Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בהחזקת רכב יש את ההוצאה הקבועה שזה קניית הרכב וההוצאה המשתנה שזה כולל ביטוח, תחזוקה, דלק, ירידת ערך וכו.

בהשוואה בין מיני לסופר מיני, האם הרכבים במיני בהכרח זולים יותר (בערכים מוחלטים ובערכים יחסיים) מהרכבים בסופר מיני, וזה נניח מכיוון שהמנוע חלש, הרכב יותר קל, מחלקים יותר פשוטי וכו. או שרכבי הסופר מיני עם הוצאה משתנה זולה (או זהה) מכיוון שהוא מנוצל הרבה יותר טוב, חלקים איכותיים יותר ומחזיקים יותר זמן וכו.

בקיצור, האם ההבדל המשמעותי בין הסופר מיני למיני הוא רק בזמן קנית הרכב או לארוך כל התקופה? אשמח לדוגמאות.

קראתי מלא ביקורות על רכבי המיני, דיפדתי המון דפים בהרבה פורומים. ושום דבר לא מצא חן בעיני חוץ מהקאיה פיקנטו האוטומט, שאיתו גם היה לי נסיון חיובי. הבעיה היא שהוא יקר.

אני תוהה מה עדיף לי (רכב בעיקר ליחיד):

סוזוקי אלטו ידני חדש - נשמע לא תענוג גדול אבל מגיע ליעד ולפחות אחסוך משמעותי

לבדוק סופר מיני שנת 2010/2011, קמ נמוך יחסית, מחיר בסביבות 65K

פיקנטו אוטומטית יד 2 2012/2013 עם קמ נמוך בסביבות 65K

להשקיע בכל אופן בפיקנטו אוטומטית חדשה (אולי יש ליסינג 0 קמ)

תודה מראש,

מוש

פורסם

בוודאי שהמיני זולות יותר בהוצאות המשתנות.

מחיר הביטוח המקיף נקבע בין היתר גם לפי מחירו של הרכב, שכמובן זול יותר ברכב המיני.

עלויות האחזקה נמוכות יותר. למשל, ברוב רכבי המיני יש צמיגי 13 אינטש שהם זולים מצמיגי ה-14-15 אינטש של הסופר מיני.

אם אין לך בעיה עם צריכת הדלק הגבוהה יחסית, הפיקנטו האוטומטית העא אכן בחירה טובה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא הדגשתי את כוונתי.

השאלה שלי בעצם אם הסופר מיני יקר יותר בסכום הראשוני (ובירידת ערך שלו), אבל חסכוני במידה שווה (או לפחות לא משמעותי) בדלק ובתחזוקה (חלקים יותר איכותיים שמחזיקים יותר זמן) אז אולי שווה לקחת סופר מיני יד 2 מאשר רכב מיני חדש?

פורסם
לא הדגשתי את כוונתי.

השאלה שלי בעצם אם הסופר מיני יקר יותר בסכום הראשוני (ובירידת ערך שלו), אבל חסכוני במידה שווה (או לפחות לא משמעותי) בדלק ובתחזוקה (חלקים יותר איכותיים שמחזיקים יותר זמן) אז אולי שווה לקחת סופר מיני יד 2 מאשר רכב מיני חדש?

אם אתה מסתכל על עלויות אז רכב יד שניה חוסך הרבה כסף. גם אם האופציות הן מיני חדשה לעומת סופר מיני יד שניה.

כל רכישה של רכב יד שניה חוסכת את המכה הגדולה של ירידת ערך של רכב חדש.

לעניין איכות חיים ושקט נפשי תחליט בעצמך.

פורסם

ההסתייגות שלי מיד 2 היא בגלל קושי למצוא את הרכב הנכון והסיכון שזה יראה הרבה מוסך.

יד 2 של רכב עם קמ נמוך, ונניח שנת 2012, אולי הוא לא יהיה משמעותי יותר זול, אבל נראה לי פחות סיכון.

פורסם
לא הדגשתי את כוונתי.

זאת שאלה כללית מאוד ואין לה תשובה חד משמעית.

יש סופר מיני אוטומטיות שהן חסכוניות יותר ממכוניות מיני. למשל, ניסאן אקו מיקרה חסכונית מקיה פיקנטו. יש גם מקרים הפוכים, למשל פיג׳ו 107 חסכונית ממאזדה 2.

אני באופן אישי חושב שעדיף לקחת תמיד סופר מיני על פני מיני. לא בגלל ההפרש בעלויות, שהוא זניח בכל מקרה, אלא בגלל ההפרש העצום בשימושיות ובביצועים מחוץ לעיר.

פורסם

Tzvika-Pick כתב:

יש סופר מיני אוטומטיות שהן חסכוניות יותר ממכוניות מיני. למשל, ניסאן אקו מיקרה חסכונית מקיה פיקנטו. יש גם מקרים הפוכים, למשל פיג׳ו 107 חסכונית ממאזדה 2.

מה שכתבת זה בהשוואה של סופר מיני עם מיני לאותו שנתון או גם בהשוואה לסופר מיני נניח 2011 עם מיני חדשה? זה בדיוק התהיה שלי.

פורסם

גם וגם.

אם את(ה) מסתכל(ת) על הכל בראיה כלכלית נטו אז מכונית משומשת בת שנתיים מליסינג היא הקניה הטובה ביותר. אין בעיה למצוא כאלו במצב טוב. ירידת הערך של רכב חדש תהיה לרוב העלות הגבוהה ביותר בשקלול אחזקת הרכב.

• תוכן חדש...