Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז ככה, בקרוב חדר העבודה יחליף ייעוד ולכן כבר לא תהיה עמדה למחשב הנייח.

המחשב בכל מקרה כבר עשה את שלו, אז אישתי ואני חשבנו על הדרך להתשדרג ולרכוש מחשב נייד.

הייתה מחשבה לרכוש נייח ולמקם אותו בסלון עם חיבור לLCD, אך הנוחות של נייד היא קריטית.

שימושים:

גלישה באינטרנט

צפייה ישירה (KODI). יחובר ב HDMI לLCD

לפעמים קצת אקסל ו-וורד

עריכת תמונות (ברמה חובבנית. לא משהו שדורש יכולות גרפיות מטורפות)

מטרה:

מחשב לפחות לשלוש/ארבע השנים הבאות. (ברור לי שכל חודש בערך יוצא משהו חזק וחדש יותר, אך לשימושים שלי, אני מניח שלא תהיה בעיה להסתדר עם משהו לכמה שנים הקרובות).

תקציב:

שאלה טובה.

מעדיף לסגור את הסיפור בכ3,000-3,500 ש"ח אך במידה ותוספת של 1,500 ש"ח ישנו לגמרי את התמונה, אשקיע.

גודל מסך:

נראה לי 13.3" יעשה את העבודה.

במידה ו15.6" לא ייקר את הסיפור משמעותית, אז זו גם אופציה.

משקל:

לא קריטי בכלל.

אנחנו לא מסתובבים איתו על הגב.

גם חיי סוללה פחות חשובים במקרה הזה.

גם אין צורך בכונן CD/DVD.

תודה רבה.

עודד.

עריכה:

חשבנו אולי להשתגע מעט ולרכוש Macbook Air 13.3.

כל הבית עם מוצרי אפל. (אייפונים, אייפדים ו Apple TV)

יש הצדקה?

עריכה אחרונה על ידי drivemaster

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, בעקבות ההיענות הגבוהה :roll: עשיתי עוד קצת שיעורי בית וחזרתי עם דגם שנראה לי שיענה על הדרישות.

זה הדגם.

למישהו יש רשמים לגביו?

אשמח לחוות דעת או רעיונות נוספים.

תודה מראש.

עודד.

פורסם

ממה שבדקתי מדובר במעבד דור קודם(broadwell) ולא סקיילייק חדש, והHD הוא רק 5400 שזה איטי יחסית.

לחיוב יש לו כרטיס מסך עם הרבה זכרון אבל לא קוטל קנים מבחינת ביצועים.

לשימושים שלך אמור להספיק. (אם העריכת תמונות זה לא תוכנה כבדה שדורשת כוח עיבוד רב, אפשר לשקול גם I3 לדעתי.

המחליף שלו ה5559 עולה 200 שקל יותר.

פורסם

המחשב הזה קצת אוברקיל לדעתי לדרישות שהצבת.

גם מחשב בסגנון הזה יעשה את העבודה:

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=15961

עוד אופציה במסגרת העליונה של התקציב:

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=16111

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

תודה רבה!

זו בדיוק התשובה שחיפשתי. (אני לא ממש בקיא בתחום ולא מכיר את סוגי המעבדים הקיימים בשוק).

מצאתי את שני אלו. ההבדלים הם ברזולוצית המסך.

גם פה ה HD הוא רק 5400. האם ישנה אפשרות לשדרג ל SSD?

שוב תודה.

עודד.

התגובה הזו הייתה ליוגב.

אין לי בעיה עם אוברקיל, כל עוד הוא יחזיק מעמד לפחות 4-5 שנים.

שמתי לב שבשני הקישורים שנתת, זיכרון ה RAצ הוא "רק" 4 GB.

זה לא מעט מידי?

עריכה אחרונה על ידי drivemaster

פורסם

אבא שלי עובד עם לפטופ שמריץ ווינדוס 10, אתה לא תאמין אבל המפרט הוא I3 מהדור הראשון עם 3GB RAM. המחשב עובד מצוין. תודות לSSD כמובן. זה משהו שהייתי מציע לך לשקול לרכוש.

לגביי המחשבים שהעלת - הדגם היקר יותר כולל כרטיס מסך עם זכרון עצמאי גדול יותר, והמסך של המחשב ברזולוציה גבוהה יותר (FHD לעומת HD בדגם הזול).

