Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי הרכב הנ"ל

שני שאלות:

1.מבחינת בריאות או מניעת נזק בהתנעה הראשונה של כל בוקר לפני נסיעה יש צורך להניע ולתת לאוטו להתחמם לפני התחלת נסיעה או אפשר לנסוע מיידית אבל רגוע כלומר עם טורים נמוכים עד שהאוטו מתחמם במהלך הנסיעה?

2.כבר מזה הרבה זמן אני מרגיש שכשאני מאיץ מעמידה(לדומגא לאחר עצירה בכל רמזור אדום) האוטו מאיץ בשלב הראשוני(נגיד בהילוך 1-2) בצורה עייפה כלומר למרות שאני לוחץ על הגז ואני רואה שהטורים עולים רגיל לאזור ה 4 אלף סלד אני מרגיש שהאוטו מאיץ בצורה איטית ביחס לעליה של הטורים , הערה: החלפתי פלגים(דנסון) ועשיתי טיפול כללי אבל לא ממש מרגיש שינוי.

השאלה אם יש לזה פתרון/אופציה לשיפור או שמדובר בעייפות מנועה כתוצאה מקילומטרז" הגבוה שהאוטו עבר ואין מה לעשות נגד זה?

תודה לעוזרים מראש

פורסם

תניע ותתחיל לנסוע רגיל (כלומר התשובה השניה שלך לשאלה נכונה.

יכול להיות שמדובר בבעיה בגיר ויכול להיות מנוע.

גש למוסך לבדיקה (תסתכל בבעלי מקצוע מומלצים).

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

לאחרונה הייתי במכון גירים , הייתה לי איזו שהיא בעיה שלא קשורה לנושא עשו לי שם בדיקת מחשב ולא ציינו שיש לי בעיה בגיר (הלכתי לשם רק בשביל לשלול את האופציה של בעיית גיר) אז נראה לי שאפשר לשלול את אופציית הגיר, לא?

אם הבעיה במנוע מאיפה מתחילים ? כלומר גם לבדיקת מנוע יש אופציה בדיקה עם מחשב?

הערה: אני זוכר שלפני כחודש הייתי במסוך(שכונתי) בשביל לטפל במשהו והאעלתי את הנושא של של האאצה העייפה, והם לא אמרו שצריך לבדוק משהו פשוט אמרו שזה עייפות של המנוע שעבר יחסית הרבה ואין מה לעשות נגד זה.

פורסם

כמה זמן האוטו ברשותך?

האם תמיד זה היה ככה או שזה החל לאחרונה?

האם נהגת על רכב דומה ויש הבדל משמעותי בין השניים?

האם אתה מתדלק בתחנה קבועה?

פורסם

אזור גדרה.

האוטו במשפחה כ 7 שנים , האוטו עבר אלי ואני נוהג בו כ 3 שנים ,

אני חושב שמאז שכבר קיבלתי את האוטו הייתה את הבעיה אבל לא ממש למתי לב לזה כי לא הייתה לי אינדקציה

אבל משהו כמו לפני חצי שנה היה למישהו אוטו מאותו סוג מאזדה לנטיס רק שנת 2003 וקילמטרז נמוך יחסית לשלי אם אני זוכר משהו כמו 100 אלף, לקחתי את האוטו לסיבוב והרגשתי שהו מגיב ומאיץ בצורה יותר מהירה וחלקה ומאז התבאסתי על האוטו שלי :-(אני בעקרון מתדלק איפה שזול לא בהכרח באותה תחנה אבל לרוב בתחנות דלק כמו "סדש" -כיוון שהם באזור שלי הכי זולים,

כמובן שיצא לי לתדלק בתחנות של חברות אחרות אבל לא זוכר שהרגשתי שינוי יוצא דופן.

לכן אני פה בשביל להתייעץ ולשמוע את דעתכם ואולי למצוא לזה פתרון .

פורסם

הלנטיס 1.6 פשוט לא מהירה,

הדרך היחידה להאיץ איתה זה בירידות בירושלים (בשישי בערב אחרת תתקע בפקק)

שי.

פורסם
אם אתה לוחץ על הגז חזק וקורה המקרה הבא- הסל"ד עולה בקצב מהיר אך המהירות של הרכב לא עולה- הגיר מחליק.

אבל כשהייתי במכון לגירים ועשו לי שם אבחנה עם מחשב הם לא ציינו שיש בעיה ,יכול להיות שפיספסו משהו?

אולי לקחת סיבוב על הדגם 1.8 ליטר?

אני יודע שהדגמים של 1.8 באים עם סאונרופ ואני בוודאות זוכר שלא היה לו סאנרופ

היום ניסיתי לבחון שוב את המצב בהאצה מרמזור , שמתי לב שברוב המכוניות האחרות כשלוצים על הגז יש לאוטו יותר רגישות כלומר בלחיצה עדינה על הגז האוטו מגיב יפה ומאיץ מהר יחד עם הטורים שעולים מהר ועוברים את ה 4אלף סלד ,

ואצלי אני מרגיש פחות רגישות כלומר בשביל שהאוטו יתחיל להאיץ בצורה טובה אני צריך ללחוץ יחסית עמוק על הגז וגם מרגיש שהטורים לא עולים מספיק מהר. תיאור נוסף : כשאני לוחץ על הגז באצה התחלתית מ 0-40 קמש הטורים עולים בצורה סבירה אבל מאזור 50-60 ועד 90קמש אני צריך ללחוץ יחסית עמוק בשביל לקבל תאוצה סבירה + הטורים עולים בצורה איטית/עייפה ביחס למכוניות אחרות שנהגתי בהם.

?

פורסם

התגובה האחרונה שלך מסבירה בצורה ברורה יותר את הבעיה שאתה מרגיש.

יתכן מאוד שחיישן מד כמות האוויר שלך עייף ולא מודד טוב את כמות האוויר ולכן הביצועים ירודים.

דבר נוסף וחשוב שיש לבדוק הוא ממיר קטליתי, אם הוא סתום אז המנוע מתקשה לפלוט את הגזים.

פורסם

OK אני אבדוק קודם את חיישן מד כמות האוויר ואחר כך הממיר הקטליתי.

יש לזה מכשירי בדיקה ? או שצריך להחליף בכל מקרה וכמה זה אמור לעלות ?

דבר נוסף אם הבעיה בחיישן מד כמות האוויר , אז היה צריך להיות גם זיוף בצריכת כמות הדלק ,לא? כי בעקרון צריכת הדלק שלי תקינה.

פורסם

אני יודע שהדגמים של 1.8 באים עם סאונרופ ואני בוודאות זוכר שלא היה לו סאנרופ

תתפלא אבל יש גם דגמים של 1.6 עם סאנרוף.

נדיר מאוד אבל יש.

LANTIS 01 1.8 GLX

פורסם
OK אני אבדוק קודם את חיישן מד כמות האוויר ואחר כך הממיר הקטליתי.

יש לזה מכשירי בדיקה ? או שצריך להחליף בכל מקרה וכמה זה אמור לעלות ?

דבר נוסף אם הבעיה בחיישן מד כמות האוויר , אז היה צריך להיות גם זיוף בצריכת כמות הדלק ,לא? כי בעקרון צריכת הדלק שלי תקינה.

נקה את חיישן אויר ע"י ספריי מגעים,ובצע ניקוי למצערת.זאת מחלה ידועה בלנטיס,אחרי הטיפול הזה תרגיש מייד בהבדל.

• תוכן חדש...