Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון לעכשיו אני משתמש במים רגילים.

רציתי לדעת האם יש הבדל גדול בין מים רגילים למים ירוקים?

(המים ירוקים הכוונה לנוזל מיוחד לקירור מנוע)

האם שימוש במים רגילים יכל לפגוע לי במנוע?(לפי מה שהבנתי יש הצטברות של אבנית...)

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבנית שגורמת לסתימות ברדיאטור.

גורם לקורוזיה ברדיאטור ובמעברי המים בבלוק.

נוזל יעודי רותח בטמפרטורה גבוהה יותר וכך מאפשר קירור יעיל בתנאים קיצוניים או במקרה של חוסר בלחץ עקב אטימה לקויה.

אם השתמשת במים הרבה זמן, יש אפשרות שמעבר לנוזל קירור יעודי יעשה יותר נזק מתועלת.

פורסם

שים לב (אולי לא יאהבו את זה) מים ירוקים פשוטים הם ממש לא עושים כלום.

עם אתה כבר בעניין חפש משהו איכותי יותר . לפחות נוזל valvoline ומעלה . חבל על המנוע ומערכת הקירור לשים "מים ירוקים" שעולים 20 -30 ש"ח כאילו שמתה מי ברז.

פורסם

מתוך ניסיון שהיה לי מיצובישי L-300 בעלים לפני השתמש רק במיפ רגילים אצלי אלך ראש מנוע לא בגלל חימום ולא סדק.

בגלל שנאכל.

בנוסף צינורות שאלכו בעקבות ריקבון.

רדיאטור פנימי מתחת לפנל נסתם ונזל נאלצו לבטל בגלל שקשה ךהחליף וזאת אומרת אין חימום ברכב בחורב הכל מלא עדים בחלון.

לא כדאי ךחסוך במים בכלל כל צה שקשור בטפול ברכב מניסיון מים מסוג prestone לא איכותים המוסך אומר שפסיק להישתמש בסוג זה כי היה לו כמה מקרים שטרמוסטת נתפס ולא נפתח במספר רכבים שטיפלו במוסך. היום במידה ולא מוצאים בחנות אז ניתן להזמין מאיזה אתר כמעט כל דבר שמן מים..

קיה קארנס 2008 בנזין ופונטו ספייס 2005

פורסם

בכלל לא בטוח שמי ברז (בנגוד למיים "ירוקים " ) גורמים לקורוזיה ! אחת התאוריות טוענת שליקויים בארקה גורמים להעברת

זרם חשמלי בנוזל הקרור שיוצר פעילות אלקטרוליתית שבעקבותיה משתחררים יונים חפשיים.

החלפה מתמדת של כל נוזל הקרור אמורה להקטין את הסיכון.

ביחס לאבנית- מה שנאמר נכון אבל אם הנוזל מהול במי ברז , הנזקי האבנית נשארים..

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

מה זה הגיבוב הזה?

ולפני שתקפוץ, אני יודע בדיוק מה זה אלקטרוליזה ומהם יונים חופשיים, פשוט לא הבנתי מה הקשר בין מחת לתחת, וממתי יש הארקה ברכב?, אולי התכוונת לקוטב השלילי במצבר או לגוף הרכב המשמש כפס להשוואת פוטנציאלים.

פורסם

במילים סופיות במקום כל מיני הסברים כלשהם שלא הרבה אנשים יבינו - שימוש בנוזל קירור יעודי ואיכותי מחברה מוכרת בלבד ובשום פנים ואופן לא במי ברז!

אם אתה משתמש הרבה זמן במי ברז סביר להניח שכבר גרמת לנזק.

Opel Adam S 2017

פורסם

שי שלום רב !

במקום להתלהם, הכותב מעלייך אכן צודק חלקית, שימוש במי ברז, עלול לגרום בעיקר במנועי אלומניום,לפעילות אלקרו ליטית, הגורמת לסדק חיצוני בבלוק המנוע, ולפריצת מי קירור מהסדק, ובכך החלפת המנוע היא בלתי נמנעת. היה נפוץ מאד ברכבי פזו סיטרואן למינהם, פזו 405 , וסיטרואן BX.

