Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחדד את השאלה, עם דוגמא מתוך העיתונות ואני אודה למי שיכול להסביר לי את ההבדל בין שניהם :

"תקנות המס קובעות כי המס על הפק"מ הוא 15% מהרווח הנומינלי על הפיקדון.

המס בקרנות הנאמנות לעומת זאת הוא 25% אבל מהרווח הריאלי" המשמעות של ההבדל בתקנות המס היא שבחודש שיש בו אינפלציה גבוהה הרווח הריאלי בקרנות הנאמנות יהיה נמוך יותר והמשקיע ישלם פחות מס לעומת המס מהרווח הנומינלי שאינו מתחשב שאינפלציה שאותו הוא ישלם באותו חודש על הפק"מ "

1. מישהו יכול לחדד לי את ההבדל בין רווח ריאלי לבין רווח נומינלי ?

2.מה קורה בחודש שבו אין אינפלציה או שיש דיפלציה האם גם בחודש כזה אני יהנה מהקלות במס על הקרנות נאמנות יותר מאשר מהמק"מ?

לפי כוונת המשורר המטרה היא להרויח כמה שפחות על מנת לשלם כמה שפחות מס ... ?

3. לא הבנתי עדיין איך לבקש את הריבית שלי בצורה נומינלית או בצורה ריאלית ? כי לפי מה שאני הבנתי הריבית הריאלית מתחשבת בהשפעות האינפלציה כלומר גם אם תהיה אינפלציה בשוק אני עדיין יקבל את הכסף שךי לפי שוויו לאחר התיקרות רמת המחירים או להיפך ?

4. אם הבנתי נכון, נניח שאני משקיע 1 מליון במק"מ לתקופה של שנה והאינפלציה באותה תקופה היא 2% והמק"מ נותן ריבית שנתית נומינלית של 3% (30K ).

אני אשלם מס בסך 4,500 (15% × 3K), והתשואה נטו לאחר מס תהיה 25.5 אלף (30K – 4.5K ).

לעומת זאת, השקעה בקרן נאמנות פטורה שמשקיעה במק"מ, הרווח הריאלי הוא בגובה 10 אלף [(2% – 3%] ×1 מליון ], כלומר המס הוא 2.5K.

(25% × 10 אלף ).

האם החישוב שלי נכון?

5. בהמשך ל-4, אם בתקופת ההשקעה שיעור עליית המדד יהיה בגובה הריבית על המק"מ או יותר, אזי הרווח מההשקעה בקרן הפטורה לא יחויב כלל במס? :shock:

תודה לעוזרים.

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

הריבית הריאלית היא ריבית שלוקחת בחשבון את השינויים בערך הכסף, או במלים אחרות ריבית נומינלית בניכוי האינפלציה.

החישוב לריבית ריאלית הוא לפי נוסחאת פישר: (1+ריבית נומינלית) / (1+שיעור אינפלציה) - 1

משמע אם אין שינוי במדד המחירים, הריבית הריאלית=ריבית נומינלית, אם המדד שלילי ריבית ריאלית>ריבית נומינלית.

אי אפשר לבחור בין ריבית נומינלית לריאלית. מה שאתה כנראה מתכוון זה הצמדה למדד, מק"מים לא צמודים למדד.

פורסם

הבנת נכון - אם אתה לא מצליח להרויח יותר מהמדד שווה להשקיע באפיק המשלם מס ריאלי - ואז לא תשלם מס כלל (בהנחה שאתה מרויח אותו דבר בשני האפיקים).

מצד שני אם המדד יהיה שלילי אתה משלם 25% מס גם אם אתה עומד במקום.

• תוכן חדש...