמקולים שלי:

[TABLE=width: 521]

[TR]

[TH]

[/TH]

[TH]OEM[/TH]

[/TR]

[TR]

[TD]Total Power[/TD]

[TD]300 Watts[/TD]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Dash Tweeter[/TD]

[TD]0.75”, 4Ω Hard Dome[/TD]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Dash Midrange[/TD]

[TD]3.5”,4Ω[/TD]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Door Speaker[/TD]

[TD]6.5”, 4Ω Injection Molded Poly Propylene[/TD]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Rear Speaker[/TD]

[TD]3.5”, 4Ω Injection Molded Poly Propylene[/TD]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Subwoofer[/TD]

[TD]NONE[/TD]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Speaker Enclosure[/TD]

[TD]NONE[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

1) אני מחפש לשפר את העניין בתקציב של עד 2000 ש"ח המוגדר נטו לעניין הטכני ללא אטימה (אפשרי גם יד 2). הייתי בטוח שאני אוכל להחליף את הרמקולים בדלתות הקדמיות, את הטוויטרים בדש ואת המיד בדש.

2) ארצה בנוסף לבצע אטימה בדלתת מקדימה, בכנפיים(איפה שאמורות להיות הדלתות) מאחורה וגם בתא המטען עקב צנרת ממש רועשת של Miltek.

שלחתי כבר מספר הודעות לחברים אשר מוכרים יריעות בלוח יד שניה. איפה אני יכול לרכוש יריעות כאלה? במידה ולא אצליח לקנות ממישהו מהפורום.

3) אעדיף לבצע עבודה בעצמי שהיא פלאג אנד פליי. להחליף בעצמי את הרמקולים ולחבר את החדשים במקומם. הבנתי ש 3 way בלתי אפשרי ללא הגברה? לא ניתן להחליף את הסט הקדמי שלי במשהו יותר טוב וזהו?

לדוגמא http://www.hertzaudiovideo.com/car-audio-speakers-system-hienergy-hsk163/

4) הייתי מעדיף להתנהל ללא מגבר אך גם זו אופציה (במידה וחייב) שתגרור אותי להתקנה על ידי מתקין.

עריכה אחרונה על ידי CNX
פורסם

אני משאר שזו הגירסא הישראלית / אירופאית שבאה ללא מגבר נפרד?

כדאי בכל זאת לבדוק אם יש את הכבלים למגבר ואת החיווט מאחורה - אולי לחבר מגבר יהיה פשוט משמעותית ממה שאתה חושב.

המגבר במקור יושב מתחת לשטיח בבגאז צמוד למושב האחורי בצד נהג.

(בגירסא האמריקאית לפחות - גם במאובזרת וגם בלא יש מגבר דו ערוצי של OEM של פיוניר 140W שמחובר לוופרים בדלתות - ובכלליות הסאונד בה משמעותית יותר טוב , מה שמעלה בי תהיות אולי גם הרמקולים שונים. המערכת היא הטאץ׳ המקורית של סובארו בכל הגירסאות).

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

פעם ראשונה שאני מסתכל על הרכב הזה Audio wise, איזה פלטפורמה פצצה, מיד וטוויטר על הדש, 6.5" בדלת.

יש לך נקודת פתיחה מעולה, אבל בתקציב הזה אני לא בקיא במוצרים, אתן למישהו אחר להמליץ.

בכל מקרה בהצלחה, רכב יפהפה.

פורסם

בטח שתצתרך וגם הגברה ראויה לא הייתי משדך לו מגבר של פחות מ 100X2 RMS

וגם המחיר ניראה מאוד חשוד וזה בלשון המעטה ,אלא אם כן אתה גר בחו"ל.

שים לב שגם הוופרים שלו באים עם עומק התקנה לא קטן

רצוי שתבדוק אם ניכנס בדלת וופר עם עומק התקנה כזה.

פורסם
בטח שתצתרך וגם הגברה ראויה לא הייתי משדך לו מגבר של פחות מ 100X2 RMS

וגם המחיר ניראה מאוד חשוד וזה בלשון המעטה ,אלא אם כן אתה גר בחו"ל.