בנוסף שימוש במי קירור איכותים, גם אם הם מהולים במי ברז, במינון הנכון, מעלה את טמפרטורת הרתיחה בכ20 אחוז, שומר על מעברי מים חלקים, כמן טוסיק של תינוק, מאריך את חיי משאבת המים והפחם שבה, מונע אבנית, משקעים וחלודה, ומאריך את חיי המנוע, וגם שומר וומאריך את חיי התרמוסטט, ומונע ממנו להתפס, ושומר מפני סתימות ברדיאטור.

וזאת להבדיל ממי ברז מהולים בצבע ירוק, הנמכרים ב30 שקל ל4 ליטר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הכותב שמעלי טוען בדיוק הפוך, ששימוש במי ברז אינו הגורם לקורוזיה, אלא רק שהתהליך האלקטרוליטי, שאיננו תלוי במלחים שנמצאים רק במי ברז הוא זה שגורם לקורוזיה (במילים אחרות, הקורוזיה תיווצר בדיוק באותה המידה בשימוש בכל נוזל קירור שהוא עקב בעייה בהארקה).

אלומניום כמעט ואינו מחליד עקב שיכבת האלומינה, ולכן קורוזיה תיווצר עליו בעיקר עקב פעילות אלקטרוליטית, ריענון נוזל קירור אינו מקל על התופעה, ולא ממש הבנתי איפה ההארקה נכנסת לתמונה.

לא התכוונתי להתלהם, זה רק יצא ככה.

פורסם

אלקטרואליזה?

לדעתי עדיף להשאיר את זה בגדר תיאוריה בלבד.

הפעולה שהמלחים וכל האבנית עושים לראש מנוע\מעברי מים וכיוב', הרבה יותר משמעותית לדעתי.

לא חייב לקנות את הטופ של הטופ במים כאלה, אבל כן לקנות משהו איכותי (לאור הזמני החלפה ארוכים, יותר משתלם להשקיע במשהו טוב).

ב406 שהייתה לי, 13 שנה היה בה VALEO שעולה 50 ש"ח ל3 או 4 ליטר, הבעיה היחידה שהייתה זה פקק שנהרס (אחרי 12 שנים, לא היה משחרר לחץ), והוא גרם גם לפיצוץ הרדיאטור. (ויצא לי לפתוח לבד לראות את הכניסת מים למנוע, ונדהמתי כמה הוא היה מבריק מבפנים).

אם כבר דנים על זה פה.

אם מילאו מי ברז מהולים באבקה או בנוזל כלשהו ברדיאטור, זה שווה משהו?

(לדעתי לא, אני גם אחליף את זה בהקדם).

פורסם

בעיקרון נוזלי הקירור השונים אמורים לספק נקודת רתיחה גבוהה מזו של מים רגילים, נוגדי קורוזיה וכדומה, הצבעים השונים בדרך כלל משמשים לזיהוי, נוזל ירוק מאבד את תכונותיו לאחר שנה שנתיים, בעוד האדומים לאחר 5 שנים ואף יותר, יצרני רכב שונים בוחרים נוזל שימנע נזק לכלל חלקי המנוע,גומיות מתכות וכו'.

פורסם

מדד ההתלהמות בד"כ הפוך למדדים כמו IQ. מי שרוצה לשמור על ריכבו עדיף שיפנים. ויבדוק תקופתית:

The voltage reading for the coolant between the coolant reservoir and battery negative terminal with" the engine idling is less than 300 millivolts, meaning the coolant is good and there is no electrolysis occurring in the cooling "

coolant_electrolysis_check2.jpg

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

בחיים לא שמעתי על זה, יש מישהו מקצועי בנושא?

או מקור מוסמך שרשם את זה?

דפי יצרן\חברות מנועים\משהו.

למה אם זה אנשים בודדים רשמו את זה, ברור שזה רק תיאוריה.

פורסם

אני מסוגל לזהות את ההגיון שבטיעון.

אם הארקה של המנוע השתחררה מעט אזי יתחיל להיווצר הפרש מתחים בין גוף המנוע והאלטרנטור שמחובר אליו, לבין המינוס במצבר.

הפרש המתחים הזה יגרום להולכת זרם דרך נוזל הקירור דבר שהוא בעצם אלקטרוליזה שבתורה תגרום לפגיעה במתכות של המנוע.

• תוכן חדש...