Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי רעיון שיכול לעלות מאוד את הרייטינג של חברות היוקרה ומשהו שכדאי מאוד להוסיף לנוחות שלהן, אל איני יודע מי הגורם שכדאי לפנות...

רק הרעיון אצלי, ובקרוב אוכל לבנות דגם אפילו של ה"תוסף" שאני מעוניין להציע, איך אני יכול לפנות ולמי?

מה ההליך של הפניה? אני צריך לסגור פטנט לפני הפניה או שאני פונה טפונית, מה אני צריך לעשות? עזרה!

פורסם

לדעתי אתה צריך לבדוק שאין פטנט רשום על מה שאתה רוצה כי זה שזה לא קיים ברכבים לא אומר שהפטנט לא רשום כבר על מישהו.

אם הפטנט לא רשום בכלל, תרשום אותו על עצמך לפני שאתה הולך להציע אותו לאנשים אחרים.

פורסם
לדעתי אתה צריך לבדוק שאין פטנט רשום על מה שאתה רוצה כי זה שזה לא קיים ברכבים לא אומר שהפטנט לא רשום כבר על מישהו.

אם הפטנט לא רשום בכלל, תרשום אותו על עצמך לפני שאתה הולך להציע אותו לאנשים אחרים.

ואיך אני בודק את העניין? אני לא מוצא חומר באנטרנט...

פורסם

andrey5o, אם תחשוף את הרעיון ליצרן מבלי שהוא מוגן אתה לא תראה שקל.

מצד שני לרשום פטנט זה עסק יקר ופטנט לא מתפרש על כל העולם אלא ארה"ב / סין / אירופה, - איפה שהחלטת לרשום אותו.

ספציפית בארה"ב החוקים שונים ואתה יכול להגיש בקשה שנקראת provisional patent application, זה סיכום הרעיון על שני עמודים בלבד, לא מדובר בהוצאה גדולה, והוא מקנה לך את הקדימות על הרעיון למשך שנה בלבד, במהלכה עליך לערוך ולרשום פטנט.

עריכת פטנט זה לא פשוט, זה מסמך משפטי שנכתב בצורה מאד זהירה ומדויקת כמה שאפשר, כדי לא לאפשר עקיפה של הפטנט ומצד שני לא לפספס דברים קודמים שכבר נעשו.

אם אתה בטוח שיש בידך רעיון חדשני, אני לא רוצה להרפות את ידיך, לך על זה אך דע שלצד ההתלהבות שלך עליך לעשות בקפידה את החלק הפחות מהנה של העבודה: לבצע סקירה נרחבת של פטנטים ומקורות אחרים כדי לראות מה נעשה. הרבה מוחות חושבים על חדשנות ברכב, זה תחום די "חרוש" ולדעתי הסיכוי שלך לחידוש אמיתי לא גבוה.

בנוסף תחום הautomotive הוא טריקי. יש הרבה רגולציה / רישוי, ענייני טעם וסגנון ושלל שיקולים אחרים שקובעים בסוף את מידת ההצלחה.

כאמור פניה ישירה ליצרן - לא רעיון טוב, הם גם לא ישיבו לפניה של nobody. גם אם תחתים אותם על NDA (הסכם שמחייב אותם לא לחשוף את הרעיון וכו'), אני לא חושב שיספרו אותך כי אני מנחש שאתה לא ממש כריש. תנסה לפנות בזהירות למומחים בתחום בו אתה מנסה לחדש, אולי גם לא מתחום הרכב, אולי מישהו שמע על יישום כזה. הסיכוי שמישהו מהשורה יחטוף לך את הרעיון וילך להקים סטארט-אפ לא גבוה.

ועוד משהו, מה המטרה שלך? לעשות עולם טוב יותר לטובת כלל הנהגים בעולם? להתפרסם? או להרוויח כסף?

תתחיל את התכנית מהסוף: מה מתרחש בסוף, כתוצאה ממה, ומה יהיה עליך לעשות לשם זה (כל הדרך). מה שחסר לך, לך ותשאל ותלמד. יש הרבה חומר גם באינטרנט.

רעיון, זה חלק חשוב אבל מאד קטן, מכל העסק.

si vis pacem, para bellum

פורסם
ואיך אני בודק את העניין? אני לא מוצא חומר באנטרנט...

תתחיל כאן

patents.google.com

יש מגזינים ואתרים שעוסקים בכל תחום שאפשר לדמיין בעולם. חפש שם. זו עבודה לכל דבר, והיא לא פשוטה.