שים לב שגם הוופרים שלו באים עם עומק התקנה לא קטן

רצוי שתבדוק אם ניכנס בדלת וופר עם עומק התקנה כזה.

לא קיימים רמקולים שאוכל פשוט להחליף במקוריים וזהו? או שזה פשוט לא הולך ככה?

פורסם

כל רמקולים ברמה גבוהה ידרשו מגבר.

כיוון שאין לך יציאות RCA במערכת שיש לך כעת

זה גם ידרוש מנחת שיוציא יציאות RCA מיציאות החוטים שיש לך כעת.

האופציה הזולה היא ללכת על סט קומפוננט בסיסי טוב 2 חלקים עם רמקולים 6X9 על המגש האחורי.

מה שלא ידרוש ממך מגבר ואתה גם יכול לעשות זאת בעצמך אם יש לך זוג ידיים טובות.

פורסם
כלל אצבע, לא קונים הרץ או מורל בEBAY, יש שם זיופים בכמויות מטורפות.

הבנתי, אז לא אעשה זאת. שמתי לב שהפערי מחירים לגביי אותו המוצר שציינתי פשוט מטורפים.

יצרתי קשר עם ישראל ג'וניור. ביקשתי ממנו להרכיב לי סט 3 חלקים+מגבר ב 2000-2500 ש"ח. על חומרי אטימה ארצה להוציא סביב 1000 ש"ח וליישם את התהליך לבד. על ההתקנה של הסט קרוב לוודאי אצטרך לשלם סביב 1000 ש"ח פלוס מינוס. התקציב נורמלי? בתקציב ובסטאפ הנ"ל ארגיש בהבדל?

פורסם

אוי איזה רכב!

מקשקש מהזנב כבר ב35 קמ"ש ומגיע לשם מהמקום (ל35 קמ"ש)

לאחד מחברי הטובים יש בארה"ב אחת כזו והוא מאלה שלא אוהבים לשפר אותה, הוא מעדיף אותה כמו שהיצרן תכנן אותה - עם צמיגים דקים מידי בשביל חוסר אחיזה ומנוע שלא נועד להביא את הרכב הזה לתאוצה של מירוצים אלא פשוט רכב שנועד להנאה נטו וגם 7 שניות סה"כ מעמידה ל100 זה מכובד בהחלט.

מה שהוא עשה זה לשפר לה את הסלון והתקנה של מערכת סטריאו לא מהעולם הזה.

אבל מה אני אמליץ לך?

אני מבין שכן עשית שם שינויי בצנרת ועיבת אותה ועכשיו היא רעשנית מאוד ואתה מעוניין לבלום חלק מהרעש - יריעות הבוטיל לא ממש יעזרו לזה - אתה צריך חסם רעש רציני ביותר על כל רצפת הרכב וקיר האש.

יריעות הבוטיל יטפלו ברזוננס בעיקר ואתה כן צריך אותן אבל בכדי לחסום את הרעש של צנרת הרצפה אתה צריך שילוב של שני חומרים:

הראשון יהיה ספוג סגור תאים כמו למשל דיינאליינר של דיינא-מאט

השני יהיה יריעות ויניל צפוף מסה - MLV

ניתן בארץ לרכוש MLV דרך גולמט -

http://www.golmat.co.il/ecomat/product/%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%A1%D7%9D-%D7%A8%D7%A2%D7%A9/

ואם אתה רוצה לקנות בהזמנה מחנות - יש חנות מוזיקה באשקלון - לא זוכר אם זה ענק המוזיקה או עולם המוזיקה ואתה יכול לקנות כ5 מטרים של הגליל הזה ב1200 שקלים

בכדי שתבין למה משתמשים בתחבורה בMLV - בידוד של אוטובוסים תיירות שצריכים להיות שקטים במיוחד, מטוסים!

