Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב מסוג הונדה סיווק 2012 אצ'באק (5 דלתות) דור 9.

מי שמכיר אותי יודע איזה ציוד אני מריץ ברכב ,למי שלא יש לי מגבר 4 ערוצים סאנדאון +מונו 1500 + 2 סאבים SA 12.

בנוסף יש שידרוג למערכת החשמל (כבל 0) מצבר 5100XS.

בצעתי התקנה לפני חודש של מד מתח משום מה יש לי בעיה שהמתח לא עולה ל 14.4 וולט , בדקתי את המתח של המצבר כאשר הרכב כבוי התוצאה שקבלתי 12 וולט.

הנעתי את הרכב ובדקתי שוב את המתח במצבר והוא נשאר ללא שינוי (12 וולט).

לפעמים יוצא מצב שבזמן שהרכב מונע מד המתח מראה 14.4 ולפעמים זה נשאר כך!

אבל ברוב המקרים זה נשאר 12.4 וולט.

מה בדיוק התקלה וממה היא יכולה לנבוע?

מכיוון שמדובר ברכב יחסית חדש ,אז אני שולל שזה אלטרנטור ,בנוסף המצבר מורכב 3 חודשים ואין בעיות הנעה ,בנוסף אין נפילות מתח לפי התחושה ולפי שהמגברים לא נכנסים למצב הגנה.

אשמח להכוונה.

פורסם

לפני הכול בצע את הבדיקה בעזרת מד-מתח מקצועי המחובר למצבר הרכב.

במקרים מסויימים מתח המוצא של האלטרנטור בהחלט יכול לרדת ל-12.4 וולט כאשר הרכב מונע וקיים עומס כבד על האלטרנטור במיוחד בסל"ד סרק.

קיימים רכבים שבהם ווסת המתח של האלטרנטור מפוקד על-ידי מחשב הרכב ככה שמתח המוצא של האלטרנטור עשוי להיות שונה בתלות העומס על האלטרנטור.

בהרבה מקריםכאשר מתח המוצא יורד מתחת ל-12 וולט בזמן שהרכב מונע מחשב הרכב מעלה את סל"ד הסרק של המנוע בכדי שהאלטרנטור יכול ספק את הזרם הנדרש ולשמור על מתח טעינה של 14 וולט בערך.

בכדי לבדוק נכונה בצע את הבדיקה בצורה הבאה:

1. תניע את הרכב ותן לו להגיע לטמפ' עבודה.

2. אל תפעיל שום צרכנים.

3. בדוק את מתח המוצא על קטבי המצבר.

מהו המתח שמדדת ?

4. תעלה את סל"ד הסרק ל-1500-1800 סיבובים לדקה והחזק אותו במצב זה למשך הבדיקה.

5. הפעל אורות גבוהים+מזגן והמפוח על מהירות בינונית.

מהו המתח שמדדת ?

איזה כייף לי :)

פורסם

עשיתי את זה בדיוק .

עומד על 12.4

דבר נוסף ששחכתי לרשום, שבזמן נסיעה במהירות 50 או 100 קמ"ש.

שהרגל לוחץ על דוושת הגז המד מראה 12.4 , אבל מתי שאני מוריד את הרגל המד מראה 14.4

פורסם

נשמע שהווסת לא מתפקד טוב- הווסת מורכב על האלטרנטור ואמור לייצב את המתח סביב v14.4. מניסיון של שני אלטרנטורים שדםקתי זה לא כ"כ קשור חגיל של האלטרנטור. אגב מצבר של xs שעומד על 12v שהאוטו לא מונע נשמע קצת נמוך.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

לפי דעתי האפשרויות הם:

מד המתח המותקן ברכב משוגע. האם בדקת עם מד-מתח מקצועי ?

אצלך ברכב כנראה ווסת המתח מפוקד על-ידי מחשב הרכב לכן כאשר אתה מאיץ המחשב נותן פקודה לאלטרנטור להתנתק בכדי להוריד עומס מהמנוע ולחסוך בדלק=פחות זיהום סביבתי.

- בדוק את כול החיבורים בין המצבר לאלטרנטור והדק אותם במידת הצורך.

- נתק את מערכת השמע ובדוק שוב פעם.

אם אין לך בעיות התנעה של הרכב לאחר שהוא עומד לילה שלם או יומים כנראה הכול תקין.

