Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשות המשפחה רנו מגאן II שנת 2007 מנוע 1600 בנזין אוטומטית.

ראשית רציתי לבקש המלצות על מוסך שמתמחה ברנו באיזור השרון - לאו דווקא מוסך מורשה, רק חשוב לי שתהיה למוסך הבנה עמוקה ברנו שלנו.

בנוסף, אני רוצה להתייעץ איתכם לגבי העברת הרכב אליי.

אני בחור בן 26. מחפש כרגע רכב בתקציב של עד 15,000 ש"ח שישרת אותי בעיקר לנסיעות לעבודה וחזרה. הנסיעות הן בין-עירוניות ברובן למרחק של כ-15-20 ק"מ לכיוון. כיוון שאמינות עומדת בראש מעייני, התחלתי להסתכל בלוחות הרכב על מכוניות יפניות - מאזדה, טויוטה, הונדה שעומדות בתקציב - בד"כ מהשנים 2002-2004.

במקביל, התחלנו לשקול מכירה של הרנו מגאן II. ראיתי שהרכב עונה על דרישות התקציב שלי אך יש לי לבטים לגביו.

הרכב מפעם לפעם נוטה לתקלות שונות ולא זולות. למשל כעת ובפעם השניה: חלון חשמלי קידמי שהמנגנון שלו הלך. עלות ההחלפה במוסך שהוא מטופל בו כרגע - כ1000 ש"ח. יש גם בעיית חשמל מסוימת (אינני בקיא באופיה כי אני לא משתמש ברכב כעת), אני מאמין שזה יכול להיות סיפור יקר.

הוצע לי לרכוש את הרכב בעלות נמוכה מאוד של 8000-10,000 ש"ח לעצמי.

בכל מקרה, אגש למוסך טוב באיזור השרון שמתמחה ברנו (בתקווה שתמליצו לי על כזה) כדי לבצע בדיקה לאומדן המחיר ליישור קו לרכב.

רציתי לשאול את דעתכם, ובעיקר של אלה בעלי הניסיון עם הרכב הנ"ל - האם הרכב באמת בעל נטייה לתקלות? אינני מתכוון לתקלות סבירות של בלאי של הרכב אלא לסוג התקלות שלא קורות בד"כ במכוניות יפניות מאותו הגיל (להלן מנגנון החלון).

אני חושש לרכוש את הרכב, להשקיע בו סכום לא קטן ליישור קו ואז להתאכזב מתקלות חוזרות ויקרות.

ברור לי שגם הרכבים האחרים שבחנתי את קנייתם (היפניות לעיל) ידרשו תיקונים כאלה מפעם לפעם, אך מניסיוננו עם מאזדה לאנטיס 2002 שנסעה 400K - גם אם היו תקלות (מעט מאוד) הן היו זניחות ולא יקרות לתיקון.

מצד שני, אולי עדיף לקבל כלה שאתה יודע את הבעיות שלה וגם יודע שטיפלת בהן טוב, מאשר להסתמך על טיפול התקלות של אנשים זרים לך ברכבים אמינים יותר (הזנחה פוגעת בכולם בסוף).

אני יודע שלא מדובר במדע מדויק, אך אשמח לחוות דעת שונות.

תודה

פורסם

אז ככה, בקשר למוסך לרנו לצערי אין מוסך שמבין ברנו, גם המוסכים של הצרפתיות מבינים יותר בפג'ו וסיטרואן ופחות ברנו.

בכל מקרה המוסכים האלה יודעים לטפל טוב גם ברנו, רק שהם לא מכירים את כל ה "שטיקים" שיש ברכב.

אני לא מכיר מוסך בשרון, אני מכיר בתל אביב את גבע ואת שאפט, על שניהם שמעתי רק טוב ועם גבע יש לי ניסיון טוב.

למוסך מורשה יש קצת ספרות טכנית וחלק מהמורשים של רנו יודעים לטפל לא רע ברכב,יש אחד באזור השרון שיש עליו המלצות.