ויש גם חומרים ייעודיים לרכב שהם שילוב של CCF ביחד עם MLV - כמו למשל דיינא-פאד של דיינא-מאט

לכל אחד מהיצרנים האחרים יש חומרים משלהם דומים לכך

סקנד סקין, STP, סטינגר, פוקאל, DLS, גראונד זירו, GTMAT, FATMAT , האש-מאט, נואיקו, SDS (סאונד דדנר שואו דאון) ועוד ועוד ועוד מותגים.

ההמלצה שלי תהיה קודם כל לטפל בהשתקת הרכב הזה ואח"כ לראות עד כמה גרוע המצב.

פלטפורמת הסאונד שם במובן התשתית היא אכן נהדרת.

עכשיו לגבי הגברה - אני מציע שתי אופציות ושתיהן מספונסרי פורום

הראשונה תהיה במידה ותחליט לא להשאר עם הרמקולים המקוריים -

מגברי KS מיני שאתה יכול פשוט "לזרוק" מאחורי פס הקישוט של הדשבורד ברכב הזה

http://www.arcaudio.com/c/amplifiers_ks-mini

ורמקולים הייתי מחפש למיד ולטוויטר פתרונות יותר "ביתיים" מאתרים כמו מדיסאונד או פארטס-אקספרס של מותגים כמו טנג-בנד או דייטון או פוסטקס או ויפה - זה הכוון שלי

טוויטרים XT25 למשל עם מידריינג' רחב פס של דייטון או פוסטקס - דוגמא.

האמת היא שגם לאפשרות השניה אתה לא חייב להשאר עם הרמקולים המקוריים והדוגמא מעלה תהיה טובה גם כן רק מידבאסים יהיה כדאי לשנות לכאלו שתומכים בעבודה ב2 אוהם תיכף תבין למה.

תביט כאן:

http://www.audison.eu/index.php?page=product&id=50

זה מגבר שמכיל בתוכו גם מעבד צליל מאוד מתקדם (מנסיון) ויכולת עבודה בFULL DA בעצם עם כל אנדרואיד שתומך בUSB AUDIO בחיבור לDAC או כל אפל שתומך בכך גם כן בעזרת מתאם כזה או אחר.

המגבר הזה אמנם סה"כ 35 וואט לערוץ ב4 אוהם אבל למידריינג' ולטוויטר נצילים בתוך הרכב זה יספיק - רק את המידבאסים הייתי מחליף למידבאסים תומכי 2 אוהם ויש היום כמה אופציות מעניינות גם מבית אודיסון וגם מיצרנים כמו CDT או סטריאו אינטגריטי

אני יודע שזה לחרוג מהתקציב שלך אבל מצד שני שרשרת הרכבים שלך מצביעים על יכולת כלכלית אני מקווה ואם כן - שווה לך להתאמץ כי יש כאן תמורה.

ולגבי הבידוד מקווה שתקשיב לי לגבי היריעות ויניל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היריעות הן הנדבך הכי חשוב פה קודם כל ולכן אשקול הכל בכובד ראש. תודה רבה על כל הפירוט, בהחלט אנסה להפנים הכל. בנתיים זה ג'יבריש בשבילי.

לגביי הרכב, איבזרתי אותו מבחינת ה Interior, השיפור היחידי זו הצנרת. חוץ מזה סטוק לגמריי. אני מאוד אוהב את ההתנהגות של הרכב.

פורסם

ותשאיר אותה סטוק, זה רכב שנועד לפאן במובן של משחקי אחיזה ולא לרייסינג.

תתחיל מלבודד אותה, אשמח לפגוש אותך באיזה ערב פנוי להדגמה של הטכנולוגיה והמערכת שלי אם תרצה, אחרי זה לשבת ולדבר ברצינות מה מכל זה מתאים לך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
ותשאיר אותה סטוק, זה רכב שנועד לפאן במובן של משחקי אחיזה ולא לרייסינג.

תתחיל מלבודד אותה, אשמח לפגוש אותך באיזה ערב פנוי להדגמה של הטכנולוגיה והמערכת שלי אם תרצה, אחרי זה לשבת ולדבר ברצינות מה מכל זה מתאים לך.

תודה רבה על ההזמנה, בהחלט אנצל אותה... אני ממש בור בתחום הסאונד.

• תוכן חדש...