פורסם (נערך)
andrey5o, אם תחשוף את הרעיון ליצרן מבלי שהוא מוגן אתה לא תראה שקל.

מצד שני לרשום פטנט זה עסק יקר ופטנט לא מתפרש על כל העולם אלא ארה"ב / סין / אירופה, - איפה שהחלטת לרשום אותו.

ספציפית בארה"ב החוקים שונים ואתה יכול להגיש בקשה שנקראת provisional patent application, זה סיכום הרעיון על שני עמודים בלבד, לא מדובר בהוצאה גדולה, והוא מקנה לך את הקדימות על הרעיון למשך שנה בלבד, במהלכה עליך לערוך ולרשום פטנט.

עריכת פטנט זה לא פשוט, זה מסמך משפטי שנכתב בצורה מאד זהירה ומדויקת כמה שאפשר, כדי לא לאפשר עקיפה של הפטנט ומצד שני לא לפספס דברים קודמים שכבר נעשו.

אם אתה בטוח שיש בידך רעיון חדשני, אני לא רוצה להרפות את ידיך, לך על זה אך דע שלצד ההתלהבות שלך עליך לעשות בקפידה את החלק הפחות מהנה של העבודה: לבצע סקירה נרחבת של פטנטים ומקורות אחרים כדי לראות מה נעשה. הרבה מוחות חושבים על חדשנות ברכב, זה תחום די "חרוש" ולדעתי הסיכוי שלך לחידוש אמיתי לא גבוה.

בנוסף תחום הautomotive הוא טריקי. יש הרבה רגולציה / רישוי, ענייני טעם וסגנון ושלל שיקולים אחרים שקובעים בסוף את מידת ההצלחה.

כאמור פניה ישירה ליצרן - לא רעיון טוב, הם גם לא ישיבו לפניה של nobody. גם אם תחתים אותם על NDA (הסכם שמחייב אותם לא לחשוף את הרעיון וכו'), אני לא חושב שיספרו אותך כי אני מנחש שאתה לא ממש כריש. תנסה לפנות בזהירות למומחים בתחום בו אתה מנסה לחדש, אולי גם לא מתחום הרכב, אולי מישהו שמע על יישום כזה. הסיכוי שמישהו מהשורה יחטוף לך את הרעיון וילך להקים סטארט-אפ לא גבוה.

ועוד משהו, מה המטרה שלך? לעשות עולם טוב יותר לטובת כלל הנהגים בעולם? להתפרסם? או להרוויח כסף?

תתחיל את התכנית מהסוף: מה מתרחש בסוף, כתוצאה ממה, ומה יהיה עליך לעשות לשם זה (כל הדרך). מה שחסר לך, לך ותשאל ותלמד. יש הרבה חומר גם באינטרנט.

רעיון, זה חלק חשוב אבל מאד קטן, מכל העסק.

אז תודה רבה על התשובה הרצינית מאוד...

אני עכשיו בדקתי בכתובת של גוגל שפרסמת ואין דבר כזה, תחת שמות שונים.

הרעיון קיים (בראש שלי )ועכשיו עשיתי דגם של המוצר/ תוסף שאני רוצה להוסיף.

דבר ראשון שאני רוצה קבל מזה זה לשנות את חווית הנהיגה ונוחות הנהיגה.

דבר שני, לא אכפת לי לא להרוויח שקל מזה אבל שאני רק מתאר לעצמי כמה כסף החברה תעשה ממה שאני המצאתי אז כן, כמובן באלי גם לקבל משהו מהחברה על זה.

במשך הלילה אני אעבוד על זה וכבר מחר אני מתאר לעצמי יהיה לי דגם מוקטן מוכן, ואפילו שרטוטים של SOLID EDGE יהיו מוכנים תוך יומים - שלושה.

הבעיה זה כמו שאמרת שכשאני אגש ליצרן הם ישימו עלי אחד מאוד גדול, יסגרו את זה כפטנט שלהם וזהו.

אבל מצד שני, איך אני יכול לעשות את זה במינימום כאב ראש?

עריכה אחרונה על ידי andrey5o
פורסם

הדרך אחת שעולה לי לראש, למכור את הרעיון לחברה שמספקת חלפים לרכבי יוקרה (כמו חברת ZF, שמספקת גירים).

אבל, שוב, גם הם יכולים לנפנף אותך ולגנוב את הרעיון...