לדעתי אתה יכול להסתפק בכרטיס מסך מובנה. אין צורך להתעקש על כרטיס מסך של AMD/NVIDIA.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

יוגב??!? חכה חכה אני יורד לתלפיות.:x

ובנימה רצינית יותר SSD עדיף כמובן אבל אפשר לחיות עם 5400.

רזולוציית מסך בשום אופן לא פחות מ1080על 1920 , יש לי לנובו פשוט עם מסך ברזולוציה הנמוכה יותר ולאורך זמן זה מציק בעיניים(ד"א יש לו גם HD מקורי עם 5400 לצערי אבל לפחות היה זול).

פורסם (נערך)

כמה טיפים שלי, חלקם כבר נאמרו פה אבל ההמלצה הכללית למחשב נייד שימשיך לתפקד 3-4 שנים:

• i7 או i5 מסדרות החדשות או דור אחד אחורה.
  • 8gb Ram, מומלץ מאוד כי הדרישות של תוכנות בסיסיות עולות כל הזמן.
    (ראה ערך: הקפיצה בדרישות בין אופיס 2010 ל2013, ב2010 לשימוש בסיסי הספיקו 256mb ram ואילו ל2013 לשימוש בסיסי הדרישה הינה 1gb לגירסה 32ביט ו2gb לגרסת 64ביט, עכשיו לאופיס 2016 תכפיל את הדרישות של 2013 פי 2, לכן אני תמיד ממליץ על 8gb כמנימום)
  • רזולציה, אם אתה רוצה לעבוד עליו בנוחות - חובה לפחות FHD (1920 x 1080) המלצתי אפילו לא לחשוב על 1366 x 768.
  • ssd מומלץ אך ממש לא חייב. רוב אם לא כל הניידים בתקציב שלך מגיעים ללא ssd, היופי בssd שתמיד אפשר לשדרג בעתיד אז תקנה כונן רגיל ואם תרגיש בזה צורך עוד שנה אז תמיד אתה יכול לשדרג בפשטות.

בנוגע ל

Macbook Air 13.3, זה מחשב נחמד, בתור אחד שעובד גם עם Mac בבית וגם בעבודה חשוב לדעת שאופיס נורמלי אין - בעבודה יש לי עוד מחשב Windows רגיל שלרוב בשביל אופיס אני משתמש בו, בבית אני מריץ מכונה וירטואלית בשביל אופיס נורמלי. (Office 2015 for Mac הוא נחמד, אבל חסרים בו המון פיצ׳רים ויותר קריטי למדינתנו אין בו תמיכה רישמית בעברית וזה יוצר בעיות). אני לא רוצה להיכנס פה לוויכוח Windows or Mac אבל נקודה חשובה הכל שונה בMac ויקח לכם לפחות חודש להתרגל למערכת הפעלה ולצורה שהיא עובדת אבל יש Macbooks מ2009 שמריצים את המערכת הפעלה האחרונה (El Capitan) ללא כל בעיות אז מבחינת אמינות, התאמת המערכת לחומרה ושמירה לאורך זמן זו בהחלט מערכת יעילה אבל בסופו של דבר ההמלצה שלי לקנות נייד Windows רגיל.

(בנוסף אינני בטוח שכל התוספים של קודי תואמים לגריסה שלו במאק)

עריכה אחרונה על ידי Taimors
פורסם

i5/7 זה לא משהו שהייתי מתעקש עליו לנוכח הדרישות שהוא הציב, גם i3 יעשה את העבודה מצוין.

פורסם
יוגב??!? חכה חכה אני יורד לתלפיות.:x

ו

אין לי מושג איך ה "ג" הזאת הגיע :shock:

טוב, אז נראה לי שאלך על המחשב הזה.

גם מעבד מהדור החדש, גם 8GB זכרון RAM.

יש אישור? :wink:

שוב תודה!

פורסם

מחשב מצוין, אבל אוברקיל מטורף לנוכח הדרישות שהצבת.

פורסם

אם אתה מעונין במחשב נייד משומש אני מוכר את שלי

sony vaio , intel dualcore 1.86, hd 400gb, 3gb ram, 15.6, dvd

מקלדת בעברית, windows 7, office14 ,ללא hdmi, מטען מקורי. לגביי מחיר 1000₪

מי שמעוניין מוזמן לפנות בפרטי

• תוכן חדש...