Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

לאחר שיטוט לא קטן בפורום אני מתלבט בין נוזלי הקירור של וולוליין לבין אלו של פרסטון.

מי מהחברות עדיף לרכבי?

בהינתן התשובה לשאלה הקודמת, איזה מהמוצרים של אותה חברה עדיף?

יש לציין:

[*]אני מדבר על נוזלי הקירור למהילה ולא אלו המוכנים לשימוש.

[*]בספר הרכב כתוב לשים נוזל על בסיס אתילן-גליקול (לא פרופילן-גליקול) לרדיאטור אלומיניום.

תודה רבה מראש.

פורסם

למה לא לרכוש מקורי וזהו? הכי בטוח, הכי טוב וגם במקרה של יונדאי לא מאוד יקר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

טנקס!!

ביררתי מחיר

ביונדאי ת"א הציעו לי 4 ליטר ב 200 ש"ח לפני מע"מ

הא???

יכול להיות?

(ביונדאישופ יהיה רק בעוד חודש)

פורסם

מאור, המשפט הזה מתאים למוסכניק חאפר, לא לפורום מקצועי.

פרסטון הוא לא נוזל קסמים שמתאים לכל הרכבים.

נוזלי קירור הם מוצר די מורכב ומתקדם בניגוד למה שנוטים לחשוב, במיוחד נוזלים מתקדמים בעלי תכונות Long Life. לא בכדי יש נוזלי קירור מקוריים ונוזלים עם תקנים ייחודיים ליצרני הרכב.

נוזל קירור מקורי מבטיח תאימות מושלמת לרכיבי המנוע ומערכת הקירור, מבטיח הגנה מקסימלית על מכלולים ותכונות הנוזל המקנות לו שרידות ארוכת קילומטרז' / שנים מפצות על המחיר הגבוה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נוזלי קירור הם מוצר די מורכב ומתקדם בניגוד למה שנוטים לחשוב, במיוחד נוזלים מתקדמים בעלי תכונות Long Life. לא בכדי יש נוזלי קירור מקוריים ונוזלים עם תקנים ייחודיים ליצרני הרכב.

נוזל קירור מקורי מבטיח תאימות מושלמת לרכיבי המנוע ומערכת הקירור, מבטיח הגנה מקסימלית על מכלולים ותכונות הנוזל המקנות לו שרידות ארוכת קילומטרז' / שנים מפצות על המחיר הגבוה.

איתמר

איתמר, כמה אמור לעלות נוזל מקורי ?

אמרת שהוא די זול, אבל 263 ש"ח ל-4 ליטר (מה גם שצריך למלא 5.5 ליטר) נראה לי מופקע לחלוטין...

אתה יודע היכן אפשר להשיג נוזל מקורי במחיר סביר?

פורסם

ביררת אצל יונדאי-שופ?

פורסם

יהיה להם רק בעוד חודש.

לא שאלתי מחיר. אשאל לכשיגיע.

יש לך מושג כמה זה אמור לעלות שם פחות או יותר?

פורסם

אני לא יודע אבל אני זוכר שהמחיר הוזכר בפורום בעבר ולא היה יקר ובטח לא 263 ש"ח ל 4 ליטר (אגב, בדקת אם מדובר בתרכיז או נוזל מוכן לשימוש?).

בכל מקרה ואם זה דחוף דחוף - לוולווליין יש נוזל קירור המיועד ל"רכבים אסייתיים". על המיכל רשום כי הוא מתאים ליונדאי. אני מאמין שזה הימור בטוח.

איתמר

פורסם

איתמר

היי איתמר. ליונדאי אין שום בעיה לשים את הפרסטון או נוזל קירור ירוק מחברה אחרת מוכרת. אני אישית בגלל שהספקתי להכיר את הפרסטון והשימוש בו לאורך השנים אז המלצתי עליו. ולמה צריך לשלם כל כך יקר על נוזל קירור שבמיקרה הזה ביונדאי ייתן את הפרקטיות שגם הפרסטון לדוגמא ייתן?

פורסם

כול נוזל מהרשימה הבא מתאים לרכב שלך:

נוזל קירור של חברת BASF הנקרא G30

Valvoline Zerex Asian

+Ravenol G12

MOTUL INUGEL OPTIMAL ULTRA

איזה כייף לי :)

פורסם
אין שום סיבה שבעולם לשלם 200 שח על נוזל קירור. בכל הרכבים שהיו לי כולל יונדאי שמתי רק פרסטון וככה המון שנים ללא שום בעיה.

על סמך ניסיון אישי בלבד לא ניתן לקבוע חד-משמעית שנוזל קירור תוצרת פרסטון מתאים ליונדאי של פותח האשכול. יש המון פרמטרים שלפיהם נוזל קירור נבחן ומותאם לרכב ולנו אין את הכלים לבדוק זאת.

הדרך הנכונה היא לבדוק את המפרטים הטכניים של נוזלי הקירור תוצרת יונדאי לעומת נוזלי קירור OEM או Aftermarket ולבחור נוזל קירור.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...