פורסם

מרק מתח טעינה 12.4 זה בכלל לא מתח שטוען את המצבר. רב המחשבים היום שולטים על מתח הטעינה אבל רכב שמתח הטעינה בו הוא בדכ 12.4 זה נמוך מידיי ולא תקין. מצבר ועוד של xs שעומד על 12v זה נמוך.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

ברור שבמתח של 12.4 וולט המצבר לא נטען. גם ברכב תקין כאשר מתח קטבי המצבר מגיע ל-12.6-12.7 וולט בזמן בנסיעה המצבר לא נטען הוא במילים פשוטות לא ניתן 'לדחוס' אנרגיה נוספת למצבר.

אני לא סומך על הבדיקה בעזרת מד מתח סיני פשוט שהותקן וחובר כנראה לחיווט של מערכת השמע או התעלקות אחרת ולא ישירות למצבר לכן צריך להיות זהירים לפני שקובעים אם קיימת בעיה במערכת החשמל.

ברכבים עם ווסת מתח חכם המפוקד על-ידי מחשב הרכב בהחלט המתח יכול לרדת למשך זמן מסויים ל-12-12.6 וולט בהתאם לעומס במערכת החשמל.

שכח לרגע את כול מה שאתה יודע על מצברים ואלטרנטורים ותחשוב שהיום מה שמדאיג את ייצרני הרכב זה נושא פליטת מזהמים לכן אם לא צריך את כול האנרגיה שהאלטרנטור מסוגל לספק או בכדי לשפר את נצילות מערכת החשמל אז בהחלט מתח מערכת החשמל עשוי לרדת ל-12.4-12.6 וולט בתנאים שקבע ייצרן הרכב.

אם הייתה בעיה עם מתח הטעינה אז כבר מזמן המצבר היה מתרוקן או הרכב היה סובל מבעיות התנעה.

פורסם

אתם עושים צחוק? בחיית מרק - ועוד אתה לא יודע את זה?

תקראו קצת על PCM של הונדה, מערכת טעינה ״חכמה״ שמפחיתה עומס על המנוע בעת נסיעה בעומס נמוך על מנת לחסוך בדלק.

רגיל לחלוטין, טיפשי לגמריי, רק עושה כאב ראש.

אין לך מה לדאוג סהר.

פורסם

קראת את שכתבתי ? או שאני צריך לכתוב שוב פעם את הדברים בשפה אחרת ?

אתה פשוט חוזר על דבריי ועוד בצורה לא מתאימה לאופי הדיון.

"

ברכבים עם ווסת מתח חכם המפוקד על-ידי מחשב הרכב בהחלט המתח יכול לרדת למשך זמן מסויים ל-12-12.6 וולט בהתאם לעומס במערכת החשמל.

שכח לרגע את כול מה שאתה יודע על מצברים ואלטרנטורים ותחשוב שהיום מה שמדאיג את ייצרני הרכב זה נושא פליטת מזהמים לכן אם לא צריך את כול האנרגיה שהאלטרנטור מסוגל לספק או בכדי לשפר את נצילות מערכת החשמל אז בהחלט מתח מערכת החשמל עשוי לרדת ל-12.4-12.6 וולט בתנאים שקבע ייצרן הרכב.

אם הייתה בעיה עם מתח הטעינה אז כבר מזמן המצבר היה מתרוקן או הרכב היה סובל מבעיות התנעה.

"

פורסם (נערך)
סהר תחליף את הרכב :lol:

ישראל אני במקומך לא איתי מדבר. חחח

את כול הבדיקות עשיתי שהמערכת על מצב שקט .

וזה המכשיר

http://www.interload.co.il/upload/6407584.jpg

אז מה הקטע שהמד מראה, 14.4 מתי שאני מוריד רגל מהגז.

יש דרך לעקוף את זה ?

עריכה אחרונה על ידי סהר#
פורסם

אתה מנסה להישמע כמו איזה מומחה עם אף למעלה. צר לי אם אתה לוקח את זה ללב.

תיגש ישר לעניין במקום למרוח הכל על השולחן.

אגב סהר, כבר ציינתי את העובדה הזאת בפניך כבר כמה פעמים, הסברתי לך שכרגע הטעינה נשלטת דרך CAN BUS ושלא קיים מתאם כרגע שיאפשר לך להרכיב את האלטרנטור המשופר.

דיוויד, אווט. הפורום הזה נהיה גן ילדים. היה טוב וטוב שהיה.

קראת את שכתבתי ? או שאני צריך לכתוב שוב פעם את הדברים בשפה אחרת ?

אתה פשוט חוזר על דבריי ועוד בצורה לא מתאימה לאופי הדיון.

"

"

פורסם

בימים האחרונים לא מזדמן לי להכנס לפורום באותה תדירות שיכלתי לבקר בו מקודם - אבל איפה שאין תרבות דיון, אין דיון.

ננעל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...