Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני כ 4 חודשים הייתי מעורב בתאונת דרכים שלא באשמתי עם נהג שרכבו הוא מהחברה הנ"ל.

אני עמדתי ברמזור אדום בפנייה שמאלה בנתיב שפונה שמאלה והוא פשוט נכנס בי.

לא היה מרוכז בכביש כנראה, יכול להיות שהתעסק בסלולרי.

לאחר הפגיעה שנינו החלפנו פרטים והכל עבר לסוכן ביטוח.

הרכב תוקן כשבוע לאחר מכן במוסך שלי וניתן למוסך צ'ק דחוי ל 90 יום לתחילת מרץ 2015.

במהלך ה4 חודשים הללו הובא שמאי שהיה מוסכם על ידיהם והנהג וגם חברת ההשכרה הנ"ל הודו שהם אשמים.

עכשיו כפי שהבנתם עבר מועד פקיעת הצ'ק והמוסך לאחר בקשתי הסכים בינתיים לא להפקיד את הצ'ק.

הבטחתי לו שעד סוף החודש אביא לו את הכסף.

החברת השכרה כבר מושכת את סוכנת הביטוח שלי יותר מחודש בטוענה כל פעם ש"מחר" יוציאו את הצ'ק.

הסוכנת בשבוע שעבר אמרה לי שאמרה להם שתגיש עליהם תביעה משפטית אך לפי דבריה זה לא הזיז להם כל כך.

ביום שני היא נוסעת אליהם על מנת לקחת את כל המסמכים ורוצה להגיש תביעה לביטוח שלי על מנת להביא לי את הכסף.

וטוענת שאני אספוג את ההשתתפות העצמית, העלייה בפרמייה בשלוש שנים הקרובות והירידת ערך עליי.

את מה שאני סופג אני אתבע אותם לאחר מכן ואקבל חזרה.

דבר שלי נשמע מאוד מטרטר ויש לי הרגשה שאני לא אקבל את הכספים הללו במלואם. (ריביות הבנק/הלוואה בעקבות כך, שעות עבודה וכו...)

אז אני מתייעץ עימכם, מה לדעתכם אני יכול לעשות? איך אני יכול להשפיע על החברה הזו? זה פשוט ביזיון.

הם גם לא מוכנים לשלם, וגם המענה שלהם למחלקת תביעות הוא רק 4 שעות בשבוע. (ימי שני וחמישי בין 15:17)

או שמה אולי עדיף לי לא לערב את החברת ביטוח שלי כרגע ופשוט לתבוע אותם על כל הסכום בבית משפט לתביעות קטנות?

אינני מכיר את הפרוצדורה ולא יודע עד כמה זה יעזור לי.

אני לא מצליח להבין איך אפשר לעבוד ככה? איך יש להם אישור לעבוד ככה כ"חברת ביטוח"

מודה מראש לכולם על העזרה

בברכה

שמעון

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

אם אתה יכול לעמוד בהוצאה - תגיש כתב תביעה על כל הסכום בתביעות קטנות נגד חברת ההשכרה וגם נגד נהג הרכב.

ייתכן שהגשת כתב אישום תזרז את חברת ההשכרה לשלם לך.

הפרוצדורה של תביעות קטנות פשוטה והאגרה נמוכה.

http://elyon1.court.gov.il/heb/info/choveret/hesb_ktanot.htm

אם הסכום גדול ואתה זקוק לפיצוי מהיר, עשה תביעה נגד הביטוח שלך (ודא עם הסוכנת שהכסף ישולם לך מידית, גם חברת הביטוח שלך עלולה לעכב תשלום), ותבע את היתרה מחברת הביטוח וגם מנהג הרכב.

בדרך כלל שיש ביטוח מקיף, חברת הביטוח שלך אמורה לסייע לך בתביעה של צד ג' ולא לשלוח אותך לבצע זאת בעצמך.

פורסם

שלום

קודם כל תודה על העזרה.

במקרה שלי החברת ביטוח שלי זה הסוכנת שלי. כל שנה היא מחפשת לי את הדיל המשתלם ביותר.

והיא כן עוזרת לי, וזה מה שהיא מייעצת לי לעשות, שהיא תתבע אותם דרך הביטוח שלי.

השאלה היא האם זה לא יותר מבחינתי בלאגן כאשר אני מפעיל את חברת הביטוח שלי למרות שאני לא אשם?

אני מדבר על טווח ארוך וגם על החזרת כל הכסף שיוצא לי בעקבות כך.

כמו כן, אתה רושם שצריך לתבוע גם את נהג הרכב וגם את חברת הביטוח (במקרה הנ"ל חברת ההשכרה)

כל זאת מבוצע באותו כתב אישום? או כל אחד מהם בנפרד?

בברכה

שמעון

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

כתב תביעה (אזרחי), לא כתב אישום (פלילי). אתה תובע את הנהג ואת החברה באותה תביעה.

אם ביכולתך לספוג את הנזק עד קבלת פסק דין - תבע אותם על כל נזקיך (כולל הוצאות נלוות סבירות). אם אינך יכול לעמוד בכך תבע את הפוליסה שלך, ואותם על ההשתתפות העצמית והפרשי עלית הפרמיה. החסרון - תרשם לחובתך תביעה, ואם תהיה לך תביעה נוספת אתה עלול להכנס למצב של סירוב ביטוח בעתיד. קיימת אפשרות שחברת הביטוח תתבע את הנהג וחברת ההשכרה על הסכום ששילמה לך ובכך תמחק תביעת הביטוח שלך, אבל זה תלוי במבטח שלך ואין לך שליטה על כך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קטן

לאחר אין ספור שיחות ואיומים קיבלתי מהם צ'ק על חלק מהסכום.

14007 שקל במקום 18000 שקל.

כאשר הם על דעת עצמם החליטו שלא לשם לי על החלפת הסמלים האחוריים החדשים בטענה שהישנים היו ברי שימוש חוזר.

זה לא משהו שהשמאי מחליט? גם במוסך נאמר לי שאי אפשר להוציא את הישנים לשימוש חוזר.

וגם לא שילמו לי את ירידת הערך בטענה שאין לי 3 שנים של עבר ביטוחי לרכב הנ"ל. (הרכב בבעלותי רק שנתיים, אז אני לא יודע מה היה לבעלים הקודמים לפניי), גם כאן זה לא השמאי שמחליט לאחר שבדק את עברו של הרכב?!

וגם הורדה של 15% מחלפים שהשתמשו מקוריים במקום בחליפיים או משומשים למרות שניתנה להם רשימה שהמוסך בדק ולא מצא משומש/חליפי במגרשי גרוטאות.

אני פשוט בהלם שהם מחליטים על דעת עצמם פשוט לא לשלם לי את הכסף שמגיע לי.

אני רואה שכאן כנראה עדיין אצטרך ללכת לתביעה משפטית...

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

• תוכן חדש...