Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C3 דיזל מעשנת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי סיטרואן C3 דיזל 1400 שנת 2003 , עד עכשיו הרכב נסע ותיפקד כמו בובה בלי רעשים מיותרים , בלי עשן , לא אוכל שמן

, צריכת דלק תקינה בקיצור בובה . עד שהגעתי אתמול למכון טסטים הבוחן הראשון ניסה לקרוא את מספר המנוע ולא הצליח לראות אותו , הוא ניסה לנקות עם אויר ועדיין לא הצליח לראות כלום אז בשביל לנקות את האזור הוא התחיל להשפריץ ספריי ניקוי קרבורטורים (אין לי מושג מה זה אבל זה מה שהוא אמר )בקיצור הוא גמר בקבוק ספריי שלם שפשף קצת ומצא אותו , ופה התחילה הבעיה , הנעתי את האוטו ופתאום הרכב התחיל לעשן בכמות מטורפת כל נגיעה בגז הרכב מוציא כמות של עשן לבן , חשבתי אולי אחרי שהמנוע יהיה קצת מונע אולי זה יעבור אבל זה לא הפסיק ,מיד הטסתי את האוטו למוסך וכרגע במוסך עוד מנסים לאתר את הבעיה , אבל אני כבר מתחיל לדאוג שהלך מנוע הרי עשן לבן זה הסימן העיקרי . ולשאלתי... האם יכול להיות קשר בין ה ספריי לבין העשן הלבן ??

חשוב לי לציין שהאוטו למרות העשן לא מקרטע לא קופץ וסוחב כמו שצריך .

תודה מראש

משה

פורסם

איזה צבע העשן? שחור/לבן כמה קילומטרים יש לרכב? מתי היה הטיפול האחרון ומה?

בדוק אם פילטר האוויר בשלב ראשון ותשקול גם להחליפו, תצרף תמונה של המנוע ותראה איפה בדיוק השפירצו ספריי.

Citroen C5 2007 2.0L HDI

פורסם

עשן לבן בד"כ מרמז על שריפת שמן, בבוכנות למשל.

יתכן והספריי קרבוטורים הותז על גומיה מסויימת, וספריי קרבורטורים אוכל גומיות, ומתוך זה נוצרה דליפה של שמן לתא השריפה במנוע. נראה לי קצת הזוי שזה בגלל זה, אבל לך תדע... תנסה לבדוק.

בהצלחה :)

פורסם

שריפת שמן מתאפיינת בעשן כחלחל ובריח מאוד יחודי. תוכל להבחין בקלות בריח של שמן שרוף או סולר שרוף.

היתה לי בדיוק אותה מכונית, שהיתה מעשנת בכבדות עשן שהיה נראה כמו עשן לבן אבל זו אל היתה שריפת שמן שכן לא היה איבוד שמן בכלל.

אצלי היתה בעיה עם משאבת סולר שהיתה בסוף ימיה. בהתחלה היה ררק עישון ובהמשך האוטו היה נכבה באמצע נסיעה. היתה בעיה של בניית לחץ סולר במשאבה.

במוסך רשת עפו על עצמם ובקשו 12 אלף ש"ח על החלפת משאבה. אני מכרתי את האוטו כמו שהוא אבל בדיעבד יכולתי להשיג משאבה מפירוק בסכום נמוך משמעותי.

יכול מאוד להיות שהבוחן גרם נזק לאחד המזרקים, מה שמאפיין עישון מסיבי במנועי hdi.

ממליץ להכנס למוסך גבע בת"א או אורן שירותי רכב בחולון וקבלת דיאגנוסטיקה מסודרת.

אגב, אל תוותר בקלות על הc3, רכב מדהים עם תצרוכת דלק מגוחכת ונוחות מצוינת.

בשמחה הייתי חוזר היום לרכב הזה כרכב שני בבית.

פורסם

הדיאגנוזה שקיבלתי במוסך הייתה שכנראה הלך מנוע , הוא הראה לי את השמן שנזרק מהמנוע , בהחלט אתה צודק שזה אחד הרכבים הכי חסכונים שיש גם שהמנוע עם 230000 ק"מ אתה מקבל צריכת דלק של 1-17 משולב , הצעת מחיר על מנוע מפירוק היא 7000 ש"ח כולל עבודה , קצת קשה להוציא סכום כזה על רכב שאחרי הכל עלה לי 11000 , הבעסה זה שקניתי אותו לפני חצי שנה בדיוק

מתסכל מאוד .

פורסם

שקלת לקבל הצעת מחיר נוספת? או אולי אפילו דיאגנוסטיקה נוספת?

7000 למנוע ערום ללא טורבו ומשאבת סולר זה לא זול במיוחד...מאמין שתצליח למצוא קצת יותר זול.

ועשה לעצמך טובה, תתעקש על מוסך שמכיר את הדגם ואת המנוע. לא כולם יודעים לטפל במנועים האלו ובטח שלא במערכות הזרקה אלו.

פורסם

מצאתי מנוע רק בלוק ב2300 ש"ח כולל מע"מ בלי הטורבו ובלי משאבת סולר בהנחה שהם תקנים אצלי , מנוע מייבוא, עכשיו השאלה כמה אמור לעלות לי עבודה ?

פורסם

1500-2000 ש"ח לעבודה בלבד.

אבל כאן יש את הסיכון שהמנוע יהיה בעייתי ואז עלות פירוק והרכבה פעם שניה היא בעיה שלך.

נסה למצוא מוסך שיקח על עצמו את הבאת הבלוק ובמידה ויש בעיה איתו זו בעיה שלו.

• תוכן חדש...