לגבי הרכב המשפחתי, לא סיפרת על עברו יותר מדי, אם הרכב מטופל בטיפולי מנע ולא טיפולי שבר, ואין צורך בישור קו גדול, יש סיכוי שלא תסבול יותר מדי, הרכב הזה בניגוד לרכבים יפנים יסבול קצת יותר מבעיות חשמל, כמו המנגנון שציינת, אני ממליץ להבא לרכוש חלקים באיביי כדי להוזיל עלויות...

אם הרכב לא טופל בצורה הכי טובה יכול להיות שישור קו גדול יפול עליך, העלויות בהתאם.

בכל מקרה, גם אם תקנה רכב יפני אחר אין לך שום תעודת בטחון שהוא לא יעשה בעיות, ויש סיכוי שגם יותר מהרנו.

לסיכום אתה ענית לעצמך וזאת גם התשובה שלי :

מצד שני, אולי עדיף לקבל כלה שאתה יודע את הבעיות שלה וגם יודע שטיפלת בהן טוב, מאשר להסתמך על טיפול התקלות של אנשים זרים לך ברכבים אמינים יותר (הזנחה פוגעת בכולם בסוף).

Miata ND2

פורסם
אז ככה, בקשר למוסך לרנו לצערי אין מוסך שמבין ברנו, גם המוסכים של הצרפתיות מבינים יותר בפג'ו וסיטרואן ופחות ברנו.

בכל מקרה המוסכים האלה יודעים לטפל טוב גם ברנו, רק שהם לא מכירים את כל ה "שטיקים" שיש ברכב.

אני לא מכיר מוסך בשרון, אני מכיר בתל אביב את גבע ואת שאפט, על שניהם שמעתי רק טוב ועם גבע יש לי ניסיון טוב.

למוסך מורשה יש קצת ספרות טכנית וחלק מהמורשים של רנו יודעים לטפל לא רע ברכב,יש אחד באזור השרון שיש עליו המלצות.

לגבי הרכב המשפחתי, לא סיפרת על עברו יותר מדי, אם הרכב מטופל בטיפולי מנע ולא טיפולי שבר, ואין צורך בישור קו גדול, יש סיכוי שלא תסבול יותר מדי, הרכב הזה בניגוד לרכבים יפנים יסבול קצת יותר מבעיות חשמל, כמו המנגנון שציינת, אני ממליץ להבא לרכוש חלקים באיביי כדי להוזיל עלויות...

אם הרכב לא טופל בצורה הכי טובה יכול להיות שישור קו גדול יפול עליך, העלויות בהתאם.

בכל מקרה, גם אם תקנה רכב יפני אחר אין לך שום תעודת בטחון שהוא לא יעשה בעיות, ויש סיכוי שגם יותר מהרנו.

לסיכום אתה ענית לעצמך וזאת גם התשובה שלי :

תודה על התגובה.

הרכב מטופל בטיפולים תקופתיים. כשצצה תקלה מפעם לפעם - הוא מטופל באופן מיידי.

אשמח להתייחסויות נוספות

פורסם

מנגנון לחלון לא אמור לעלות יותר מ300 ש"ח, וזאת אני אומר לאחר שתיקנתי פעמיים מנגנונים במגאן( בקודמת ובעכשווית).

לגבי מוסך איני יכול להמליץ אך אני אמליץ לך על חברי כנופית הטיפולים השוטפים ובמיוחד על אסף, גם לטיפולים השוטפים, וגם לתקלות.

כרגע יש לי מגאן 2007 בנזין אוטומט מוסבת לגז, לפניה הייתה לי 2007 דיזל ידנית.

רכב מעולה מכל הבחינות, אבל השוק שלו מת.

פורסם

לעניין המחיר,אלה המחירים בהם היא נסחרת ממילא בשוק כך שזה לא משקף ״הנחה״ לבן משפחה. את הרכב כמעט בלתי ניתן למכור.

לעצם שאלתך על הרכב,דווקא 2008 וצפונה,אאל״ט,נחשבו אמינות יותר.

פורסם

חברים תודה רבה לכם על התגובות.

כרגע ממתין לבדיקה מקיפה של הרכב במוסך כדי לקבל אומדן כספי ליישור קו.

יום טוב

• תוכן חדש...