הדרך השניה, זה פשוט לייצר כמויות מהפריט ולנסות למכור אותו. זו כמובן הדרך הקשה יותר, כי זה הופך אותך לבעלים של חברה, על כל מה שמשתמע מכך.

פורסם

אתה יכול לבדוק ברשם הפטנטים. אם תפנה למשרד עורכי דין שמתמחה בפטנטים הם יוכלו לבדוק לך. זה תהליך שעולה לא מעט כסף לכן כדאי שתוודא שאכן יש לך מוצר "אמיתי"ביד. בכל קרה כמו אמרו לך כאן, אל תציע את הרעיון לאף אחד לפני שהוא מוגן משפטית כי יגידו לך "אה, תודה אבל זה לא מעניין / רלוונטי / כבר חשבנו על זה" וכו' וכו ואחרי שנה פתאום תראה את המוצר או הרעיון בשטח. מניסיון :-)

פורסם

יש לך אופציה נוספת. פנה למשרד רישום פטנטים (סטייל לוצאטו בעומר שהוא אחד הגדולים).

אמנם רישום פטנט זה דבר יקר אבל תתפלא שגם להם יש ״דילים״

קח טיפ ממני רק אל תגיד שסיפרתי לך : קבע איתם פגישה, ספר להם על הפטנט שלך. אם הם יחשבו שזה משהו שיתפוס הם יעבדו איתך לפי אחוזים.

כלומר-נרשום לך את הפטנט כרגע, שלם רק על ההוצאות המיידיות ולא על כל רישום הפטנט, וכשתרוויח אנחנו כבר נגזור את האחוזים שלנו.

פורסם (נערך)

אתה גם יכול לחבור ליזם. יזם הוא אדם בד"כ מקושר שבד"כ עשה כמה דברים בחיים. לאו דווקא בעל השכלה טכנולוגית רשמית אבל בעל חוש מצוין לגבי השוק ולגבי הדרך להגיע אליו.

לפני שאתה מספר ללוצאטו או לכל משרד / יזם אחר את תוכן הרעיון, תחתים אותו על NDA. אתה יכול למצוא template כזה באינטרנט, כדאי שיהיה ממקור ישראלי כך שלא יופיעו שם בטעות בתי משפט בכל מיני מדינות זרות. בלי מסמך רציני, הרעיון שלך בסיכון.

בתגובה למה שרשמת קודם, לא יתכן שאחרי כמה שעות עבודה (במקרה הטוב) הגעת למסקנה שאף אחד עוד לא עשה את מה שאתה מציע.

זה יכול להופיע תחת מינוח אחר, או שזה כלל לא מופיע, כלומר אף אחד לא רשם על זה פטנט מכל מיני סיבות אבל זה כן קיים איפשהו.

בארה"ב מספיק שמישהו מראה עדות רשומה (לא פטנט) כלשהי שקודמת לרעיון שלך ומכילה אותו, הפטנט שלך בטל.

לדעתי אם תפנה ליזם הנכון, תוכל לקבל את ההדרכה הטובה ביותר ותלמד מהר.

להציע שיעשו בשבילך עבודה תמורת שותפות זה רעוין טוב ׁ(מבחינתך אולי זה יותר טוב מכלוםׂׂ), אבל מחוסר ניסיון כנראה שתפסיד אחוז ניכר מהבעלות על הרעיון כבר בשלב אפס (עוד לפני גיוס כספים). לפני שאתה מסכים לוותר תנסה לחרוש את האינטרנט יותר לעומק ונסה לדבר עם מומחי רכב בתחום הרעיון שלך. אל תספר, תגשש. יש סיכוי שתגיע למסקנה שהרעיון לא פרקטי / לא ישים.

עריכה אחרונה על ידי wwave

פורסם

אני עוסק בתחומי הפיתוח העיסקי (יותר בהיי טק האמת, אבל הרעיון דומה) שנים רבות, ומכיר היטב לפחות חברה אחת שעשתה אקזיט בתחום הרכב (מאפליקציה). כמה דברים:

1. להוציא ״פרוביזונל״ כפי שהציעו לך מעלה זה רעיון טוב להתחלה - זו לא הוצאה גדולה ובעיקר - תאפשר לך לדבר בחופשיות על הרעיון שלך. האפשרות לדבר בחופשיות היא קריטית בהוצאת מוצר חדש כיוון שאף אחד (רציני) לא יחתום לך על NDA כפי שהציעו לך מעלה. מדוע? מכיוון שיכול להיות (וסביר להניח, אגב) שהרעיון שלך כבר עלה (ונפסל, מאלפי סיבות) אצל הלקוחות הפוטנציאלים שלך בעבר ולכן לא יסכנו למצב שבהן הן צריכות להוכיח ש״אין להם אחות״. גם לא משרדי פטנטים ובטח לא יזמים.

