Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רכשתי רכב יונדאי I10 לשימוש משני (גיבוי לאופנוע בימים גשומים ).

מדובר על שנת 2012.

הכלי "עבר" בדיקה בשיחה עם הבוחן הכלי יצא ללא רבב רק בלאי בקלאצ' (קלאצ' גבוה. בלאי סביר לטענת הבוחן).

בדיקה שיטחית שלי: חופש בקופסת אויר/בית פילטר אוויר- גומייה משוחררת או לא מותקנת נכון. הכל רועד ומרעיש.

שמן מנוע חסר!

נוזל קירור חסר!

ככל הנראה המצבר לא תואם או במקרה הטוב חסר חלק שיחזיק אותו במקום - סתם מונח. התפס לא מחזיק אותו.

בבדיקת שמן יצא שמן מפוייח לאללה (ככל הנראה או וודאית קשור לסעיף הבא).

בבירור מול מוסך היבואן התיעוד האחרון של טיפול תקופתי היה ב15K.

כרגע הרכב על 72K!

1. עצוב שדברים בסיסיים כמו שמן ומים לא עולים בבדיקה! ושלא לדבר על המצבר שסתם ממתין להינזק.

2. אז זה מצבי. יישור קו בהקדם! נכון לכרגע אני לא זז עם הרכב צריך להשלים קצת שמן ונוזל קירור.

A. איזה שמן כדאי לשים שיעמוד בתקן ACEA A5?

B. האם כדאי לעשות flush מנוע (לא בטוח אם זה המינוח המדוייק של התהליך ששמים נוזל ניקויי במקום שמן מנוע... מניעים קצת ואז מרוקנים ושמים שמן תקין)שינקו את כל השאריות של הפיח/בוצה ומה לא שיש שם?

C. איזה נוזל קירור לשים? אני יודע שלפולקסווגן לדוגמה יש סוג ספציפי. האם יש סוג מיוחד ליונדאי או שכל נוזל מתאים?כחול/אדום, משנה מה יש כרגע?

תודה לעונים!

פורסם
שלום לכולם.

רכשתי רכב יונדאי I10 לשימוש משני (גיבוי לאופנוע בימים גשומים ).

מדובר על שנת 2012.

הכלי "עבר" בדיקה בשיחה עם הבוחן הכלי יצא ללא רבב רק בלאי בקלאצ' (קלאצ' גבוה. בלאי סביר לטענת הבוחן).

בדיקה שיטחית שלי: חופש בקופסת אויר/בית פילטר אוויר- גומייה משוחררת או לא מותקנת נכון. הכל רועד ומרעיש.

שמן מנוע חסר!

נוזל קירור חסר!

ככל הנראה המצבר לא תואם או במקרה הטוב חסר חלק שיחזיק אותו במקום - סתם מונח. התפס לא מחזיק אותו.

בבדיקת שמן יצא שמן מפוייח לאללה (ככל הנראה או וודאית קשור לסעיף הבא).

בבירור מול מוסך היבואן התיעוד האחרון של טיפול תקופתי היה ב15K.

כרגע הרכב על 72K!

1. עצוב שדברים בסיסיים כמו שמן ומים לא עולים בבדיקה! ושלא לדבר על המצבר שסתם ממתין להינזק.

2. אז זה מצבי. יישור קו בהקדם! נכון לכרגע אני לא זז עם הרכב צריך להשלים קצת שמן ונוזל קירור.

A. איזה שמן כדאי לשים שיעמוד בתקן ACEA A5?

B. האם כדאי לעשות flush מנוע (לא בטוח אם זה המינוח המדוייק של התהליך ששמים נוזל ניקויי במקום שמן מנוע... מניעים קצת ואז מרוקנים ושמים שמן תקין)שינקו את כל השאריות של הפיח/בוצה ומה לא שיש שם?

C. איזה נוזל קירור לשים? אני יודע שלפולקסווגן לדוגמה יש סוג ספציפי. האם יש סוג מיוחד ליונדאי או שכל נוזל מתאים?כחול/אדום, משנה מה יש כרגע?

תודה לעונים!

אינך יכול להאשים את בוחני הרכב,אלה הם מכלולים אשר אינם נבדקים בבדיקה במכון מכיוון שאפשר לבדוק אותם לפי העיין.

באשר לשמן מנוע,גם כאן אינך יכול לדעת כיצד טופל ואיפה ספר הרכב אינו משקף לעיתים את המצב ברכב.

אני אישיתי מאז 15K לא מטפל במוסך לכן אם אמכור את הרכב ויפתחו את ספר הרכב יראו כי הטיפול האחרן בוצע לפני 6 שנים

אכן קיים נוזל ניקוי ואכן קוראים לו ENGINE FLUSH אם כי הדרך שבה אתה רוצה להשתמש איננה הדרך התקינה ואם לא תזיק לך לרכב תזיק לכיס...

במידה ואתה טוען כי השמן מלוכלך מאוד הייתי ממליץ לקנות שמן חדש,לרוקן את הישן ולנסוע על החדש כמה עשרות אולי מאות ק"מ בכדי שיספוג לתוכו את הלכלוכים שנשארו במנוע מהשמן המפוייח,לאחר מכן יש תוסף שמוספים למנוע חם בטמפ' עבודה ונותנים למנוע לעבוד במצב סרק כחצי שעה ולאחר מכן מוציאים יחד עם כל השמן וממלאים חדש.

בנוגע לשמן ניתן להחליף לכל שמן ברמת צמיגות W30,אם זאת יש כאלה המקפידים על שמן זהה לשמן בספר הרכב אך הדבר איננו באמת משנה מכיוון שהמספר הנמוך מסמל את צמיגות השמן בטמפ נמוכה וחשוב רק במדינות קרות.

התור המלצה הייתי שוקל לבדוק את מערכת הקירור ברכב מכיוון שחסר וזה יכול להיות כתוצאה מנזילה או משסתום פקק פגום,רכב חדש עם 70K לא אמור לאבד מיים כמעט ובכלל אולי ממש מעט ואם חסר כמו שאתה אומר סימן שאיפשהו יש בעיה.

לשאלתך לגבי סוג נוזל הקירור,מנסיון אישי אל תקנה את הנוזל קירור הזול והפשוט עשיתי את הטעות הזאת ולא הבנתי למה יוצאים לי מים צהובים מהרדיאטור בניקוז,מאוחר יותר גיליתי שזה כנירא תוצאה של נוזל פגום שלא מנע מחלודה להיווצר,

לאחר ניקוי יסודי של המערכת קניתי נוזל קירור של פרסטון אמנם עלה לי פי 3 יותר אך איתו לא הייתה לי כל בעייה והוא נשאר ירוק גם לאחר זמן ממושך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...