2. הייתי מתייעץ עם עו״ד המתמחה בקניין רוחני ופטנטים. הוא ישמור על דיסקטיות וגם יגיד לך לרוב מה הכיוון הנכון.

3. ככלל - עולם הרכב הוא מאוד קשה ושמרני. לרוב, ה״פטנטים״ יתחיל בשוק האפטר מארקט - ומוצרים מובילים, שיש להם גם טכנולוגיה יחודית (ומוגנת) יטמעו בתעשיה. המצאות קטנות יותר, לרוב, לא ימכרו ישירות לחברות אלא לחברות בייניים שכבר מוכרות לחברות רכב מכיוון שיצרן קטן (בטח ממציא בודד) לא יכול לבצע עסקה עם יצרן ישירות, מכיוון שאין לך את הבטוחות הדרושות והחשיפות והסיכונים שלהם אדירים. לדוגמא - נניח שאתה סוגר עסקה עם מרצדס. הם יתעקשו שבמקרה שמתגלה (בעקבות שימוש במוצר שלך) צורך בביצוע ריקול - כל הוצאות הריקול...עליך.

בקיצור - תתחיל מפרוביזונל ותנסה ליצור קשר עם חברות שמייצרות כבר מוצרים דומים לשוק האפטר מרקט ותמשיך משם.

בהצלחה

פורסם

אנחנו לא עורכי פטנטים, אבל מייצעים להרבה סטרט-אפים.

ראשית, בדוק במקומות כמו ניוטון או גופים אחרים שיבצעו עבורך את החיפוש, האם הדבר כבר חסום על ידי פטנטים אחרים. זה עולה ~2000 ש"ח. אגב, לא כל רעיון או המצאה הם בכלל ברי הגנה כפטנט.

שנית, אם הדרך פתוחה (לכאורה, משום שלא כל הבקשות עדיין מפורסמות) - לך על רישום של provisional patent application. הכנה של כז על ידי משרד פטנטים צריכה לעלות כ- 10K ש"ח וזה עדיף על רישום לבד (שהוא מאוד זול, אבל פחות יעיל).

ככה, בכל פניה לגוף כלשהו, תוכל לרשום patent pending :-)

לגבי הקישור שהביאו למעלה - אינטוויז'ן הוא לא גוף שאני ממליץ להיקשר עימו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מהנסיון הקטן שלי לגבי פטנט.

לא מזמן גם אני התחלתי לעבוד על רעיון.

תתפלא עד כמה רשה להגיע לחברות הגדולות. חרשתי 4 ימים באתר מסודר ונוח של ארה"ב ולא ראיתי את הרעיון.

מה עשיתי עד עכשיו.

ראשית המדיניות של החברות בנוגע לרעיונות מוגשים הם שאם הרעיון לא רשום כפטנט או לפחות כמוגן אז הם מחליטים כמה לשלם לך טזה על פי המדיניות של הטבות לעובדים. כן קראת נכון. לדוגמה- אם עובד מגיש רעיון, הוא יקבל אלף דולר במשכורת אז גם לך יתנו אותו דבר. כל זה כתוב ב-gm, volvo, psa.

ובמידה והוא רשום כפטנט אז זה נתון למשא ומתן.

לוולו הם מבקשים לשלוח להם את הרעיון בכתב לתיבת דואר. ב-gm הם מפנים אותך לאתר בארה"ב לפטנטים ושם תוכל לבדוק אם קיים דבר כזה.

אם זה מעגל חשמלי אז הסיכוי שהוא לא רשום הוא קלוש.

מכמה התעייצות עם אנשים שרשמו פטנטים אז כולם המליצו לי לרשום בארה"ב קודם ורק אם הרעיון נתםס אז לרשום גם באירופה.

בכל מקרה בדיקה במשרד מתמחה שניתן למצוא באינטרנט עולה כ-2000₪ אם הם לא מוצאים אז זה חינם.

בהצלחה לך וזה באמת לא כזה קל להגיע לחברות.

אם יש שאלות תשאל בכיף.

החיים הם כמו....

פורסם

בהקשר זה, אנחנו מייצגים כמה חברות שפעילות בתעשיית הרכב (אספקת חלקים מתוחכמים, לא יבואן/יצרן). אם אפשר לעזור - בכיף.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...